Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

03 august 2023

Luptă, luptă, și dă-i, și dă-i și luptă

Mergind pe ideea ca daca nu fac scandal lumea-i uita, mari invatatori se afiseaza pe ecrane cu felurite ziceri... numa’, numa’ bune de aprins spiritele!  Că cititorii nu stiu despre ce si cum, da’s tare iubitori a tot ceea ce li se pare ca demasca rautatile care li se’ntimpla! Bine vorbeşte, domnule, bravos!

Numai ca dobitociile pe care le debiteaza nu fac decit ca decidentilor (care nu sint prosti cu totii) sa le convina posibilitatea de a-i trata pe toti pensionarii militari ca fiind niste unii care vorbesc ca sa se bage’n seama!

Din noile perle lansate recent:

-     in plus fata de civili, militarii si politistii platesc, din NET, o contributie lunara de 5%, pentru pensia privata (suplimentara), confiscata de predecesoarea dvs., LOV, sub numele de ”contributie individuala la bugetul de stat”;...
---- 5% contributire individuala la buget s-a plati numai in perioada apr.2001 – dec. 2010; aceasta contributie inlocuin contributia la fondul pentru pensia suplimentara care disparuse... nefiind confiscata de LOV
---- aceasta contributie era singura, si numai dintr-o parte din solda, nemaifiind si alte contributii

-  In NATO, tratat militar defensiv, ne-am integrat in 2004, nu ca urmare a performantelor politicienilor si magistratilor ci prin calitatea militarilor si politistilor,
---- aici nu se poate raspunde decit cu : “Bă, tu ejti nebun??? Ce au politistii cu NATO???”

-   (*militarii*) nu au contracte de ”munca” normata la 8 ore/zi, cu plata la ora (c. 164 ore/luna) ci de ”prestare a activitatii”, la ordin, 24 h/24 (c. 732 ore/luna) cu plata pentru 24 h
---- militarii nu au nici un fel de contract nici de munca, nici de prestari de servicii.  Ei isi desfasoara activitatile in baza ordinului de numire in functie.
---- cititi, naucilor, l.153/2017, anexa VI, Articolul 86(1) Cuantumul zilnic/orar al elementelor soldei lunare cuvenite personalului militar se determină prin raportare la numărul zilelor lucrătoare corespunzătoare fiecărei luni a anului/durata normală a timpului de lucru.

- principiul”independenței justiției”, expresie care nu este însă prevăzută nicăieri, Constituția vorbind la art 124 despre independența judecătorului nu a justiției.
---- ia mai ceteste toata Constitutia, nătîngule:

Constitutia Romaniei:

Articolul 133
(1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul INDEPENDENTEI JUSTITIEI.
Articolul 134
.......
(4) Consiliul Superior al Magistraturii îndeplinește și alte atribuții stabilite prin legea sa organică, în realizarea rolului sau de garant al INDEPENDENTEI JUSTITIEI.
Articolul 152
...
(1) Dispozițiile prezentei Constituții privind caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, INDEPENDENTA JUSTITIEI, pluralismul politic și limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

Cu asemenea perle scoase pe gaurile camasilor, plus multe altele pe care le vehiculeaza noi pretendenti la titlul de “mari invatatori ai neamului pensionaresco-militar”, decidentii sint indreptatiti sa spuna: “Da-i dracului! Nu vezi ca vorbesc in dodii?!”

 

54 de comentarii:

  1. Învățătorul ăsta cred ce este Dogaru.. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a constituit o comisie, din ordinul Dl primmistru Ciolacu, care să studieze aspectele de neconstitutionalite la cele două proiecte de legi și să propună variante de modificare.
    Activitatea comisiei nu cred că va începe în această lună de concedii bugetare mai ales că n-au nici obiectul muncii, publicat în MoOficial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comisiile sunt făcute în scopul tragerii de timp! Când vor sa se tragă de timp și a nu se rezolva nimic,o pune de o comisie!!! Un singur lucru e cert,anume că noi,militarii,suntem titularii de drept ai pensiilor speciale și suntem prostii de serviciu,ca în totdeauna toate belelele se sparg în capul nostru.Ca de fiecare data.Pàna vom ajunge niște asistați sociali.
      Am spus-o nu de azi,ci din 2017.Somn ușor!

      Ștergere
  3. Nu trebuia sa ne spună SNPPC ca Deciziile CCR sunt pt.unii Mumă,iar pt.altii Ciumă.Se știa.
    Din nesimțirea lor fără limite,
    magistrații își trag "spuza pe turta lor"!
    Legea actuală a salarizării(153,)spre deosebire de precedenta(284)care nu a fost aplicata niciodată,s-a aplicat la unele categorii,pe jumătate,la altele anticipat etc.Tinând cont ca plx 119 era strâns legată de aceasta lege a salarizării,unii tot o mai invocă! Ce este clar ca ziua este că noi,beneficiari ai L.223,suntem bătaia de joc,ci nu numai.De ce? Pt.ca suntem niște niște papagali,ne este lene sa ieșim la un miting,mai ales cei de unde locuiesc în or.unde se afla singura gara din țară.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca un exemplar din Motivarea Deciziei este deja pe biroul Premierului si va fi publicata in MO in zilele urmatoare ..!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la urma, care va fi solutia, stimati cunoscători?

    RăspundețiȘtergere
  6. Soluții sunt mai multe.
    Întrebarea care se pune:
    Vor decidenții sa rezolve problema pensiilor speciale ?
    Până acum este evident că n-au vrut, au încercat să tergiverseze rezolvarea.
    Toată lumea cu capul pe umeri din executiv și legislativ știa din start, (unii au afirmat și public acest lucru) că proiectul de modificare a pensiilor speciale și supraimpozitarea, vor fii declarate neconstituționale.
    Un prim indiciu privind viitorul pensiilor speciale, va apare și va fii legat de data publicării în MoOf a deciziei CCR.

    RăspundețiȘtergere
  7. Așa mă bucur că incompetentul MILITAR huhurezu a fost extirpat, din comentariile privind pensiile militare.
    I s-a făcut un ultim avantaj, total nemeritat.

    RăspundețiȘtergere
  8. In conditiile in care se știa că pensiile magistraților nu vor putea fi atinse atunci putem presupune ca țintă principală si pe termen lung a fost de fapt rezerva Armatei, a Serviciilor si MAI?
    In aceasta cheie cum pot fi încadrate juridic actiunile unei părți din spectrul politic, a presei, si altor elemente tip Coloana a Va ?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim,da,cred că asta s-a urmarit! Taierea pensiilor militare!Trecerea pe contributivitate,care sigur va taia din pensiile militare!

    RăspundețiȘtergere
  10. GG, sa inteleg ca numai cei pensionati inainte de 2017, vor deveni asistati sociali, iar cei de dupa 2017, in frunte cu ăăăÎÎÎ-itul vor ramane neatinsi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu va fi domnilor nicio recalculare a pensiilor militare sau de stabilire a așa numitei părți contributive.
    .... Curtea a mai observat că partea necontributivă a pensiei de serviciu poate face obiectul unei impozitări distincte față de partea sa contributivă condiționat de aplicarea acesteia tuturor categoriilor de beneficiari ai pensiilor de serviciu, fără distincție. . LEGEA CRITICATĂ INTRODUCE O ASTFEL DE IMPOZITARE, ÎNSĂ, NU STABILEȘTE CU CLARITATE BAZA DE IMPUNERE , CEEA CE ESTE CONTRAR EXIGENȚELOR DE CALITATE A LEGII "

    Deci legea 244 a introdus impozitarea părții necontributive la toate pensiile de serviciu inclusiv militare (care printr-o alta decizie a stabilit ca sunt în totalitate necontributive)
    dar nu este stabilită cu exactitate baza de impunere sau pragul exact. Adică o sumă fixa sa zicem 4000 lei și nu o suma de genul salariului mediu net pe economie.

    . A mai reținut că impozitarea nu poate avea un caracter sancționator, pentru că se ajunge practic la o regândire și restructurare indirectă a însăși bazei de calcul a pensiei de serviciu"

    Deci acea impozitare suplimentară nu poate fi într-un procent exagerat pentru a nu fi considerata ca are un caracter sancționator.... Erați nemulțumiți cu 5%... Ar putea ajunge și la 15% în plus fata de cei 10% care se opreau oricum și până acum... Sa speram ca va rămâne decât 5% în plus...
    Cât despre pensiile magistraților, acestea vor fi pentru viitor stabilite probabil pe alta formula.
    Oricum cei de la CCR se cramponează ca nu mai creste procentul de 80% din baza de calcul cu câte 1% pentru fiecare an ce depășește 25 ani de activitate în magistratură care nu mai are nicio importanță pentru viitorul pensionar dacă pensia netă în plată va fi egală cu media salariilor nete corespunzătoare mediei salariilor brute din baza de calcul...

    RăspundețiȘtergere
  12. Unii au ajuns sa ia pensii mai mari decât militarii și polițiștii....
    ,, Angajații Complexului Energetic Oltenia ies din sistem cu pensii bune. Potrivit vicepreședintelui Sindicatului „Energia” din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Manu Tomescu, pensia minimă de care beneficiază foștii angajați în baza Legii 197 din 2021 este cuprinsă între 4.000 și 5.000 de lei. Nu este nici mică, dar nici mare, susține Manu Tomescu.

    „Este o pensie pe măsura muncii depuse. O pensie de o mie de euro nu este una mică, dar având în vedere inflația, prețurile la alimente, servicii, utilități, banii nu ajung. Este clar. Oamenii au muncit în condiții grele pentru aceste pensii și toate sunt meritate. Poate că sunt și pensii mai mari de o mie de euro. Poate ajung la 6.000 – 7000, dar vorbim de personal care a ocupat funcții de conducere, șefi de carieră și alte categorii”, a declarat Tomescu.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Akord, pai 41% din valoarea acestor pensii este data de Indicele de Corectie..!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Moșule:
    Citez din subsolul topicului:

    "Dacă vreți să vă puteți gestiona comentariile pe viitor, comentați folosind Contul dvs. Google. În cazul în care comentați în mod anonim, nu veți putea să vă editați sau să ștergeți comentariul. Aflați mai multe

    Comentați ca:
    anonim
    "Introduceți un comentariu"

    Încheiat CITATUL,

    ● COMENTARIU:
    1.Configurează-ți blogul astfel încât să permită comentariul sub Contul GOOGLE al comentatorului ..!; configurația actuală nu permite..simplu..așa ceva..!
    2. De asemenea , configurează
    blogul astfel încât să fie stabil la scriere,editare de text, încât să nu.."tot sară" = după fiecare "butonare" = la început de comentariu..!

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim 05 august, 2023
    La : "1.Configurează-ți blogul astfel încât să permită comentariul sub Contul GOOGLE al comentatorului ..!; configurația actuală nu permite..simplu..așa ceva..!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Oooofff, of, of!..
    Grele's astea cu blogareala!

    Dupa ce scrii textul comentariului alegi/bifezi forma de trimitere - cont google, nume/adresa URL sau anonim.

    Dupa ce alegi forma de trimitere "Cont google" apesi "Publicati-va comentariul".

    Se va deschide o fereastra pentru alegerea contului (adresa e-mail) dorit a fi folosit.

    Dupa alegerea contului fereastra de alegere se'nchide si se revine la ferestra comentariului.

    Sub "Alegeți-vă o identitate", in loc de "Cont google" va fi afisat numele sub care figurezi pe contul (adresa de e-mail) ales.

    Apesi din nou "Publicati-va comentariul"... si gata!

    Comentariul va fi publicat dupa /moderareaprobare!

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere


  20. CITAT din "akord 75 spunea":
    (05 august, 2023)

    "@anonim"
    "ti-as explica eu la ambele puncte dar mi-e cam lene acum.Oricum vina pentru ambele situatii iti apartine in exclusivitate(probabil din necunoastere).Mai "sapa" prin setari la Keyboard si la typing.❗Daca numai dumitale ti se intampla e clar ca nu e vina blogului/mos alecu...⁉️
    Sau faci parte din guvern sau esti politician? ....ca si aia au meteahna asta😀 "

    "Răspundeți"

    Încheiat CITATUL,

    ● COMENTARIU:
    (anonim"X"= Călin M.= ):

    Akord 75:
    În CITAT, în pasajul dintre semnele roșii, nu e situația asa cum o crezi..!; "simptomatologia" descrisă de mine în comentariul adresat MOȘULUI ALECU se întâmplă NUMAI pe acest blog; eu scriu comentariile pe alte site-uri = pe telefon, fără a avea problemele.."tehnice" descrise..!

    RăspundețiȘtergere
  21. CITAT din "akord 75 spunea":
    (05 august, 2023)

    "@anonim"
    "ti-as explica eu la ambele puncte dar mi-e cam lene acum.Oricum vina pentru ambele situatii iti apartine in exclusivitate(probabil din necunoastere).Mai "sapa" prin setari la Keyboard si la typing.❗Daca numai dumitale ti se intampla e clar ca nu e vina blogului/mos alecu...⁉️
    Sau faci parte din guvern sau esti politician? ....ca si aia au meteahna asta�� "

    "Răspundeți"

    Încheiat CITATUL,

    ● COMENTARIU:
    (anonim"X"= Călin M.= ):

    Akord 75:
    În CITAT, în pasajul dintre semnele roșii, nu e situația asa cum o crezi..!; "simptomatologia" descrisă de mine în comentariul adresat MOȘULUI ALECU se întâmplă NUMAI pe acest blog (eu scriu pe telefon..!

    RăspundețiȘtergere
  22. @..75
    - fără "se" , la coborau.
    @all
    - Știe cineva dacă este neconstituțională situația în care pensia militară calculată pe Legea specială 223/215 este mai mică decât ar fi fost ea calculată pe principiul contributivității din sistemul public de pensii ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ● Comentariu:
      (anonim"X"= Călin M.):

      @ anonim [către "all"]:

      Întrebarea e "puțin".cam prea.."generală"..!
      Trebuie să fie cunoscute
      cel puțin câteva "date" și împrejurări:
      =Dacă pensia a fost "calculată" ..la STABILIRE sau la RECALCULARE..= și pe CE lege, în fiecare din cele 2 situații..,
      = DATA.."calculării" (❗),
      = eventual = chiar CUANTUMUL pensiilor în cele 2 situații amintite , PROCENTUL de calcul și punctajul total contributiv realizat..!

      ● Ex.practic.:
      PENSIA BRUTĂ actuală , în cazul meu, STABILITĂ pe L.164/2001 în: oct. 2004 = începând cu data de: 11/2004, trecând prin toate procedurile aplicate de CPS/ MApN de atunci și până în prezent.., inclusiv RECALCULAREA
      din 2017= pe L.223/2015 și apoi indexările.. succe sive, e MAI MICĂ decât PENSIA CONTRIBUTIVĂ realizată pe baza PT = PUNCTAJULUI TOTAL realizat cu: OUG.1 /2011, (=încă NEACTUALIZAT (!) conform cu Ord. M.123 /2016/ MApN= privind GRUPELE DE MUNCĂ , astfel încât PT = punctajul total inițial realizat: ~ 61,426 să ajungă la vreo minim..71,xxxxx puncte = prin actualizarea amintită =în baza Ord.M.123/2016)

      Nu știu dacă "situația" mea e sau nu "constituțională", dar cert e că pe legislația actuală, CUANTUMUL pensiei mele PROCENTUALE recalculată pe L.223/2015 și indexată după 2016.., este MAI MIC
      cu cel puțin 1.011 lei (❗) decât CUANTUMUL pensiei CONTRIBUTIVE =calculate conform legislației actuale în vigoare ..!( adică punctajul realizat..cel puțin în baza OUG.1/2011= dar /și actualizat cu Ord. M.123/ 2016..!).
      (Vechime efectivă=32 ani
      (Vechime cumul. =42 ani)

      Ștergere
  23. CITAT din " moș alecu spunea":

    "Dupa ce scrii textul comentariului ❓alegi/bifezi forma de trimitere - cont google, nume/adresa URL❓ sau ❗❗anonim.❗❗

    Dupa ce alegi forma de trimitere "Cont google" apesi "Publicati-va comentariul".

    Se va deschide o fereastra pentru alegerea contului (adresa e-mail) dorit a fi folosit. "
    Încheiat CITATUL,

    ● COMENTARIU:
    ( anonim"X"= Călin M.)

    Moș ALECU:
    1..văd că nu m-ai înțeles..!

    După ce am scris (comentariile).. și trec la momentul trimiterii comentariului, adică apăsarea cuvântului "PUBLICAȚI" în chenar și fond albastru, NU APAR.. opțiunile succesive = subliniate de mine cu semne roșii = din CITATUL de mai sus, astfel încât să urmez indicațiile descrise ca să pot tasta "contul meu GOOGLE"..!; la apăsare apare NUMAI textul "anonim", așa cum ai setat blogul la majoritatea subiectelor/topicelor de pe blog..!
    Au fost câteva..rare "dăți" când un topic de pe blog era setat cu opțiunile din CITAT..= și când am publicat comentarii cu contul GOOGLE = ales din mai multe opțiuni AFIȘATE în subsolul blogului= astfel SETAT de administratorul său..!
    (ACUM: la ora 02:07'/06.08.2023, văd că blogul are SETATE opțiunile de ales pt. publicarea comentariului..!)

    2. Întrebare: ai primit cele 2 email-uri cu fotocopiile (5+ 1) de pe DECIZIA DE RECALCULARE a PENSIEI mele (și "altele") pe care ți le-am trimis..?

    PS :
    (06.08.2023/07:32')
    1..la ora de mai sus, setarea blogului este.."fără opțiunile de alegere.." de către comentator, a modului de identificare ca: "anonim" / sau cu un "cont google"..,etc. , deși în cursul nopții, blogul era setat corespunzător, permițând "alegerea"..dintre variante de opțiuni AFIȘATE de administrator..!
    2. Persistă.."deficiența".. programului de editare semnalată în comentariu = privind .."săritul" ..textului / imaginii de pe telefon = la începutul său = la fiecare "butonare" de tastă ..!, cee ce se întâmplă NUMAI pe acest site..!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Burebista 05 august, 2023
    La :"...Toți sunteți niște mielușei în viața civilă reală, dar în unități erați zmei..".
    (***ca si la multele "înfoieri" despre militiano-politisti***).
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Da!
    Militarii-militari erau "zmei" numai in unitati, pe cind voi, militionistii, erati si sinteti zmei oriunde si oricind! C'asa'i cind prostu' se vede cu putere!

    Vezi ca te'ntinzi mai mult decit te pot duce dotarile!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Anonim 06 august, 2023
    La : "...PS :
    (06.08.2023/07:32')
    1..la ora de mai sus, setarea blogului este.."fără opțiunile de alegere.." de către comentator, a modului de identificare ca: "anonim" / sau cu un "cont google"..,etc. , deși în cursul nopții, blogul era setat corespunzător, permițând "alegerea"..dintre variante de opțiuni AFIȘATE de administrator..!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu s-a'ntimplat nici o modificare in setarile blogului!
    Totul se'ntimpla din cauza setarilor sculelor "emitentului"!...
    Incearca reinstalarea browserului si a setarilor de editare a textelor!

    RăspundețiȘtergere
  26. @Anonim 06 august, 2023
    La : "... Știe cineva dacă este neconstituțională situația în care pensia militară calculată pe Legea specială 223/215 este mai mică decât ar fi fost ea calculată pe principiul contributivității din sistemul public de pensii ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Neconstitutionalitatea unor legi poate fi ceruta, dupa sfaturile "invatatorilor" si specialistilor asociatiilor, inclusiv pentru marimea caracterelor cu care sint publicate in Monitorul oficial!

    L.223/2015 nu e "speciala"... de altfel Constitutia nu prevede existanta vreunor legi "speciale".

    Pensia militara calculata pentru activitatea de militar nu poate fi, in veacul vecilor, mai mica decit pensia "contributionista" calculata pentru aceeasi perioada!

    Goprea, printr-o mînăreală, a introdus in "pensiile militare" si o "grămăzie" de ani-vechime din civilie, rezultind punctaje care fac ca aceste pensii (struto-camile) militaro-civile sa fie mai mari decit pensiile militare-militare! Asta accentuîndu-se si din cauza eliminarii actualizarii pensiilor militare cu evolutia soldelor celor in activitate!

    RăspundețiȘtergere
  27. Pana la urma se va stabili o componentă contributiva pensiile militare?
    Sau vom rămâne prostii proștilor supraimpozitati pe tot cuantumul asa zis special?

    RăspundețiȘtergere
  28. Supraimpozitata suma ce depășește 2000 lei!

    RăspundețiȘtergere
  29. " .... se va stabili o componentă contributiva pensiile militare?"
    Nu, ramanem cei mai "prostii proștilor"!! Asa ne trebuie

    RăspundețiȘtergere
  30. Sunt peste 200.000 de pensionari militari, o componentă contributivă recalculată pt aceștia ar lua câțiva ani.
    Numai că la anul se schimbă algoritmul de calcul al pensiei contributive, așa că-i exclus sa se facă ceva in viitorul apropiat privind supraimpozitarea, pt toți.
    Cel mai simplu mod de a reduce cheltuielile cu pensiile militare, este denominarea trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.
    În traducere lucrurile stau in felul următor:
    reducerea procentului de acordare a pensiilor speciale, privind baza de calcul, astfel încât beneficiarii sa nu piardă la net...

    RăspundețiȘtergere
  31. Totala neimplicare a asociațiilor militarilor în rezervă sau retragere, cei mai multi pensionari militari, are ca urmare "decesul" acestora, adică rămânerea fara membrii și cotizanți.
    Aceste structuri asociative vor mai exista datorita banilor publici injectați, total nemeritat

    RăspundețiȘtergere
  32. In afara de rind...

    Pentru doritorii de documentare aprofundata...
    Pe site-ul CCR este publicata Decizia 467/02.28.23 a CCR referitoare la chestia cu pensiile de serviciu... Se specifica faptul ca inca nu este publicata in Monitorul oficial...

    https://www.ccr.ro/jurisprudenta-decizii-de-admitere/?anul_postului=2023

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Urmează ca, în momentul în care vom avea motivarea (CCR), să avem o convocare extraordinară a Parlamentului şi să producem modificările în linie cu ceea ce a decis Curtea Constituţională”, a spus Ciucă la sediul PNL, potrivit Agerpres.(Digi 24)..

      Ștergere
  33. Astăzi s-a publicat în Mo Oficial Nr 726 decizia CCR Nr 155 din 30/03/2023.
    Până la publicarea deciziei 467 din 02/08/2023 va trece destul timp, este posibil sa se încheie și războiul ruso-ucrainian.
    Sigur pe Ciuca îl apucă paltonul.

    RăspundețiȘtergere
  34. Dna Loredana Codruț de la stiripesurse.ro ne informează ca la Radio Erevan că azi in MoOf 726 s-a publicat motivarea deciziei CCR privind modificarea pensiilor speciale.
    Este adevărat că în acest monitor s-a publicat o decizie CCR cu Nr 155/30 martie ac, dar fara nici o legătură cu modificarea legislației pensiilor speciale.

    RăspundețiȘtergere
  35. https://monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial--PI--727--2023.html

    RăspundețiȘtergere
  36. Mos Martin 16 a amuțit.. 🤣. Făcuse jde mii de variante pentru recalcularea pensiilor militare... Ne tot unebunea cu decizia CCR 200 sau ce număr avea din 2010... Uite ca CCR din 2023 a întors acea decizie. Au încercat ei sa o ne imbrobodeasca că atunci, în 2010, judecătorii CCR au fost nevoiți sa dea acea decizie NECONSTITUȚIONALA, datorita crizei economice, bla, bla... Cert e ca Zegrean basistul atunci nu a judecat drept... Unde o fi și huhurez care tot spunea ca numai dreptul la pensie nu mai poate fi modificat printr-o noua lege nefavorabile, dar cuantumul poate chiar și în minus.
    ... Uite ca nu se poate modifica nici cuantumul pe minus ci doar pe plus, AŞA CUM A DECIS DE FAPT ȘI ICCJ ÎN 2021...
    Asta s a întâmplat și cu oug 59 câte a stabilit numai pentru viitor pensii plafonate pentru toți specialii mai puțin pentru magistrați...
    La fel se poate face și acum pentru magistrați, pentru viitor pot avea pensii plafonate le net..

    RăspundețiȘtergere
  37. Decizia 467 a CCR s-a publicat în Monitorul Oficial nr 727 din 07/08/2023 la o oră târzie, undeva după ora 21 !
    Le uram "succesuri" parlamentarilor, la modificări legislative.
    Având în vedere că pe 6 august a fost "Schimbarea la fata" , sper că PSD+PNL, să dea dovada de mai mult respect față de pensionarii militari.

    RăspundețiȘtergere
  38. CITAT din "moș alecu" spunea":

    "Pensia militara calculata pentru activitatea de militar nu poate fi, in veacul vecilor, mai mica decit pensia "contributionista" calculata pentru aceeasi perioada! "⁉️

    Încheiat CITATUL,

    ● COMENTARIU:
    (calinmihaib12@)

    Moș ALECU:

    În CITAT faci o afirmație cam.. "absolută" care e contrazisă de exemplul practic al pensiei mele:
    • PENSIA mea BRUTĂ (L.164 din 2001) RECALCULATĂ în 2017 și indexată succesiv..pe L.223 e: ❓~ 5.500 de lei, acum în 2023 ..❗
    • PENSIA mea BRUTĂ "contribuțioinstă"= cum îi spui, calculată plecând de la cele 61,42600 puncte realizate = cf. OUG. 1/2011= 3,07130 =PMA [cu S.C.C.Ctz.= 20 de ani..!= la "născuții"=anterior datei de 01/1956 = cum e și situația mea, conform L.263/2010= ÎNCĂ ÎN VIGOARE acum, în august 2023..(!)] este calculată astfel:
    = 3,07130 × 1.785 lei= 5.482 lei
    =5.482× 20 % = 1.096 lei (OMM)
    PS.Br. "Contrib."= 6.578 lei❗ deci 6.578..>..5.500 de lei.= "procentuali".!

    = ....QED..❗❗că

    Precizez cele 61,42600 puncte..sunt calculate de către CPS/MApN =ERONAT = în minus = prin prin..FURT (=pur și simplu: din câteva venituri lunare brute)
    ..❗, în valoare de vreo "2,xxxxx" puncte, din totalul REAL..realizat,
    care depășea: 63,xxxxx puncte..!

    Mai mult chiar, cele 61,42600 puncte, așa furate cum sunt, după 2016 ar trebui actualizate cf. Ord. M.123/2015 = cu grupele de muncă.. = ajungând la: ~ 71,xxxxx..73,xxxxx puncte ACTUALIZATE, astfel că PENSIA BRUTĂ CONTRIBUTIVĂ ar depăși..mult.. PENSIA PROCENTUALĂ..RECALCULATĂ pe L.223.. și indexată până în prezent..❗

    Însă, e adevărat că dacă C.Cotz. ar fi.."25 de ani" sau chiar mai mult..(?), PMA= punctajul mediu anual și consecutiv PENSIA BRUTĂ CONTRIBUTIVĂ ar putea =la cele 61,xx..63,xx..puncte, să scadă sub nivelul PENSIEI BRUTE PROCENTUALE.. recalculate pe L.223/2015..!

    Cele scrise mai sus sunt confirmate de "datele" din DECIZIA DE RECALCULARE PENSIE..trimisă prin email, DATE și cuantum al pensiei recalculate, CUANTUM apoi indexat în 2016-2017, 2019 2020,2022 și 2023 (=
    indexare cu 5, 1 și..apoi cu 3,9 %) comparate cu calculul contributiv de mai sus..!

    RăspundețiȘtergere
  39. LICHEAUA.
    Un an de zile n-a făcut nimic cu BUDIGĂI și acum face el cu pnl-ul.
    Un SUPOZITOR inert.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Anonim 08 august, 2023
    La : "CITAT din "moș alecu" spunea":
    "Pensia militara calculata pentru activitatea de militar nu poate fi, in veacul vecilor, mai mica decit pensia "contributionista" calculata pentru aceeasi perioada! "⁉️...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Alooo, năucule!
    (*Tot n-ai reusit sa-ti "repari" masinaria pentru a "emite" ca cont google???*).

    Pensia militara CALCULATA cu elementele actuale! Nu pensia militara calculata cu elementele de pe vremea lui Tutancamon pe care sa o compari cu pensia contributionista cu elementele de azi!

    Vino la zi cu elementele de calcul pentru pensia calculata ca procent din ultimele venituri si compar-o cu ce-ar iesi din calculul contributionist!

    S-apoi ce pensie contributionista ti-a calculat goprea??? Cu impartirea la 20 (cind contributionistele civililor se calculau cu impartirea la 33 (dar, la tine, ar fi trebuit se'mparta la 35); cind contributionistele civililor se acordau la virsta de 65 de ani, iar tie ti-a acordat-o la vreo sub 60 de ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. In afara de rind...

    De cind a fost "ințărcat" de la ugerul bloagei-mumă cifrimul a trecut la limbocurism/curolimbism gopristo-facebuccian!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, un puturos toată viața lui, dar un puturos cu pretenții. Păcat că și -au pierdut slujba și Martiniuc/Moș Martin, Cifrimul , precum și alți aplaudaci de -ai Păsărelului care postează chiar și aici 😂.

      Ștergere
  42. CCR a constatat că anexele 1-3 la proiectul de modificare a legilor speciale sunt neconstituționale, pt că a fost sesizată de o mica parte a posibililor beneficiari a noii legislații.
    Cei mai multi MAI+MApN sunt in concediu in Caprii , Las Vegas, Dubai, etc.
    Când se vor întoarce în țară, vor trece prin foc și sabie neconstituționalitate modificarilor legislative privind drepturile lor.
    Păcălicii ăștia de la ancmrr daca le dai un bilet la Cap Aurora își vând camarazii, fara să priceapă că la câțiva Km mai jos, gen Balcik, Albena, etc. Cu bani mult mai puțini poti sa faci un sejur estival nemaipomenit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo!Corect!👋👋👋Cu un mic amendament:La ce pensii au....și la cât se ridica prețul trădări, v-ati cruci.O poza cu
      indemnul:Scuipați aici!!!

      Ștergere

  43. "08.08.2023 Reexaminare la Senat ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale"(Pl x nr.244/2023) !

    RăspundețiȘtergere
  44. Dl Ciolacu, a spus că va tine cont de Deciza CCR, vor face modificările necesare la legile speciale , pe care le va renegocia cu UE, pt că România este un stat de drept și domnia sa ca prim ministru nu este angajatul UE.
    Înca o dată huhurezu a dezinformat, când a spus că România trebuie să execute necondiționat ce spune UE.
    Ca fapt divers, acest PNRR este doar un program de finanțare și atât, nimic mai mult !!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Posibile modificări....
    https://m.luju.ro/exclusiv-noile-amendamentele-pentru-pensiile-magistratilor-iata-tabelul-cu-posibilele-modificari-propuse-la-pensiile-judecatorilor-si-procurorilor-dupa-decizia-ccr-varsta-de-pensionare-va-fi-de-60-de-ani-din-2035-s-a-renuntat-la-recalcularea-pensiilor-in

    RăspundețiȘtergere
  46. https://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=26082

    RăspundețiȘtergere
  47. Dragă @MA
    Rog a face un scurt istoric cu privire la reglementarea asigurărilor sociale din România, pt. a înțelege mai bine sintagma folosită de "asigurări sociale datorate și plătite ".
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  48. @Leo 16.08.2023, 20:17
    La : “... reglementarea asigurărilor sociale din România, pt. a înțelege mai bine sintagma folosită de "asigurări sociale datorate și plătite ".”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Contributii de asigurari sociale carora popular li se mai spune “contributii pentru pensii” ... desi din ele se platesc si alte “prestatii sociale”...

    - sint de luat in seama numai pentru pensiile care se stabilesc strict in functie de marimea acestor contributii – pensiile din sistemul public, ale avocatilor, ale personalului unor culte religioase...

    - nu sint “folositoare” pentru pensiile stabilite ca procent din ultimele venituri – cele 6 tipuri de pensii de serviciu (magistrati, diplomati, grefieri, aviatori civili, personal Curtea de conturi, functionari publici parlamentari) si pentru pensiile militare de stat

    - contributii datorate – sume de bani pe care, conform legii, ar trebui sa le plateasca cetatenii, angajatorii si alte entitati pentru ca cetatenii respectivi sa poata primi la un moment dat o pensie

    - contributii platite – sume de bani, dintre cele datorate, platite (transferate in anumite fonduri) in mod real

    - pina in 2001 pensiile se stabileau in functie de contributiile platite pentru crearea fondului de asigurari sociale de stat
    ---- nu se punea problema ca vreo “unitate socialista” sa nu plateasca (la fondul de asigurari sociale) contributiile datorate
    ---- se punea problema numai pentru cei angajati la persoane fizice sau cei care muncisera in “strainezia”

    - din 2001 (l.19/2001) pensiile (stagiul de cotizare si calculul punctajului) se facea strict numai pentru perioadele in care s-au platit contributiile ... nu pentru cele in care s-au datorat dar nu s-au platit contributii
    ---- era “sarcina” caselor de pensii sa urmareasca incasarea contributiilor... dar, in general, acestea ramineau neplatite si pensiile "ciuntite"

    - din 2011 (l.263/2010) pensiile (stagiul de cotizare si calculul punctajului) se fac pentru perioadele in care s-au datorat contributii
    ---- plata/incasarea contributiilor este urmarita de ANAF
    ---- cu specificare ca (pentru calculul punctajului) din contributiile datorate se scade “partea” care se “dirijeaza” la pensiile obligatorii administrate privat

    - l.127/2019 introduce conceptul de “contributii datorate si platite” pentru stabilirea stagiului de cotizare si a calculului pensiei...
    ---- indirect, se revine la modul de stabilire a pensiei functie de contributiile platite.
    ---- plata/incasarea contributiilor este urmarita de ANAF

    RăspundețiȘtergere