Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

18 iulie 2023

Feri, Doamne, de mai rău!

Dupa ce au facut praf ceea ce urma sa fie l.223/2015, dupa ce au indemnat/indrumat populimea sa inunde instantele cu cereri care mai de care mai aiurea, dupa ce au indemnat/indrumat populimea sa amețeasca foruri si institutii nationale si internationale cu jalbe, petitii s’alte cele cit mai naucitoare, vechii invatatori/specialisti ai asociatiilor tac!

Dupa ce rezultatele obtinute la “eforturile” depuse la indemnul si sub indrumarea lor nu s-au concretizat in nici o “victorie”... singura realizare fiind aceea ca decidentii au acum tot dreptul sa-si rîdă’n barbă si sa concluzioneze: “Lasa’i sa latre ca nu stiu ce li se’ntimpla!”.

Cei pensionati “din antichitate” nu stiu ce-i asteapta... tot sperind in minunile cu care-i ametisera vechii invatatori/specialisti ai asociatiilor!

Cei pensionati mai recent inca sint multumiti cu ceea ce au, si sint siguri ca nu vor fi afectati de orice s-ar intimpla!

106 comentarii:

  1. ..ce să se.."mai întâmple"..?
    Un posibil răspuns:( bazat pe. "amendamentele" publicate pe unele bloguri..!)
    ...votarea "supraimpozitării" pensiilor"..procentuale:
    = cu 10 % ..ceea ce depășește
    2.000 de lei= IMPOZIT,= din suma.. brută sau netă? până la un PLAFON stabilit clar..,
    = SUPRAIMPOZITAREA ..netului de peste 3.000-4.500..sau cât o fi(?) ,eventual net stabilit pt. pensiile PROCENTUALE mai mari decât SLMB/Ec. de 7.000 lei.., sau cât o fi..(?)
    = rămâne de văzut cum vor fi impozitate pensiile CONTRIBUTIVE rămase în plată..!

    ..dar fără a se renunța..,cel puțin, la (re-) "stabilirea".. cuantumului contributiv al actualelor pensii militare procentuale..❗

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrurile-s împărțite.
    Oltenii au un wc în fundul curții ,bio, format dintr-un par și-o groapa.
    Unii s-au "modernizat" gen păsărică, pe post de par au pus un jalon , întâmplător 215, dar haznaua s-a umplut, așa că nici cu jalonul 215 n-au mai putut ...
    Probabil că prin "fonduri europene" s-au interzis "haznale" gen huhurezu, el ar fii continuat, dar "civilizația" l-a oprit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Curat hazna coane Fănică.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din punct de vedere juridic, militarii au plătit contribuții sociale la stat ca orice cetățean al României, excepție este perioada 2001-2010 cum se face că la deducerea impozitului suplimentar de 15% la pensionarii militari , partea contributivă a pensiei sa fie egala cu zero ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe 28 iulie ac la Penitenciarul Jilava se organizeaza "Ziua porților deschise"
    Dl reddog, puteți merge, faceți ore suplimentare, care s-ar putea sa va ajute la netul pensiei, pozitiv.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim 19 iulie, 2023
    La : "Din punct de vedere juridic, militarii au plătit contribuții sociale la stat ca orice cetățean al României, excepție este perioada 2001-2010 cum se face că la deducerea impozitului suplimentar de 15% la pensionarii militari , partea contributivă a pensiei sa fie egala cu zero ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaaaa!
    Daca n-ar fi de rîsu' curcilor ar fi de Radio Erevan!

    Militarii au plătit contribuții sociale la stat (*pentru pensii*) ca orice cetățean al României NUMAI in perioada 01.01.2011 - 31.12.2015!... Acea contributie se calcula din intreaga solda...dar, prin Compensarea contributiei individuale la buget, practic, se platea aceasta contributie numai pentru o parte din solda!

    In perioada 01.04.01 - 31.12.2010 au platit Contributii individuale la bugetul de stat, numai dintr-o parte a soldei, si in marimea fostei contributii la fondul pentru pensia suplimentara.

    Dupa 01.01.16 militarii platesc Contributie individuala la buget care este egala cu Contributia de asigurari sociale. Aceasta CIBS se calculeaza din intreaga solda... dar, prin Compensarea contributiei individuale la buget, practic, se plateste aceasta contributie tot numai pentru o parte din solda!

    &&&&&&&&&&&&&&&&&
    La : "...partea contributivă a pensiei...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pentru ca o pensie (o parte din pensie) sa fie CONTRIBUTIVA treb'e ca pentru acea pensie sa se plateasca CAS, si, foarte important, ACEA PENSIE SA FIE STABILITA STRICT in functie de marimea contributiilor din intreaga perioada de activitate a impricinatului... ceea ce nu-i cazul pensiilor militare de stat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dl Alecu am înțeles că s-au plătit anumite contribuții, că nu sunteți de acord cu anonimul, va privește, dar de ce partea contributivă la militari, folosita pt deducerea de impozit suplimentar cu 15% la militari este zero ?
    Apropo, Dl Alecu, înainte de 2001 se plăteau anumite contribuții pe fondul total de salarii (solde la militari).
    Era la fel și la militari și la judecători, de ex.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu omiteți Dl Alecu că în drepturile militare de pensie, sunt incluse și stagii din viața civila, înainte de sistem (origine muncitorească) și după.
    Aici cred că sunteți de acord 100% că aceste perioade au fost contributive !
    Și cel puțin aceste perioade trebuiesc deduse din impozitul suplimentar de 15% !
    Dl Alecu sunt foarte multe voci de pensionari militari, din tot sistemul, care spun că dacă actualele proiecte de modificări legislative privind pensiile militare , vor devenii litera de lege, se vor adresa instanței și la CEDO.
    Total exclus acțiuni în instanță dirijate de huhurezu și asociații de pensionari militari.
    Sunt deja case de avocatura care discuta de onorarii rezonabile și legate de reușită în instanta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce poate fii mai rău Dl Alecu ?
    Părerea mea este o mobilizare !
    Ucraina dorește să transporte cereale, după expirarea acordului in 17 iulie 2023 prin apele teritoriale ale României și Bulgariei.
    Dacă Romania accepta, cât credeți că va dura până la primul incident serios în apele maritime exclusive ale României ?
    Data de 31.12.2023 este un termen mult prea îndepărtat !

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim 19 iulie, 2023
    La : "... dar de ce partea contributivă la militari, folosita pt deducerea de impozit suplimentar... Era la fel și la militari și la judecători, de ex.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pen'ca la militari nu este nici o PARTE CONTRIBUTIVA!

    Cititi dracului legile care stabilesc pensiile de serviciu (magistrati, grefieri, diplomati, aviatori civili, personal Curtea de conturi, functionari publici parlamentari) sa vedeti ca, la acestia, se calculeaza (si) pensia contributiva care li s-ar cuveni, pensie contributiva care se SUPLIMENTEAZA (pina la nivelul pensiei de serviciu) cu niste bani de la bugetul de stat! La militari NU EXISTA asa ceva (cititi l.223/2015 sa vedeti cum se stabilesc pensiile militare de stat).

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim 19 iulie, 2023
    La : "Nu omiteți Dl Alecu că în drepturile militare de pensie, sunt incluse și stagii din viața civila, înainte de sistem (origine muncitorească) și după.
    Aici cred că sunteți de acord 100% că aceste perioade au fost contributive !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da!
    Dar acele perioade sint "fructificate) in pensia militara de stat dupa "procedura" de stabilire a pensiilor militare de stat... nu dupa "procedura" de stabilire a pensiilor contributioniste!
    &&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "...sunt foarte multe voci de pensionari militari, din tot sistemul, care spun că dacă actualele proiecte de modificări legislative privind pensiile militare , vor devenii litera de lege, se vor adresa instanței și la CEDO.
    Total exclus acțiuni în instanță dirijate de huhurezu și asociații de pensionari militari.
    Sunt deja case de avocatura care discuta de onorarii rezonabile și legate de reușită în instanta.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sigur ca da!
    Apar noii invatatori si "specialisti" care, impreuna cu avocati, speculeaza nestiinta populimii militare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru anonimul cu impozitul suplimentar de 15%.. CRED CA AM MAI EXPLICAT PE AICI. NU E DOMNULE 15% SUPLIMENTAR .. E NUMAI 5% ÎN PLUS PESTE CEI 10% PE CARE ÎI PLĂTEȘTI ȘI ÎN PREZENT.
    CAND ȚI S-A OPRIT CASS DE 10% ÎNTÂI SE OPREAU ACEI BANI PE CE DEPĂȘEA 4000 ȘI APOI DIN CE RĂMÂNEA BRUT PESTE 2000 ȚI SE OPREA ÎNCĂ 10%... Și nu mai plânge atât pentru cei 5% pentru ca în ianuarie peste procentul de 13,8 % o sa mai primești suplimentar 5% și nu o sa pierzi nimic.. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  13. Dl Burebista, pe dumneavoastră vă afectează la net, impozitarea suplimentara a pensiei militare, peste valoarea SMN pe economie ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnilor:

    Sigur, începând cu 12/1999 = prin aplicarea L .1381999 ( după încetarea prorogării din luna iulie) = s-au reținut din SLB cei 5 % în contul PENSIEI SUPLIMEN TARE , reținere consemnată în noii" fluturași" cu solda lunară, înmânați odată cu banii..!

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnilor:
    Sigur, începând cu 12/2999 (după încetarea prorogării din luna iulie..)= prin aplicarea L.138/1999, s-a reținut din SLB
    o sumă ( 5%) în contul PENSIEI
    SUPLIMENTARE, reținere înscrisă în noii "fluturași" cu soldele lunare..!
    Cum PENSIA SUPLIMENTARĂ se plătea și.."inainte" de 1999, ba chiar și în anii: cel puțin.. '70 (!) , dar fără să existe : "la vedere".. vreo consemnare scrisă..înmâna tă angajatului militar, înseamnă că și arunci ,sub o formă sau alta se retinea din soldă..ceva "%" din SLB, ca și în sistemul public de pensii..!
    ( anonim "X")

    RăspundețiȘtergere
  16. In afara de rind...
    Bre, Calinmihaib, trimite pe adresa de e-mail a blogului decizia pe care tot incerci tu sa o intelegi si nu reusesti...

    RăspundețiȘtergere
  17. Dl Alecu, nu vă faceți probleme cu actiunile-n instanta, avem avocați in familie sau in firma, care știu ce au de făcut.
    Suntem multi pensionari militari care nu depindem de cuantumul pensiei militare de stat.
    Dar avem principii, daca am contribuit la bugetul asigurărilor sociale de stat, ca orice magistrat, de ex. și magistratul are o deducere de supraimpozitarea și pensionarul militar care s-a aflat în aceeași situație juridică, trebuie sa beneficieze de aceeași deducere !
    Sunteți Dl Alecu, un om sarac, care trăiește doar din pensia militara.
    Va înțeleg, dar, mai ușor cu sfaturile, total deplasate ...

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim 20 iulie, 2023
    La : "Sigur, începând cu 12/2999 (după încetarea prorogării din luna iulie..)= prin aplicarea L.138/1999, s-a reținut din SLB o sumă ( 5%) în contul PENSIEI SUPLIMENTARE, reținere înscrisă în noii "fluturași" cu soldele lunare..!.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Caline, Caline tare le ametesti tu!

    Incepind cu apr.2001 PENSIA SUPLIMENTARA a disparut de tot, definitiv si pentru toti cetatenii românești!
    Din apr.2001 cetatenii "contributionisti" N-AU MAI PLATIT contrib.la fondul pentru pens. suplim.; li s-a introdus o contributie de asigurari sociale de 11,67%, 13,33% sau 15% cu specificatia ca plata acelor CAS nu micsora veniturile nete ale angajatilor!
    Cetatenii "abonati" la l.164/2001 N-AU MAI PLATIT contrib.la fondul pentru pens.suplim.; au platit Contrib.individ. la buget egala cu fosta contrib.la fondul pt.pens.suplim.

    Atentie: vezi ce insemna Solda lunara a militarilor... ca nu era ca acum! Era numai o parte din "veniturile" militarilor!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    La : "...înseamnă că și arunci ,sub o formă sau alta se retinea din soldă..ceva "%" din SLB, ca și în sistemul public de pensii..!".

    Acel "ceva" nu intra in stabilirea pensiei propriu-zise nici la civili nici la militari inainte de apr.2001...
    Acel "ceva" era folosit pentru stabilirea unei alte pensii: PENSIA SUPLIMENTARA

    Dupa apr.2001 acel "ceva" aprodus niste majorari de punctaj la civili si de procent de calcul al pensiei la militari!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim 20 iulie, 2023
    La : "...nu vă faceți probleme cu actiunile-n instanta, avem avocați in familie sau in firma, care știu ce au de făcut. Suntem multi pensionari militari care nu depindem de cuantumul pensiei militare de stat. Dar avem principii, daca am contribuit la bugetul asigurărilor sociale de stat, ca orice magistrat, de ex. și magistratul are o deducere de supraimpozitarea și pensionarul militar care s-a aflat în aceeași situație juridică, trebuie sa beneficieze de aceeași deducere !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^

    Asa cum am mai spus: "Apar noii invatatori si "specialisti" care, impreuna cu avocati, speculeaza nestiinta populimii militare!".

    Noii invatatori si "specialisti" sint la fel cu cei vechi: niste nesătui cărora le bubuie capu' de prostii fara sa se gîndeasca la ce masuri nastrusnice pot lua decidentii... masuri care sa-i năucească pe toti, da' cel mai mult pe cei năpăstuiti!

    Vedeti năucilor ca magistrati care sa beneficieze de acea "deducere" sint cu foarte putin peste 1/3 din totalul magistratilor pensionar1. Deci vor beneficia de acea "deducere" o minoritate de nebagat in seama!

    Si, idiotule, eu nu dau sfaturi!
    Eu prezint ceea ce spun legile, iar cei cu mintea la purtator inteleg ca nu-i de urmat SFATURILE date de toti idiotii!
    Si... dac'as fi dat sfaturi spune-mi tu care dintre ele a fost infirmat vreodata. Spre deosebire de prostiile pe care le tot perorati voi, invatatori si "specialisti" cu avocati in familii!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dl Alecu, cine are bani, face ce vrea cu ei.
    Dumneavoastră sunteți sarac, asta-i din cauza dumneavoastră și asta va ocupa tot timpul !

    RăspundețiȘtergere
  21. Se pare că Ciolacu renunță la consilierul Ion.
    Ciuca Nasirianul se înțelegea bine cu el.

    Forza DINAMO!

    https://m.mediafax.ro/politic/primul-ai-somer-ciolacu-nu-va-apela-la-serviciile-lui-ion-ce-se-intampla-cu-consilierul-ai-22021402

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anonim 20 iulie, 2023
    La : "Dl Alecu, cine are bani, face ce vrea cu ei.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da!
    Inclusiv, mai ales si de cele mai multe ori, cu banii demonstreaza cit e de subtirel la minte!

    RăspundețiȘtergere
  23. Alecule, n-ai ani de vechime câtă școală am eu, nu întinde coarda, nu-ți cunoști locul și rolul ?!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Anonim 20 iulie, 2023
    La : "Alecule, n-ai ani de vechime câtă școală am eu, nu întinde coarda, nu-ți cunoști locul și rolul ?!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaaa!
    Tu esti dintre ăia cu scoala multa:
    - Citi ani de scoala ai?
    - Douazeci!
    - Si care au fost cei mai grei?
    - Ultimii cinci... cei din clasa a IV-a!

    RăspundețiȘtergere
  25. Moș Alecu, mai taie din anonimii ăștia.. 🤣
    Umbla la setările blogului și modifica cine poate comenta pe blog sa fie doar cu cont Blogger Google... Oricum unii anonimi nu pot fi confundați dar e mai bine sa fie măcar un pseudonim acolo ca să știe și alți cititori care aninim debitează prostii mai multe..

    RăspundețiȘtergere
  26. Poate anonimul ăla cu "școală" o fi tocmai Păsărelul, cel înviat din morți ca Lazăr 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Punem pariu ca dupa 26.07 a.c.reapare pe scena ?
      Lutul fura lutul

      Ștergere
  27. Fata morgana a prevestit: s-a mărit armata !
    Da eu nu pricep un lucru, s-a egalizat vârsta de pensionare a militarilor cu a civililor: 65 de ani, la civili in schimb legea sistemului public de pensii, abunda de excepții și de reducere a vârstei standard de pensionare.
    La militari, nimic, chiar n-avem o balerina, coregrafa, etc. la "facultatea" ANP, evidența populației, pașapoarte...
    care sa prezinte interes în limitarea vârstei standard de pensionare la 45-50 de ani ?
    Toate-s slute și urate ?

    RăspundețiȘtergere
  28. Cât de nonorociți și mincinoși pot fi ”justițiarii” românești :

    ”...În schimb, în sistemul public de pensii, spre exemplu, modalitatea de determinare a punctajului prin raportarea veniturilor efectiv realizate la venitul mediu, coroborată cu actualizarea constantă a punctului de pensie şi cu aplicarea indicelui de corecţie determină o actualizare a veniturilor ce constituie baza de calcul şi aducerea acestora la o valoare proporţională actuală. În acelaşi sens, în cazul pensiilor militare, actualizarea veniturilor din perioada de referinţă prin raportare la o persoană aflată în funcţie asigură o corecţie a devalorizării veniturilor de referinţă prin inflaţie...”

    ====================================
    https://www.stiripesurse.ro/cinci-organizatii-ale-magistratilor-intervin-la-ccr-memoriu-prin-care-se-demonstreaza-neconstitutionalitatea-legii-privind-pensiile-de-serviciu_2999428.html

    RăspundețiȘtergere
  29. Modificările actuale la legea 223/2015 n-au nici o legătură cu realitatea, drept urmare nu le prevăd nici un viitor.
    Ele sunt rezultatul unui ordin de gaga dat de politic și executiv: reduceți cheltuielile cu pensiile militare.
    La acest ordin s-au raliat și actualii decidenți din SNApOP care au pus o condiție și care a fost acceptată: acești decidenți au fost de acord, dar sa nu-i afecteze pe ei, din acest motiv s-a acceptat o perioada de tranziție.

    RăspundețiȘtergere
  30. https://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2022/pr544_22.pdf
    (Legea nr.254/2023)

    RăspundețiȘtergere
  31. Pe 9 iunie 2023 Dna ministru Țurcanu (fost ministru al muncii și protecției sociale) afirma că includerea pensiilor militare în același proiect de modificare a prevederilor legale privind cele 6 pensii speciale: magistrați, aviatori, etc. este neconstituțională.
    Aici trebuie sa recunosc că are perfecta dreptate.
    Să vedem ce spune și curtea constituțională pe 26 iulie 2023 daca nu amâna pronunțarea asupra excepțiilor de neconstituționalitate.
    Cel mai prost scenariu posibil ar fii ca CCR sa declare că legea este constituțională doar in masura in care la militari să li se calculeze și partea contributivă a pensiei, pt că au plătit și ei contribuții, iar impozitul suplimentar sa se aplice doar pt ce trece de SMNEc+pensia contributivă.
    În situația asta estimez că 10+/- 5% din pensiile existente în plata, să fie mai mici ca pensia contributivă.
    Dacă se întâmplă acest lucru, va fii circ în Romania, cu efecte imprevizibile.

    RăspundețiȘtergere
  32. @Anonim 21 iulie, 2023
    La : "...În situația asta estimez că 10+/- 5% din pensiile existente în plata, să fie mai mici ca pensia contributivă.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    A nu se vorbi numai din pozitia celor recalculati pe l.119/2010 impreuna cu cei care, in perioada 01.01.11 - 31.12.15, si-au adaugat la pensie pentru militarie si j'de puncte de pensie "civilesti".

    Pensiile militarilor-militari stabilite ca procent din ultimele solde pentru activitatea lor militara nu pot fi mai mici decit pensia contributionista care li s-ar cuveni pentru activitatea lor de militari!
    Punct!

    RăspundețiȘtergere
  33. GG-ule, cenzură pot face numai institutii/organe ale statului!

    Un ascultator/cititor al unor prostii de-ale altora trimite acele prostii la cosul de gunoi, nu le cenzureaza!
    Cum si ceea ce spui in ultimul tau comentariu se incadreaza cu brio la categoria “timpenii” nu le voi da drumul spre a fi vazute si de altii...

    Șiii, idiotule, tu ma critici pentru limbaj folosind un limbaj specific inscriptiilor de pe peretii WC-urilor publica???

    Inteleg ca esti unul dintre anonimii carora le-am mai dat peste bot pentru prostiile debitate... ba chiar am unele banuieli că_cam care ai fi, pen’c’ai mai vorbit si sub niste alte pseudonime nu numai ca “anonim”!

    Așa ca, hai, bîști!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce mai acceptați anonimi pe acest blog !
      Fiecare are un nume !
      Ne este rușine de el ?

      Ștergere
  34. O constatare
    Nr de luni stabilite pt BC al pensiei militare care creste de la 12 la 300 s-a stabilit a.i. toți viitori pensionari militari care se pensionează din activitate, în baza de calcul sa aibă perioade ulterioare datei de 01/01/2018 data la care s-au trecut contribuțiile de la angajator la angajat, a crescut f. mult brutul și netul a ajuns la 58,5% din brut.
    Pt cei care au trecut in rezervă fara pensie militara și-și deschid ulterior dreptul de pensie, lucrurile pot sta diferit.

    RăspundețiȘtergere
  35. acord 75,macar să scrie "anonim 1","anonim 2",3,4! Să putem face o diferență!

    RăspundețiȘtergere
  36. Actuala modificare a legii 223/2015 se poate defini ca o trădare a camarazilor activi, cu funcții importante de conducere.

    RăspundețiȘtergere
  37. Ce pățesc activii și reprezentanții lor în functii importante de conducere ?
    Exista un draft de lege privind salarizarea publica, data la Banca Mondială !
    Nu toți cu funcții de conducere din MApN care și-au bătut joc de camarazii lor și i-au trădat vor câștiga ceva.
    Toți vor avea de pierdut , unii mai repede și toți mai tarziu!
    Una din cele 10 porunci: s-ati iubești (respecți) aproapele, așa zice Dumnezeu, pe noi ne-au trădat camarazii noștrii, întâmplător pe anumite funcții vremelnic ocupate în politic și executiv

    RăspundețiȘtergere
  38. Un principiu din noua lege a salarizării: sporurile pt bugetari ( și pt militari) maxim 20% în draftul trimis spre aprobare ( ce rușine pt un stat independent) la banca mondială !!!

    RăspundețiȘtergere
  39. "Anonimi"sunt toți pe aici,inclusiv Adminul!

    RăspundețiȘtergere
  40. Actualul proiect de lege al pensiilor militare, care daca va fii legiferat ii dezavantajează cel mai mult pe militarii din MApN.
    Nu cred că-i cazul sa detaliez.

    RăspundețiȘtergere
  41. Rușii au bombardat un teritoriu ucrainean, la 200 de metrii de frontieră de stat a României, pe când Sulina ?

    RăspundețiȘtergere
  42. Dacă lucrurile evoluează nefericit, în zona maritimă a Dunării, eu mă aștept la o mobilizare parțială in zona, primii mobilizați "militarii" ANP pensionari militari, facultate Poarta Alba !

    RăspundețiȘtergere
  43. Acum este momentul sa se verifice in practica conceptul strategic al pnl+PSD: creșterea vârstei de pensionare la militari, pt creșterea capacității de apărare națională a României.

    RăspundețiȘtergere
  44. Dl reddog, nu pleca departe de casa, poate Romania, are nevoie de exprimarea-n practica, a calităților teoretice, ale dumneavoastră de "militar" !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonima
      Ce înseamnă departe?
      Așa că să-mi fac o idee? 😁

      Ștergere
  45. Indicele prețului de consum, este calculat statistic din octombrie 1990.
    Sunt pensionari militari pensionați, înainte de această dată ?
    Eu știu un caz pensionat și care trăiește și-i doresc multă sănătate, pensiionat în 1989.
    Cunosc cazuri de pensii militare de limita de vârstă și mai ales de urmași care au BC anterioară acestei date.
    Rezultă că este improbabilă o recalculare a pensiilor militare.
    Asta-i un motiv minimal.
    Principalul motiv este altul: deranj mare pt că CPS-urile n-au in baza de date, elementele necesare și suficiente pt stabilirea BC și mai ales că legea nu prevede cate luni consecutive s-ar lua în calcul pt BC la o eventuală recalculare.

    RăspundețiȘtergere
  46. Dl reddog, puneți o întrebare pertinenta.
    Exista o UM/MApN în reședința de județ care are o baza de date cu toți cu obligații militare și care-i repartizează in planurile de mobilizare și de completare cu RU pe toți , care fac obiectul nevoilor sistemului.
    Dac-ati prestat la ANP nu este obligatoriu să fiți repartizat acolo.
    Puteți face obiectul și altor ministere.
    Aproape înseamnă cat mai aproape de domiciliu.
    Oricum nu mergeți în Grecia pt ca-s incendii !
    Evitați mai ales Insula Rodos.

    RăspundețiȘtergere
  47. Guvernul se așteaptă la trei posibile variante, privind decizia CCR de mâine, pe cele 3 proiecte de legi (modificare cod fiscal, pensii speciale și cumul pensie cu salariul la stat).
    Unul sau mai multe proiecte sa fie declarate:
    - integral constituționale
    - integral neconstituționale
    - parțial neconstituționale.
    Guvernul prin ministerul muncii spune că-i pregătit pt orice varianta, din cele trei.
    Este posibil ca CCR să amâne o decizie și să plece-n vacanta pana-n sept 2023 lăsând guvernul să "aprofundeze pregătirea".

    RăspundețiȘtergere
  48. @Anonim 24 iulie, 2023
    La : "...Exista o UM/MApN în reședința de județ care are o baza de date cu toți cu obligații militare și care-i repartizează in planurile de mobilizare și de completare cu RU pe toți , care fac obiectul nevoilor sistemului.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu mai vorbiti fara sa cititi legile!

    L.145/2019:
    "Articolul 196
    ...
    (2) Polițiștii de penitenciare luați în evidență ca rezerviști POT FI concentrați sau MOBILIZATI pentru COMPLETAREA efectivelor unităților POLITIEI PENITENCIARE, în condițiile prevăzute de lege."

    RăspundețiȘtergere
  49. Dl Alecu, nu vă băgați unde nu vă pricepeți, în speță mobilizare SNAp.

    RăspundețiȘtergere
  50. Moș Alecu, vezi ca l ai supărat pe anonim.. 🤣 Și te pune pe lista lângă Huhurez 😱... Mâine, poimâine o să-ți scrie ca nici măcar nu ai fost nici dumneata militar, ca nu ai pensie militară etc. Etc.. 🤣
    Eu ți-am scris sa mai tai din ei ( nr anonimi). Mai ales pe ăia care se visează Rambo.. 🤣 😎

    RăspundețiȘtergere
  51. @Anonim 25 iulie, 2023
    La : “Dl Alecu, nu vă băgați unde nu vă pricepeți, în speță mobilizare SNAp.”.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Băbăiatu’, ceteste legile... nu vorbi dupa ceea ce ti se pare ca stii!

    Cetateni românești cu obligatii militare sint cei care, in urma unei pregatiri in unitati ale MApN, au primit grade MILITARE!
    Deci politistii-politisti si politistii de penitenciare care au grade militare primite de la MApN... sint si ei cu obligatii militare (nu cei cu gradele profesionale echivalate cu niste grade militare). Sint multi politisti-politisti care au gradele militare reale de la soldat la colonel (cei care au efectuat stagiul militar, si/sau cei care au “fugit” de la MApN la locuri de munca mai caldute).
    Numai acesti cetateni românești (cei cu grade militare reale) sint repartizati in lucrarile de mobilizare!
    Cetatenii românești fara grade militare reale (printre care si politisti-politisti sau politisti de pensitenciare) nu au obligatii militare si nu vor fi chemati la mobilizare pentru a fi repartizati la unitati militare! ... Vor fi chemati, eventual, pentru pregatire militara (daca nu sint dintre cei de mai jos)!

    Pentru politistii-politisti si politistii de penitenciare in activitate(cu sau fara obligatii militare), entitatile in care lucreaza (ca orice alta entitate CIVILA) trebuie sa ceara la CMJ ca respectivii sa fie MOBILIZATI LA LOCUL DE MUNCA! Pentru a nu fi repartizati (din greseala) la vreo unitate militara-militara , sau chemati la pregatire militara!
    Pentru completarea nevoilor lor la mobilizare respectivele entitati (CIVILE cu politisti-politisti si politisti de penitenciare CIVILI) trebuie sa ceara la CMJ “PERSONAL PENTRU PRESTARI DE SERVICII”... precizind in cererile lor care sint politistii-politisti si/sau politistii de penitenciare REZERVISTI pe care ii solicita ... tot pentru a nu fi repartizati “din greseala” la vreo unitate militara, sau chemati la pregatire militara!
    Ca miscarile respective (MLM si PPS) se fac asa sau dupa o alta “procedura” nu are importanta... politistii-politisti si politistii de penitenciare in activitate sint mobilizati la locul de munca, iar completarea efectivelor acelor entitati se face cu personal pentru prestari de servicii!

    RăspundețiȘtergere
  52. În sesizarea CCR de către ICCJ se precizează că cele trei proiecte de acte normative adoptate de Parlament, pe care CCR are pronunțarea astăzi, că toate-s pline de vicii: extrinseci și intrinseci.
    Păcat că ICCJ nu ne spune de unde au apărut aceste vicii, eu cred că de la parlamentarii care au votat aceste proiecte de legi și ca-s rezultatul apariției unei noi tulpini de COVID-19.
    Dacă CCR ar fii inspirata, ar amână pronunțarea, până se mai limpezește situația explozivă, la granița de SE a României.

    RăspundețiȘtergere
  53. CCR a amânat decizia pe legile speciale pentru data de 2 august 2023..

    RăspundețiȘtergere
  54. "Curtea Constituţională a discutat miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările aduse legii privind pensiile de serviciu, dar şi în legătură cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.
    Judecătorii Curții Constituționale au decis să amâne dezbaterile pe Legea pensiilor speciale pentru data de 2 august. De asemenea, discuțiile pe Legea cumulului pensiei cu salariul au fost amânate pentru 21 septembrie.

    Motivul amânării îl reprezintă ”necesitatea unor lămuriri suplimentare”."(Stiripesurse).

    RăspundețiȘtergere
  55. Amânarea cumulului pensiei cu salariul la stat, era previzibilă, aici mă gândesc în primul rând la rezerviștii voluntari, ăștia nu-s rezerviști cu pensie militara de stat, ci cu pensie civila !!!

    RăspundețiȘtergere
  56. Acest păcălici de huhurezu spune că PNRR este o urgenta, nu-l duce capul să priceapă că acest instrument este doar de finanțare, nu este o Directivă UE obligatoriu de implementat.
    La acest instrument de finanțare, multe state UE au renunțat în întregime și restul au renunțat sau vor renunța parțial.
    Urgenta pt Romania este granița cu Ucraina pe Dunăre.
    Un singur vector care va lovii senalul navigabil al Dunării de la granița, va constitui un motiv că România să se considere atacată de Rusia !

    RăspundețiȘtergere
  57. Moș alecu- huhurezu scor 1000-0

    RăspundețiȘtergere
  58. https://www.snppc.ro/26-07-2023-zi-crucial-azi-la-ccr-snppc-a-depus-amicus-curiae-n-interesul-poli-i-tilor-i-militarilor-bd11255

    RăspundețiȘtergere
  59. In afara de rind...
    Pentru dobitocul care, zice el, se pricepe la mobilizare in SNAOP...

    Că cică_că mobilizarea la locul de munca se refera numai la personalul agentilor economici cu capital privat sau de stat!

    Bă, dobitocule, vezi ca la unitatile militare, precum si la "formatiuni" cu state de organizare anexa la statele de organizare ale unitatilor militare (formatiuni de cazarmare, cercuri militare, camine de garnizoana, etc., etc.) "se ezista" functii de civili care ramin tot functii de civili si la mobilizare/razboi! De subliniat: si la unitatile militare exista functii de civili care ramin, si la mobilizare/razboi, tot functii de civili!
    Civilii existenti la pace pe functii de civili care ramin si la mobilizare/razboi sint "ceruti" la CMJ-uri sa fie mobilizati la locul de munca pentru a nu fi repartizati (ca militari) la alte unitati!

    Dobitocule, nu mai vorbi pe gaura camasii ca tu esti cel care habar n'ai!
    Probabil ai fost ceva pe undeva pe la vreun "esalon"... Un "ceva" care era trimis in controale pe la unitatile "suptordonate" pentru a face mare tambalau pe'acolo! Un "ceva" reprezentant al "esalonului"... mare specialist in etichetele de la intrerupatoarele si prizele de curent!

    RăspundețiȘtergere
  60. Bă anonim idi..., rezervist voluntar cu pensie civilă nu prea există... Ia dă tu un exemplu de pensionar civil care este și rezervist voluntar...
    În plus indemnizația de rezervist voluntar o pot lua și angajații de la stat și în prezent și în viitor dacă o sa treacă legea aia la CCR. Nu este cumul pensie cu salariu...

    Ești pe dinafară în tot și în toate.. 🤣 😱 😎 😇

    RăspundețiȘtergere
  61. În MOf 686/26.07.2023 s-a publicat ordinul Ministrului MApN M150/18.07.2023
    Acest ordin abrogă M95/2006 privind folosirea, pe termen limitat, de către personalul armatei și alți beneficiari, a sălilor și spatiilor altele decât cele de cazare, din Muzeul Militar National, popotele, restaurantele, hotelurile și căminele militare de garnizoană, centrele de refacere a capacității de muncă a personalului armatei, casele de odihnă și sanatoriile militare, cabanele și bazele sportive, precum și alte amenajări recreative și sportive, aflate în administrarea MApN

    RăspundețiȘtergere
  62. @Burebista 26 iulie, 2023
    La : "...rezervist voluntar cu pensie civilă nu prea există...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    De citit Plx 421/2021...
    Probabil ca nu exista rezervist voluntar cu pensie civila... da' cu pensie militara de stat (cu reducere masiva de virsta de pensionare) precis ca exista!

    RăspundețiȘtergere
  63. Eu nu am găsit în această lege un articol în care se vorbește despre Rezerviști voluntari provenind din rândul pensionarilor militari... 🤣
    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/242020.
    Pensionarii militari au direct statut de rezervist NEVOLUNTAR la fiecare structura din câte au făcut parte...
    Am mai scris pe aici... Livretul militar după încetarea raporturilor de serviciu l am primit după 1 an de la instituția unde am activat până la pensionare. Apoi am fost la centrul militar sectorial ca să ma ia în evidență ca rezervist al MAI... După aproape 1 an am primit un ordin de chemarela Cms unde am primit Ordinul prin care mi se aduce la cunoștință unitatea la care trebuie să mă prezint în caz de mobilizare, etc și timpul în care trebuie să ajung... Unitatea este INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMÂNE.

    Parca este și o vârstă maximă pana la care un cetățean roman poate fi rezervist voluntar.. 😎
    Cred ca anonimul nu se încadrează oricum dar are el ceva pe cortex cu legile astea ale armatei, pensiilor militare, școlarizarea în instituțiile mapn războiul din Ucraina, etc..

    RăspundețiȘtergere
  64. Cât de curând Stadionul Steaua din București, va fii scos la "produs".
    Astăzi s-a publicat în MoOf un ordin al Ministrului MApN de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  65. Moșule... Prietenele.. Am citit și...

    RăspundețiȘtergere
  66. Bună dimineața!
    Salutări de la Marea Neagră camarazilor de la arma poliție dar și celorlalți de la celelalte arme din SNAOPSN!

    RăspundețiȘtergere
  67. @Burebista 26 iulie, 2023
    La : "Eu nu am găsit în această lege un articol în care se vorbește despre Rezerviști voluntari provenind din rândul pensionarilor militari... 🤣
    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/242020."
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    De ce https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/242020 si nu https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/172947 ???

    Acolo s-ar gasi raspunsuri la nedumeriri...
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    De vazut si :
    𝗔𝗻𝗼𝗻𝗶𝗺 𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲𝗮...
    𝗖𝗶𝗻𝗲𝘃𝗮 𝗺-𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝗯𝗮𝘁:
    𝗥𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝘁 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿, 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗮𝗿 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹, 𝘃𝗮̂𝗿𝘀𝘁𝗮̆ 𝟱𝟰 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 (𝗹𝗮 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝗮 𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝘁 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿 𝗻𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮 𝗳𝗶𝗶 𝗶̂𝗻𝗱𝗲𝗽𝗹𝗶𝗻𝗶𝘁 𝟱𝟱 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶, 𝗲𝘅𝗰𝗲𝗽𝘁̦𝗶𝗲 𝘀𝗴𝘃 𝟱𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶) 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝘇𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗿𝗶 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗳 𝗹𝗲𝗴𝗶𝗶 𝟮𝟳𝟬/𝟮𝟬𝟭𝟱 𝗦𝘁𝗮𝘁𝘂𝘁𝘂𝗹 𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀̦𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶.
    𝗗𝘂𝗽𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝘃𝗶𝗴𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗹𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘇𝗶𝗰𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗰𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝘂 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝘂𝗹 𝗹𝗮 𝘀𝘁𝗮𝘁, 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗿𝗲𝗻𝘂𝗻𝘁̦𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗮 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝗮 , 𝘀𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝘁𝗲𝘇𝗲 𝘂𝗻𝗶𝗹𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝘁 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿 𝗽𝗲 𝗱𝘂𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁𝗮 𝘀𝗮𝘂 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝘂𝗺𝘂𝗹𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗮 𝗰𝘂 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝘂𝗹 𝗹𝗮 𝘀𝘁𝗮𝘁 (𝗰𝗲𝗹 𝗰𝘂𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁 𝗽𝘁 𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝘁 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿) ?
    𝗡-𝗮𝗺 𝘀̦𝘁𝗶𝘂𝘁 𝗰𝗲 𝘀𝗮-𝗶 𝘀𝗽𝘂𝗻 !
    𝗦̦𝘁𝗶𝗲 𝗰𝗶𝗻𝗲𝘃𝗮 𝗰𝗲 𝘀𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗮𝗺𝗽𝗹𝗮-𝗻 𝗰𝗮𝘇𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗴𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗮𝘀𝘁𝗮 ?

    𝟯𝟬 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝟮𝟬𝟮𝟯
    (*** comentariu la https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7849706507580660348&postID=490358859472523074 ***)

    Daca respectivul este "pensionar civil"... cu atit mai mult un pensionar militar cu virsta standard (in 2023) de 58 ani; reducere de virsta 13 ani... adica cei 45 ani virsta la pensionare... adica mult sub cei 50 ani (la SGP) sau 55 ani (la cadre) maximum pentru rezervisti voluntari!

    RăspundețiȘtergere
  68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  69. @Caudiu Marin 27 iulie, 2023
    La : "xx".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Puteti descifra comentariul dvs. pentru a intelege si altii ce a vrut a ne spune???

    RăspundețiȘtergere
  70. "În ceea ce priveşte pensiile, Gallina Vincelette a menţionat că Banca Mondială oferă asistenţă tehnică pentru reforma pensiilor speciale, evaluând impactul opţiunilor de reformă, iar printre recomandări se numără impozitarea diferenţiată a pensiilor speciale mari, sau propunerea de a se înfiinţa un fond de asigurări sociale pentru militari"(Stiripesurse).
    Interesanta propunerea BM de a înființa un FOND DE ASIGURARI SOCIALE PTR.MILITARI.. !!

    RăspundețiȘtergere
  71. Privind titlul topicului
    "Feri, Doamne, de mai rău!"
    -----------
    NU are cum să fie mai rău de atâta.
    Suntem pe fundul parabolei -b/2a ; -delta/4a
    Să-i fie ruşine SUPOZITORULUI dottore ciucă , cel care a pus intenționat greșit trenul pe șine, durându-l în cur de ce lasă în urma lui.
    O MARE LICHEA IMPOSTOARE.

    RăspundețiȘtergere
  72. @Leo 27 iulie, 2023
    "a : "NU are cum să fie mai rău de atâta.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Asa spune un pesimist!
    Un optimist va spune ca poate sa fie! Asa ca nu e cazul sa ne pierdem "speranta"!

    RăspundețiȘtergere
  73. @Leon ,
    Cine e găina despre care pomenești ?

    RăspundețiȘtergere
  74. @Leo 27 iulie, 2023
    La : "@Leon ,
    Cine e găina despre care pomenești ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Cetateanca este reprezentanta institutiei care va face posibila implinirea profetiei optimistului despre care vorbeam!!!!

    RăspundețiȘtergere
  75. https://www.stiripesurse.ro/banca-mondiala-intra-tare-peste-guvernul-ciolacu-romania-trebuie-sa-reformeze-impozitarea-pe-munca-si-sa-extinda-tva_3007628.html

    RăspundețiȘtergere
  76. Am înțeles.
    Se pare că este șefa directă a altei găini, Anna Akhalkatsi.
    Îl doare la bască pe Mardel Colacu de ele , cum l-a durut și pe ciucă SUPOZITORUL.
    Iar noi ne putem sprijini pe ele , ca pe un picior rupt și bandajat.

    RăspundețiȘtergere
  77. @Akord, avocatul Gheorghe Piperea, ramane in tara, fiind pe locul 9 in Lista AUR pentru europarlamentare, n-are nici-o sansa !!

    RăspundețiȘtergere
  78. În al doilea război mondial și nu numai, inclusiv în actualul conflict Rusia-Ucraina, "studenții" din penitenciare au plecat pe front, în război, "facultățile" au rămas pustii.
    În acest caz și personalul didactic gen reddog n-au avut obiectul și subiectul muncii.
    În caz de restriște și la noi va fii la fel.
    Să nu credeți că polițiștii ANP cu obligații militare , ce sa le fac le-a trebuit pensie militara, nu vor fii folosiți și la alte ministere, pt completarea deficitelor.
    Acest lucru se întâmplă peste tot, nu-i specific României.

    RăspundețiȘtergere
  79. Huhurezu a folosit o modelare matematica numita metoda reducerii la absurd ca să-și demonstreze lui, pt că noi am înțeles că-i foarte limitat în ceea ce privește sistemul militar.
    A presupus că CCR este obligată să dea o decizie pe 26/07/2023 privind urgenta pe cele 3 proiecte de lege.
    CCR n-a dat nici o decizie și a amânat " pseudo urgenta " lui Huhurezu.
    Apropo nu era, nu este și nu va fii o urgenta ce dorește huhurezu.
    Rezultă că huhurezu este un miciman, un neavenit, un nepregătit juridic și un fals analist si-un nepriceput in domeniul militar, a avut noroc cu Cdt de ArPR din Onești că l-a mai ținut pe brazda.
    Dar, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

    RăspundețiȘtergere
  80. Leo, inca o promotie de Ingineri militari au luat licenta la terminarea Academiei Tehnice Militare Bucuresti:
    "Promoția 2023 este formată din 269 de viitori ingineri (187 de băieți și 82 de fete), pregătiți pentru întreg Sistemul de Apărare și Securitate Națională, astfel: 188 pentru MapN, 33 pentru MAI, patru pentru SIE, patru pentru SPP, 30 pentru SRI și 10 pentru STS. Dintre aceștia, 263 au promovat examenul de licență din sesiunea iulie 2023 și au primit primul grad de ofițer în cadrul ceremoniei de joi, 27 iulie."(din Comunicatul MApN)

    RăspundețiȘtergere
  81. In sistemul public, în anul 2023 pensiile s-au indexat cu 12% , zice actuala Dna Ministru al Muncii, pt că s-a ținut cont de inflația din anul 2022, la militari mai puțin pt că s-a ținut cont de inflația din 2021.
    M-astept ca în anul 2024 pensionarii militari să fie iarăși defavorizați, să nu se aplice inflația din 2022 scrisă cu 2 cifre ci inflația din 2023 scrisă cu o cifră.

    RăspundețiȘtergere
  82. Dragă @Leon
    Exact acum 70 de ani, erau 69 de absolvenți, cu 200 mai puțini.
    Exact acum 40 de ani erau 118. Iar din anul IV erai lt. stud. încă 2 ani când aveai pe epolete un T într-o roată dințată , după care după 5 ani primeai compasul pe roata dinţată.
    Profesorii și conferențiarii cu titlul de doctor erau cu toţii prin 83 , doar 6 în toată ATM.
    Dar erau DOCTORI nene cu publicaţii şi lucrări ştiinţifice şi în străinătate, nu ca acum , când și portarul e dottore.
    SĂ FIM CU TOŢII SĂNĂTOŞI ŞI VOIOŞI.

    RăspundețiȘtergere
  83. @Leo 28 iulie, 2023
    La : "Dragă @Leon Exact acum 70 de ani, erau 69 de absolvenți, cu 200 mai puțini.
    Exact acum 40 de ani erau 118. ...Dar erau DOCTORI nene cu publicaţii şi lucrări ştiinţifice şi în străinătate, nu ca acum , când și portarul e dottore.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Vazind si "cantitatea" de absolventi de la "scoala" (din Sibiu) care scoate manageri militari, nu comandanti de plutoane...
    Probabil ca se merge pe ideea incadrarii cu ingineri si a cite unei functii de la fiecare companie de infanterie!
    Sau, intr-o alta varianta, se merge pe ideea incadrarii cu ingineri a cite unei functii de comandant de pluton "terestri" din fiecare companie! Cu perspectiva incadrarii cu ingineri a tuturor functiilor de comandanti de plutoane!


    RăspundețiȘtergere
  84. @Mos Alecu, nu-i asa ca daca nu ajungem la struguri , spunem ca sunt acri si renunțăm la ei ??
    Pana acum cativa ani(probabil si in prezent), Inginerii erau repartizati la UM dar si in Industria de Aparare, in Functii de Conducere, la CTC si CRM !
    Si dupa cum se observa, ATM pregateste Ingineri pentru tot Sistemul de Aparare, nu numai pentru MApN !
    PS. Si pe timpul lui Leonard, erau absolventi si din alte țări "pretene"..!!

    RăspundețiȘtergere
  85. @Leon 28 iulie, 2023
    La : "@Mos Alecu, nu-i asa ca daca nu ajungem la struguri , spunem ca sunt acri si renunțăm la ei ??...Si dupa cum se observa, ATM pregateste Ingineri pentru tot Sistemul de Aparare, nu numai pentru MApN !
    ".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Iar am gresit crezind ca cei care vorbesc, vorbesc neuitind de la mina pin'la gura!!!

    Cineva spune (intr-un comentariu anterior) ca din comunicatul MApN a retinut: "...188 pentru MapN...".

    Iar la Sibiu: "Promoţia, care poartă numele onorific „Regele Mihai I-100”, este formată din 291 de absolvenţi (53 de fete şi 238 de băieţi), pregătiţi pentru a încadra funcţii în Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Justiţie, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Telecomunicații Speciale.".
    https://www.turnulsfatului.ro/2021/07/28/absolventii-academiei-militare-primesc-primul-grad-de-ofiter-printr-o-ceremonie-care-are-loc-in-piata-mare-183739

    Adica_cu cățel, cu purcel, pentru toata lumea, 291 bucati ofiteri "terestri"... Adica sub 291 numai pentru MApN. Cit o fi acest "sub 291" (de multe arme si specialitati... nu numai infanteri) fata de 188 ingineri????

    RăspundețiȘtergere
  86. @Leon
    Prin 1984 la București vis a vis de Fabrica Autobuzul era sediul Depart. MApN pt. IGSR.
    Șeful ei era col. ing. OPINCARU și răspundea de inginerii militari repartizați în conducerea CTC-ului din inteprinderile Românești.
    Iar Industria de apărare avea peste 30 de UM mecanice care absorbeau ing. militari din promoțiile ATM , promoții care erau în jur de 90 de absolvenți pt. MApN. Și era INDUSTRIE tată atunci , și de apărare și în economie ca să nu mai vorbim de STELELE (diamantele sintetice ) ale DSS-ului.
    Deci cam are dreptate MA , că acum sunt sute de absolvenți, în timp ce industria de apărare și implicarea în industria civilă e ZERO. Apoi mî îndoiesc că se mai face cartea care se făcea atunci .

    RăspundețiȘtergere
  87. Care or fi variantele pregătite de guvern pt.situatia in care CCR constata neconstitutionalitate măsurilor privind pensiile speciale?

    RăspundețiȘtergere
  88. Va fii o sesiune extraordinară a Parlamentului, în luna august, pt înlăturarea aspectelor de neconstituționalitate.
    Lucrurile se mai prelungesc.

    RăspundețiȘtergere
  89. Anonim 10

    Guvernul s-a făcut că lucrează,oamenii din partide vor lua în continuare pensie+salariu de la stat.CCR,s-a mai pronunțat odată pe tema asta.

    RăspundețiȘtergere
  90. RĂUL pe care l-a făcut SUPOZITORUL, nu mai poate fi corectat de NIMENI , mai ales în acest context. Pe LICHEAUA SUPOZITOR , o doare la bască. Va rămâne în istoria MFA-ului ca cea mai mare RUȘINE.
    Deci ca să parafrazez titlul topicului
    MAI RĂU DE ATÂT NU "SE" EXISTĂ !

    RăspundețiȘtergere
  91. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=http://www.graiul.ro/2023/08/01/1-august-ziua-tanchistului-si-a-armei-tancuri-in-armata-romaniei/%3Futm_source%3Drss%26utm_medium%3Drss%26utm_campaign%3D1-august-ziua-tanchistului-si-a-armei-tancuri-in-armata-romaniei&ved=2ahUKEwj46ZKD9rqAAxVKhf0HHfYPC3Q4ChAWegQICBAB&usg=AOvVaw0hNxnd5MVi59gMvSUQZekf

    RăspundețiȘtergere
  92. In afara de rind...
    Cum 'zda ma-sii se face ca "docomente" de lucru, "fabricate" strict pentru folosire in interiorul unei institutii serioase (nu caietul cu datornicii la "privata" din Cocirjatii din Deal) sint transmise unui obscur oarecine pentru a fi aratat populimii dornice de scandal (inainte de a fi discutate/aprobate/publicate de institutia respectiva)?????

    Sarcina de serviciu sau drept rasplata pentru serviciile aduse???

    RăspundețiȘtergere
  93. Numai zilele aniversare au mai ramas din bietul MFA,
    (siluit cu voluptate de LICHELELE de sistem din interior , cum e și cazul impostorului gângăvit ajuns din întâmplare pe motive de slugărnicie politică, pe cele mai înalte funcții ale MFA-ului și ale statului, de unde a sabotat coordonat și consecvent RUINAREA ARMATEI ROMÂNE.
    RUŞINE SĂ-ȚI fie SUPOZITORULE CU TOATĂ BANDA TA DE LICHELE DIN MFA !

    RăspundețiȘtergere
  94. O explicație data de judecătorul raportor al CCR care nu o sa i placa lui Moș Martin valabilă pentru TOATE PENSIILE SPECIALE ȘI MILITARE...
    ,, Cu alte cuvinte, modalitatea de calcul a pensiei respective rămane guvernată de legea sub imperiul căreia a fost obținuta. Nu se poate accepta ca, ulterior acestui moment, legiuitorul să stabilească o nouă modalitate de calcul care să conducă la recalcularea negativă a pensiei, însă, din punctul de vedere al securității juridice, ori de cate ori legiuitor apreciază ca fiind necesar, o îmbunătățire a modului de calcul care să conducă la o creștere a pensiei aflate în plată este în concordanță cu principiul neretroactivității legii, pentru ca neretroactivitatea este o garanție pentru cetățean, o protecție constituțională acordat în beneficiul său. Securitatea juridică cere și impune o protecție ascendentă, de sporire a garanțiilor referitoare la conservarea dreptului care a fost dobândit prin emiterea deciziei de pensionare. Orice încercare de reconsiderare a elementelor aplicabile la acel moment pentru pensiile aflate în plată afectează securitatea juridică în componenta garanției de neretroactivitate a legii”, explică judecătorul-raportul în documentul prezentat colegilor"
    DECIZIA DIN 2010 A CCR BĂSESCU A FOST NECONSTITUȚIONALA CÂND PENSIILE MILITARE CALCULATE PE PRINCIPIUL CONTRIBUTIVITATII AU SCĂZUT. TREBUIAU SA RĂMÂNĂ ÎN PLATĂ CU CUANTUMUL AVANTAJOS. PENTRU VIITOR SE POT REGLEMENTA ALTE FORMULE DAR PENTRU PENSIILE ÎN PLATĂ SE APLICA NUMAI DACĂ SUNT FAVORABILE.

    PS Poate scoate capul din anonimat.. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  95. Leo
    Ieri a fost și Ziua E.O.D
    Am discutat despre asta dincolo la Cezar cu camarazii de la kaki+bleu ciel.

    RăspundețiȘtergere
  96. Cu privire la impozitarea suplimentară a părții necontributive se poate face dar trebuie stabilită clar baza de impozitare... Mai exact trebuie trecut în lege plafonul exact de exemplu 4000... Prin legea anuala de stabilire a bugetului de stat pe anul următor se poate stabili și noul prag pentru impozitarea suplimentară de ex 4500 pentru 2024...etc..

    RăspundețiȘtergere
  97. Au fost declarate neconstituționale și alin 5 și 6 din art VIII... Adică treaba aia ca se pot pensiona în condițiile vechii legi cei care la data intrarii în vigoare a noii legi îndeplineau condițiile de pensionare timp de încă 5 ani... Ar fi momentul ca cei care îndeplinesc condițiile de pensionare sa o facă acum mai ales ca CCR a decis ca pensia odată obținută printr-o decizie nu poate fi recalculata printr-o noua lege în minus ci doar pe plus..
    Mai ales ca se preconizează reducerea salariilor prin diminuarea sporurilor la maxim 20% din SF pe persoana și nu pe plafonul salarial al instituției cum era până acum. Iar o alta decizie a CCR a statuat ca baza de calcul a stabilirii pensiei poate fi chiar mai mica dacă la data pensionării salariul este mai mic sau mai pe românește la data pensionării nu mai exista elemente salariale sau sporuri pe care le au avut în trecut în cele 6 sau 12 luni din ultimii 5 ani dar nu mai sunt în salariu la data deschiderii dreptului de pensie.

    RăspundețiȘtergere
  98. @Burebista 02 august, 2023
    La : "Au fost declarate neconstituționale și alin 5 și 6 din art VIII... "".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Alin. 5 si 6 ale art. XIII (nu VIII).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect art XIII alin 5 și 6.. Explicația este însă pentru acest art.

      Ștergere
    2. Știți ca am mai discutat luna trecută despre majorarea salariilor și a soldelor la nivelul anului 2022 (ultima tranșă) și despre faptul ca salariile 2022 au incluse în ele și gradația de vechime... Pe fluturaș a crescut SF la nivelul 2022 , a dispărut gradația ca suma separat de Sf, dar aceeași suma care în luna mai era corespunzătoare gradație a fost trecuta mai jos pe fluturaș sub suma (majorare brut) și este denumită,, SUMĂ APLICARE ART 38 Cfm LEGE 153 DIN 2015 ????
      Aceasta sumă poate fi luată în calculul pensiei doar dacă se aleg luni în care a fost acordată, adică din iunie 2023. Dacă sunt alese luni (cele 6) înainte de iunie 2023 acea sumă nu se ia în considerare la actualizarea bazei de calcul pentru ca ea nu exista ca drept salarial înainte de iunie.. Este exact ca și cazul pentru care CCR a dat decizia aceea pentru magistratul militar care avea o baza de calcul a pensiei mai mica decât media salariilor avute în lunile alese, cele 6..

      Ștergere