Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

05 octombrie 2024

Din această dilemă nu puteți ieși...(Aplauze în fund) (I.L.Caragiale)

Inmultite ca ciupercile dupa ploaie, propunerile si proiectele de aducere, in pensiile militare, a soldelor de grad ale celor in activitate, au produs un avint deosebit al celor care cauta sa afle care va fi efectul băgării actualizarii asupra socotelii pensiilor!

O parte dintre socotelnici “știe ei precis” unde si cum se va băga actualizarea in asa fel încît socoteala sa iasa mai mare!

In acelasi timp la fel de siguri sint si cei care “stie ei” ca actualizarea se va băga intr-un mod care va face ca socoteala sa iasa mai mica!

Fiecare dintre ei băgînd actualizarea intr-un alt proiect/varianta de proiect, cautind efectul asupra socotelii proprii,  in asa fel incit vacarmul este garantat!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mare stire mare ca_cum_ca o senatoare a invitat sefii asociatiilor la o intilnire la care sa le afle parerile pe care ea le va aplica pentru rezolvarea, odata pentru totdeauna, a problemelor pensionarilor militari... si mai ales pe cea a actualizarii pensiilor cu solda de grad a celor in activitate!

Din comunicatele/stirile aparute dupa anuntata intilnire rezulta ca fiecare dintre participanti a fost la o alta intilnire, in care el a adus cele mai mari contributii la imbunatatirea situatiei!

Toate discutiile de la intilnirile de mai sus, ca si de oriunde si intre oricine, se poarta pe gasirea modalitatilor de cîrpăcire a l.223/2015!

Nimeni si nicaieri nu propune rezolvarea trainica a situatiei printr-o lege noua care sa prevada:

- pensie militara cu baza de calcul numai solda definitorie a locului ocupat in ierarhia militara
---- SG + SF + Gradatii + I.C. (S.C.)... nici urma de sporuri, sporulețe si sporuțuri in pensia militara

- contributii numai pentru “partea” din solda care constituie baza de calcul a pensiei

- actualizarea permanenta a pensiei cu evolutia soldelor celor in activitate
---- eliminarea timpeniei cu indexarea cu rata inflatiei a pensiilor militare

- la “recalcularea” pensiilor vechi pe o asemenea lege “noua” aplicarea principiului cuantumului avantajos

Cei cu pensii bine garnisite cu sporuri si sporulete, precum si cei in activitate dedulciti la sporuri in pensii, nu strigati! Acum va convine ce aveti, dar peste citiva ani veti plinge ca pensiile voastre sint mizilicuri fata de cele care vor aparea!  Veti plinge asa cum pling cei pensionati mai de demult inaintea voastra!

O astfel de pensie nu va mai da “stuchit la furca” partidului mare ne-iubitor de pensii militare, pen’ca o astfel de pensie nu va mai ajunge sa depaseasca soldele “sporuite”!

O astfel de pensie nu va mai trebui sa fie limitata net la net tot din cauza de mai sus!

O astfel de pensie nu va mai trebui sa ajunga la stabilirea dintr-o medie a soldelor din ultimele 300 de luni de activitate, tot din cauza de mai sus.

Nu sariti cu ciomagul! Stiu ca sint multi cei care vor sporuri in pensii!

“Succesuri” in aplicarea multelor proiecte de actualizare a pensiilor militare!


2 comentarii:

  1. Pe Realitatea Plus, senatorul Virgil Guran a "precizat" că proiectul PNL, de modificare a legii 223/2015, va fi trimis săptămâna viitoare de la Senat la CD. Aceasta din urmă (CD) are la dispoziție 45 de zile pentru a retrimite la Senat proiectul adoptat.
    Cică, dacă nu se întâmplă "asea", acesta trece tacit și se va întoarce la locul cu pricina unde liberalii sunt majoritari.

    RăspundețiȘtergere
  2. @QSA? 05.10.2024, 15:35
    La : "Pe Realitatea Plus, senatorul Virgil Guran a "precizat" că proiectul PNL, de modificare a legii 223/2015, va fi trimis săptămâna viitoare de la Senat la CD. Aceasta din urmă (CD) are la dispoziție 45 de zile pentru a retrimite la Senat proiectul adoptat.
    Cică, dacă nu se întâmplă "asea", acesta trece tacit și se va întoarce la locul cu pricina unde liberalii sunt majoritari.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaa!
    Asta daca nu cumva Comisia pentru constitutionalitate a Camerei deputatilor va zice c'acel proiect nu-i de nasul Senatului ca_camera decizionala!
    Mai ales ca userica sefa Comisiei pentru constitutionalitate de la Senat a bălăngănit-o avocățelărește contra promisiunii inscrierii pe listele labaralilor la apropiatele alegeri!
    Sa vedem cine-l ia pe Chelaru de la Camera deputatilor!

    RăspundețiȘtergere