Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

21 octombrie 2024

Trăsnăi trăsnite

Multe trăsnăi circulă pe net!

Dar cînd trăsnăile sint emise de învățători treaba-i si mai trăsnita! Ele devin “argumente” pentru sustinerea/respingerea unor multe probleme legate de pensile militare de stat!
Dar devin si argumente prin care decidentii isi fundamenteaza unele masuri... s’atunci e jale!

O noua rafala de trasnai este emisa la   https://www.facebook.com/emilian.orodel/posts/pfbid034oq7NYWmunBuK8G1eHdiPxBHWspZ6HtBhbWCcaoimrXASTob2yEEjb2NGSS8M8Pkl

Sa vedem ce si cum:

A – ca pensiile de serviciu (***magistrati, grefieri, aviatori civIli, diplomati, personal curtea de conturi, functionari publici parlamentari***) sint reglementate atit de l.263/2010 (pensii publice) cit si de legi “speciale’ de acordare
---- pensiile de serviciu sint reglementate NUMAI de legile “speciale” de acordare... l.263/2010 nu are nicio treaba, si nicio prevedere privind cele 6 categorii de pensii de serviciu (***asa ca chestie... l.263/2010 este abrogata din sep.2024, si nici “urmasa” ei (l.360/2023) nu are prevederi referitoare la cel 6 categorii de pensii de serviciu***).

B – ca pensiile de serviciu sint aparute dupa anul 1992
---- primele pensii de serviciu (stabilite ca procent din ultimele venituri) sint cele ale magistratilor  Din 1997 (l.142/1997), cu mult inainte de pensiile militare de stat care au aparut abia in 2001 (l.164/2001) . Celelalte pensii de serviciu au aparut dupa 2003.

C -  ca exista o categorie (un sistem) special de pensii pentru magistratii militari care ar fi aparut in 2004
---- magistratii militari nu au un sistem special de pensii.  Ei au pensii de serviciu ca si magistratii civili. Pensiile de serviciu ale magistratilor civili sint stabilite conform l.303/2022 (nu l.303/2004)

D - Pensiile militare de stat nu sint "pensii de serviciu". Sint PENSII MILITARE DE STAT (***În sistemul pensiilor militare de stat se acordă următoarele categorii de pensii:
a) pensia de serviciu;
b) pensia de invaliditate;
c) pensia de urmaș. ***)
----- pensii de serviciu sint doar cele 6 categorii enumerate anterior

E - pensii ale magistratilor militari exista NUMAI la CPS/MApN... Cu tot cu aceste pensii mari, media pensiilor platite de CPS/MApN este cea mai mica fata de celelalte CPS-uri. Deci pensiile magistratilor militari nu influenteaza media pensiilor platite de CPS/MAI sau CPS/SRI.

Repet: astfel de argumentari intaresc convingerea decidentilor ca pensionarii militari sint niste habarnisti carora li se poate face orice fara ca ei sa inteleaga ce li se intimpla!


16 comentarii:

  1. Cred că domnul respectiv a considerat, după părerea mea, că pensiile militare sunt "pensii de serviciu" având în vedere ce scrie pe decizia de recalculare (dreapta sus). Așa sunt duși în eroare unii pensionari militari și civili.

    RăspundețiȘtergere
  2. @QSA? 21.10.2024, 11:55
    La : "Cred că domnul respectiv a considerat, după părerea mea, că pensiile militare sunt "pensii de serviciu" având în vedere ce scrie pe decizia de recalculare (dreapta sus). Așa sunt duși în eroare unii pensionari militari și civili.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^
    El, si multi altii, nu spun c'asa li se pare lor, spun, cu tarie si cu hotarire, ca asa este!

    Pe decizii de recalculare (dar si pe decizii de stabilire), pentru pensionarii militari, in dreapta sus se mai gasesc si: "Pensie de urmas" sau "Pensie de invaliditate"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest nene o fi lucrat la "biroul cadre" sau a fost "jurist" ? Cât despre cele două pensii de urmaș și de invaliditate, recunosc că nu știam că sunt trecute pe decizii. Am m-ai învățat ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. si tot "m-ai" ai ceva de invatat....

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe Facebook, Moș Martin anunță că ICCJ a amânat până pe 09.12 2024 luarea deciziei privind impozitarea graduală. O fi așa oare? Dacă este așa, e pe "nasoale" rău. Decizia trebuia luată astăzi.

    RăspundețiȘtergere
  6. MA,cifrim a trecut la amenințări.Prostul se lauda ca daca vrea iti închide blogul si obține si despăgubiri.A naibii otreapa cand el balacalareste e pamflet.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ akord 75
    Se scrie cu cratimă, se referă la propria persoană + verb auxiliar!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @QSA? 21.10.2024, 14:53
    La : "Pe Facebook, Moș Martin anunță că ICCJ a amânat până pe 09.12 2024 luarea deciziei privind impozitarea graduală. O fi așa oare? Dacă este așa, e pe "nasoale" rău. Decizia trebuia luată astăzi.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu e singurul nauc!
    Mai este si altcineva care anunta "anuntul" ca fiind inca o lovitura data de magistrati pensionarilor militari!
    Acel altcineva fiind unu' despre care aveam impresia ca mai stie cite ceva... da', na, se mai insala omu'! I-am si atras atentia la prima "strigare" (cind s-a aminat pentru noiembrie), da' a uitat ce i-am explicat, si repeta anuntarea "anuntului" s'acuma cind s-a aminat pentru decembrie!

    (Foarte) Afectati de impozitarea progresiva (nu graduala) sint si magistratii! Mai ales cei (multi) care, neavind virsta de 60 de ani, nu au si parte contributiva in pensiile lor de serviciu! Au, ca si militarii, pensii in totalitate necontributive!

    Mai mult... necesitatea unei hotariri a ICCJ a survenit ca urmare a acelor multe procese intentate pe "cestiune", iar, dintre acele procese, cele mai multe (si cu cei mai multi "nemultumiti"), sint cele intentate de magistrati pensionari!
    Deci hotarirea ICCJ (de aminare a "hotaririi") nu este impotriva (numai a) pensionarilor militari!

    De ce o tot amina? Pen'ca, prin hotarirea lor, ar trebui sa ceara modificarea legii, ceea ce nu se poate "coane Fanica", pen'ca ICCJ nu are atributii legislative... Probabil (???) se negociaza cu decidentii sa emita un act normativ (pe modelul celui de cind cu retinerea CASS din bășineștile vremuri), prin care sa se modifice textul care stabileste impozitarea progresiva! Ceva de genul eliminarii acelui text pe modelul „Cel ce va fi prins cu ştromeleagul învârtoşat primprejurul părţilor fătătoare ale muierii i se va tăia scârbavnicul madular, întru veşnica lui nefolosinţă“... stromeleagul fiind textul actual al legii, iar partile fatatoare ale muierii fiind pensiile necontributive!

    RăspundețiȘtergere
  9. @QSA? 21.10.2024, 15:16
    La : "@ akord 75
    Se scrie cu cratimă, se referă la propria persoană + verb auxiliar!!!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ma bag si eu in seama...

    Da! Se scrie si cu cratima, da' nu acolo!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim 21.10.2024, 15:02
    Completare: persoana la care faceți referire a precizat că-i va în "judecată" pe Viorel Kiss (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) și pe Cezar. Cred că este în stare de orice.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.snppc.ro/21-10-2024-v-a-tept-m-la-protest-pe-25-octombrie-ora-13-00-la-guvern-bd11500

    RăspundețiȘtergere
  12. Moș Martin are dreptate: dosarul 6078/3/2024 apare preschimbat la 11.11.2024, preschimbat la 09.12.2024. Verificat personal.

    RăspundețiȘtergere
  13. @QSA? 21.10.2024, 18:54
    La : "Moș Martin are dreptate: dosarul 6078/3/2024 apare preschimbat la 11.11.2024, preschimbat la 09.12.2024. Verificat personal.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Aloooo!
    Eu n-am spus ca n-are dreptate cu schimbarea datei!

    Eu am spus ca el, impreuna cu alt natarau, sustin ca acea aminare, intentionata dupa mintea lor nauca, ii afecteaza NUMAI pe pensionarii militari! Ceea ce-i o timpenie cu spume! Aminarea ii afecteaza si pe magistratii pensionari!
    A se vedea ce am spus eu!... Inclusiv posibilul motiv al aminarii!

    Iote ce spune nataraul:

    Mitica Martiniuc
    DEJA MIROASE A MIZERIE ! Deși modalitatea de aplicare legală a impozitării pensiilor militare de stat - începând cu luna ianuarie anul curent - este o chestiune "de abecedar" ...prin prisma prevederilor art.101 alin.(2) lit.c) coroborat cu art.100 alin.(1) din Codul fiscal...instanțele așteaptă "lumina călăuzitoare" de la Înalta Curte ! Doar că, ce să vezi ?! Această instanță "a zeilor"...fie că-i "foarte ocupată"...fie că tre' să "dezlege o cestiune de drept a naibii de grea" ! Iar pentru asta a stabilit un termen pe 21 octombrie, apoi un altul pe 11 noiembrie...iar mai nou ...pe 9 decembrie ! Waw ! Să nu cumva să credeți că e vreo legătură între guvernanți ( care au dat OUG 62 în vară...prin care se spunea că dacă e o speță pe pensii ( cum e în cazul de față supraimpozitarea ) la mai multe instanțe din țară...o rezolvă Înalta Curte ) și magistrații de la...curtea cea înaltă ?!🤣 Te ia și cu râs...și cu furie...și cu dezamăgire ! Gând bun, oameni buni !

    RăspundețiȘtergere
  14. Dacă ICCJ decide că aplicarea impozitării progresive a fost greșită, ce credeți dvs că se va întâmpla după aceea?

    RăspundețiȘtergere
  15. @QSA? 21.10.2024, 20:04
    La : "Dacă ICCJ decide că aplicarea impozitării progresive a fost greșită, ce credeți dvs că se va întâmpla după aceea?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pe formularea actuala a Codului fiscal nu are cum sa spuna ca a fost aplicat gresit!
    Gresita este formularea din Codul fiscal... iar asta n-o poate rezolva ICCJ!
    Greseala poate fi "corectata" numai prin "reformularea" prevederii respective! "Reformulare" care nu poate fi facuta decit printr-o ordonanta (de urgenta) de guvern, sau printr-o lege!

    RăspundețiȘtergere