Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

24 mai 2024

Ce-și face omu' cu mîna lui, nici dracu' nu desface...

(Ce-si face omu’  cu mina lui se cheama...)

Am mai vorbit despre asta, da’  se vede treaba ca mai nimeni n-a inteles!

In lunga perioada de existenta a pensiilor militare de stat, partea din pensie corespunzatoare soldei de grad (si/sau de functie) se actualiza (explicit si complet) cu marimea soldei de grad (si/sau de functie) a celor in activitate NUMAI in perioada 2001 – 2010! Perioada legii 164/2001! (*si o scurta perioada, ian.2016 – sep.2017, pina la “corectarea” l.223/2015*).

Sint multi cei care-si fac un titlu de glorie din actiunile lor pentru “desfiintarea” l.164/2001! Si pentru introducerea in pensie si a sporurilor!
Culmea fiind ca ei, si tot neamul lor, nu beneficiasera de sporuri care sa le fi marit pensia! Adica, pentru ei, nexam cistig!
Da, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere minte!

Dupa “distrugerea” l.164/2001 de catre contributeala bașinesco-boccie, a urmat un nou asalt a habaucilor in “contruirea” unei legi a pensiilor militare (viitoarea l.223/2015), in care au introdus toate timpeniile care le treceau prin minte, in asa fel incit un impricinat putea primi pensie de 148,8% din ultima solda cu toate sporurile... De noaptea mintii: pensionar platit cu mult mai mult decit cind era in activitate!

L.164/2001 care stabilea pensia in functie de locul ocupat de impricinat in ierarhia militara, fara puzderia de sporuri si sporulete care se pot acorda (sau radia) discretionar si preferential!
Numar de sporuri si sporulete acordabile celor in activitate care a tot crescut tocmai pentru a nu se genera si cresterea pensiilor!

Dar si solda de functie a tot crescut, iar acum a explodat si solda de grad a celor in activitate!
Daca n-ar fi fost sporurile in pensii n-ar mai si aparut oug 59/2017, nu s-ar fi eliminat actualizarea cu evolutia soldelor celor in activitate si nici nu s-ar fi inventat limitarea net la net! Si pensiile militare n-ar fi fost “arondate”, de catre alti nauci, PNRR-ului generator (pe linga stagnare) si a impozitarii progresive!

Asa ca... sa multumim “distrugatorilor” l.164/2001 care, impreuna cu alti nauci, au “creat” l.223/2015! Actiuni care au generat impasul actual!


53 de comentarii:

  1. Am auzit dintr-o singură sursă , că pe 30.04.2024 s-au mărit cu 30% Soldele de FUNCȚIE ale militarilor din activitate prin Ordinul secretizat al MFA , MS81/30.04.2024.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Leo 24.05.2024, 20:19
    La : "Am auzit dintr-o singură sursă , că pe 30.04.2024 s-au mărit cu 30% Soldele de FUNCȚIE ale militarilor din activitate prin Ordinul secretizat al MFA , MS81/30.04.2024.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Dracu mai stie!
    Pe o lege cu baza de calcul numai solda pentru locul ocupat in ierarhie (ca l.164/2001), si aceasta marire ar fi aparut in pensii!

    Nu putea fi ordin de ministru!
    Trebuia sa fie macar o hotarire de guvern... chiar si clasificata, urmata de un ordin de ministru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai avem in OuG.26/2024:
      "Articolul VIII
      (1) Personalul din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, care participă la realizarea și menținerea capacității operaționale a structurilor/unităților, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, beneficiază de o majorare salarială în cuantum de până la 30% din solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază.
      (2) Structurile/Unitățile se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
      (3) Perioada, categoriile de personal și mărimea majorării salariale se stabilesc prin ordin al conducătorului instituției."

      Ștergere
    2. Corect @Leon
      Iar MS81/30.04.2024 este ulterior OUG 26/2024 , ca o consecință a ordonanței. Se confirmă.L-au dat în buza vacanței de Paște 2024 , ca să fie cu nebăgare de seamă . Pt. militarii activi e mană cerească , dar va adânci prăpastia dintre cuantumurile pensiilor militare.
      MS81/2024 este după modelul lui MS31/2016 și MS60/06.05.2016 , care ambele vizau SOLDA DE FUNCȚIE.

      Ștergere
  3. Toate măririle de drepturi salariale, la activi, se datorează faptului că România nu mai furnizează forță de muncă voluntară, pt MApN și nu numai.
    Ce este trist că militarii de cariera, LM+instituții superioare de învățământ militar, părăsesc sistemul activ, mulți își și plătesc o parte din cheltuielile de școlarizare.
    Dar, era de așteptat, pt că marea majoritate a absolvenților din sistem, cu drepturi de pensie militara de stat, sunt foarte nemulțumiți și promovează profesia militara, că atare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Întotdeauna, am apreciat că Legea 164/2001, în baza căreia eu am acum pensia în plată, a fost cea mai bună. Această lege n-ar fi permis apariția inechităților și nici Jianu și nici LOV nu și-ar fi bătut joc de noi. Așadar, eu îl consider pe G. Oprea principalul vinovat pentru destabilizarea sistemului de pensii militare. Cu Legea 223/2015, a vrut să-și mai spele, oarecum, imaginea publică mizeră.

    RăspundețiȘtergere
  5. Neactualizarea pensiilor militare, face victime.
    Vezi cazul domnilor pensionari SRI: Coldea și Dumbrava.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa zic si eu ceva.Unora legea Basescu-Boc lea dublat p ensia.Altii au pierdut destul de mult.
    Câștigătorii au fost cei ce au avut vechime de militar 35 ani si mai mult.
    Perdanți disponibilizații
    În opinia mea legea 164/2001 asigura ordinea in sistemul pensiilor militare

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim 25.05.2024, 19:53
    La : "Sa zic si eu ceva.Unora legea Basescu-Boc lea dublat p ensia.Altii au pierdut destul de mult.
    Câștigătorii au fost cei ce au avut vechime de militar 35 ani si mai mult.
    Perdanți disponibilizații
    În opinia mea legea 164/2001 asigura ordinea in sistemul pensiilor militare".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Principalii, si cei mai multi "cistigatori", au fost cei care, dupa pensionarea ca militar, au lucrat in civilie... Cu cit mai mult "lucru in civilie" dupa pensionarea ca militar, cu atit mai "cistigator".
    Din cauza ca la acestia munca in civilie a fost tratata exact la fel ca munca in militarie:
    - impartirea la 20 inclusiv pentru perioadele muncite in civilie
    - majorarea de punctaj pentru conditii de munca in civilie ca si cum ar fi fost in militarie,
    - aplicarea majorarii datorate OMM/SOSP inclusiv la "partea" din civilie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este bine sa trec în rezerva cu data de 31 August 2024

      Ștergere
    2. Cel mai bine este să ieși odată cu Jianu.

      Ștergere
  8. Toți din MaPN, care au făcut politici de personal, ar trebui diferiți Parchetului Militar, pt subminarea capacității de Apărare Națională a României.
    Același lucru, dar fara nici o legătură directă, se întâmplă în Rusia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi au fost avasanți
      Jiganu la 3 stele în 4 ani
      Aspiridonescu la 3 stele în 4 ani
      Cirip acipu la 2 stele în 3 ani
      dr. luK la 2 stele în 3 ani
      livadă la o stea într-un an
      etc...........
      NU E VINA LOR !

      Ștergere
    2. Călin răspunde:
      ..dacă.."LEGEA".. PERMITE ..căpătarea stelelor.. solare" /aurii așa., atunci mergeți.."in corpore" la vot..și votați-i.. pe.. tovarășii lor= a acelora "premiați".. astfel..❓🤔😂❗😎🌞😜

      Ștergere
    3. @MIHĂIȚĂ , MIHĂIȚĂ ,
      Tocmai tu ne spui asta cel care nu mai mergi la vot de 7 ani ?...
      SUS SPERANȚA !

      Ștergere
    4. Leo:
      ..îl citez pe un comentator de aici..,care îi răspundea altuia..: "că nu a înțeles IRONIA..dintr-un comentariu..!", adică cei care se plâng că situația socio-politică și economică.., dar nu numai..= este așa cum e..: "datorită"/"din cauza".. celor "votați"..de către votanții.."nemulțumiți .."❗

      Ștergere
  9. In toate si peste tot sa creasca dar....numai pt unii, ceilalti hai lasa ca voi.....ce va trebuie OMM sau alte cele. Nici Nu a aparut nimic ca se fac si se desfac calcule. Parerea mea este ca cei limitati la net ( majoritatea rezervei) sa stam cuminti . Om vedea ce va fi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Bogdan,ideea este că, trebuie să fie echitate pentru toți,indiferent de anul când au ieșit la pensie!Nu ține de cald OMM,sau diferite sporuri,ȚINE DE CALD ,SUMA CARE INTRĂ ÎN FIECARE LUNĂ!!!!!!Cei ieșiți după septembrie 2017,să nu mai zic după aprilie 2024,numără bani mai mulți ,decât ceilalți care au lucrat la fel, pe aceeași funcție ,vechime....etc! E corect? Din partea mea,să nu am OMM,sau alte alea,bani mulți să fie!Poți să ai 10 medalii,dacă ai pensie de 2-3000 lei,la ce bun?Pentru ....mândrie?Ce spui de asta?Poate nu am dreptate,ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  11. Mare dreptate ai, vroiam doar sa dezmortesc o țâră treaba pe aici că lumea lâncezește la soare....

    RăspundețiȘtergere
  12. Citeam o țâră pe blogul celălalt și cum acolo nu scriu, dacă se permite scriu aici, PENTRU PRIMA DATĂ DAU DREPTATE LUI MITICĂ în comentariul lui.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cumva in afara de rind...
    Din lumea celor care cuvîntă claudioto-cifrimistic!

    Să zici că : "𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞𝐚...
    @𝐁𝐮𝐫𝐞𝐛𝐢𝐬𝐭𝐚
    𝐂𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐚𝐬𝐚 𝐭𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐚𝐬?
    𝟐𝟓%=𝟎,𝟐𝟓
    𝟓𝟎%=𝟎,𝟓𝟎
    𝟐𝟔 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐥𝐚 𝟏𝟗:𝟏𝟕"
    (*despre adaugarea de puncte de pensie pentru conditiile de munca... pe l.360/2010 la punctajul din salarii se adauga 25% - 50%, iar pe l.360/2023 se adauga NUMAI 0,25 - 0,5 puncte*).

    Asta nu mai este din seria "comici vestiti ai netului", este de-a dreptul din seria "dobitoci care-i învață pe alții"!

    RăspundețiȘtergere
  14. De la Moș la Moș : De acord cu cele mentionate în topic ! Soluția de eliminare a aberațiilor existente în prezent la pensiile militare o constituie ...o nouă lege a pensiilor ! Iar baza de calcul a acestor pensii...cum o susțin de ani de zile...să conțină următoarele elemente salariale, actualizate permanent și care le au militarii de " î.e.n.", respectiv : 1) solda de grad ; 2) solda de funcție ; 3 ) gradația ! La acestea trei să fie adăugate - numai alte două - și care sunt atât definitorii pentru orice structură militară "de prin aiurea de pe mapamond" și care au și reglementare constantă în timp ! Orice structură militară se definește prin ierarhie și prin riscurile și pericolele "de viață și moarte" la care se expune ! În consecință, componența bazei de calcul necesită a fi limitată - pe lângă cele 3 elemente salariale menționate la un adaos de maxim două, tot actualizate, respectiv solda de comandă și sprul de risc / periculozitate ! Restu' cu sporuri...sporulețe..cât mergi la "servici"...nu la pensie ! Doamne ajută cu bine !

    RăspundețiȘtergere
  15. @Leon 26.05.2024, 21:11
    La : "@MA, chiar asa, L 360/2010..??".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Aia-i!
    Treb'e sa recunosc inc-o greseala!
    Care nu produce aceleasi efecte ca timpenia despre care vorbeam!

    Bine!... Avocatelareste asta s-ar numi EROARE MATERIALA!
    Mai ales ca in 2010 nu fura decit 292 de legi... nicidecum cel putin 360!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..deci era vorba despre.."L.263/ 2010".., în comparație cu "L.360/2023"..= cum se calculează grupele de muncă.., ca să înțeleagă toată lumea..cititoare..❗🤔

      Ștergere
  16. @Anonim 26.05.2024, 23:36
    La : "De la Moș la Moș : De acord cu cele mentionate în topic ! Soluția de eliminare a aberațiilor existente în prezent la pensiile militare o constituie ...o nouă lege a pensiilor ! ........".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Mai ales ca o "varianta" de proiect de lege a salarizarii militarilor (de prin 2023) elimina gradatiile si solda (indemnizatia) de comanda! Iar sporuri sint numai pentru activitati sporadice, clar nespecifice permanent functiei indeplinite!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cam tot in afara de rind... da' pentru semnalarea de idei crețe claudioto-cifrimistice...

    Daca se cetea ceea ce se prezinta se afla ca nu se poate: "@Iulica, din acest Net scadem 1000 lei Norma de hrana si 200-300 lei Norma de echipare, poate ne explici cum un Plutonier ajunge la o pensie/solda NETA de 6-7.000 lei..??".

    Nu se poa' sa se scada pen'ca'n acel tabel este si scrierea: "- Veniturile salariale prezentate cuprind exclusiv drepturile prevăzute de Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.", ba chiar si titlul tabelului este "TABEL CU MINIMUL SI MAXIMUL VENITURILOR SALARIALE NETE ACHITATE PERSONALULUI DIN M.Ap.N – ÎN LUNA MAI 2024 PENTRU LUNA APRILIE 2024".
    Iara "norma de hrana" si "norma de echipare" nu e nici drepturi salariale si nu e nici cuprinse in l.153/2017!

    Ca_cum s'ajunge la acele sume e usor de calculat de catre cei care are metodologia de calcul a soldelor in 2024... care este da' nu se poate prezenta din motive de promisiune ca nu se publica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ne-am face noi fara vigilenta lui Mos Alecu !!
      PS. Si la veniturile nete din Tabel se mai adauga, Norma de hrana, de echipare, 50% din val.chiriei, vaucere vacanta, etc.

      Ștergere
    2. ..cu oarece aproximație se poate calcula cum ajunge un "plutonier" (mai .."în vârstă"..!) la solda netă de.."6..-7000" de lei net/pensie..dacă citești (cu creionu' și o hârtie pe masă..) legile salarizării și pensiilor..actuale..! ..+ 🧠..😜..❗

      Ștergere
    3. @Leon
      ce ne-am face....?
      Păi , noi SAVANȚII scriitori am fi mai relaxați.

      Ștergere
  18. @Leon 27.05.2024, 10:44
    La : "Ce ne-am face noi fara vigilenta lui Mos Alecu !!
    PS. Si la veniturile nete din Tabel se mai adauga, Norma de hrana, de echipare, 50% din val.chiriei, vaucere vacanta, etc.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ca_cam da!
    Da' acele adăugături nu se ia la socotirea pensiei de-ar fi ea militara sau contributionista din sistemul public!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..Moșule:
      ..da..!, ce le repeți..unora.., ..face parte din.."ABC.." subiectului.."salarii și pensii".. de ani de zile..❗🤔

      Ștergere
  19. Dl Alecu, ați putea să oferiți un exemplu, un singur exemplu concret, privind actualizarea soldei de grad ?
    Mă refer strict, la cei pensionați, anterior datei de 01/01/2018 ?
    Eu unul, citind anumite tendințe, primăvara-vara 2024 (datorită încălzirii globale și vara-i altfel) în domeniul falsei dorințe, a actualizări soldei de grad, la pensionarii militari, consider că n-ai cum s-o faci, atât juridic, cât și tehnic și mai ales că nici un factor decident, nu și-o dorește !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă face omul calculul dorit și nu va fi nicio actualizare rămâne că a muncit în van!

      Ștergere
  20. @Leo 27.05.2024, 17:44
    La : "@Leon
    ce ne-am face....?
    Păi , noi SAVANȚII scriitori am fi mai relaxați.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Si chiar puteti fi relaxati!

    Toate gogomaniile spuse acolo sint ingurgitate de cifrimi si multiplicate pe net ca adevaruri indubitabile... ca doar au fost debitate pe bloaga claudioata! Nu mai pot fi intoarse! Gata, a zburat puiu cu ața!

    Eventualele (ca n'am timp) corecturi sint vazute si acceptate de puțini...

    Adica... stati linistiti!

    Atita timp cit este putin probabil sa fie descoperite si demonstrate aiurelile, statutul de mari contributori la descoperirea adevarului claudiot nu este in nici un pericol!

    RăspundețiȘtergere
  21. Neactualizarea soldei de grad, la pensionarii militari, acum putem spune 100% că nu se va face, are și părți bune, în sensul că le-a dereglat sănătatea mintală, rezervistilor militari, ceia ce-i face inutili , atât la pace cât și la război.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ceva , ceva se mișcă cu privire la OUG 26/2024 și pensiile militare.
    Este prematur să ne înflăcărăm , trebuie să stătem oleacă ciuliți cu evoluția situației.
    @MIHĂIȚĂ , n-ar fi rău să ieși la încălzire pt. simulări (MIMĂRI) de cuantumuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MIHĂIȚĂ ,
      Eu mi-am simulat (MIMAT) pensia , cu nivelul SG din OUG 26/2024 și mi-a dat că BAZA de CALCUL s-ar majora cu 2,35 ori. La tine cum e ?

      Ștergere
    2. CITATdin @Leo:
      (28.05.202409:28')

      "@MIHĂIȚĂ ,
      Eu mi-am simulat (MIMAT) pensia , cu nivelul SG din OUG 26/2024 și mi-a dat că BAZA de CALCUL s-ar majora cu 2,35 ori. La tine cum e ?"
      Încheiat CITATUL,
      ● COMENTARIU:
      @Leo:
      ..e publicat aici, pe blog.. calculul ipotetic = "simulare" a pensiei brute având noua "SG" = 2.706 lei..❗🤔; BC ar fi= 9.444 lei iar pensia brută ar fi=9.633, care impozitată și supraimpozitată ar rămâne..=peste 8.000 de lei, iar BC..RECALCULATĂ în..2017 era/ și este și în prezent= "4.160" lei = în pensia brută indexată până în prezent la = 6.335 lei brut..❗

      Ștergere
    3. @MIHĂIȚĂ, deci cam de 2,3 ori ți s-a majorat și ție BAZA DE CALCUL din 2017 - cam pe acolo pe unde mi-a dat și mie (2,35)
      Acum m-am liniştit .
      Mulţumesc.

      Ștergere
  23. A inceput balamucul..... vor rezulta bani putini, la multi pe minus sa nu ajungem sa spunem ,,pai indexarea....,,

    RăspundețiȘtergere
  24. De la Moș la Moș ! Azi am fost ...alături de un domn colonel și un domn general...singurii reprezentanți ai rezerviștilor în sala Comisiei de apărare din CD ! Știu..."stenografiat" cine și ce a foat acolo ! Am și luat cuvântul ! O prostie și un analfabetism funcțional la "unii dintre aleșii neamului"..nu am crezut că poate fi ! Voi reveni cu elemente "de la sursă"...nu ..."de pe surse"..dacă e curiozitate ! Sănătate multă !

    RăspundețiȘtergere
  25. Daca se spune ca face derogare de la plafonarea la net atunci se face derogare pentru TOTI banuiesc asa suna nu se specifica categorii duferite. Daca nu este asa , miroase a plafonare pentru TOTI.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am reanalizat la rece varianta adoptată ieri ! Este forma care a fost în Legea 80 ! Dacă e aplicată cu bunăcredință poate avea un efect benefic !

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu se specifica nimic despre ce anume ramane in plata.....atunci se plica ceea ce rezulta in urma RECALCULARII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.@Anonim - Întotdeauna va rămâne în plată CUANTUMUL AVANTAJOS pensionarului.
      2. @MA - te rog spune-mi, dacă indexarea cu 13,8% aplicată pensiilor civile cu 01.01.2024 , se va acorda și pensiilor stabilite (deschise) după 01.01.2024.

      Ștergere
  28. @Leo 28.05.2024, 07:58
    La : "1.@Anonim - Întotdeauna va rămâne în plată CUANTUMUL AVANTAJOS pensionarului.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu!
    Adica NUMAI atunci cind este prevazut in lege! Cind nu este prevazut cuantumul avantajos NU ramine in plata!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    La : "2. @MA - te rog spune-mi, dacă indexarea cu 13,8% aplicată pensiilor civile cu 01.01.2024 , se va acorda și pensiilor stabilite (deschise) după 01.01.2024.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pensiile "civile" nu s-au indexat cu 01.01.24!

    Cu 01.01.24 valoarea punctului de pensie (din dec.2023) s-a majorat cu 13,8%, si este valabila pentru toata lumea pensionara... adica si pentru cei care se pensioneaza in 2024.

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu prea este vrajeala cu aceasta actualizare. Daca se elimina indexarile din TOATA pensia nu doar ce tine de solda de grad multe vor scadea (cel putin a mea scade nu cu mult dar scade) si in eventualele indexari multe vor sta pe loc .....in asteptarea egalizarii ( cum va fi la pensiile civile). Daca se elimina dosr indexarile ce tin de SG este alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu prea vad de unde bucuriile cu pastrarea cuantumului avantajos. Bucurie este cand creste pensia. Nu este o bucurie sa stai pe tusa vreo doua indexari pentru egalizare mai ales dupa o varsta. Se spune ca este o victorie de etapa......cati ani a stat nemajorata SG ? Dupa o asa majorare a SG cred ca multi de pe aici nu o sa mai prinda alta ....doar majorari la SF...FARA EFECT.
    In ianuarie se va spune ,, ce vreti 10% indexare ? mars ati primit actualizarea SG,, Si in loc sa primesti ceva sute de lei in plus cate or fi, ramai pe minus dar AI CUANTUMUL AVANTAJOS SI SG ACTUALIZATA. lacrimand si sperand ca presupusele viitoare actualizari vor acoperi diferenta pana sa primesti si tu ceva in plus pe card.
    Parerea mea .

    RăspundețiȘtergere
  31. Domnule Bogdan,
    Aveți dreptate. Se va aplica la ceea ce a fost pe vremea Ponta - Antonescu. Mulți cred că au uitat. Să nu avem surprize de la CPS/MApN , că indexarea de 13,8% în anul 2024 a fost aplicată la SG, deși s-a "făcut" la pensia brută.

    RăspundețiȘtergere