Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

05 mai 2024

Cap ai, minte ce-ţi mai trebuie?

Cu învățatori cifrimo-iuliano-mareșisto-claudioți să nu ne mirăm ca ne-am fu...tat norocu’  in toate, nu numai in chestia cu “aducerea”  cuantumurilor SG ale pensionarilor militari la nivelul cuantumurilor SG ale celor in activitate!

Nestiinta istoriei fenomenului, precum si a “obiceiurilor” altora in aceast domeniu, nu face decit sa se emita timpenii usor exploatabile de decidentii cu alte prioritati!

16 comentarii:

  1. Va rog sa precizati/detaliati putin problematica avuta in vedere .MULȚUMESC ANTICIPAT !

    RăspundețiȘtergere
  2. ...lupta pe #frontuldeacasa

    Forumul SAOPSN, LADPM, ROMIL, SCMD, AORR, ANCMRR, camarazi de pe diferite bloguri, grupuri sau pagini de pe social-madia și chiar rezerviști militari în nume personal, au propus și transmis diverse soluții, variante de amendamente și puncte de vedere pentru realizarea acestui deziderat, privind actualizarea soldelor de grad pentru rezerviștii militari.

    Chiar dacă interpretările și soluțiile propuse de juriști, specialiști sau nu în tehnica legislativă sau legislația pensiilor militare, din rândul rezerviștilor militari, nu sunt cele mai bune, trebuie să recunoaștem că există un numitor comun, iar modul în care trebuie făcut și implementat cât mai urgent acest "amendament", privind actualizarea cuantumului soldelor de grad/ grad profesional pentru toți rezerviștii militari, revine de drept specialiștilor în activitate, care poartă haina militară și care au "avizat" modificările legilor organice privind salarizarea și pensiile militarilor tot prin amendamente implementate de "ordonanțele trenuleț", specialiști în direcțiile financiare, juridice și din casele de pensii sectoriale ale MApN, MAI, Ministerul Justiției, unde există evidența celor 150.000 de rezerviști militari, revoltați și discriminați.

    NOI rezerviștii militari NU "spunem" cum să se facă, NOI rezerviștii militari doar îi "somăm" să o facă, pe #9mai2024 .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că nu se va întâmpla nimic pe 09.05 2024, atât timp cât la conducerea multor asociații ale rezerviștilor sunt foști comuniști, "scoși" din "producție" până în 1989. Știm cum și-au dat "diferențele" pentru echivalarea studiilor politice la Academia Militară. Nu se va întâmpla nimic. Sper să nu am dreptate.

      Ștergere
    2. Pensionari militari, "Ciucă al nost" candidat la alegerile prezidențiale? Jos cu el! N-a făcut nimic pentru noi pensionarii militari, din funcțiile pe care le-a deținut!!!

      Ștergere
  3. In afara de rind...
    Pentru idiotul cu migrarea...
    Da!
    Asa-i!
    Toti idiotii "migrati" acolo unde vi se incurajeaja etalarea timpeniei voastre! Unde nimenea nu va baga in seama, da' va simtiti mari si tari cind va vedeti pe sticla!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-ați auzit pe gl.Balaceanu pe B1? Legea 223 o modifica Ministerul Muncii!!! Omul ăsta nu știe pe lume trăiește!!! Poate am înțeles eu greșit. Dacă eu greșesc, îmi prezint scuze.

      Ștergere
  4. Anonim:
    ..nu te mira prea mult că unii "demnitari".., la TV-uri= bat câmpii..❗..😜..; nu uit anii guvernării Băsescu-Boc Boc . , în care o "demnitară"= d- na "PAUL".., mare atenție: "cadru universitar"..la ACADEMIA DE ȘTIINȚE ECONOMICE BUCUREȘTI.., "vorbea" aiurea= la o televiziune.., făcănd astfel proba că.."habar n-avea.." despre subiectul în discuție: = LEGEA PENSIILOR..în vigoare în acei ani (după 2010..)❗

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se va face o actualizare a SG pentru rezervisti parerea mea este ca va fi la schimb cu neindexarea pensiilor din ianuarie......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdan:
      ..dacă se.."actualizează".."SG"(cu alte cuvinte..și PENSIA BRUTĂ: astfel recalculată..❗), pe L.223/2015, art.60.., evident că.. NU se mai indexează acele pensii..!

      Ștergere
  6. La chestia cu l.444/2006 (legea nr.444/2006)...
    Caline, iar, ca'ntotdeauna, "vorbezi" prostii!

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/77454

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Bogdan
      Actualizarea SG este mai mare decât indexarea din 2025. Cred că politicienii, indiferent care vor guverna în urma alegerilor generale, vor prefera indexarea.
      Aici este problemă de bugetul statului. De la ei ne putem aștepta la orice. Trebuie să îi "ardem" la vot! Dacă actualii parlamentari vor vota actualizarea SG, atunci aveți perfectă dreptate. Multă sănătate!

      Ștergere
    2. Cunoaște cineva dacă au intrat pensiile?

      Ștergere
    3. Da, MApN a livrat mai devreme...cu 3 ore, adica azi la 13, fata de 16 luna trecuta..:))

      Ștergere
    4. La ora 16, am primit on-line si Talonul !

      Ștergere
  7. Un sistem PATRIOT transferat Ucrainei.....pentru asta a fost lasat KWI sa pupe mana stapanirii la Casa Alba, asta a fost pretul intrevederii iar noua...nu au bani sa coreleze SG, SE PISA PE NOI SI NE SPUN CA PLOUA.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Calinmihaib12 10.05.2024, 15:53
    La : "Moșule:
    ..care e.."prostia .. vorbită"..? ; nu mă trimite pe linkuri aiurea, că nu intru pe ele..❗, spune pe scurt ce știi despre "L.444/2006"= (de aprobare a unei ordonanțe de guvern..ILEGALE: "19/2006"= ce "introduce ILEGAL.."SPORUL DE CONFIDENȚIALITATE" în solda militarilor.., dar care spor NU APARE..în nici o LEGE a SALARIZĂRII de după 2010❗) =nepublicată în "MO", deci ..INVALIDĂ..❗".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Băi, diliule, cu balamucul care-i in capu' tau imi imaginez ce "servicii" medicale ofereai nenorocitilor care-ți încăpeau pe mînă!

    - o lege sau o ordonanta nu pot fi ILEGALE
    - sporul pentru pastrarea confidentialitatii a fost instituit, mai intii, pentru magistrati
    - prin og 19/2006 acest spor s-a acordat si militarilor
    - prin l.330/2009, la militari, acest spor a fost introdus in solda functiei de baza (c'asa se chema atunci SF)
    ---- l.330/2009 nu a abrogat og 19/2006
    ---- la magistrati acel spor raminea in continuare tot SPOR (in afara indemnizatiei lor)
    - prin art.13/anexa VII/l.284/2010 s-a dispus ca "Articolul 13
    (1) Dispozițiile legale prin care sunt stabilite sporuri, indemnizații și alte drepturi de natură salarială pentru personalul din alte domenii de activitate din sectorul bugetar se aplică și personalului militar, polițiștilor, funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalului civil care se află în situații similare, indiferent de tipul unității în care își desfășoară activitatea, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale."
    ---- cum acel spor pentru pastrarea confidentialitatii se acorda (in continuare) magistratilor... s-a re-introdus si la soldele militarilor!
    - l.153/2017 a preluat, si continuat, aceasta acordare a acelui spor...

    RăspundețiȘtergere