Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

22 aprilie 2024

Dac’ai uitat, taci!

Da, au trecut 14 ani!
Au trecut 14 ani de cind a inceput harababura in salarizarea (si a) militarilor!
Da’ sa uiti de unde au pornit toate si sa te mai dai mare invatator ziarizdo-mateiasist, claudiot si alte “secte” de cunoscatori???

Iata ce ati uitat sau/si nu stiti:
- l.153/2017 nu s-a aplicat niciodata in intregime – coeficienti, sume, mod de calcul
---- l.153/2017 a preluat cuantumurile provenite din legea anterioara
---- l.153/2017 a aplicat niste “corecturi” (aplicare etapizata si majorari) la cuantumurile din legea anterioara
---- lege anterioara legii 153/2017 a fost l.284/2010

- l.284/2010 nu s-a aplicat niciodata in intregime – coeficienti, sume, mod de calcul
---- l.284/2010 a preluat cuantumurile provenite din legea anterioara
--------- a preluat si ceea ce, in legea anterioara, se numea “solda functiei de baza” ca fiind SF (*denumita in documentele financiar contabile “cuantum compus actualizat al SF”*).
---- l.284/2010 a aplicat niste “corecturi” (majorari) la cuantumurile din legea anterioara
---- lege anterioara legii 284/2010 a fost l.330/2009

- l.330/2009 nu s-a aplicat niciodata in intregime – coeficienti, sume
---- l.330/2009 a preluat cuantumurile provenite din legea anterioara
---- l.330/2009 a aplicat niste “corecturi” la cuantumurile din legea anterioara
---- l.330/2009 a desfiintat niste elemente de salarizare din legea anterioara
---- l.330/2009 a “adaugat” la ceea ce numea “solda functiei de baza” elementele “desfiintate” din legea anterioara - solda de merit, indemnizația de dispozitiv (*de misiune permanenta la politisti*), sporul pentru păstrarea confidențialității în legătură cu informațiile clasificate și sporul de fidelitate (*prin oug 1/2010 si l.285/2010 s-au mai adaugat si unele dintre vechile sporuri*)
--------- prin legea urmatoare (l.284/2010) solda functiei de baza a devenit = (SF + SG + Gradatii + SC.da.) (*in care SF era fosta SFB din l.330/2009; denumita in  documente “cuantum compus actualizat al SF”*)
---- lege anterioara legii 330/2009 a fost l.138/1999

- l.138/1999 avea ca elemente ale soldelor : SF, SG, Gradatii, SM, IC, ID (plus Sp. de fidelitate la politisti)
---- SM = 20% SF
---- IC = procent din SF
---- Gradatii = procent din  (SF + SG + SM + IC)
---- ID = 25% (SF+SG+SM+IC+Gradatii)
---- Sp.Fidelit (politisti) = 20% (SF+SG+Gradatii+ID+IC+SM)

Toate astea insemnind ca si in prezent soldele (aici fiind si soldele baza de calcul a pensiilor) se calculeaza cu elementele si metoda de calcul din l.138/1999, LA CUANTUMURILE astfel rezultate aplicindu-se re-gruparile de elemente, si “corecturile” din legile urmatoare... vestita RECONSTRUCTIE SALARIALA.

Cei batrini, care ati uitat (precum si cei tineri care nu stiti) aceste intimplari din viata salarizarii militarilor, nu va mai aruncati, ca rața’n bordură, sa dati indicatii si sa emiteti judecati despre ce si cum sa se faca eventuala actualizare a pensiilor ca urmare a cresterii SG!

No, s-auzim (si) de bine!

116 comentarii:

  1. E foarte adevarat ce ati scris. Asta inseamna ca in cazul unei actualizari a soldei de grad nu trebuie facut decat doar un singur lucru: sa se inlocuiasca solda de grad veche cu solda de grad noua si sa se urmeze aceeasi procedura de calcul a pensiei ca si pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim 22.04.2024, 10:18
    La : "E foarte adevarat ce ati scris. Asta inseamna ca in cazul unei actualizari a soldei de grad nu trebuie facut decat doar un singur lucru: sa se inlocuiasca solda de grad veche cu solda de grad noua si sa se urmeze aceeasi procedura de calcul a pensiei ca si pana acum.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Păi, da!

    SG veche... aia din dec.2009...
    La cei pensionati mai recent... SF (aia numita "cuantum compus actualizat") cea din decizie, care a primit acele "modificari"/majorari prin actele normative succesive despre care vorbeam.
    Cu "disparitia" indexarilor pe care le-au "prins" (in functie de anul pensionarii) la pensii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, acolo unde scrie in decizie solda de functie sa fie inlocuita cu solda de functie actuala, actualizata. Actualizarea trebuie facuta si la toate elementele care o cuprinde si pe ea in procente, inclusiv la sporuri. Indiferent de anul iesirii la pensie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Militarii din MAPN au pensiile cele mai mici din tot sistemul de apărare, cu excepția generalilor. MAI, Penitenciare, SRI, SIE, SPP, au avut sporuri foarte mari, ore suplimentare plătite, sâmbete, duminici, sărbători legale....domnilor la subofițerii sunt diferențe de 1000 RON intre pensionari.....Au cerut liderii să fie plătiți și militarii din MAPN cu banii nu cu libere ici, colea acele zile lucrate.NU, EVIDENT CĂ NU.
    ABIA ÎN 2023, DIN IULIE SE ARUNCĂ CEVA BANI ȘI MAPN ISTILOR PENTRU SDSL.......

    RăspundețiȘtergere
  5. adică armata e pe grade, luați liber și stați acasă băi mapnistilor că nu sunt bani pentru astfel de prosti ce le am enumerat mai sus, dar dacă e vreo aplicatie, vreun ceremonial, vreo alertă veniți din libere băi săracilor că armata e pe grade și pe ordine și se execută....ce atâția bani de SDSL băi parlitilor și nu vă mai uitați la alți ATI ÎNȚELES CUM AU STAT LUCRURILE ÎN MAPN.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mno, se pare ca o fost un pic de antrenament toata tarasenia cu SG, nimeni nimic, ramane cum am stabilit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intreaba un militar,politist care a ieșit la pensie pana prin 2014 vezi câte libere au luat pt. orele suplimentare lucrate .Dacă nu se dau libere,atunci se plătesc! Pune mâna la munca nu la bani! Înainte lucrai fără libere,fără nimic acuma vreți bani.Unii militari,polțiști pensionari mor de foame,iar voi cu bani mulți,cu vechime de 10-15 ani vreți bani.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă noi cei bătrâni am fost prosti si am depus muncă nenormata dece cei mai tineri sa accepte?




    RăspundețiȘtergere
  9. În ședința de astăzi a comisiilor de apărare din Parlament, reprezentantul MApN a respins amendamentul comsiei de aparare din Camera Deputatilor, de actualizare a soldelor de grad din componenta pensiilor militare, amendament promovat prin Raportul preliminar la Plx 215/2024. Motivul respingerii a fost ca OUG 28/2024, in care se preconiza a fi introdus amendamentul, privește statutul cadrelor militare, nu pensiile militare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..păi.., dacă un statut..ar conține o prevedere privind actualizarea soldelor de grad din pensiile militare,"automat"
      ..și implicit "legiuitorul" trebuie să facă corelarea/ " sincronizarea"..cu legile pensiilor și salarizării militarilor..❗

      Ștergere
    2. @MIHĂIȚĂ
      NU.
      Le amesteci.

      Ștergere
    3. Doctore, daca L 80/1995 era in vigoare , pensionarii militari cand au beneficiat de Actualizare in functie de cresterea soldelor de Grad si Functie ale activilor intre 1995 si 2004 ??

      Ștergere
  10. D.le Alecu,
    @moșAlecu,în tara asta bananiera,s-a respectat vreo lege de la "marea răscoala"dn 19..toamna? Bine,e o întrebare aiurea,evident ca nu s-au respectat,
    mai ales legile salarizărilor! Și....ca sa revin tot cu o intrebare: a răspuns cineva sau v-a răspunde vreodată cei care au încălcat cu bună știință aceste legi,aducând prejudicii celor care erau adresate aceste legi? Noi,cei din pensionarii SNAOPSN am fost sacrificării de serviciu,deoarece am fost învățați să spunem:"Să trăiți am înțeles".Și să nu facem nimic,că...,vezi Soamne râde lumea. Și va intreb: Ce e de făcut?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Leo 24.04.2024, 09:30
    La : "@MIHĂIȚĂ
    NU.
    Le amesteci."

    Si

    @Leon 24.04.2024, 10:12
    La : "Doctore, daca L 80/1995 era in vigoare , pensionarii militari cand au beneficiat de Actualizare in functie de cresterea soldelor de Grad si Functie ale activilor intre 1995 si 2004 ??".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Norocul lui ca l-ati facut scapat... c'altfel trebuia sa-l iau eu la scărmănat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo.., Leon și.. Moșule:
      1. Leo:.( cum:.."NU"❓..)..: nu amestec nimic. ci am "spus" care ar fi "condițiile" de aplicare a unei/sau mai multor legi =.. "corelarea" între legi.. având drept "obiect"..printre altele: și.. GRADUL MILITAR = care e "element salarial" al oricărei BAZE DE CALCUL a pensiilor ..!, corelare normală, firească într-o țară normală, democratică..etc., pt. că :..procedându-se.."ALTFEL" (❗), preverea dintr-o o lege (de ex.: cea din statut= referirea la "actualizări.." de: GRADE MILITARE.., pensii..despre care e vorba în cazul nostru..) = neaplicată = nu și-ar justifica "prezența" în legea respectivă (❗);
      2. Leon: răspuns:=după apariția L.164/2001❗= care avea "art. 48, alin. "a, b,c.."!..❗,
      ..și acum:.."cireașa de pe tort..!":
      Moșule:
      ..normal, n-ai avea de ce să mă iei la.."pieptănat"..❗.., decât .numai dacă:.."dai cu piciorul pe sub..masă"❗/ sau: .."bagi bățul prin gard.." = făcând, împreună cu.."aliații"/partenerii.."tactici"= jocul..perfid = exact al.. "ACELORA" pe care..ii tot "certați"/ criticați că încalcă legile..lor, dar..la "nevoie"(❗).. = le săriți în ajutor.."ca să..rămână cum AU stabilit ..❗😜😎😪😭🙀🥶..❗😂

      Ștergere
    2. @MIHĂIȚĂ
      Sunt domenii de reglementare diferite , cu legi diferite.

      Ștergere
  12. @Calinmihaib12 24.04.2024, 14:35
    La : "................2. Leon: răspuns:=după apariția L.164/2001❗= care avea "art. 48, alin. "a, b,c.."!..❗,".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Bă, năucule, Leon te-a intrabat despre actualizarile gradului in pensii in perioada 1995 - 2004!
    In 1995 a aparut l.80/1995 care avea prevederea actualizarii partii din pensie corespunzatoare soldei de grad potrivit soldei de grad a cadrelor in activitate.
    Actualizare care nu s-a facut deoarece in d.214/1977 (lege a pensiilor militare de stat valabila atunci) nu era o asemenea prevedere! (*Din 1995 pina'n 2001 au avut loc vreo 16 majorari ale SG!*).
    Actualizare care a inceput sa se faca abia din 2001 cind a aparut l.164/2001, lege care avea o acea prevedere, lege care "patrona" pensiile militare de stat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pensiile militare intra pe card înainte de Paști,

    RăspundețiȘtergere
  14. Pensiile militare intra pe card înainte de Paști?
    Știe cineva?
    La pensionarii civili,se pare că da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La pensionarii civili numai pensiile plătite chash, prin posta romana probabil vor ajunge înainte de Paște și numai acelea civile.. ... Pe carduri după 10, 12,14... Militare chash probabil după 15 mai.. Ca de obicei... Și militare pe card 10 mai..

      Ștergere
    2. Bure te inseli !......a cata oara ?

      Ștergere
  15. Nu-mi sta in fire sa comentez pe aici,dar i-as atentiona pe prostanii care se bucura ca le intra pensiile inainte de Pasti, ca apoi pana in 10 iunie o li se lungeasca urechile asteptand-o "pe urmatoarea"......ca asa e cand iti vine pensia dupa36 de zile pentru ca te-ai bucurat prosteste ca a venit una dupa doar 24 de zile
    Oaiii mi-e rau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/04/HG-90.pdf

      Ștergere
    2. @Akord, ca sa nu-ti mai fie rau, NU deschizi usa Postasului si mergi in data de 10 la Posta !
      Dar stai linistit, pensiile militare NU sunt cuprinse in HG discutata astazi in Sedinta de Guvern , care se refera numai la pensiile platite prin CNPP, inclusiv ale Magistratilor..!!

      Ștergere
  16. Eduard Bachide-absolvent,absolvent Biotera,agronom,specialitatea turism.Rau am ajuns.Pensia mea la degetul mic al unui turist.

    RăspundețiȘtergere
  17. Prezentul Huhurez da semne ca tine cu ursul din pădure.

    RăspundețiȘtergere
  18. Treb'e s-o repet s'aicisa: "... nu stiu cum dracu' de numai politistii care's tembeli iesiti in lume cu aiureli! Ceilalti, majoritatea covirsitoare, stiu, si'nteleg despre ce-i vorba, si-si vad de treaba!".

    Un cunoscut fost politist tembel repeta: "...trebuia sa se facă prin comparație cu pensia în plată de la 30 iunie 2017 din care se elimina, NUMAI INDEXAREA CU 5% ȘI 5,25% NUMAI A SOLDEI DE FUNCȚIE DIN BAZA DE CALCUL ȘI A CELORLALTE ELEMENTE INFLUENȚATE DE CUANTUMUL SF.. Ori Mapn și SRI au îmi at toată indexarea, iar Mai au acordat după actualizarea pensiilor după creșterea Sf și indexarea din 2016 a Sf și a elementelor calculate din Sf. Normal trebuia acordat în plus la actualizare din 2017 numai indexarile elementelor ce nu au fost majorate, adică a soldelor de grad și ale gradaților care încă din 2011 nu mai erau calculate ca procent din Soldele de funcție în cuantum compus...".

    Dobitocul nu stie ce spunea art.60, alin.(1)/l.223/2015... c'actualizarea se facea prin aplicarea procentului de calcul la baza de calcul rezultata in urma majorarii SF din iun.2017. Atit si nimic despre adaugarea indexarilor anterioare...
    C'altfel se ajungea ca pensiile actualizate sa fie mai mari decit pensiile stabilite cu noua baza de calcul... s'atuncea ar fi trebuit ca si cei in actictivitate sa ceara adugarea unor indexari la stabilirea pensiilor lor1
    Dobitocilor!

    RăspundețiȘtergere
  19. https://umbrela-strategica.ro/guvernul-respinge-actualizarea-soldelor-pentru-rezervistii-din-snaopsn

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DESPRE
      Umbrela Strategică (umbrela-strategica.ro) este o platfomă media dedicată domeniilor Apărare, Intelligence și zonelor economice de siguranță națională.

      Umbrela Strategică (umbrela-strategica.ro) conține știri interne și externe, reportaje, comentarii, interviuri, opinii, analize, din Apărare, Intelligence, Energie, Infrastructură, IT-C și Siguranță Alimentară.

      Umbrela Strategică (umbrela-strategica.ro) are contributori din rândul personalităților civile și militare.

      Orientarea editorială asumată a Umbrela Strategică (umbrela-strategica.ro) este euro-atlantică, cu accent pe parteneriatul transatlantic.

      https://umbrela-strategica.ro/despre

      Ștergere
  20. Pe dumneavoastră am să vă întreb,;
    Ce grad și vechime aveți în sistemul militar ?
    Care i valoarea pensiei dumneavoastră ?
    Aceleași întrebări am să le postez și pe blogul domnului,,Huhurez.com''' cât și a blogului domnului,, Cuiul Cătarii ''
    Consider că răspunsul obiectiv al dumnealor reflectă indirect dacă țin cu rezerviști prin postările și demersurile dumnealor sau fac un joc dublu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dacă ei ma resping eu dece trebuie să-i vreau.Ma duc si eu unde sunt primit.Poate ma vrea Putin.Mai stii?

    RăspundețiȘtergere
  22. Luchy, si daca ai sa afli, de exemplu, ca gradul este de colonel, vechimea efectiva in serviciu are prefixul 3 iar pensia este de cinci cifre sau tinde catre a cincea, vei deduce ca ei fac un joc dublu? Cum adica, raspuns "obiectiv", la un interogatoriu pe cifre? Poate raspuns sincer, vrei sa spui?
    Eu ma intreb cat de obiectiv esti dumneata, mai ales daca aforismul de mai sus a fost debitat in stare de relativa luciditate. "Reflecta indirect" o precaritate jenanta, macar morala daca nu intelectuala.
    Ai gasit unde sa cauti tradarea, de parca ar fi prima data cand suntem considerati si tratati ca niste gunoaie si niste cuie in talpa de catre aceleasi cozi de topor cu gulere albe.

    RăspundețiȘtergere
  23. Uitati-va la ce grozavie de film horror ne-au adus astia care sunt nevoiti sa ne suporte, cu hatisul asta legislativ idiot si cu frustrarile acumulate in timp, din simplul motiv ca, din bezna ori din ticalosia mintii lor, nu suntem calculati la fel, pe aceleasi criterii si aceeasi formula clara.
    Au resusit sa semene ura si psihoze conspirationiste printre noi, de au ajuns unii sa considere ca, daca administrezi un blog de mosi apevisti, nu esti demn de incredere decat daca esti rupt in cur si depui declaratii in acest sens.
    Am zis film horror? COMEDIE horror!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa nene, scoate răutatea din matale. Împroșcă cu vorbe grele. Mușcă i pe cei mari, tată.....nu latră la cei mici.

      Ștergere
    2. Imi pare rau, imi dau seama ca am exagerat, nu intentionez niciodata sa jignesc. Ai dreptate in legatura cu directionarea "rautatii", a fost o revarsare a frustrarii, in contextul actual, la ultimul comentariu postat aici, al tau, ca un fel de picatura in paharul plin.
      Nu o spun ca pe o scuza, dar reactia mea reflecta in mod ironic ceea ce spuneam despre starea noastra emotionala.
      Servind patria, uneori e prea dureroasa lipsa de reciprocitate, dar macar intre noi ar trebui sa existe incredere, ieri in calitate de camarazi, astazi in calitate de victime.
      Ce sa spun, sa fim sanatosi, ca asta-i cel mai important?
      Sa fim sanatosi, Luchy, daca tot nu-i putem musca pe cei mari macar sa muscam din pensie pana ni se tocesc gingiile.

      Ștergere
  24. Lumea nu vrea să înțeleagă , că actualizarea pensiei militare raportat la majorarea Soldei de Grad , se poate face doar prin intervenția asupra Legii 223/2015. Iar modificarea L. 223 , se poate face doar prin voință politică de nivelul cel mai înalt.

    RăspundețiȘtergere
  25. Vorbeam despre fosti politisti tembeli care tin sa se dea'n stambă oricum si oricind...
    Se pare ca sint si de alte "specii"... sau tot de aia o fi fiind cel care insista cu o intrebare fara sa precizeze cui o adreseaza...

    𝐥𝐮𝐜𝐡𝐲𝟏𝟗 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞𝐚...
    𝐏𝐞 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐚𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐯𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛,;
    𝐂𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐝 𝐬̦𝐢 𝐯𝐞𝐜𝐡𝐢𝐦𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫 ?
    𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐢 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ ?
    𝐀𝐜𝐞𝐥𝐞𝐚𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚̆𝐫𝐢 𝐚𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐥𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐞𝐳 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞 𝐛𝐥𝐨𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢,,𝐇𝐮𝐡𝐮𝐫𝐞𝐳.𝐜𝐨𝐦''' 𝐜𝐚̂𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢,, 𝐂𝐮𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 ''
    𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫 𝐜𝐚̆ 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐚𝐥 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐟𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐭̦𝐢𝐧 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐦𝐞𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚𝐮 𝐟𝐚𝐜 𝐮𝐧 𝐣𝐨𝐜 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐮.

    Si i se raspunde

    𝐻𝑢ℎ𝑢 𝑅𝑒𝑧𝑒𝑎 𝑠𝑝𝑢𝑛𝑒𝑎...
    𝐷𝑎𝑐𝑎 𝑡𝑒 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎 𝑐𝑢 𝑐𝑒𝑣𝑎, 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑎 𝑚𝑒𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 7238 𝑙𝑒𝑖 𝑏𝑟𝑢𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 31 𝑎𝑛𝑖 𝑠𝑡𝑎𝑔𝑖𝑢 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣.


    Intrebatorul concluzioneaza

    𝐥𝐮𝐜𝐡𝐲𝟏𝟗 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞𝐚...
    𝐍𝐮 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐜𝐢 𝐢̂𝐦𝐢 𝐝𝐚̆ 𝐜𝐞𝐫𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐨 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐢.
    𝐏.𝐒.
    𝐍𝐮 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐜𝐚 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐍𝐞𝐚𝐜𝐬̦𝐮 𝐚𝐥𝐢𝐚𝐬 𝐂𝐮𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐦𝐢 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚𝐫𝐞. 𝐍𝐮 𝐬̦𝐭𝐢𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐌𝐨𝐬̦ 𝐀𝐥𝐞𝐜𝐮....

    Bine, bre intrebatorule, iaca_ca-ti raspund si eu:
    - am gradul militar corespunzator pregatirii si vechimii in armata
    - am vechimea posibil de realizat in perioada de restructurare/micsorare/desfiintare a armatei
    - VALOAREA pensiei mele este incomensurabila, avind in vedere ca pensia este sursa de venituri pentru trai
    ---- cuantumul pensiei mele nu atinge, nici pe departe, suma care ti-a creat CERTITUDINEA CA INTENTIILE CUIVA SINT PRO REZERVISTI
    ---- in aceasta idee eu nu ating standardele cerute... probabil ca cel cu pensia de vreo 19.000 (net) este foarte, foarte PRO REZERVISTI!

    A!
    Si'n completare: eu "țin" chiar si cu rezervistii nauci care se iau dupa timpeniile debitate de toti "învățătorii" tembeli, incercind sa le arat ce spun legile, sa judece cu mintea lor, fara sa-i indemn/indrum spre avocățelari care sa le ia banii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru aceiasi vechime,functie si grad pensia mea este de 5700 lei brut.Obsrv ca valoarea pensiilor in acest moment este functie de data deschiderii drepturilor de pensie.Cu alte cuvinte vechime,functie,grad la coșul de gunoi.

      Ștergere
    2. Tocmai "inghetarea" pensiilor, eliminarea actualizarii si mai ales lipsa unor criterii de bun simt ale unei eventuale actualizari, care n-au existat NICIODATA decat in vise pe bloguri, a dus la situatii de o inechitate absolut revoltatoare, si cumea este ca tot ciucanii recent pensionati se simt nedreptatiti, invocand plafonarea la net si nepricepand ca acest net este fabulos fata de pensiile celor batjocoriti, fata de aceia care au avut ghinionul sa se nasca mai devreme cu un deceniu... sau cu doua...
      Orice actualizare uniforma si orice majorare non-procentuala (spre deosebire de indexare), cat ar fi de marunta, ar ostoi cat de cat calvarul celor mai batrani dintre noi, unii dintre ei la limita supravietuirii.
      Si nimeni, de nicaieri, nu le intinde o mana de ajutor. Este un cinism inspaimantator, care imi provoaca rusine si dezgust.

      Ștergere
  26. Raul de astăzi se datorează generației mele.Generatia mea din care fac si eu parte.Control civil am vrut control civil avem.Si ca ,controlul civil sa fie mai cu mot si-a gasit si acoliti din rândurile noastre.Vivat națiune.

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnilor, vorbim despre pensiile mici ale colegilor care au trecut în rezervă în ultimii 30 de ani.
    Față de care pensii ne raportăm și spunem că sunt mici , fața de a militarilor care s au pensionat începând cu 2023?
    Față de cele din sistemul civil ( mai ales după recalculare din septembrie)?
    Care este valoarea acestora când spunem mici ?
    Dacă sunt mici de ce avem mândria (cu care murim de foame) și nu facem grevă, nu mergem la televiziuni nu urlam în stradă....! Ce înseamnă pensie mică? Eu am pensia de 4500 lei, și probabil că societatea civilă mi ar da cu ouă în cap dacă aș spune că am pensia mică.
    Deci , domnilor ce înseamnă pensie mică pentru ca valoarea acesteia să ne scoată în stradă, să urlam.....să lăsăm mândria....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un instalator la Romgaz, din septembrie, 7000 lei pensia . Nu o sa vă dea nimeni cu ouă în cap.

      Ștergere
    2. ..un profesor din.."pre-universitar" avea pensia brută în 09/2023..= 3.239 lei ,iar net= 3.115 lei..❗

      Ștergere
    3. Ce înseamnă pensie mică ?
      Răspuns
      Păi un singur exemplu dau , acela că un colonel pensionat în 2000 are azi în 2024 , aproape 4500 lei.
      Iar un caporal pensionat în 2024 are peste 4500 lei.

      Ștergere
    4. Călin comentează:
      ● Leo:
      ..ceva nu e în regulă cu pensia aia de "COLONEL" stabilită în 2000= de: .. "4.500" lei (brut sau net❓ ) acum în 2024..❗;
      ..deci: "COLONELUL", pensionat (când..?) pe Decret.."ceaușist" din 1977, avea pensia mai mare decât un LT. COL. (!) ..,iar pensia aia trebuia recalculată pe/ cu L.164 /2001, fapt ce ducea la aprox.= "triplarea" cuantumului pensiei.. ceaușiste = de COLONEL !, adică, practic, pensia de colonel RECALCULATĂ cu art. 79 din L.164/2001 și HG. 1188 /2001..= ajungea la un cuantum apropiat de pensia de COLONEL.."STABILITĂ" pe L.164/2001..❗, iar în timp..până în prezent, cu indexările succesive din anii..până în 2024 ar fi depășit..pensia mea din 2024 (pensie stabilită pe L.164/2001= fără sporuri !
      Întreabă-L pe..COLONEL .. de ce pensia sa e..atât de "mică..," teoretic, ea trebuia să fie mai mare decât pensia mea din 2024: care e = 6.335/ 5.806 lei = LT.COLONEL-MEDIC ❗

      Ștergere

  28. Un sindicat puternic întotdeauna a avut puterea de a negocia .
    De ce nu s a născut un HOFFA care să înglobeze tot sistemul de apărare rezervist sau cel puțin să fii fost un lider pentru cei activi ( polițiștii care au dreptul de sindicat), dar să apere și rezerviști? Nu s a născut pentru că lupta noastră sindicală ca NAȚIUNE este destul de tanara.....!

    În altă ordine de idei, câți militari pensionari din tot sistemul de apărare au pensia sub 3500 lei ? Pentru că în momentul de față nu poți ieși în stradă cu o pensie de peste 4000 lei SĂ STRIGI IN GURA MARE CĂ AI PENSIA MICĂ ÎNTRUCÂT CIVILII VOR ARUNCA CU OUĂ.
    TREBUIE GĂSITE ALTE PARGII, CUM SPUNEA VIOREL
    SĂ NU VOTAM, SPRE EXEMPLU, DAR ACEASTĂ MĂSURĂ TREBUIE DISEMINATA CONSTANT CATRE TOȚI REZERVIȘTI IAR POLITICIENII SĂ CUNOASCĂ ACEST PROTEST.

    În ultimul rand vreau să spun că șansă de a primi ceva este până la alegerile locale
    Și am să mă explic,
    După încheierea acestora IN URMATOARELE CAMPANII PARLAMENTARE....ALEGERE GUVERN.....VA FI DIN NOU ADUS IN PRIM PLAN DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE ȘI ATUNCI NIMENI NU MAI SE RISCĂ SĂ PROMOVEZE VREUN DOCUMENT CU MARIRI...DIN CONTRĂ.

    RăspundețiȘtergere
  29. Un prostovan zice ca el se mulțumește ca are o ciorba pe masa.
    Sa te mai miri ca a dat de două ori la Academia militară si a fost admis NU.
    Nu ai ce sa-i faci.Daca nu vrea ,nu vrea. E mai grav ca face si un titlu de glorie din asta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Romgazul e mic. Să vezi pensie de la Nuclear electrica.

    RăspundețiȘtergere
  31. După 1990 bișnițari au făcut averi.Noua comandanții dela vârf ne-au pus dop.Noi ca prostii ne-am conformat si uite asa sefi de bodegi ,ospătari si vanzatoare dela Alimentara ne-au ajuns sefi.
    Statutul cadrelor militari a pus vârf.Se zice ca legea e o bariera in fata căreia prostul se opreste si desteptul o sare.
    Activii prezenți sunt deștepți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te contrazic... Activii nu trec nici măcar pe sub bariera și nici pe lângă... Ei fac bisericuțe ca și noi și așteaptă.. Bineînțeles când ești activ mai poți face și altceva. Dar pentru camarazii noștri în retragere... De peste 70 ani.... E mai greu sa se mai orienteze.. 🤣. Dar aici eu zic ca e și vina celor în retragere.. Când erau activi nici pe ei nu i a interesat ce se întâmplă cu pensionarii militari.. Îi interesa decât capătuiala rapida... Orientarea spre pile, interese, etc.. Drept dovadă narea majoritate a celor din conducerile SNAOPSN, au locuri călduțe și după pensionare... La fel și cu președinții asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere din toate structurile de apărare și ordine publica...
      AŞA CA, Stați liniștiți Țara lucrează pentru voi.. 🤣

      Ștergere
    2. Călin comentează:
      Anonim: (27.04.2024/17:01'):
      ..da, . dar activii de acum ,spre deosebire de pensionarii.."în retragere"..au un mare AVANTAJ, pe care noi NU L-AM AVUT.."pe scară largă": TEHNOLOGIA..COMUNICAȚIILOR,..și INFORMAȚIILOR.. ❗,..în rest.., și generațiile noastre au fost
      ..comparativ = cel puțin= la fel de..DEȘTEPȚI, dar acționând în ALTE CONDIȚII: ..socio-politico-economico- culturale..,etc. ❗😜🤣

      Ștergere
  32. Conform obiceiului reprezentanții asociațiilor sunt chemați la discuții.A cata oara?Praf in ochi.Respect zero daca e sa ne luam dupa funcția ce o semnează.

    RăspundețiȘtergere
  33. Moșule:
    CITAT din TOPIC:
    "L.138/1999 avea ca elemente ale soldelor : SF, SG, Gradatii, SM, IC, ID (❓plus Sp. de fidelitate la politisti❓)
    ---- SM = 20% SF
    ---- IC = procent din SF
    ---- Gradatii = procent din (SF + SG + SM + IC)
    ---- ID = 25% (SF+SG+SM+IC+Gradatii)
    ---- Sp.Fidelit (politisti) = 20% (SF+SG+Gradatii+ID+IC+SM)
    Toate astea insemnind ca si in.."
    Încheiat CITATUL,
    COMENTARIU:
    L.138/1999 (=ca, de fapt. nici o lege de salarizare sau pensii..a militarilor nu prevede.."sporul de fidelitate..", dar NICI.."sporul de confidențialitate"(=probabil..?) = confundat DELIBERAT.. cu "sporul acordat celor care lucrează cu cifrul", adică un alt fel de "spor"..acordat unui număr restrâns de funcții din statele de organizare..❗
    ..sper că..pt. persoanele raționale..😜❗nu e "motiv" de supărare. dar asta e situația..❗(..😜..😭..❗)

    RăspundețiȘtergere
  34. În afara topicului: astăzi este Ziua veteranilor. Respect și recunoștință!

    RăspundețiȘtergere
  35. Domnilor, astăzi discutând amical cu un pensionar din ANP îmi că au mai câștigat un proces cu hotărâre definitivă cum că trebuie să primească diferențe întrucât trebuiau să fie plătiți pe maxim....?! Conform legii salarizării.
    Cum se face că cei de la ANP câștiga iar cei din MAPN și MAI nu .
    Cumva ANP iști sunt protejații mai mici ai JUSTIȚIEI? Parcă sunt subordonați MINISTERULUI...! BRAVO LOR.

    RăspundețiȘtergere
  36. Cei din ANP câștiga procese pe bandă rulantă în ceea ce privește salarizarea , drepturi restante, recalculări pensii.
    Cum se face ? Oare faptul că sunt ai Ministerului Justiției

    RăspundețiȘtergere
  37. @Calinmihaib12 29.04.2024, 09:05
    La : "Moșule:....COMENTARIU:
    L.138/1999 (=ca, de fapt. nici o lege de salarizare sau pensii..a militarilor nu prevede.."sporul de fidelitate..", dar NICI.."sporul de confidențialitate"(=probabil..?) = confundat DELIBERAT.. cu "sporul acordat celor care lucrează cu cifrul", adică un alt fel de "spor"..acordat unui număr restrâns de funcții din statele de organizare..❗
    ..sper că..pt. persoanele raționale..😜❗nu e "motiv" de supărare. dar asta e situația..❗(..😜..😭..❗)".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Spui ca : "..sper că..pt. persoanele raționale..😜❗nu e "motiv" de supărare. dar asta e situația..❗(..😜..😭..❗)".".

    Nu că m-aș da rațional... da' de ce m-aș supăra că unui diliu i se pare c'a inventat borta la covrig???

    Ia ceteste, naucule, art.6/og 38/2003 (*impreuna cu art.2/og 38/2003*)!

    Si mai ceteste, naucule, si art.3/og 19/2006!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MIHĂIȚĂ
      Ai ținut morțiș să-ți cauți cârcotă cu @MA.
      Mai bine zi-ne, dacă mai ști ceva de DURAC N. de pe meleagurile tale , care s-a luptat în justiție prin 2004 cu MAFIA MFA și a fost pritre puținii care a CÂȘTIGAT .
      Apoi mai zi-ne și ce simți tu că se va întâmpla mâine la M 100

      Ștergere
    2. Moșule l:
      ..nu am citit OUG-= urile "alea" pomenite..din..2003 =când eram încă activ..și nu prea aveam acces "DIRECT" la legislație (la.. "M.Of." ❗), dar, și așa.., (pot afirma că eram unul din puținii medici militari..= care mai citea "M.Of."..❗), înainte de.."a citi.."= OUG-urile = astea pe care le-ai pomenit..,.!, îți reamintesc faptul că eu am "vorbit"..despre .."LEGI".. ❗, nu despre.."OUG"- uri=care așa de "urgente" ce.."erau" = nici AZI.. în 2024..NU AU DEVENIT "LEGI".. = CONSTITUȚIONALE..❗😜, și, în plus, TE ÎNTREB: = eu, care în 2002-2004 = eram MEDIC ȘEF de BRIGADĂ, cu CERTIFICAT "ORNIS".. nu aveam dreptul de: "spor de confidențialitate"..❓;
      .. și, în continuare=acele "sporuri..", și poate și altele "asemenea .." absconse..din acele OUG- uri .."vechi":., de ce "nemernicii".. de "legiuitori" + "decidenți" români ❓.= NU LE-AU BĂGAT.. în (..), în LEGILE DE SALARIZARE:.. "330/2009", "284/2010" și "153/2017" = așa cum CERE (❓).."petecul"..ăla de "text" (= în .."viziunea" decidenților și legiuitorilor..= cel puțin.. IRESPONSABILI..❗..❓) =..numit (..=în.."zeflemea" / sfidător = de către.. "aceeași" ..decidenți și legiuitori..❓) ..= "CONSTITUȚIA" ROMÂNIEI ..❓

      Ștergere
  38. Cineva zice ca nici pe noi cei hodorogi acum nu ne prea interesa soarta pensionarilor militari?Tinere pensionarii de care vorbesti nici nu aveau nevoie decât de TO.Vorbeau direct cu gl.Ionel Vasile care era seful cancelariei președintelui si problema era rezolvată.
    Cel ce e consilier al președintelui ce a invatat in armata numai cum se coase un nastere se stie?

    RăspundețiȘtergere
  39. @Calinmihaib12 29.04.2024, 19:49
    La : "Moșule l:
    ..nu am citit OUG-= urile "alea" pomenite..din..2003 =când eram încă activ..și nu prea aveam acces "DIRECT" la legislație (la.. "M.Of." ❗), dar, și așa.., (pot afirma că eram unul din puținii medici militari..= care mai citea "M.Of."..❗), înainte de.."a citi.."= OUG-urile = astea pe care le-ai pomenit..,.!, îți reamintesc faptul că eu am "vorbit"..despre .."LEGI".. ❗, nu despre.."OUG"- uri=care așa de "urgente" ce.."erau" = nici AZI.. în 2024..NU AU DEVENIT "LEGI".. = CONSTITUȚIONALE..❗😜, și, în plus, TE ÎNTREB: = eu, care în 2002-2004 = eram MEDIC ȘEF de BRIGADĂ, cu CERTIFICAT "ORNIS".. nu aveam dreptul de: "spor de confidențialitate"..❓;
    .. și, în continuare=acele "sporuri..", și poate și altele "asemenea .." absconse..din acele OUG- uri .."vechi":., de ce "nemernicii".. de "legiuitori" + "decidenți" români ❓.= NU LE-AU BĂGAT.. în (..), în LEGILE DE SALARIZARE:.. "330/2009", "284/2010" și "153/2017" = așa cum CERE (❓).."petecul"..ăla de "text" (= în .."viziunea" decidenților și legiuitorilor..= cel puțin.. IRESPONSABILI..❗..❓) =..numit (..=în.."zeflemea" / sfidător = de către.. "aceeași" ..decidenți și legiuitori..❓) ..= "CONSTITUȚIA" ROMÂNIEI ..❓".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Uăăăi naucule, ordonantele/ordonantele de urgenta sint acte normative cu putere de lege emise de guvern in baza DELEGARII LEGISLATIVE prin care Parlamentul abiliteaza Guvernul sa emita astfel de acte normative. (*art.115/Constitutie*).

    Acele sporuri sint incluse in Nota 1/Anexa IV 1A/l.330/2009.
    Tu nu puteai avea, in 2002 - 2004, acel spor pentru pastrarea confidentialitatii in legatura cu informatiile clasificate deoarece el a fost "inventat" si pentru militari abia in 2006.

    RăspundețiȘtergere
  40. Netotule nătîng... og 38/2003 si og 19/2006 nu au modificat legi organice... au reglementat niste situatii curente!
    Si, nătîngule netot, cele doua ordonante si-au "terminat traseul constitutional": og 38/2003 a fost aprobata (de Parlament) cu l.353/2003; iar og 19/2006 a fost aprobata cu l.444/2006!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA
      Cred că și Art. VII al OUG 59/2017 și Art. 84 al OUG 114 au fost validate prin L egea nr. 282/2023 , deși aceste două OUG-uri nu au legi de aprobare. Practic cele douo OUG-uri cu articolele menționate care vizează pensiile militare , au fost acoperite dpv constituțional de L 282/2023.

      Ștergere
  41. In afară de rînd...
    Apeverezule numai pe tine te suspectez ca ai suficienta minte incit sa comentezi pe peretele de WC public cu identificarea de la "Nume/Adresa URL"...
    Șăzi blînd si nu te mai folosi de numele meu si adresa blogului meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă salut,

      @ mos alecu 30.04.2024, 13:58

      Cred că dumneavoastră vă referiți la mesajul ("mos alecu 29 aprilie 2024 la 23:02").
      Cineva (un glumeț de la "9" 😁) a făcut o glumă, însă nu este singura.
      Pot bănui cine este autorul dar, hoțul neprins...
      De altfel, sunt acolo mai multe mesaje asemănătoare cu cel la care cred că vă referiți.
      Este foarte ușor să asociezi un hyperlink unui nume oarecare de utilizator dar nu detaliez, pentru a nu le da și altora idei😃.
      Comentariile mele sunt însoțite de "fotografia de profil" (fața zâmbitoare) pe care o cunoașteți.
      Nu am cum să vă dovedesc că mesajul respectiv nu-mi aparține, comentariile postate acolo fiind "la liber".
      Pot doar să vă spun că nu-mi aparține acel comentariu.

      Cel care a făcut gluma a inclus adresa incompletă a blogului, fără a specifica faptul că pagina dumneavoastră este securizată (are certificat de securitate valid).
      Același "tipar" este utilizat și pentru celelalte mesaje "glumețe" [Mr Stefan(28 aprilie 2024 la 22:17), neacsum(29 aprilie 2024 la 20:26), alinuta(30 aprilie 2024 la 13:36)].
      Cine a făcut gluma "știe ceva" dar nu suficient😁

      Cu stimă,
      APV_rz

      Ștergere
  42. Știe cineva dacă intră pensiile militare până de Sfintele Sărbători Pascale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In HG Nu sunt cuprinse si Pensiile militare de Stat..!

      Ștergere
    2. Domnule Leon, niște nenorociți! Pe toate posturile tv. urlă că le le dau la civili, cioacă, nu toți le primes

      Ștergere
    3. Doar pentru credicioși și cei care au ținut post!Nu poa' să-mi vireze mie mai repede pentru sfintele paști și eu să merg la păcănele în casa necuratului!

      Ștergere
  43. L 585 este din iunie 2002. Orniss s-a înființat în noiembrie 2002. Ca să ai certificat trebuie sa treci de verificările de securitate (3-6 luni funcție de nivel). Deci nimeni nu putea avea certificat orniss înainte de februarie 2003. Mai puțin un "coleg" de blog care avea din 2002.

    RăspundețiȘtergere
  44. @Leo 30.04.2024, 15:29
    La : "@MA
    Cred că și Art. VII al OUG 59/2017 și Art. 84 al OUG 114 au fost validate prin L egea nr. 282/2023 , deși aceste două OUG-uri nu au legi de aprobare. Practic cele douo OUG-uri cu articolele menționate care vizează pensiile militare , au fost acoperite dpv constituțional de L 282/2023."
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cam asa ceva!
    Si daca s-ar vrea sa se zica_ca "(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice." (*oug 59/2017 facind acest lucru*)... sa nu se uita ca "Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție, drepturile electorale și nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică." (*ceea ce oug 59/2017 nu face*). Adica oug 59/2017 putea sa "afecteze" legi organice!
    Nu scrie "nicaria" in cit timp treb'e emisa legea de aprobare/respingere a ordonantelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai știu pe unde am citit (sau mi-a zis un "avocățelar ") , că OUG-urile pot interveni fără a fi motiv de neconst. și asupra drepturilor fundamentale prevăzute de Constituție , dar cu condiția ca modificarea să fie în avantajul dreptului și nu în limitarea lui.
      Acum , de să vedem ce zice și MIHĂIȚĂ..........

      Ștergere
  45. @Leo 30.04.2024, 17:46
    La : "Nu mai știu pe unde am citit (sau mi-a zis un "avocățelar ") , că OUG-urile pot interveni fără a fi motiv de neconst. și asupra drepturilor fundamentale prevăzute de Constituție , dar cu condiția ca modificarea să fie în avantajul dreptului și nu în limitarea lui.
    Acum , de să vedem ce zice și MIHĂIȚĂ..........".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaa!
    A zis asa cind era vorba despre "drepturile fundamentale" ale magistratilor!

    RăspundețiȘtergere
  46. Legat de intilnirea, care nu a mai avut loc, între președinții de asociații și reprezentanții MApN:
    Niste trădători ! Ar trebui toti schimbați din funcții ! Nu fac decit să blocheze ori de cite ori sunt șanse să se facă ceva bun pentru rezerviști. Cînd știi că nu poți aduna mai mult de citeva sute de persoane la un miting, mai faci și pe durul ! Dacă puteai sa mobilizezi mii de oameni, mai ziceam. De unde știau ce ofertă primesc ? Ar fi putut motiva oamenii mai bine daca vedeau că nu se vrea nimic bun. Să-i vedem pe președinții de asociații cum iau cuvântul la miting și cum înfierează factorii decidenți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu cine sa se intalnesca? Cu a sasea roata de la caruta (un secretar, nenumit inca, al generalului Rosu)? Ce putea face neica nimeni ala in afara de promisiuni si ca o sa-i transmita superiorului lui, care o sa-i transmita superiorului superiorului lui etc. pana ajunge la ministru intr-o zi de joi din luna decembrie 2030? Foarte bine ca nu s-au dus, n-a mai fost de mult timp unitate intre structurile asociative! Pe 9 mai este adevarata batalie!

      Ștergere
  47. Acești militari care conduc asociațiile pensionarilor au dat vreun răspuns în care să justifice de ce nu au mers la întâlnirea de la M 100 ?
    Pe paginile site-urilor a apărut vreun comunicat, pe Facebook....?
    Cel puțin pentru cotizanți ar trebuie să le spună ceva, ,,chiar minciuni, dar ceva trebuie să le vândă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimati camarazi,

      La cererea cotroceana de potolire a rezervistilor care se mobilizeaza pentru un miting
      pe 9 mai, transmisa pe 26 aprilie, printr-un fost sofer, actualmente cadru de nadejde, condu-
      catorii reali ai MApN au pus un viitor si inca nenumit secretar al dl-ui Rosu, sa lanseze catre “zurbagii” o adresa “oficiala”, cat se poate de restrictiva, prin care erau invitati la dialog, la sediul MApN, marti 30 aprilie, la orele 9:00 AM. Invitatia a primit-o si SCMD, care inca nu-si anuntase participarea la miting.
      Dialogul urma sa se poarte cu sluga nr. 14 a slugii principale, deoarece dl. ministru al Apararii, la brateta cu dna ambasador Kathleen Kavalec, insotiti de un ditai alaiul de bondari iubitori de miere, urmau sa se afle la acea data si ora la Deveselu, sa se pupe cu capita-
      nul de marina Bruce Golden, noul comandant al Navy Support Facility, care a inlocuit-o pe dna. comandant Elisabeth Clifton.
      Raspunsul rezervistilor s-a produs, tactic, in doi timpi.
      Pe 29 aprilie, la orele 12:00 PM, SCMD a declinat invitatia, lansand contrapropunerea de dialog cu dl. ministru pentru data de 9 Mai, data a mitingului, dar si a intrarii oficiale “in paine”, a campaniei electorale.
      Hahalerele care ne vand, dar si idiotii viteji online, s-au repezit, ca intr-o ”O Scrisoare Pierduta”, urland… “Tradare, tradare, dar s-o stim si noi!”. Asa i-am putut identifica pe toti!
      Profesionistii MApN s-au prins si au mutat intalnirea de marti 30 aprilie, de la ora 9:00 AM la 13:00 PM, apoi la 15:00 PM, in ideea ca aduc marioneta de la Deveselu la Bucuresti.
      Dar… surpriza!
      Forumul Structurilor Asociative, adica toti liderii asociatilor rezervistilor participante la miting, au declinat, pe 30 aprilie, invitatia, propunand ca zi de dialog tot 9 Mai. Lesinuri, balbaieli, etc.! La orice se asteptau “geniile” Cotrocenilor, numai la o actiune solidara a rezervistilor, NU!
      Reamintim ca 9 Mai este, in fapt, prima zi oficiala a declansarii campaniei electorale. Daca “Angel radios” (ca sa ramanem in atmosfera “Scrisorii Pierdute”) Talvar, se fofileaza, sa te tii distractie si surprize la vot!
      Pentru “dusii cu pluta”, anuntam ca data de 7 iunie, avansata de noi pentru un miting final si catastrofal la si pentru Guvern, este, practic, data oficiala a incheierii campaniei. Pe 8 iunie… pauza! Pe 9 iunie… “Dupa fapta si rasplata!”. Politicienii au, asadar, suficient timp sa rezolve macar marirea soldei de grad a rezervistilor, deoarece gradul este proprietatea detinatorului si nu poate,constitutional, intra sub incidenta OUG 59/2017 a LOV. Si sa rezolve acest imperativ in conformitate cu solicitarile depuse oficial astazi, 30 aprilie 2024, forului legislativ.
      Va retransmitem, asadar, rugamintea de a participa la miting, toti cei prezenti pe data de 9 Mai, in Bucuresti si imprejurimi! https://www.facebook.com/photo/?fbid=8400095886700624&set=a.819793674730921

      Ștergere
  48. ..iluzionism,iluzionism,..iluzionISME❗

    RăspundețiȘtergere
  49. Pt. orizontul de timp vizibil , NIMENI nu va face nimic.
    Puțini vom fi cei ce vom mai prinde DREPTATEA.
    NU E VINA LOR !

    RăspundețiȘtergere
  50. Ocazia de a putea indrepta ceva,s-a dus.Inconstienta totala din partea presedintilor de asociatii prea mandrii si orgoliosi nu va aduce nimic bun.Se pot organiza mitinguri saptamanal pe viitor,rezultatul va fi zero.Mai mult ca sigur dumnealor sunt multimiti de pensiile babane pe care le au, de noi ceilalti ii doare in cot .Cred ca a sosit ora schimbarii.In locul lor ar trebui numite alte persoane cu un simt al responsabilitatii mai ridicat,mai energice si mai putin pretentioase .De ani buni presedintii asociatiilor de rezervisti mimeaza ca fac ceva si au cu totul alte preocupari.Cateva zeci de "speriati" au hotarat ca noi...cei cateva zeci de mii de pensionari militari,nu meritam soda de grad marita.Jos cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  51. Căutați numai la ANCMRR mapn, structuri din teritoriu, ca să vedeți câți ... Sug... De la minister dar și de la acotizanți... Iar din conduceri fac parte im procent de 90 % cadre în retragere... Nici nu mai contează gradele lor... Eu un singur interes, sa rămână la butoanele asociațiilor de unde primesc cașcaval... Pentru restul lumii.. Mima și dezinteres..

    RăspundețiȘtergere
  52. Esti prost ca noaptea.Invitatia este de forma.Ce sa discute?Sa-ti spuna ca nu se poate,ca sa vezi ca nu e momentul,ca sa mai vedem etc.Asta vrei.Daca voiau spuneau comisiei o varianta ,dădea o soluție.Tu nu vezi ca a taiat-o direct?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doctor Ciucă , întrebat de o tembeliziune , chiar a spus săptămâna trecută că, reproduc =
      "...ĂĂĂ...ÎÎÎ... NU E MOMENTUL ACUM SĂ DISCUTĂM ..ĂĂĂ...ÎÎÎ... "
      Dar despre eliminarea cumulului salariului lui cu pensia lui specială , tot așa a zis ?
      NU E VINA LOR !

      Ștergere
    2. Poate sunteți un președinte de asociație a pensionarilor militari.Atunci va înțeleg supărarea.Puneți osul la treaba!

      Ștergere

  53. @Anonim 01.05.2024, 22:22
    La : "Esti prost ca noaptea.Invitatia este de forma.....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cine-i destinatarul comentariului???
    C'altfel se poate intelege ca-i o autocaracterizare!

    RăspundețiȘtergere
  54. @Burebista 01.05.2024, 21:05
    La : "Căutați numai la ANCMRR mapn, structuri din teritoriu, ca să vedeți câți ... Sug... De la minister dar și de la acotizanți... Iar din conduceri fac parte im procent de 90 % cadre în retragere... Nici nu mai contează gradele lor... Eu un singur interes, sa rămână la butoanele asociațiilor de unde primesc cașcaval... Pentru restul lumii.. Mima și dezinteres..".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Asa, asa!
    Trageti tare, militienilor... că la aceasta asociatie inca nu ati cucerit posturile de conducere!
    Că... la alte asociatii ale MILITARILOR DISPONIBILIZATI, militarii au fost inlocuiti la conducere de fosti politisti! Politisti care nu-s nici militari, si nici disponibilizati! "Ezact" pe principiul conducerii armatei de catre civili!

    RăspundețiȘtergere
  55. @Bure, cred ca sti ca pana in 2002, politistii aveau grade militare si s-au pensionat cu aceste grade, pensia stabilita conform D.214/1977 si L.164/2001, ulterior trecand prin cateva recalculari !
    In ultima decizie recalculata cf.L.223, ce Grad are trecut, cel de cadru militar sau cel de politist ?

    RăspundețiȘtergere
  56. @Leon 02.05.2024, 09:13
    La : "@Bure, cred ca sti ca pana in 2002, politistii aveau grade militare si s-au pensionat cu aceste grade, pensia stabilita conform D.214/1977 si L.164/2001, ulterior trecand prin cateva recalculari !
    In ultima decizie recalculata cf.L.223, ce Grad are trecut, cel de cadru militar sau cel de politist ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pin'la l.223/2015 politistii au fost "preluati" de l.179/2004 cu "gradele profesionale".
    Pe l.223/2015 toti politistii au pensii pentru "gradele profesionale".
    De vazut si formele "initiale" ale l.223/2015!
    De vazut si l.360/2002 (statutul politistilor) - politistii sint politisti numai atita timp cit sint in activitate! Nu exista POLITIST IN REZERVA/RETRAGERE! Cu atit mai putin exista POLITIST CU GRAD MILITAR - exista politist luat in evidenta cu niste grade militare fictive... neacordate de nimeni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, pai daca a iesit la pensie in anul 2001 (L.164) si pe Decizie scria "plutonier major", probabil ca are si Livret militar cu acest grad, in Decizia recalculata in 2016, ce grad are scris acolo ??
      PS. Poate ne lamureste @Bure, doar este din branșă ..:))

      Ștergere
    2. ..în L.179/2004 (❗) scria că.. "polițiștii" (generic) POT OPTA.. pt calculul/ stabilirea pensiei pe L.164/ 2001❗..(=evident.., atât timp cât acestea..2 legi erau în vigoare..!); de fapt: "L.179/2004"
      ..era, în mare parte.., superpozabilă ..cu "L.164/2001".., chiar și
      în.."numerotația" articolelor..❗

      Ștergere
  57. @Leon 02.05.2024, 10:08
    La : "@MA, pai daca a iesit la pensie in anul 2001 (L.164) si pe Decizie scria "plutonier major", probabil ca are si Livret militar cu acest grad, in Decizia recalculata in 2016, ce grad are scris acolo ??
    PS. Poate ne lamureste @Bure, doar este din branșă ..:))".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    L.360/2002:
    Articolul 73
    (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi gradele militare ale politistilor vor fi echivalate cu gradele profesionale, conform pregătirii și studiilor fiecăruia, cu menținerea drepturilor câștigate anterior, după cum urmează:...".

    Gata! S-a terminat cu gradele militare ale tuturor politistilor.
    Cei care proveneau din "vremurile de trista amintire" au iesit de sub obladuirea l.80/1995 (deoarece aveau, acum, statutul propriu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata , am inteles si eu si @Bure..!!

      Ștergere
    2. Domnu Leon
      Uneori lasati impresia ca sunteti de pe alta planeta si habar nu aveti de nimic......ca un nou-nascut
      pese: Necazul e ca vi se intampla acum aproape la fiecare postare pe care "o comiteti" La dvs chiar asa de repede evolueaza.....!?Nasol!!

      Ștergere
    3. Macar de Bure nu-mi fac iluzii!! El asa a fost intotdeauna....
      "militian in gandire si in fapte"

      Ștergere
  58. @Calinmihaib12 02.05.2024, 14:47
    La : "..în L.179/2004 (❗) scria că.. "polițiștii" (generic) POT OPTA.. pt calculul/ stabilirea pensiei pe L.164/ 2001❗..(=evident.., atât timp cât acestea..2 legi erau în vigoare..!); de fapt: "L.179/2004"
    ..era, în mare parte.., superpozabilă ..cu "L.164/2001".., chiar și
    în.."numerotația" articolelor..❗".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da!
    Inca una din prostiile inscrise in legi!
    Cum dracu sa opteze pentru calculul pensiei pe l.164/2001 care i-ar fi obligat la folosirea ultimei solde... adica aia fara "spor de fidelitate" care le asigura un plus de 20% al pensiei?

    RăspundețiȘtergere
  59. Știe cineva intra pe card vreo pensie militara înainte de Paști

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă intra,trebuie sa o cheltui, mai bine sa intre după Paște. Ne împrumutăm,la nepoți ,rude prieteni etc.

      Ștergere
  60. Ca sa vedeti si voi cat ii doare pe mai marii din MApN de noi.Nu ca as avea mare nevoie dar uite ca guvernul a virat banii pt. pensii la civili.
    La noi puturoasele alea dela casa de pensii sectoriala dela MAPN habar nu au.
    Dacă le dai telefon sa întrebi ceva iti raspund de parca au dintii strapeziti.
    Precis ca sunt progenituri a unor ofițeri ceeace nu e rau doar ca babacul nu a pus cureaua pe curul lor .
    Anonimule din 30.04 19.26 care îi faci trădători pe șefii de asociații nu ai priceput ca invitația e o mare sulfaneala.Esti greu de cap vericule.

    RăspundețiȘtergere
  61. @Calinmihaib12 02.05.2024, 14:47
    Daca mai vrei prostii scrise'n l.179/2004, ia de aicea: "De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contribuţia pentru pensia suplimentară devine contribuţie individuală la bugetul de stat,..." (*l.179/2004 intrind in vigoare in iun 2004*).
    Pin'atuncea politistii primeau pensie pe l.164/2001.
    L.164/2001 care "transformase" contributia pentru pensie suplimentara in contributie individuala la buget inca din apr.2001!
    Contributie pentru pensia suplimentara care disparuse pentru intreaga suflare românească tot din 2001!

    S-au gindit ei, "creatorii" l.179.2004, ca s-o mai transforme inc'odata incepind si cu iun.2004!

    RăspundețiȘtergere
  62. @MA
    Zilele astea , pe la toate tembeliziunile s-a zis că KWI și-a depus dosarul de pensie pt. pensia de limită de vărstă.
    Rog lămurire la următoarea întrebare.
    Cum de Casa de pensii publice i-au primit pe 30.04.2024 Cererea de pensionare pe pt. limită de vărstă , când respectivul va împlini 65 de ani tocmai în Iunie 2024.

    RăspundețiȘtergere
  63. @Leo 02.05.2024, 16:43
    La : "@MA
    Zilele astea , pe la toate tembeliziunile s-a zis că KWI și-a depus dosarul de pensie pt. pensia de limită de vărstă.
    Rog lămurire la următoarea întrebare.
    Cum de Casa de pensii publice i-au primit pe 30.04.2024 Cererea de pensionare pe pt. limită de vărstă , când respectivul va împlini 65 de ani tocmai în Iunie 2024.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cine a zis, si unde scrie ca "Casa de pensii publice i-au primit pe 30.04.2024 Cererea de pensionare pe pt. limită de vărstă"???

    Daca-i asa, atunci se poate sa fie :
    L.263/2010
    Articolul 55
    (1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, după cum urmează:...

    Art.3, alin.(1)
    g) locuri de muncă în condiții deosebite - locurile de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toată durata timpului normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecințe asupra securității și sănătății în muncă a asiguraților;
    h) locuri de muncă în condiții speciale - locurile de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice unor categorii de servicii publice, pe durata a cel puțin 50% din timpul normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecințe grave asupra securității și sănătății în muncă a asiguraților;

    RăspundețiȘtergere
  64. @Leo 02.05.2024, 18:32
    La : "Este de notorietate ce au spus TV-urile. Au spus că și-a depus dosarul de pensie. Iar pe site-ul CNPP se zice că Cererea de pensionare împreună cu actele doveditoare se depun începând cu ziua în care se îndeplinesc condițiile asociate pensiei respective.

    Si

    @Leo 02.05.2024, 18:39
    La : "Și TV-urile au mai zis că cu această ocazie ...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Eu nu sint asa de dăștept cu capu' ca cei care raspindesc lumina pe baza a ceea ce spun fătucile și pițifelnicii din presa!

    Eu nu am auzit de asa ceva de la o sursa oficiala!

    RăspundețiȘtergere
  65. Este o mare diferenta intre a depune o cerere sau/si un dosar de pensie (in cazul respectiv)

    "Preşedintele Klaus Iohannis nu va mai preda Fizica la Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”, după ce şi-a depus cererea de pensionare pentru limită de vârstă, a confirmat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Constantin Dincă.
    „Da, a înaintat cererea de pensionare. Se pensionează la limită de vârstă”, a precizat Constantin Dincă.

    Potrivit sursei citate, s-a scos la concurs postul de profesor de Fizică în limba germană la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”. Concursul va avea loc în luna iulie şi până atunci orele lui Klaus Iohannis sunt predate de un profesor „detaşat în interesul învăţământului”.

    Şi Administraţia Prezidenţială a confirmat informaţia.

    „Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, a precizat Administraţia Prezidenţială. "

    https://tvrinfo.ro/presedintele-klaus-iohannis-a-initiat-demersurile-pentru-depunerea-dosarului-de-pensionare-anunta-administratia-prezidentiala/

    RăspundețiȘtergere
  66. Ce lepre!La civili au fost virate pensiile in banci la noi mai va.
    Puturosii dela MAPN habar nu au.Nu au atata minte încât să fie conștienți că vor ajunge si ei pensionari militari.Niste nesimtiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HG.nr.442/2024, NU are nici-o semnatura de la MApN si MAI:
      https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/282275

      Ștergere
  67. Este sub demnitatea lui ca fost președinte sa mai coboare la nivelul la care a mai activat,adică, ca profesor la catedra de fizică.
    Eu credeam ca pensia o va dona vreunui orfelinat sau vreunui cămin de bătrâni presupunând ca nu are nevoie de aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  68. https://www.youtube.com/watch?v=2cLM1z8c5Qo&ab_channel=B1
    Discurs Balaceanu

    RăspundețiȘtergere
  69. @Leon 03.05.2024, 15:31
    La : "HG.nr.442/2024, NU are nici-o semnatura de la MApN si MAI:
    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/282275".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    "Umpic de iecsplicatii" a ceea ce prevede acea HG, de ce nu are de-acele semnaturi, si ce insemneaza aceasta ar fi fost lamuritoare pentru toti cei in asteptare!.

    Mai ales ca multi de-ai nostri merg pe definitia tîmpilicilor din presa ca pensiile militare de stat sint pensii SPECIALE... si vad ceva cu SPECIALE in acea HG, crezind/sperind ca-i vorba despre pensiile noastre... Aicea trebuia prezentata si adresa https://www.cnpp.ro/indemnizatii-prevazute-de-legi-cu-caracter-special

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, eu nu cred ca avem printre noi, colegi care nu stiu ce inseamna "indemnizatii speciale" !
      Sunt convins ca stiu sa citeasca si acest link:
      https://www.cnpp.ro/documents/10180/10136724/2024.04%20-%20Aprilie?version=1.0&t=1713777082165

      Ștergere
  70. @Leon 03.05.2024, 17:29
    La : "@MA, eu nu cred ca avem printre noi, colegi care nu stiu ce inseamna "indemnizatii speciale" !
    Sunt convins ca stiu sa citeasca si acest link:
    https://www.cnpp.ro/documents/10180/10136724/2024.04%20-%20Aprilie?version=1.0&t=1713777082165".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Si eu eram convins, prin 2009 - 2010, la'nceputul "activitatii" mele pe net, ca multa lume stie multe... Da' , cu timpul, acea convingere s-a tranformat in aceea ca foarte, foarte multa lume nu stie aproape nimic...

    O scurta plimbare pe net, pe alte locuri de "socializare", ar intoarce pe dos afirmatiile din comentariul atit de optimist!

    RăspundețiȘtergere