Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

04 ianuarie 2024

Netoți au fost, netoți sînt încă, și'or fi în neamul românesc!

Pensionarii militari de dinainte de sep.2017 asteapta raspunsul la intrebarea: “Cum vor fi impozitate pensiile?”.

Decidentii n-au dat nici un raspuns acestei intrebari!

Probabil ca decidentii (militari in activitate) si-au zis ca raspunsul nu are nici o importanta atita timp cit pensiile lor (viitoare) nu vor fi afectate in niciun fel de impozitare!

Pe pensionarii militari de dinainte de sep 2017 ii intereseaza daca pensia lor neta va fi cu pina la 200 de lei mai mica prin calcularea impozitului intr-un anumit fel, fata de calcularea impozitului in alt fel!
Mod de calcul a impozitului ramas la latitudinea unor nenea si tanti de pe la CPS-uri, dupa cum vor “traduce” ei exprimarea încîlcită din l.282/2023...

Acei nenea si tanti de pe la CPS-uri nu au o mare vina... Vina o au nătîngii care au “redactat” modificarile la art.101/l.227/2015 (Codul fiscal)...

Nătîngi care au uitat (sau n-au stiut niciodata) ca in Codul fiscal mai este si un art.100 care stabileste VENITUL IMPOZABIL DIN PENSII!

L.227/2015 (Cod fiscal)
Articolul 100 Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii
(1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată

𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒂𝒖 𝒔𝒄𝒓𝒊𝒔, 𝒏𝒂̆𝒕𝒊̂𝒏𝒈𝒊𝒊 : 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒍𝒖𝒏𝒂𝒓 𝒅𝒊𝒏 𝒑𝒆𝒏𝒔𝒊𝒊 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒐𝒂𝒓 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒐𝒏𝒆𝒏𝒕𝒂̆ 𝒏𝒆𝒄𝒐𝒏𝒕𝒓𝒊𝒃𝒖𝒕𝒊𝒗𝒂̆, 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒆 𝒅𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆 𝒑𝒍𝒂𝒇𝒐𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒏𝒆𝒊𝒎𝒑𝒐𝒛𝒂𝒃𝒊𝒍 𝒍𝒖𝒏𝒂𝒓 𝒅𝒆 2.000 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒊, 𝒔𝒆 𝒂𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂̆ 𝒑𝒓𝒐𝒈𝒓𝒆𝒔𝒊𝒗 𝒖𝒓𝒎𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒄𝒐𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒖𝒏𝒆𝒓𝒆:... (***𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒍𝒖𝒏𝒂𝒓 𝒅𝒊𝒏 𝒑𝒆𝒏𝒔𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒆 𝒅𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆 𝒑𝒍𝒂𝒇𝒐𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒏𝒆𝒊𝒎𝒑𝒐𝒛𝒂𝒃𝒊𝒍 𝒇𝒊𝒊𝒏𝒅 𝒕𝒐𝒄𝒎𝒂𝒊 𝑽𝑬𝑵𝑰𝑻𝑼𝑳 𝑰𝑴𝑷𝑶𝒁𝑨𝑩𝑰𝑳 𝑳𝑼𝑵𝑨𝑹 𝒅𝒆𝒇𝒊𝒏𝒊𝒕 𝒅𝒆 𝒂𝒓𝒕.100***)????

𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐧-𝐚𝐮 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬, 𝐧𝐚̆𝐭𝐢̂𝐧𝐠𝐢𝐢: 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐚𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐨𝐧𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐧𝐞𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐬𝐞 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐞𝐬𝐢𝐯 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞... ???

Bineînțeles ca eludarea (necunoasterea) art.100/Cod fiscal ar insemna o grava descalificare/decredibilizare profesionala si pentru acei nenea si tanti de pe la CPS-uri!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu