Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 martie 2023

Slugi care executa ordine

Se face multa vorbarie pe seama unui “Raport privind analiza, evaluarea impactului și recomandări pentru reforma pensiilor speciale” care cic’ar fi fost imtocmit de “iecsperti” ai Bancii mondiale... “.
“Iecsperti” care’or fi fiind de la “Biroul Băncii Mondiale din România”...

Multe prostii se spun in acel raport... Prostii din necunoasterea legislatiei specifice in vigoare de catre “iecsperti”!
Toate prostiile pornind de la o presupusa RATA DE INLOCUIRE a pensilor...

Rata de inlocuire a pensiilor (in totalitatea lor) pe care ei, “iecspertii”, o redefinesc ca fiind raportul dintre pensia la data stabilirii si solda/salariul avut de impricinat la acea data... (***Asa, ca chestie, nu stiu cum dracu au stabilit ei ca rata de inlocuire a pensiilor din sistemul public este de vreo 40%... c-acele pensii nu se stabilesc ca procent din niste venituri, si Eurostat zice ca rata de inlocuire a pensiilor  in Romania, in 2016,  era de vreo 66%!***).

Aceasta nazbitie fiind valabila numai pentru impricinati luati separat, si numai la momentul iesirii la pensie... pen’ca mai tirziu, pentru acelasi impricinat, rata de inlocuire se modifica cu fiecare an ce trece...

Cind vrei sa analizezi mase mari de pensionari se discuta despre ceea ce Eurostat defineste ca : “Indicatorul ratei de înlocuire a pensiilor este definit de Eurostat ca fiind raportul între valoarea mediană ( cea mai frecventă) a pensiilor persoanelor cu vârsta cuprinsă între 65 şi 74 de ani şi câştigul salarial median al celor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 59 de ani. Indicatorul este bazat pe standardul EU –SILC, referitor la statistica europeană a veniturilor, incluziunii sociale şi condiţiilor de viaţă.”.

Ia vedeti “iecspertilor” care-i rata de inlocuire a pensiilor militare de stat luate in totalitate... si nu mai mincati rahat cu 65%! 

25 de comentarii:

  1. Teatru si mima sau invers
    A fi sau a nu fi special
    Daca imi spunea cineva cand munceam pe la inceputuri ca azi o sa fiu... special ma lasam naibii de armata si plecam din tara

    RăspundețiȘtergere
  2. Cele 2 principii : sustenabilitate și predictibilitate, care se doresc a fii singurele principii care vor guverna noua lege a pensiilor militare, n-au nici o legătură cu principiile și obligațiile stabilite prin Legea Apărării Naționale și actuala lege a pensiilor militare de stat: 223/2015.
    Dacă numai aceste principii vor fii aplicate, sunt șanse mari ca actualul SNApOP sa fie înlocuit cu entități străine, de ex: honvezi in Transilvania, ieniceri in Sud și muscali in Moldova, iar în București, cireașa de pe tort: o combinata formata din extrema dreaptă a actualilor protestatari de pe timpul nopții din Franța.
    Totuși, cine-i asuma responsabilitatea ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum am înțeles, Romania, ca stat prin instituțiile sale democratice: președinte, parlament, guvern , pe noi militarii de cariera, ne desconsidera activitatea și ne tratează ca o hârtie igienica.
    Nu voi renunța la proprietățile din Romania, unele dobândite prin munca altele moștenite, în ceea ce privește pensia militara, puteți s-o luați 100%
    Sunt din Transilvania, dacă-mi luați și drepturile de proprietate, voi cere sprijin Ungariei și premierului Orban.
    N-am rude români de etnie maghiară.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mai cred in Romania, actualul stat și comportamentul său fata de garantul Constitutiei: ARMATA, nu mai este tara mea, tara in care la 14 ani am îmbrăcat o haina militară și la 18 am depus un JURAMANT MILITAR.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici noi nu mai credem în Romania, ca stat democratic care-si respecta angajamentele internaționale.

    RăspundețiȘtergere
  6. In afara de rind...

    Sa-i spuna cineva dobitocului suprem ca vechimea in munca (in civilie) de dinainte de militarie se ia AUTOMAT in calcul si la stabilirea cuantumului pensiei militare de stat!
    Nu poate renunta nimeni la acea vechime care i-a fost luata in evidentele unitatilor inca de la "militarirea"| impricinatului!

    Pentru cel cu "Liviule, trimite-l la un curs de legislatie in domeniul pensiilor militare si civile !
    Am colegi care in Decizia din L 164/2001 au trecuta grupa de munca si mentinuta ulterior !".

    Era mai simplu sa-i spui sa-i spuna cadristului sa ceteasca ord.m24/2016/ metodologie/art.4, lit.q)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă ești în acest moment tanar activ ce te opreste sa renunți ?
    În acest moment sunt locuri de muncă mult mai atractive.Depinde ce pregătire ai .

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-ai ales pseudonimul Burebista?Ma astept ca peste ceva timp unii isi vor zice Dromihete sau Decebal.Numai la balamuc unii se cred cine nu sunt.Ma auzi si voci sau porti o tichie tip dac?

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Burebista 24.03.2023, 17:42
    La : "...greșit cu privire la vechimea de dinainte de militarie.... Dacă în momentul când faci raportul de pensionare nu duci și dovada vechimii din civilie,...".

    Eu m-am referit la cei pentru care "cadristii" si-au facut treaba inca de la "militarirea" lor... "Nu poate renunta nimeni la acea vechime care i-a fost luata in evidentele unitatilor inca de la "militarirea" impricinatului!".

    Iar impricinatul despre care se vorbeste spune ca are documente, si doreste/insista sa-i fie valorificata vechimea din civilie de dinainte de militarie!

    Asa ca iar ai dat cu mucii in fasole numai asa ca sa te vezi "pe sticla"!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Mos Alecu, am verificat si este foarte clar art.4 din Norme la Ordinul MApN, M 24/2016:
    "q) adeverinţele, întocmite în condiţiile legii, privind desfăşurarea activităţii în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau, după caz, adeverinţe întocmite în condiţiile legii privind condiţiile de muncă deosebite şi/sau speciale pentru persoanele care au realizat stagii de cotizare în sistemul public de pensii - în original;"

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Burebista 24.03.2023, 19:03
    La : "Dacă citeai cu atenție și fi văzut ca omul insista pentru ca fără vechimea din civilie plus grupa 2 din civilie nu îndeplinește condițiile de pensionare....".

    Deci impricinatul insista sa i se recunoasca acea vechime... nu vrea sa o ascunda asa cum sustii tu ca se poate!

    Interventiile tale fiind tipice cifrimilor!
    Tipice tăntălăilor care vor sa se vada pe sticla fara sa-si dea seama ca vorbesc prostii!

    RăspundețiȘtergere
  16. Fu.u-i altaru' ma-sii!

    Asa-mi tre'be daca nu-i las pe specialistii p.lii sa se faca de ris!

    Dupa ce:
    - marele dobitoc il invata pe un impricinat sa nu se mai zbata pentru vechimea in civilie (de dinainte de militarie) ca nu-i foloseste la stabilirea "marimii" pensiei
    - un altcineva ii da justificari din antichitatea l.164/2001
    - multi altii bat cimpii cu diverse ziceri care mai de care mai pe lîngă gard, pe lîngă drum

    Ma pune dracu sa-i pun sa ceteasca l.223/2015 sa vada ca vechimea in civilie (cea de dinaintea militariei) contribuie la "marimea" pensiei militare, si ca "includerea" acelei vechimi este prevazuta expres in lege si in ordinul m.24/2016!

    In urma spuselor mele zicatorii anteriori o'ntorc ca la Ploiesti si-i dau sfaturi (legale) impricinatului! Cu precizarea ca marele invatator bate cimpii cu alte articole din lege!
    Bineinteles ca zicatorii uita sa mentioneze ca si-au schimbat "parerile" ca urmare a atentionarii mele, recunoscind ca raspunsurile date anterior fusesera "din burta si dupa ureche".

    Asta'i treaba daca n-am ce face si mi-e mila de cei care primesc sfaturi "de stă mîța'n coadă!"

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa-i spuna cineva dobitocului suprem ca vechimea in munca (in civilie) de dinainte de militarie se ia AUTOMAT in calcul si la stabilirea cuantumului pensiei militare de stat!
    Nu poate renunta nimeni la acea vechime care i-a fost luata in evidentele unitatilor inca de la "militarirea"| impricinatului!La : "...greșit cu privire la vechimea de dinainte de militarie.... Dacă în momentul când faci raportul de pensionare nu duci și dovada vechimii din civilie,...".

    Eu m-am referit la cei pentru care "cadristii" si-au facut treaba inca de la "militarirea" lor... "Nu poate renunta nimeni la acea vechime care i-a fost luata in evidentele unitatilor inca de la "militarirea" impricinatului!".

    Iar impricinatul despre care se vorbeste spune ca are documente, si doreste/insista sa-i fie valorificata vechimea din civilie de dinainte de militarie!

    Mosule aici ai direptate...cand e sa recunosc..RECUNOSC ,ASA ESTE, jos palaria!!! dar ce faci cu anonimii ceia ,care detin,cheia"(dupa ce au/sau nu au,ceva sa nu le ploua in gat) chiar te rog sa publici si replica lor.


    RăspundețiȘtergere
  18. ps..
    mai usor cu altarul , ca de....

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca nu scrieti unde trebuie degeaba...Argumentati toate aceste consideratii si puneti-le intr-un plic pe adresa primului ministru.Se va descurca el cumva sa inteleaga ce i-ati scris si va avea un pic de zvac in argumentatia prorie cu comisia europeana...Daca cei care se pricep nu-l ajuta acum ,mai tarziu va fi degeaba...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate nu intelegi ca e .i. stiu toate aceste lucruri
      Toate aceste lucruri erau pregatite inca din 2020 cu mult timp inainte de pnrr
      pnrr ul fiind doar o scuza si o scapare de vina aratand cu degetul spre u.e.
      Iar acum printr o campanie bine pregatita in presa am devenit foarte repede speciali

      Ștergere
  20. Vechimea in civilie nu este obligatoriu a fi incoroporata in pensia militara. Chiar daca respectivul are facute mentiuni in dosarul personal sau are copii la dosar dupa carnetul de munca sau adeverinte de vechime. De regula, se solicita de catre lucratorul de la personal, valorificarea ei, insa nu este obligatoriu, daca persoana respectiva nu doreste acest lucru si are vechime efectiva suficienta (peste 25 ani).
    Oricum pt. o vechime cumulata cf. Legii nr. 223/2015 de peste 36 ani, orice vechime in munca din civilie nu ajuta la nimic (se atinge baza de calcul a pensiei de 85%). In schimb poate fi valorificata la implinirea varstei de 65 ani, in sistemul civil de pensii.
    Insa multi vor sa-si valorifice oricum vechimea din civilie in pensia militara, ca sa nu ramana nevalorificata si ca sa fie acolo la dosarul de pensie, nu ca i-ar ajuta cu ceva, cel putin in momentul actual.

    RăspundețiȘtergere
  21. Îmi doresc o lege a pensiilor militare care sa tina cont de câteva principii:
    - vechimea luată în considerare: doar militar nu civilie , înainte, între timp sau după, pana-n 31/12/2015
    - un rol important: grupa de muncă AC pt că este specifică doar militarilor
    - recunoștință pt sacrificiile suferite de militari și familiile acestora, pe timpul carierei.
    - îngrădirile constituționale, la care au
    fost supuși militarii
    - pensie militara pt militari și doar pt cei care au depus un JURAMANT MILITAR.
    - de drepturile militare de pensie sa nu beneficieze civilii: cei care-și desfășoară activitatea după Codul Muncii. Ex: polițiștii, agenții cu statut special din penitenciare, etc.
    Asta-i dorința mea și-o susțin.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ptr. Anonim (banuiesc ca-i altul , ala era anonim cu litera mica)
    Dar.dvs. o muwie in piata publica (la alegere care) de la cateva sute de mii de pensionari militari astia dupa lg.223,din SNAOPSN nu vreti sa o sustineti ?sustine acasa la tine aberatiile astea!adica dupa ce am fost 10 ani MILITAR ,acuma sa nu beneficiez de pensie militara ca de...dupa mintea unuia ca tine sunt civil nu? Dar cine esti tu mai sa jonglezi care sunt anii de militarie vs.cei de functionar public? Esti mai presus de astia care au facut o lege?
    Prosti dar multi ,...Multi dar prosti, se iegzista pe planeta ,nu doar pe bloage.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere