Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

26 martie 2023

Argumente avocățelărești și baloanele de săpun ale speranțelor

Un impricinat pensionar militar cere unei Case Teritoriale de Pensii (CTP) sa-i “faca“ pensie “civila” pentru toti anii munciti in civilie dupa pensionarea din MAI.
Intre acesti ani sint o multime de ani care au fost “valorificati” in pensia sa militara de stat.
CTP ii cere un document (adeverinta) de la CPS/MAI din care sa rezulte cîți dintre acei ani au fost “inclusi” in pensia militara de stat!
CPS/MAI ii elibereaza adeverinta din care rezulta ca acei ani au fost valorificati in pensia militara de stat.
- tot in acea adeverinta mai scrie ca “ultimul sistem in care titularul a fost asigurat este sistemul pensiilor militare de stat”.

De aici incepe nebunia:
- un proces cu CTP din care intelege ca trebuie sa i se faca pensie “civila” pentru perioada muncita in civilie
- CPS/MAI elibereaza adeverinta din care rezulta ca acei ani sint valorificati in pensia militara de stat
- se adreseaza CTP care-i spune ca nu-i face pensie “civila” pentru anii inclusi in adeverinta CPS/MAI ca fiind valorificati in pensia militara de stat
- da in judecata CPS/MAI cerind sa fie anulata acea adeverinta
- tribunalul anuleaza acea adeverinta
---- atit! Anuleaza acea adeverinta! Nu da “ordin” CTP sa-i “faca pensie civila” si pentru perioadele cuprinse in pensia militara de stat! Nu da “ordin” CPS/MAI sa emita adeverinta in care acele perioade sa nu mai fie cuprinse! Adica nu da “ordin” ca acele periode sa nu mai fie cuprinse in pensia militara de stat si sa fie “rasplatite” cu pensie civila... asa cum marii dobitoci clameaza!

Ș’acuma urmeaza sa se’ntimple:
- se va adresa iar CTP cu cerere de pensie „civila”
- CTP il va trimite la CPS/MAI sa aduca adeverinta cu anii munciti in civilie care au fost „inclusi” in pensia militara de stat
- acea adeverinta va avea „ezact” acelasi continut cu al adeverintei anulate de tribunal
- ș-o va lua de la capat (probabil) cu justitia... fara sanse de cistig
---- o va lua de la capat cu inegalabilele idei timpite pe care le va primi de la marii specialisti...

Ș’acuma sa vedem:
- l.263/2010 si l.223/2015 nu sint legi intr-o succesiune in timp ca sa spui ca una-i mai valabila ca alta... sint egal de valabile in prezent
- l.223/2015 plateste “despagubiri” (pensii militare de stat) si pentru evenimente asigurate (batrinete, invaliditate, urmas) celor care au platit “primele de asigurare” (contributii) in sistemul pensiilor “civilie” in perioada 2011 – 2015
---- ca urmare impricinatul respectiv are drept “ultimul sistem in care titularul a fost asigurat” sistemul pensiilor militare de stat... pen’ca de-aici primeste pensie
- CPS/MAI are deplina baza legala de includere a acelor vechimi in pensia militara de stat prin art.109/l.223/2015... ultima decizie de revizuire pentru/prin adaugarea stagiilor ulterioare fiind tocmai acea “ultima decizie” prevazuta in art/109/l.223/2015

Da’  nu-i nimica!
Vor fi multi care vor zice ca acea sentinta hotaraste sa fie “scoase” stagiile civile din pensia militara de stat si, cu marele ajutor dat de marii dobitoci, vor intra in hora de mai sus! 

29 de comentarii:

  1. Valorificarea stagiilor civile, la pensia militara de stat, începând cu 2010 și terminând cu 2015 a fost voluntară și nu obligatorie.
    Io zic in primul rand sa se calculeze și să se rețină, drepturile imorale și obținute !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @akord_75 26.03.2023, 16:33
    La : "Da mosule....a zis un dobitoc 😆".

    Nu am deprinderile necesare pentru a intelege exprimari asa de sintetice!
    Cine, ce, cind a zis????

    RăspundețiȘtergere
  3. Faptul că sunt multi pensionari militari care au stagii civile pe care vor sa le scoată din vechimea cumulată ,valorificată în urma trecerii pe contributivitate cu legea 119/2010 infirma teoria păsăricii (o mare minciună folosita pt manipulare) că această lege a avut ca rezultat creșterea în procent de 68% a cuantumului pensiilor militare.
    De ce?
    Aceste stagii au fost împărțite la stagiul complet de cotizare de 20 de ani, dacă s-ar scoate (ceea ce nu este posibil) s-ar valorifica la un stagiu complet de cotizare de 35 de ani și pt acestea, s-ar obține un cuantum cu 75% mai mic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Art.107 alin.4 pune ca si condiție pt.valorificarea stagiului civil adaugat numai existența unei decizii de pensie pt.limita de varsta, nu spune ca se adaugă la pensia contributiva publica la 45 de ani, 55ani, 65 sau alta limita de varsta.
    După cum știți, in perioada 2011 - 2015 pensiile militare au fost desființate iar stagiul civil a fost evidențiat cu punctaj separat de punctajul cuvenit pt.serviciul militar.
    Ca atare, pensia civila pt.sca a fost adăugată in perioada 2011- 2015 absolut legal, indiferent de varsta militarului posesor al deciziei de pensie pt.limita de varsta, ca si MINERII,etc.,conform L263.
    Odata stabilit punctajul pt.sca el devine proprietate a pensionarului si trebuie platit pana la decesul acestuia.
    In prezent sca nu aduce nici un beneficiu si nu este valorificat în bani la pensia militara.
    Sariti!!!!!!!Hotiiiiiiiiiiiiiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 26.03.2023, 21:55
    La : "Art.107 alin.4 pune ca si condiție pt.valorificarea stagiului civil adaugat numai existența unei decizii de pensie pt.limita de varsta, ......."

    Haidi, bre Iosife, las-o balta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei care doresc extragerea stagiilor civile din deciziile de pensionare, se împart în 2 categorii: unii au vârsta standard de pensionare din sistemul public, alții nu, dar toți doresc să-și extragă punctajele ( obținute prin împărțirea la stagiul complet de cotizare de 20 de ani) nu să-și valorifice drepturile salariale civile la pensie, prin respectarea principiilor: unicității și egalitatii legii sistemului public de pensii, prin calcularea unui punctaj cu stagiul complet de cotizare de 35 de ani și prin îndeplinirea tuturor condițiilor legale.
    Stau strâmb și judeca strâmb: am fost șmecher o data, trebuie sa fiu șmecher cât trăiesc.
    Așa ceva nu-i posibil !

    RăspundețiȘtergere
  7. Un exemplu concret, pt a înțelege tema comentariului.
    Gabriel Oprea in 2010 când a apărut legea 119/2010 lege profund imorală și neconstituțională, era pensionar militar cu pensie anticipata parțială, care printr-o mare escrocherie legislativă i s-a transformat într-o pensie pt limita de vârstă, nu într-o pensie anticipata parțială in sensul legii 19/2000.
    Obținea venituri ca ministru, parlamentar, profesor, etc.
    Toate aceste venituri civile obținute pana in 31/12/2015 și le-a valorificat imediat ca drepturi de pensie militara de stat !
    Gabriel Oprea s-a născut în ianuarie 1961, așa că valorificarea stagiilor civile ca civil, daca luăm în considerare Constituția României: egalitatea în drepturi a cetățenilor, putea s-o facă la împlinirea vârstei de 65 de ani, adica-n 2026.
    Dacă n-aparea legea 223/2015 avea posibilitatea de-asi valorifica imoral, încă 11 ani noi stagii civile.
    Îl întreb pe Dl Iosif: când și-a valorificat stagiile civile, avea vârsta standard de pensionare ca civil și dacă a obținut un punctaj imoral ca civil (stagiul complet de cotizare 20 de ani) n-ar fii mai corect sa restituie niste bani obținuți imoral și neconstituțional și numai și numai după acest lucru, să-și extragă stagiile civile și să le valorifice in sistemul civil ?
    Întreb și eu, și eu mi-am valorificat stagii civile, în perioada 2010-2015 dar am anumite standarde, de ex nu pot fii NESIMTIT.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce , Mos Alecu, nu asa spune art.107 alin.4?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dle Anonim 1103
    Am o pensie militara pt.limita de varsta corecta, la 55 de ani, pe L164.
    Pensia militara a fost desființată prin L263 si transformată în pensie pt.limita de varsta in sist.public putând fi crescută ca urmare a stagiului adăugat cf.art.107 alin.4.
    Nimic ilegal, totul cf.legii in vigoare.
    Posibilitatea exista nu numai pt.militari ci si pt.alte profesii cu grupe de munca.
    Varsta de 65 de ani ca limita de varsta nu e o constanta absolută în sistemul public.
    CSP nu se poate transforma intr un haiduc care să mi confiste contributiile platite la BASS si nu la Bugetul de Stat.
    Stiu ca cei care au jucat table in Cișmigiu sunt supărați pe cei care au mai lucrat dupa pensionare.
    Dar cat de moral vi se pare ca cei fara vechime completa in serviciul militar sa o completeze cu vechimea civila?
    Capitanotaximetrist, capitanobodigard,etc.?
    N-ar fi mai bine pensie militara pt.serviciu militar si pensie civila pt.stagiul adaugat?

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a discutat și s-a hotărât eliminarea a 5 sporuri care nu vor mai face parte din baza de calcul al pensiilor militare.
    Unul la care mă gândesc eu este cel legat de doctorat.
    Dacă-ți iei doctoratul, înseamnă că ai adus ceva nou in domeniu, noutate care poți s-o valorifici pe piata și să obții beneficii.

    RăspundețiȘtergere
  11. După cum negociază coaliția se pare că L 223 va deveni istorie iar pe noua lege pe repede înainte baza de calcul va fi fără sporuri, cică 5 la număr. Nu se știe dacă mai agreează OMM și pensia suplimentară.

    RăspundețiȘtergere
  12. Singurele modificări de luat in seama sunt două.
    12 luni consecutive alese din ultimii cinci ani
    Impozit 15% la ce trece peste salariul mediu pe economie.
    Legea 223/2015 rămâne pentru unii nedreaptă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dacă se discuta despre eliminarea unor sporuri, este clar că noua lege nu va fii prea mult diferită de actuala 223/2015.
    Nu va fii nici pe contributivitate și nici pe contributivitate plus alta suma.
    Contributivitate se aplica la salariile care cuprind toate veniturile pt care s-a plătit CAS, nu la o parte din aceste venituri și la altele nu ( de ex cele 5 sporuri)
    Că sa calculezi pe contributivitate, este nevoie de foarte multe date, care nu prea are cine sa le furnizeze , trebuie desecretizate anumite documente și vor ieși la iveală niste lucruri care nu se dores și mai ales sa blochezi in totalitate activitatea centrelor militare.
    În actuala situație geo-politica din zona, nu cred că-i cineva nebun sa bulverseze activitatea unor structuri care se ocupa cu asigurarea umană și tehnico-materiala a întregului SApOP.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca rămâne pensia in plata impozitata 10% respectiv 15% peste valoarea salariului mediu pe economie.,adica 6700 lei daca memoria nu ma înșală.
    Deci pensiile in baza legii 164/2001 si 119/2011 raman.

    RăspundețiȘtergere
  15. E de interes daca rămâne pensia in plata la care se aplica impozitul de 10% iar la unii si 15%?
    Dacă da,in cazul meu e de bine.Daca nu,e pe nasoale.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru marele idiot...
    "Venitul" din pensii reprezinta pensia bruta! Ceteste, idiotule, Codul fiscal!
    La cei pensionati dupa sep.2017 impozitul se va retine tot din acea pensie bruta (foarte mare) caculata din solda bruta, urmind ca pensia neta rezultata sa nu fie mai mare decit solda neta!
    Idiotule, idiot, care esti tu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Perfect de acord cu dumneavoastră dragă moșule!
    Constanta este că, pensia netă rezultată, nu trebuie să fie mai mare decât solda netă!
    Scrie pe toate gardurile🤣, pardon tembeliziunele, jurnalele, site-urile 🤣, nu-i greu de priceput. Sau?😉

    RăspundețiȘtergere
  18. Urmaresc cu interes ambele bloguri, al dumneavoastră, dar si pe al huhurezului. Sper ca atunci când voi ajunge la vârsta dumnealui să nu devin atât de întunecat, de pornit, dușmănos și irațional in cuget și gandire, împotriva camarazilor mai tineri, să îi privesc cu simpatie si înțelegere deplină, fără să îi categorisesc în grupuri distincte în funcție de anul trecerii în rezervă.

    RăspundețiȘtergere
  19. Era mai simplu să stabilească doar ce se bagă în BC și nu ce sporuri nu se introduc căci astfel după publicarea amendamentelor în MO vor redenumi unele sporuri pentru a fenta legea.Bine că se gâtuie la" nu depășește solda din activitate"!

    RăspundețiȘtergere
  20. "Baloanele de săpun ale speranțelor" păsăricii privind PNRR s-au spart, iar poarta cu jalonul 215 în care-și punea mari speranțe de a obține noi venituri la pensie (prin valorificarea imorală a stagiilor civile) a ratat-o lamentabil.
    Nu-i plâng de milă.
    Așa cum stagiile asimilate, vor dispare treptat din drepturile de pensie ale magistraților și stagiile ca civil în civilie vor dispare treptat din drepturile de pensie militara de stat.
    Dacă mă refer la net nu la brut, cei care au ieșit la pensie militara de stat sau vor ieși în 2023 vor avea o pensie neta mai mare decât pensionarii în plata. Indiferent de actuala sau noua lege a pensiilor militarilor.
    Prevăd o scădere de procente aplicate bazei de calcul, astfel încât netul sa nu mai fie grevat de OG-uri gen 59, iar limitarea la net sa se realizeze aritmetic, doar cu Codul Fiscal.

    RăspundețiȘtergere
  21. https://www.snppc.ro/28-03-2023-comisia-european-r-spuns-oficial-pentru-snppc-n-2022-pensiile-militare-i-salariile-dumneavoastr-nu-se-stabilesc-la-bruxeless-bd11181

    RăspundețiȘtergere
  22. Păsărică n-avut șansă la o cariera militara, îmi pare foarte rău de acest lucru, dar asi dori ca să-și îndrume neamurile sa se activeze în MApN !!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Monitorul oficial, de azi 5 col SRI au fost avansați la gradul de Gl.
    Totu-i secret, erau acoperiți !
    Numa banu-i public !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MOf Nr 253/28.03.2023

      Ștergere
    2. Ase ma bucur de domnii generali, pt că pot beneficia de o pensie militara, atât pe rit vechi cât și nou și mai ales de o solda de grad (stabilită cu HG din 2023) decenta !

      Ștergere
  24. @MoșAlecu,am impresia ca pe acest "Anonim îl țineți sub acoperire ca spune mai multe prostii decât adevăruri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Detaliați va rog Domnule GG care-i hiba , care-i minciună și ce nu va convine !!!

      Ștergere
  25. O să vedeți că România prin legislativul sau ales democratic, va respecta angajamentele asumate ca o condiție obligatorie și necesară privind aderarea la NATO: salarizare și drepturi distincte pentru militari.
    În caz contrar Romania nu mai are ce căuta în NATO !
    UE nu este in stare să-și apere teritoriul și cu atât mai puțin interesele, fără aportul SUA și Marii Britanii.
    Tot circul acesta cu pensiile militare n-au nici o legătură cu UE și NATO ci cu miticii politici din București.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am și eu un dor si-un of la inimioara, daca se schimba și-n forma sau/și-n fond legea pensiilor militare de stat sa se introducă un articol cu Nr 1:
    "De prezenta lege beneficiază cetățenii români care au depus jurământul militar, în caz contrar cetățenii români beneficiază de pensii din sistemul public"
    Motivare: Asigurarea resurselor pt SNAp la pace și război, cu cetățeni români.

    RăspundețiȘtergere