Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

28 iulie 2022

Nătăntoli din toată lumea, uniți-vă! (2)

Au obosit invatatorii, “specialistii” asociatiilor si formatorii de opinie ai populimii militare!

Dupa ce au reusit sa-si impuna timpeniile (in ceea ce este acum l.223/2015), si au naucit de cap pe multi de-ai nostri scornind alte timpenii pentru “corectarea” prostiilor lor, acum au pornit sa-si faca un partid al lor... (*Pentru cei care ati uitat... a mai fost un partid infiintat de dintr-acestia, partid care, la singurele alegeri la care a participat, n-a adunat, in toata tara, nici macar numarul de voturi egal cu numarul de membri de partid*).

Toti fiind “minati in lupta” numai de dorinta de chivernisire proprie! Pe toti durîndu-i (sau nedurîndu-i nici in) c.r de ce s-ar intimpla cu ceilalti! Lor sa le fie bine! Ceilalti sa le multumeasca pentru eforturile lor! Si multi dintre ceilalti chiar le multumesc, cu toate ca “eforturile” idiotilor le-au produs numai pagube!

Numa’ marele onorabil maestru/adevarul absolut/adevarat artist nu se da batut!

Dupa ce marea lui dorinta de a se contributiviza pensiile militarilor a cam fost respinsa chiar si de aplaudacii sai de serviciu... acum a mai coafat-o putin zicindu-i “pensii militare cu parte contributiva si parte de la buget”... c-asa a auzit el c-ar fi pensiile de serviciu...

Cu mintea lui puțina nu reuseste sa inteleaga ca:
- partea contributiva ar fi stabilita NUMAI pentru perioada de militarie... la aceasta nu i s-ar adauga (asa cum a facut goprea) si perioadele muncite in civilie
---- ia si socoteste cit ti-ar mai ramine ”parte contributiva”, si cit ar trebui sa primesti de la buget... adica parte de la buget supusa impozitarii suplimentare/reducerilor/eliminarii!
- ce te faci cu cei care pina la virsta de 65 de ani nu vor avea acea “parte contributiva in cazul in care niste decidenti nauci hotarasc eliminarea “partii de la buget” de la toata suflarea???

Cu mintea lui putina nu reuseste sa inteleaga nici ceea ce-i tot spun de multa vreme:

“Ca, zice el, CCR ar fi stabilit ca partea contributiva este intangibila, iar “plusul” de la buget poate fi oricind micsorat sau chiar eliminat...
Si ca ministerele cu personal vizat de l.223/2015 ar trebui sa fie multumite ca o parte (mare, spune el) din pensii ar fi platita din Bugetul asiguraririlor sociale de stat, nu din bugetele lor...
Asa a stabilit CCR numai dupa ce s-a asigurat ca pensiile magistratilor sint intangibile in totalul lor, nu numai partea contributiva!

Nătăntolule, parte “contributionista” a pensiei se stabileste si se plateste NUMAI dupa ce impricinatul implineste virsta de pensionare in sistemul public (65 de ani). Pina atunci intreaga pensie se considera a fi acel “plus” si se plateste de la bugetul de stat (bugetele ministerelor respective).

Asa ca... de la virsta de 45 de ani (virsta minima de pensionare a militarilor “beneficiari” de reducere de virsta pe motiv de conditii de munca), pina la 65 de ani, pensiile militarilor vor fi platite integral de la bugetul de stat (asa cum se intimpla foarte clar la magistrati)... deci nici o “sfîrîiala” si nici un “cișlig” pentru bugetele ministerelor!

Asta mai insemnind, nătăntolule, ca in cazul in care decidentii hotarasc sa elimine “plusul” platit de la buget (c’asa a zis CCR) toti impricinatii mai tineri de 65 de ani ramin fara nimica-nimicuta pensie! De aia CCR s-a asigurat ca decidentilor le-a intrat bine in cap ca pensiile magistratilor sint intangibile in totalul lor... si dupa aceea le-a dat mina libera sa faca orice vor cu celelalte pensii platite din cele doua surse!

(***Uita-te, nătăntolule, la magistrati. Ei primesc pensie de serviciu intreaga la virsta de 60 de ani. Pina la virsta de 65 de ani intreaga lor pensie este platita de la bugetul statului. Cu virste peste 65 de ani sint doar vreo 33,7% din total, si numai acestia primesc si partea “contributiva” a pensiilor lor. Daca s-ar hotari “eliminarea” din pensiile lor de serviciu a partii platite de la buget doar acestia ar mai ramine cu ceva pensie... ceilalti trec pe “asteptare” a implinirii virstei de pensionare!***).

In concluzie: pensii ale militarilor platite din doua surse nu sint nici un fel de “afacere” nici pentru ministere, si nici pentru impricinati!”.

Si’ncepe sa se contureze “noua generatie”de invatatori si specialisti!...
Cu timpenii care mai de care!...
Care au, la rindul lor, aplaudacii de rit nou!
Aplaudaci care nu contenesc cu caragialianul : “Bravo şi aplauze în fund”!

 

3 comentarii:

  1. De regulă, îți apreciez comentariile, dar, acum, prea o dai în gard!
    Și eu sunt, de ani buni, pesimist, dar nicicând nu am persiflat pe nimeni și nu am subapreciat efortul altora de a-ți face ție bine!
    Dacă tot nu te implici în promovarea proiectului LUP, măcar nu fii „gică contra”, nu descuraja pe cei care sunt animați de intenții bune!
    Pe de altă parte, n-am să pricep nicicând, pentru care motiv logic și bine argumentat, „păsărica” militează pentru contributivitatea pensiilor militare, eventualul ei succes fiind un posibil precedent, periculos în felul său, de eliminare a pensiilor militare de stat.
    Oare, acest concept al pensiei militare a rezistat de la Cuza încoace, fără a fi alterat, ca să se găsească unul cu ceva creier neted, care să-i minimizeze rolul și menirea acestuia?
    Atâta timp cât reforma sistemului militar a impus reducerea drastică a efectivelor pentru accedere în NATO, întreb, fără a da cu parul, ce culpă ar avea cei disponibilizați, prin reducerea statelor de organizare la pace ale MU, U și SU ale Armatei?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dan B. 29.07.2022, 11:28
    La : "...Și eu sunt, de ani buni, pesimist, dar nicicând nu am persiflat pe nimeni și nu am subapreciat efortul altora de a-ți face ție bine!...".

    Nu am persiflat pe nimeni!
    Am constatat ca cei care au facut praf ceea ce urma sa fie l.223/2015 si au continuat cu timpenii pentru asa-zise corectari a dobitociilor lor, impreuna cu altii ca ei, isi fac partid!
    Atit, si nimic mai mult!

    Cit despre "efortul altora de a-ți face ție bine!"... las-o balta!
    In loc de "binele" facut de ei mie si tuturor, mult mai bine era daca se spinzurau ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îi bagi pe toți „în aceeași oală” și, ca să-ți fie clar, eu rezonez cu liderii LADPM, inclusiv cu opiniile fondatorilor LUP, pe care-i cunosc foarte bine.
      Eu nu sunt mai incisiv, căci am obosit după 11 ani de zbateri, incl la propriu, să mai continui beligeranța cu statul eșuat, în care „gulerații” din MApN s-au manifestat precum ciracii lui Coldea, în ceea ce privește subordonarea magistraților din Justiție, cu aceleași „protocoale” abuzive.
      Îți respect opinia privind „toxicitatea” comentariilor din blogul „păsăricii”, căci și eu am sesizat că biata „zburătoare” se crede „vultur”, practicând fățiș dictatura, ea fiind încurajată ce cei câțiva grobieni care-i cântă-n strună, mulți dintre ei având un orizont cultural și profesional limitat, cauzat de automulțumirea și comoditatea cu care au trecut prin viață, fie că nu au vrut, fie că nu i-a ajutat mintea să acceadă structurile superioare din sistem.
      Ori de câte ori am inițiat comentarii potrivnice „firului roșu” al „păsăricii” sau chiar slugoilor săi, mi-a fost refuzată publicarea fără a-mi fi motivată decizia adminului.
      Din punctul meu de vedere, critica dtale este întemeiată, dar nicidecum valid generalizată la nivelul tuturor structurilor cu pensionari militari.

      Ștergere