Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

27 iulie 2022

Unde dai, si unde iese...

De vazut completarile cu rosu...

Cind vrei sa nu te pui rau cu populimea, da’  vrei sa-i multumesti si pe latraii de serviciu, o scoti pe gaura superioara a tubului digestiv pe aia cu : “în analiza pe care o fac are în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia celui public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar cu condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”.

S-acuma sa vedem:

- in Romania “se ezista”
---- ca pensii cu “partea de contributivitate” si un plus de la buget,  pensiile de serviciu pentru: diplomati, aviatori civili, magistrati, grefieri, personal Curtea de conturi, functionarii publici parlamentari
---- ca pensii fara vreo “parte de contributivitate” (platite integral de la buget), pensiile militare de stat
---- pensii de acelea cu sau fara “parte de contributivitate” limitate “net la net sint pensiile diplomatilor, aviatorilor civili, grefierilor,personalului Curtii de conturi, functionarilor publici parlamentari, pensiile militare de stat
---- pensii de acelea cu “parte de contributivitate” fara limitarea “net la net” sint pensiile magistratilor

- supararea latrailor de seviciu porneste de la prostia care le bintuie prin tartacute si nu inteleg ca:
---- salariile brute de dupa 2018 nu mai pot fi comparate, si ierarhizate, cu cele de dinainte de 2018, din cauza cresterii masive a “retinerilor”
---- pentru a compara si ierarhiza salarii de dinainte, cu cele de dupa 2018, trebuie sa se discute despre “salariile nete”
---- pensiile brute la care se aplica limitarea “net la net” nu pot fi comparate, si ierarhizate, cu cele la care nu se aplica limitarea “net la net”

- pentru  a avea efect o impozitare “suplimentara” a ceea ce, in pensie, este peste acea “parte de contributivitate”, aceasta impozitare ar trebui sa fie de peste 60% – 70%... procentele mai “decente” vor fi “absorbite” in limitarea “net la net”, deci n-ar avea efect...adica neturile vor fi afectate foarte putin spre deloc!

Si iacata cum apare modul de rezolvare a acelei impozitari:
---- peste 66% dintre magistratii pensionari au pensii FARA acea “parte pe contributivitate” – nu ramine decit sa fie exceptati de la aceasta impozitare, asa cum au fost exceptati si de la limitarea “net la net”
---- pensionarii militari au pensii FARA acea “parte pe contributivitate” ...
------- cei cu pensii limitate “net la net” vor avea o parte din acel impozit “resorbita” in limitare...adica neturile vor fi afectate foarte putin spre deloc!
------- cei mai vechi (fara acea limitare “net la net”... da’ si cu pensiile cele mai mici) vor lua lovitura din plin...adica neturile le vor fi afectate cu putere!
------- in concluzie: bagă-le impozitarea ca, pe vremuri, au jurat “sa suporte cu tarie greutatile si privatiunile serviciului militar”!

Frunză verde de dudău, c-o să fie si mai...bine!


5 comentarii:

  1. Moș Alecu.... Până și prietenul lui Rareș Bogdan cel care desființa toate pensiile speciale în 30 de zile, astăzi la un post TV Digi 24 a contrazis sau a specificat ca pensiile militare de stat, în care sunt cuprinși și militarii din mapn precum și polițiștii și militarii din MAI nu sunt asimilate pensiilor speciale, și nu vor fi supuse revizuirii la care banca mondiala își da aportul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietenul lui Rareș Bogdan... Este Cristian Bușoi.. PNL

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu l-ar fi avut ca sef pe domnul PM,ma intreb daca mai avea aceasta parere...In opinia mea ,sansa noastra de a se misca un pic caruta pensiilor militare de stat ,ca se cheama plx 199,sau altfel sta in pixul (stiloul) domnului PM punctum

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere