Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

29 iulie 2022

Nătăntoli din toată lumea, uniți-vă! (3)

Ni se spune de la inaltimea prostiei maxime: “...Un procent important din pensiile militare au cuantumul mai mic, decât cuantumul calculat contributiv... la valoarea punctului de pensie din anul 2022.”.

Nu, domnule!... (*Na, ca era sa zic dobitocule!*)

Acel “cuantum calculat contributiv” nu este pentru acele “pensii militare”!

Acel cuantum calculat contributiv este pentru niste pensii platite unor militari! Militari pensionati inainte de 01.01.11! Militari dintre care, o foarte mica parte, aveau vechimi matusalemice... vechimi complet de neexplicat, biologic vorbind, pentru activitatea militarilor-militari!
Pensii in recalcularea marimii carora s-au folosit “la gramada” si o multime de vechimi din civilie (pe linga multele si bine-cunoscutele “mînăreli” gopristice aplicate la venituri)... Vechimi care au fost “fructificate” ca si cum ar fi fost realizate in militarie:
- impartirea la 20,
- majorarea de punctaj pentru conditii de munca in civilie ca si cum ar fi fost in militarie,
- folosirea ilegala a conditiilor de munca (cu majorarile de punctaj aferente pentru militari) valabile numai dupa 01.01.11,  
- aplicarea majorarii datorate OMM/SOSP la acea pensie gonflata artificial...

Anomalii care s-au folosit la pensiile recalculate la 01.01.11! (*Dup’aceea, pentru pensiile stabilite ulterior, s-a terminat cu pomana!*).

Este vizibila dorinta ta de a-ti apara pensia “goprizata” la recalcularea din 01.01.11... numai ca:
- nu te duce mintea sa gasesti niste argumente valabile... acestea neexistind
- nu te duce mintea ca si falsele tale argumente sint aplicabile NUMAI unora dintre pensionarii “recalculati” la 01.01.11... la toti ceilalti pensionari situatia fiind cu totul diferita
-  prin false afirmatii ai reusit sa ametesti si pe unii nauci care cred in prostiile tale ca’n cele zece porunci...

Si cum cusurul tau este ca esti parșiv, si jigodie si n’ai manera, in final raspunde la o intrebare:
- indemni omenirea sa-si calculeze acel “cuantum calculat contributiv” folosindu-se de marimea valorii punctului de pensie DE AZI, si sa-l compare cu cuantumul de azi al pensiei militare (recalculata/stabilita pe l.223/2015)
- de ce nu spui oamenilor sa-si calculeze cuantumul pensiei militare DE AZI (cel pe l.223/2015) folosindu-se de “marimea”  TOT DE AZI a soldelor baza de calcul???

Calculeaza-ti pensia proprie si personala:
- pe contributeala cu valoarea punctului de pensie de azi
- pe l.223/2015 cu soldele baza de calcul de azi
Repet : calculul, si compararea, celor doua pensii cu elementele definitorii DE AZI... Nu una cu elementele DE AZI, si alta cu elementele din o mie noua sute toamna...

Dupa ce faci comparatia intre cele doua rezultate, iesi “pe sticla”, in ore de maxima audienta, de trei ori pe zi si’o data noaptea, si’n SDSL (simbata, duminica, sarbatori legale), si iarna si vara, si de ziua Republicii Nauru, de-acuma pina’n veacul vecilor, si spune: am fost, sint si voi fi un dobitoc pen’c’am sustinut ca pensiile militare pot fi mai mari pe contributeala decit pe calculul ca procent din ultimele venituri!

5 comentarii:

  1. Puteti sa ne lamuriti cum sa facem aceasta comparatie?Punctajul,din cate stiu are la numitor smbe (salariul mediu brut pe economie),iar la numarator solda efectiva.Vreti sa spuneti sa translatam toate soldele si smbe din cariera, la prezent?Respectiv cat ar avea un locotenent punctajul in prezent samd?E cam anevoios pentru ca din cate stiu, noua celor iesiti pe 164,la trecerea pe contributiva, in punctaj ni s-a inclus o 50 in solda,iar acum nu se include pentru ca nu e o suma de bani fiscalizata...De asemenea ,gradul militar avea o pondere mult mai mare in functie,pe cand acum e infima.La o prima vedere,contributiva nu e buna pentru cei din prezent,dar daca li s-ar introduce toate sporurile, poate contributiva lor ar fi egala cu contributiva celor pensionati pe 164.Doar cei pensionati pe decret ar fi avantajati clar,pentru ca au fost salarii bune,mai ales in securitate.Daca ar fi sa concluzionam ,uitandu-ne in jur la faptul ca dupa 89,prapadul a fost facut de fostii securisti,e posibil sa aiba castig de cauza si in acest caz conform dictonului: "dupa noi potopul".Astia nu stiu multe...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Liviu PO 29.07.2022, 15:32
    Multe si amestecate cele pe care le "presupuneti", fara sa stiti ce si cum.

    O.50 (contravaloarea in bani a normei de hrana) nu a fost cuprins niciodata in pensii!

    Nu trebuie sa va calculati acum punctajul... il aveti in decizia de recalculare (pe l.119/2010, oug 1/2011)din 01.01.11!
    In decizia de recalculare (pe l.223/2015) din 01.01.16 aveti soldele baza de calcul valabile la 01.01.16.
    Daca punctajul il inmultiti cu valoarea punctului de pensie din 2022, atunci majorati-va si pensia din 01.01.16 cu cel putin 25% (majorarea de solde din 2018), si cu acele sferturi din acea diferenta aplicate in 2019 si 2020. Aceste pensii , cu elementele din 2022, le comparati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prin limitarea pensiilor la netul activilor, varianta contributiva ma avantajeaza.In eventualitatea ca se va renunta la aceasta limitare,sau ar creste nivelul coeficientilor de ierarizare,probabil datele problemei se vor schimba.Pana atunci,ma multumesc cu ce este,pentru ca,dupa cum se vede,datorita politicilor securiste am ajuns unde am ajuns...,respectiv in zona de mal a gropii Marianelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Liviu PO 29.07.2022, 23:18
    La : "Prin limitarea pensiilor la netul activilor, varianta contributiva ma avantajeaza.".

    De verificat daca:
    - s-a comparat netul limitat cu netul (nu cu brutul) contributionist
    - daca soldele baza de calcul (din 01.01.16) au fost corect majorate cu vreo 30% (majorarea din 2018, si cele din 2019, 2020)

    Situatia contributionistei mai mari decit cea stabilita ca procent din ultimele venituri, foarte putin probabila la situatii normale, ar putea aparea daca:
    - s-au ales gresit cele 6 luni din ultimii 5 ani de activitate
    - s-a avut o acea vechime matusalemica complet de neexplicat, biologic vorbind, pentru activitatea militarilor-militari!
    - la stabilirea contributionistei s-au folosit o multime de vechimi din civilie (pe linga multele si bine-cunoscutele “mînăreli” gopristice aplicate la venituri)... Vechimi care au fost “fructificate” ca si cum ar fi fost realizate in militarie:
    - impartirea la 20,
    - majorarea de punctaj pentru conditii de munca in civilie ca si cum ar fi fost in militarie,
    - folosirea ilegala a conditiilor de munca (cu majorarile de punctaj aferente pentru militari) valabile numai dupa 01.01.11,
    - aplicarea majorarii datorate OMM/SOSP la acea pensie gonflata artificial...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pensia calculată în baza așa-zisei contributivități nu soluționează problematica militarilor disponibilizați anterior standardelor privind trecerea în rezervă la împlinirea vârstei prevăzute în legislația civilă de pensionare. Să nu uitați că au existat mai multe praguri de vârstă pentru pensionare:
    - 20 sau 22 ani pentru, de exemplu, piloții militari din diferitele categorii de aviație;
    - cei disponibilizați pentru realizarea standardelor NATO, impuse la reformarea sistemului militar, pentru accederea în alianță;
    - 55-57 ani pentru militarii din MU și U operative;
    - 60-65 ani pentru aceiași militari, în conformitate cu noile prevederi legislative.
    Așadar, pentru eradicarea inechităților din sistemul militar de pensii, trebuie identificată o soluție, care să țină cont de particularitățile de mai sus. Dacă acea contributivitate, legal constituită, s-ar limita strict la anii de serviciu, indiferent de numărul lor, obținându-se o medie anuală, fie ca a avut 20-40 ani de stagiu militar, ar mai atenua actualele inechități din sistemul pensiilor militare.
    Pe de altă parte, sunt total împotrivă pentru „hibridul” pensiei militare, constituit din partea contributivă și partea bugetată, căci, oricând, poate apare un „boc” la guvernare, care să elimine adaosul de la bugetul de stat sau să indexeze cu rata inflației doar partea contributivă, fără ca pensia în valoare absolută să fie majorată în cuantum.

    RăspundețiȘtergere