Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

07 aprilie 2021

Egalitate pentru dulăi, nu și pentru căței

 In urma intilnirii ministrului apararii cu reprezentanti ai rezervistilor s-a emis un comunicat in care se spune: “Ministerul Apărării Naționale a susținut constant aceste modificări legislative care să înlăture diferențele existente între militarii care au trecut în rezervă cu vechime și funcții similare, dar care au cuantumuri diferite ale pensiilor, în funcție de momentul trecerii în rezervă.”.

 Multa lume s-a aprins ca ministrul s-ar fi intilnit cu niste “nereprezentativi” care-si sustin numai “drepturile proprii”, spusele ministrului fiind simple promisiuni care nu pot fi puse in aplicare...
Si, si mai multa lume a trecut la “facerea” de propuneri ca_cum sa fie legea ca sa multumesca pe pensionari. Propuneri care mai de care mai nastrusnice, ca_cit si cum sa le dea ca sa le iasa pensia mai mare...
Nici unul nevrind sa se renunte la multe neghiobii din l.223/2015, toti cerind sa li se dea “de toate”!...
 Una din intrebari ar fi ca cea de mai jos:
“Mă întreb cum vor să elimine discriminarea între cei ieșiți la pensie in ani diferiți . Sunt diferențe mari și între cei care ies la pensie in acelasi an desi au aceeași vechime, funcție, grad doar pentru ca au lucrat 6 luni mai multe ore de sdsl , ore suplimentare sau au avut chiar când trebuia salariu de excelență.”.

 Cum sa se elimine “discriminarea”???

Simplu: modificind art.28/l.223/2015. 

Baza de calcul a pensiei sa fie compusa NUMAI din elementele definitorii ale locului ocupat de impricinat in ierarhie: SF, SG, Gradatii, S.C.da!
Atit, si nici urma de sporuri!
Asa fiind si’n armata americana unde pensia se stabilestre functie de “basic pay”... neincluzindu-se (rarele si putinele) sporuri care se acorda.
Pensionarul nu “lucreaza” in SDSL si nici nu produce/efectueaza periodic lucrari/activitati de exceptie! Asa putindu-se spune dspre toate sporurile acordabile si acordate in Romania!
(*nu tipati c’astfel ar scadea pensiile... S’ar modifica procentul de calcul, si ar ramine in plata pensiile mai mari pina cind ar intra si ele “in rindul lumii”!*)
 Asta ar cere si modificarea (pentru militari) a legii salarizarii: pilotul este platit ca sa zboare, nu sa primesca spor pentru ca zboara; militarul este platit ca sa “lucreze” 24 de ore pe zi, inclusiv in SDSL, nu ca sa primeasca spor pentru ca lucreaza “peste programul normal”, etc., etc....
Sporurile sa fie (ca’n armata americana) penstru actiuni absolut intimplatoare, si’n suma fixa, nu procent din SF.
 Bineinteles ca aplicarea ideii de mai sus trebuie sa fie, obligatoriu, completata cu ACTUALIZAREA permanenta a pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate!
Asa, tot timpul, pentru grade, functii si vechimi egale, pensiile celor “mai vechi” vor fi egale cu pensile celor “mai noi”!
Da’ multi dintre guresii cu “la grade, functii si vechimi egale, pensii egale” sint impotriva adoptarii plx 199/2020... pen’ca de ce sa le dea (ceva) unora, si lor sa nu le dea nimic??? Chiar daca lor nu “le ia” nimic din ceea ce au!
De ce, unora, sa le dea si noua nu??? 
Că egalitate, că alea, alea... da’ pentru dulai nu si pentru căței!

13 comentarii:

  1. Seful SMAp, in luna martie 2021 a avut un venit net aproximativ 3300 euro. Cea mai mare pensie neta platita de CPS MApN in aceeasi luna a fost a unui pensionar magistrat militar in valoare de 7100 euro.
    Venitul net a sefului SMAp reprezinta 46% din pensia neta a magistratului militar.
    In primul rand acest exemplu ar trebui sa dea de gandit legislativului si executivului privind necesitatea adoptarii unei legi distincte de salarizare, pt militari, gen 138/1999.
    Da, plx 199 /2020 este bun, dar numai daca se respecta principiul, enuntat in expunerea de motive (vezi pe cdep.ro) a initiatorului:
    " Dreptul la pensie militara proportional cu gradul militar, functia indeplinita, VECHIMEA REALIZATA IN SERVICIUL MILITAR si CONDITIILE DE MUNCA si actualizarea permanenta a cuantumului pensiei cuvenite pensionarului militar, in raport cu solda militarului in activitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comparati mai bine venitul sefului Parchetului Militar, activ, cu pensia nesimtita a acelui pensionar magistrat. Nu mere cu pere. Toata lumea stie ca magistratii au si salarii, si pensii prea mari.

      Ștergere
  2. Iar ați luat, că să nu zic furat, ideile domnului Cezar de pe huhurez.ro.
    Nu e frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeee!...
      Urît din partea dvs. ca umblați cu pîra!

      Ștergere
    2. Stați, că acum am aflat că a fost invers!!!

      Cezar - rușinică!

      Ștergere
    3. HI..HI....
      Las ca nu mai conteaza !
      Rezultatul final sa fie cel pe care ni-l dorim....!!

      Ștergere
  3. Dl Cezar , nu-i un om nefrecventabil, pasarica huhurezu l-a prezentat, incurajat si i-a facut reclama, ca unui om nefrecventabil in primul rand ca militar in rezerva sau in retragere. Dl Cezar a fost un motor prin care s-a alimentat bunastarea pasaricii, cat mai multi bani in cont !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonimule...Ai imbatranit urât!
      Sa nu faci icter!

      Ștergere
  4. Orice manz ajunge " gloaba". Va rog sa detaliati ce inseamna "ai imbatranit urat".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica,tragi cu ochiul la "pasarica" şi eşti frustat ca omul are "succesuri".Scuze! O fi bine d-le CHESTOR? A fost o constatare personala.Nu am nimica cu persoana d.voastra,mai ales ca suntem doi @ANONIMI😁

      Ștergere
  5. Frica asta...ca va cistiga ceva un coleg...e groaznica...!
    Dar la cit isi toceste neuronii nu va ginditi?
    Eu sint pe blog cu mult inaintea lu HUHU..era WALTER PLANO..proprietar !
    Avocat ...ma consilia....

    RăspundețiȘtergere
  6. Pasarica cu ochi albastri are oamenii lui care il hranesc.Daca gaseste prosti care ii canta in struna nu e vina lui.

    RăspundețiȘtergere