Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

05 aprilie 2021

Schimbări în setările blogului...

Pe acest blog s-a ajuns in situatia de nu se mai intelege cetățean cu fimeie!...

Toata lumea-i “Anonim”!

 De neinteles mai ales pen’ca nimeni n-a zis ceva la care sa fie tentat sa spuna “Eu n-am zis asa ceva!”.

 De’aceea, intr-un oarecare viitor, blogul va fi setat sa primeasca spre afisare  comentarii numai de la utilizatori cu conturi Google!

 E greu de crezut ca “Anonimii” nu au conturi (de e-mail) Google... asa ca nu-i nici o problema cu trecerea la noua setare a blogului!

 Cei care, la conturile Google, aveti setata afisarea numelui real dar doriti sa folositi un pseudonim/alias... se poate seta contul sa afiseze numele dorit!
Intr-o situatie extrema se poate crea un cont Gmail (cu adresa e-mail si “numele de utilizator” dorit pe care sa-l folositi, eventual, numai pentru “activitati” pe bloguri, facebook, etc...).

https://support.google.com/mail/answer/56256?hl=en

(****pentru cei mai putin “hîrșiți” in astfel de activitati...
- la adresa indicata aveti, in partea dreapta, o serie de “indicății” cu ce si cum se procedeaza in felurite situatii – inclusiv intrarea in cont si eventuale modificari -   legate de respectivul nou-creat cont Gmail
- nu uitati sa retineti adresa respectiva si parola de accesare... notati-o ... c’altfel degeaba ati mai creat contul...********).

In concluzie – folositi conturile Gmail pe care le aveti, sau creati-va un astfel de cont... chiar mai inainte de schimbarea setarii blogului!

 

11 comentarii:

  1. Bine faci ,,mosule"sa mai vedem si...altii/alte infiltratii .

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit pe www.huhurez.com, "Proiect lege pensii militare" un ordin dat de Admin domnului Col. Tudor, scris cu rosu "Actualizarea sa se realizeze la nivelul cuantumului net, asa cum se calculeaza cuantumul pensiilor pt cei care si-au deschis drept de pensie dupa 15.09.2017".
    Eu n-am inteles nimic , nu stiu daca Dl Col Tudor a inteles ordinul dat.
    Am iesit la pensie in 2002 de pe functie de cdt UM, cf functie col la maxim.
    Domnule Alecu, daca se aproba Plx 199 va adresez rugamintea , sa - mi spuneti si mie care este nivelul cuantumului net al meu si cum se calculeaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimatul asigura libertatea de exprimare pe Internet. Eu vad ca-n viata de zi cu zi, cu foarte mici exceptii, nimeni nu-si agata la piept un "martisor" continand numele sau porecla lui.
    Dl Alecu va propun sa nu ingraditi libertatea de exprimare si sa lasati si comentariile ca "Anonim"

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma mai uit pe bloggul pasaricii unde se permit doar comentarii ca "Cont Google". Asemenea blogg "suburban si nu numai" n-am vazut ceva similar pe net, n-am vazut un blogg similar frecventat de militari, activi, in rezerva sau in retragere. Nu stiu cum este in IAD sau RAI, pe net pt ca n-am ajuns inca acolo.
    Domnule Alecu, este dreptul dumneavoastra sa faceti tot ce va doriti cu bloggul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 5 aprilie 2021, 23:09
    La : “...Am iesit la pensie in 2002 de pe functie de cdt UM, cf functie col la maxim. ... daca se aproba Plx 199 va adresez rugamintea , sa - mi spuneti si mie care este nivelul cuantumului net al meu si cum se calculeaza.”.

    Mai intii... daca se aproba (acum) plx 199/2020:
    - nu toate pensiile militare se supun limitarii net la net... Limitarea net la net s-ar “intimpla” abia la recalcularea tuturor pensiilor, recalculare care s-ar produce “la aplicarea in integralitate a l.153/2017”... aplicare care ar fi trebuit sa se intimple la 01.01.23...
    - s-ar pune in plata acel “cuantum net minim” NUMAI pentru pensiile care, la data aplicarii plx 199/2020, ar avea un cuantum net mai mic

    Pentru a vedea care ar fi, pentru dvs., acel cuantum net minim cititi:
    https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/hai-sa-socotim.html

    Repet: acel cuantum net minim vi s-ar pune in plata numai in situatie in care acum aveti in plata un cuantum net mai mic...

    In situatia in care intimpinati oareșce greutati in calculele de la adresa respectiva:
    - coeficient al SF = 2,74
    - sal.min. brut pe econ. (in 2021) = 2.300
    - SC.da = 20%
    - SG = 360
    - SF0 = Coef.*sal.min.= 2,74* 2.300 = 6.302
    - SF7 = SF0*”majorari gradatii” = 6.302*1,2298738654 = 7.751
    - maj. atrib.constit. = SF7 majorata cu 7,5% = 7.751*0,075 = 581
    - SF tot = SF7+maj.atrib.constit.= 7.751+581= 8.332
    - SC.da = SF Tot.*procent SC.da + 8.332*0,2= 1.666
    - Total solda bruta = SF Tot.+SC.da +SG = 8.332+1.666+360= 10.358
    - Solda neta (cuantum net minim) = 10.358*0,585 = 6.059...

    In situatia in care nu aveti vechime in serviciu de 25 ani (lucru care mie mi se pare imposibil pentru un cdt.U. pensionat in 2002...abia mai tirziu au luat avint incadrarile celor proveniti “pe filiera indirecta”)... adica aveti numai “a” ani vechime in serviciu, cunatumul net minim devine 6.059*a/25...

    Acest cuantum net minim s-ar pune in plata NUMAI in situatia in care, in prezent, cuantumul net al pensiei dvs. este mai mic!
    Acest cuantum net minim ar ramine in plata (cu majorarile provocate de majorarile anuale ale sal.min.brut pe econ.) pina la recalcularea de la aplicarea in integralitate a l.153/2020... Recalculare care s-ar face cu vechimea cumulata reala a impricinatului, cu toate elementele salariale si cu limitarea net la net...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La recalculare i s-ar mai acorda în plus la pensia netă în plată procentul pentru Omm.cfm noului art 60 alin 3 dacă ar trece plx199.
      Nu și la pensia minima calculata de dvs Cfm acuiasi plx199.

      Ștergere
  6. Va multumesc frumos si va doresc sanatate.
    Pe zf.ro am citit un articol din data de 3 aprilie 2021 referitor la pensiile militare brute platite in luna martie 2021 de CPS MApN.
    Pensie medie 3968 lei
    Pensie maxima 39158 lei aproximativ 8000 euro pt un magistrat militar
    Pensie minima 1052 lei
    Se dau date pt decembrie 2020 pt unele structuri care sunt arondate in plata la CPS MApN.
    Pt 1718 pensionari SIE, 1135 SPP si 1452 STS , in ultima luna a anului trecut s-a platit suma totala de 26,5 milioane lei. Rezulta pt cei 4305 pensionari din cele 3 structuri, o pensie medie bruta egala cu 6155 lei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Moşule Alecu,aţi dat in mintea "pasaricii" cu setarile?

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am depus un juramant militar sa-mi apar tara si sa repect legiile tarii la "minim" , cand am fost activ in Statutul Cadrelor Militare n-au fost prevazute drepturi si mai ales obligatii la "minim" si nu mi-am indeplinit atributiile functionale la "minim", pe ordinul de,chemare lipit in livret, nu-s trecute obligatii la "minim" , nu mai doresc o pensie militara de stat, doresc o pensie militara egala cu zero doresc, sa- mi apar tara in caz de nevoie la "maxim" . Tovarasul ciuca va doresc sa nu raspunda urmasii dumneavoastra, pt lipsa dumneavoastra de respect pt spiritul de corp si camaraderie !!!.

    RăspundețiȘtergere
  9. Incepand cu luna aprilie Curtea de Conturi va face noi controale la CPS-uri, 100% din inscrisuri oficiale , nu stiu cu care CPS incep, dar pot sa va spun ca la CPS MApN vor verifica cel putin o incalcare evidenta a legii si nesemnalata la ultimul control. In jocul de sah, uneori un pion este transformat in regina, dar de cele mai multe ori, pionii sunt sacrificati pt castigarea partidei.
    Daca asi fii in locul Dnei Col Andritoiu, asi iesi la pensie cu data de ieri, sa nu fiu un pion sacrificat si mi-as lua gandul sa fiu un pion transformat in regina ( sa prind o functie si sa ies la pensie de pe aceeasi functie de general !!!).

    RăspundețiȘtergere
  10. @Burebista 7 aprilie 2021, 19:13
    La : "La recalculare i s-ar mai acorda în plus la pensia netă în plată procentul pentru Omm....".
    Ăhăăăă, hăăă... s'ajungem noi sa se aprobe macar cuantumul net minim...

    Că aplicarea "in integralitate" a l.153/2017 (moment al inceperii recalcularilor) dracu stie cind si daca se va produce in "era noastra"!

    RăspundețiȘtergere