Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

30 aprilie 2021

Decidenți și sfetnici

Despre decidenti care vorbesc pe gaura camasii!...

Ingrijorator fiind faptul ca cei care le pun la dispozitie temele pe care sa le sustina sint cu stiinta de carte pina la genunchiul broastei!

 I s-a spus cuiva sa ne spuna: “ ... atunci când vorbim de pensii speciale nu ne referim la pensiile ocupaţionale din sistemul de apărare şi ordine publică.”.

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24767792-turcan-pana-data-11-mai-asteptam-propunerile-beneficiarii-pensii-speciale-sunt-sase-categorii-beneficiari-pensii-speciale.htm

Adica cei care i-au spus sa spuna asemenea gogomanie stiu ei ca “pensiile ocupationale” sint pensiile care se acorda persoanelor care au o anumita ocupatie!

(*Despre pensiile ocupationale am vorbit la https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/3043113152589901     *).

 Repet: pensiile ocupationale nu sint pensiile care se acorda persoanelor cu o anumita ocupatie!

Pen’ca dac’am accepta ideea ca pensiile militarilor nu vor fi afectate de “reformele” dorite din cauza ca sint pensii ocupationale... ar urma sa nu poata fi “reformate” nici cele 6 categorii de pensii de serviciu (magistrati, aviatori civili, diplomati, grefieri, functionari publici parlamentari si personal al Curtii de conturi). Din simplul motiv ca pensiile de serviciu ale magistratilor, fiind acordate NUMAI persoanelor cu ocupatia de magistrat, ar fi pensii “ocupationale; pensiile de serviciu ale diplomatilor, fiind acordate NUMAI persoanelor cu activitate de diplomat, ar fi pensii “ocupationale”; etc., etc....

 Vai mama noastra cu astfel de sfatuitori ai decidentilor!

***********************

Un alt decident tot bate cimpii ca trebuie modificata legea pen’ca nu se poate ca un magistrat sa aiba pensie mai mare ca retributia!

Pensiile judecatorilor si procurorilor fiind strict limitate, de l.303/2004, la maximum 100% din baza de calcul (indemnizatia de incadrare plus sporurile) din ultima luna de activitate!

Aici incepind aiureala... pensia BRUTA nu poate depasi baza de calcul BRUTA!

La net... situatia se schimba...
- magistrat in activitate
----- indemnizatie plus sporuri brut = 10.000... net = 5.850
- magistrat pensionat
----- pensie bruta egala cu baza de calcul bruta = 10.000... pensie neta = 9.200

Hopa’ șa!...

Magistrat in activitate are net de 5.850, iar colegul lui, pensionat luna trecuta, are net de 9.200!

Posibil ca magistratii sa fi intervenit si sa fi avut succes sa nu fie inclusi in oug 59/2017 (aia cu limitarea net la net)... si sa se fi bucurat!
S-au bucurat zicindu-si ca e bine sa ai pensie (neta) mai mare... ca sa “compensezi” indemnizatia  “ciuntita” de impozite si contributii!
Numai ca, dupa 3 ani de aplicare a neincluderii in oug 59/2017, si-au dat seama de aiureala creata:
- in activitate, cind ai nevoi si timp “in față” la dispozitie mai mari, ai net de 5.850
- la pensie, cind nevoile sint mai mici, iar timpul la dispozitie pentru cheltuirea pensiei este iremediabil limitat de “doamna cu coasa”, ai net de 9.200!

Ceva’i in neregula!
Este posibil ca si magistratii sa accepte limitarea net la net!

S’aicea fiind vorba tot despre calitatea “sfatuitorilor” care i-au bagat sub nas decidentului ideea cu pensiile magistratilor mai mari ca salariile... fara ca el sa stie despre ce-i vorba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu