Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 aprilie 2021

Și dă-i, și luptă...

 Despre cum se maninca rahat (nu de ala turcesc) pentru a-si justifica dorinta fierbinte de contributivizare a pensiilor militare...

 Ne zice maestrul:
- 1) “Generalii Popescu Mihai si Mircea Chelaru au avut pensii mici pe contributivitate pentru ca din vechimea in servici de peste 30 ani, doar câțiva ani au fost pe funcții inalte.”.
- 2)  “Indicele de corectie a fost mai mic in anii 2011-2013 pentru că și stagiul complet de cotizare a fost mai mic.”

Numai ca,_ca de obicei, se da cu muci’n fasole:

 -la 1) Gl. Popescu, inca de la gradul de locotenent, a fost  numai pe functii cu doua-trei trepte mai mari decit gradul detinut...(lt.maj. – loct.cdt.Bg.Artilerie; cpt – cdt.R.; mr. – loct.cdt.D.Mc.....). Functii “mari”, platite ca atare...
Gl.Popescu a avut pensie pe contributivitate mica din cauza ca asa ies pensiile pe contributivitate... daca nu beneficiezi de “mînăriri” gopristice ale veniturilor!

Sa intelegem din peroratia pasaricii ca subofiterii si ofiterii cu pensii mai mari decit pensia gl. Popescu fusesera, pe toata perioada de activitate, pe functii “inalte”??? Subofiterii, fiecare in parte, de la gradul de s.maj la gradul de pl.adj.princ. pe functii de comandant de armata de arme intrunite; iar ofiterii, fiecare in parte, de la gradul de lt. la gradul de col., pe functia de sef al MStM (c’asa se numea pe vremuri)???
Se vede treaba c’asa inteleg cei care s’adapa de la izvorul de’ntelepciune al pasaricii... ca nimeni nu-i da peste bot pentru prostiile debitate!
 - la 2) Conform l.263/2010 (cea prin care s-a instituit acel indice de corectie) “Articolul 170
(1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat în condițiile art. 95 se aplică un indice de corecție calculat ca raport între 43,3% din câștigul salarial mediu brut realizat și valoarea unui punct de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflației pe anul 2011.*)
(2) Începând cu anul 2013, câștigul salarial mediu brut realizat, prevăzut la alin. (1), este cel definitiv, cunoscut în anul precedent celui în care se deschide dreptul la pensie pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică.”

 Adica in stabilirea acelui indice de corectie NU ARE nici o importanta/influenta stagiul complet de cotizare! Acel indice de corectie se stabileste numai cu salariul mediu brut realizat si valoarea punctului de pensie...

 Bine’nteles ca nici la asta nu-i da nimeni peste bot!...

Iar amindoua “invataturile” sint imprastiate si prin alte locuri ca mari adevaruri!

3 comentarii:

  1. Dragă moșule, ăștia sunt de noaptea minții!
    Bine faci și dă-le "lumină".
    Bine faci,bine găsești!
    Sănătate maximă moșule!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pasarica a fost aterizat din viata civila la secu ca sa manance o paine alba.A fost specializat pentru ochiul si timpanul in urma unui curs de trei luni la Baneasa.
    Ca pregatire militara este analfabet.
    Pe parcursul carierei militare si Chelaru a avut functii cu 2-3 trepte peste grad.
    Nu pun la indoiala competenta gl.Popescu dar sa nu uitam ca era nepotul comandantului artileriei armatei romane.
    Nu vreau sa fiu carcotas si nu fac o culpa din asta dar multi,foarte multi au avut pe cineva care i-a impins inainte.Exceptie a facut Mircea Chelaru.

    RăspundețiȘtergere
  3. @spiritul lui Haret 25.04.2021, 20:28
    La : "...Nu pun la indoiala competenta gl.Popescu dar sa nu uitam ca era nepotul comandantului artileriei armatei romane.".

    In discutie era problema functiilor "inalte" ocupate de-a lungul carierei... nu cum a ajuns pe acele functii.
    Modul in care a ajuns pe functie nu micsoreaza nivelul functiei...

    Cit despre Chelaru... mai usor cu pianul pe scari! Mai cautati!

    RăspundețiȘtergere