Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

15 martie 2021

Rostogolirea minciunilor...

 „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, afirma Joseph Goebbels, ministrul propagandei în regimul lui Adolf Hitler.

 Pe acest principiu actioneaza multa lume... da’, cu mare sîrg, un invatator tare neiubitor al “neterminatilor”!

De multa vreme o tot bălăngăne cu “Prin trecerea la contributivitate prin lrgra lui Găbiță, pensiile în plată în 2010 la peste 70% dintre militari au crescut.
Mie mi-a crescut cu 30%
In 2016, prin revenirea la pensiile militare, 68% au fost din nou micșorate.”.

Tot repeta prostia asta si toata lumea “merge pe mîna lui”!

 De unde a inceput rostogolirea timpeniei cu cresterea, prin contributivizare, a  multor pensii de-ale militarilor?

- de la niste tabele publicate (la sfirsitul anului 2010) de o generaliță speriata de efectele contributivizarii pensiilor militare, contributivizare patronata de goprea...
----- tabele fara cap si fara coada prin care se incerca sa se  acrediteze ideea ca_contributivizarea tare-i buna!
----- tabele care au suferit mai multe transformari prin modifcarea l.119/2010 (prin oug 1/2011) si, mai ales, prin perfectionarea metodelor de „mînărire” a veniturilor „culese” de prin arhive...
----- tabele in care figurau si de-alde sefii de depozite care acumulau vechimi matusalemice prin raminerea in activitate pina le’ajungea barba la genunchi... ei trebuind sa ramina in activitate pentru „supravegherea” sutelor de mii de tone de armament, munitii, tehnica si altele, pina la distrugerea lor...
----- tabele in care figurau si de-alde cei carora, contrar legii, le fusesera recunoscute conditiile de munca valabile numai de la 01.01.11 (stiut fiind cazul unui cunoscut care vorbea pe net ca primise „conditii de munca” de la un CM de sector (din Bucale) desi el activase numai in jud. Constanta)...
----- tabele in care figurau si de-alde aceia carora veniturile le fusesera culese (si reconstituite „din burta”) din state de plata roase de soareci, de catre spalatorese si zugravi de prin unitati...
----- tabele in care, deosebit de important, erau cuprinsi si cei (foarte multi) care au profitat de posibilitatea includerii in vechimea pentru pensie si a perioadelor “muncite” in civilie dupa pensionarea ca militari (vechimi in civilie de pina la  10-15 ani, la unii cu venituri substantiale)

-----------**la acestia folosindu-se tot impartirea la 20 spre deosebire de cei pensionati dupa 2011 (pe l.263/2010) la care, pentru perioadele de civilie adaugate dupa militarie impartire se facea la 33 ani (asa cum era prevazut pentru civili)

----- toate astea “îmbrobodite” si’n impartirea punctajelor la 20... nu la 30, asa cum prevedea contributivitatea
----- etc., etc...
Din toate acestea reiesind ca nu PENSIILE MILITARE au crescut. Au crescut (au fost crescute) sumele platite de CPS-uri cu titlu de pensie unor cetateni, cresteri care n-aveau nici o legatura cu perioada muncita de acestia in calitate de militari!
 De speriat este faptul ca multimea de gura-casca_care’l aplauda nu-si pun o intrebare de bun simt:
- pina in 2010 pensiile militarilor erau calculate ca procent din ultimele venituri... Cum ‘zda ma-sii aceste pensii au crescut prin contributivizare, in timp ce pensiile “contributioniste” ale magistratilor (si ale diplomatilor, grefierilor, personalului Curtii de conturi, functionarilor publici parlamentari, aviatorilor civili) reprezinta intre 20% si 50% din pensia lor de serviciu (cea stabilita tot ca procent din ultimele venituri)????
- cite (daca exista vreuna) dintre pensiile stabilite pe l.263/2010 (intre ian. 2011 si dec.2015) au scazut prin recalcularea pe l.223/2015????
- citi “viitori” pensionari pe l.223/2015 (incepind cu 01.01.2016) au solicitat si li s-a stabilit pensia pe principiile contributive (pe l.263/2010)???
- citi dintre viitorii pensionari (cei in activitate in prezent) cred ca pensia lor stabilita pe contributivitate ar fi mai mare decit cea stabilita ca procent din ultimele venituri????

Mai ales pentru cei “tineri”: nu puneti botu’  la “adevarurile” pe care vi le furnizeaza feluriti invatatori si specialisti de-ai asociatiilor “batrinilor”... la multi dintre ei “vrîsta” a produs pagube irecuperabile, si multi dintre ei nu se pot dezbara de obiceiul de-a vorbi mult si prost! Si nu va lasati pacaliti de cintecele de sirena  ale pasaricilor... toate “pasaricile” avind si interese ascunse!

 

11 comentarii:

  1. Pasarica face bani din publicitatea pe blog, banu-i ochiul dracului asa ca totu-i permis. Din comentariile ei rezulta ca n-a lucrat in MApN, asa ca nici n-ar avea dreptul la o pensie militara de stat si-n viitorul apropiat probabil ca va trece pe contributivitate. Daca el nu va mai avea o pensie militara de stat, manipuleaza si dezinformeaza si actioneaza-n mediul on line pt desfiintarea pensiilor militare de stat. N-ai ce-i cere, atata poate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea 119/2010 a fost cea mai mare excrocherie in domeniul pensiilor. Scopul ei n-a fost pensia militara si drepturile militarilor, modificarea legii 164/2001, scopul acestei legi a fost valorificarea unor stagii de cotizare in viata civila dupa dobandirea unei pensii militare de stat sau inainte, asa cum sunt definite de legea 263/2010 de fapt cu mult inainte de varsta limita de pensionare in viata civila de 65 de ani si cu un procent cu 75% mai mare la stagiul de cotizare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Don Alecu,Pasarica imi e antipatic pentru ca blogul lui are nuante politice si ca speculeaza pentru cativa arginti interesul pentru situatia pensiilor militare.In plus este analfabet militar. Cu toate acestea stand stramb si judecand drept ma vad obligat sa fiu de acord cu el privind unele aspecte.
    Legea contributivitatii in varianta Oprea a adus cresteri ale pensiei aproape duble celor care aveau vechime completa,adica 35 ani de militar daca comparam cu cele calculate potrivit legii 164/2001.Totodata legea in varianta Oprea a avantajat pe cei ce au primit pe timpul activitatii bonificatii pentru activitati precum pilotaj,scufundari,parasutari,distrugeri munitie etc. Asa se face ca un MM nenavigant -adica din acela ce statea pe pista si ura pilotului drum bun- sa aiba pensie mai mare decat ofiterul pilot.
    Legea 223/2015 a adus alte scaderi generate de faptul ca la aceeasi specialitate militara sporuri diferite functie de anul pensionarii.Asa se face ca la aceeasi functie,grad,vechime etc pensie diferita.
    Iti precizez ca specialist.Dosarul personal -memoriul personal-te urmeaza la CMJ unde iti stabilesti domiciliul dupa trecerea in rezerva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Monteoru, nu faci obiectul pt un cmj responsabil, centrele militare au ca obiect de activitate Apararea Nationla, a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  5. @monteoru 16 martie 2021, 20:30
    La : "Legea contributivitatii in varianta Oprea a adus cresteri ale pensiei aproape duble celor care aveau vechime completa,adica 35 ani de militar daca comparam cu cele calculate potrivit legii 164/2001.".

    Despre aceia am spus... Dar nu constituiau acel procent halucinant de crestere... Neuitind ca l.164/2001 le "acorda" functia maxima, iar l.119/2010 functia detinuta... In lipsa sporurilor (neacordate marii majoritati pina prin 2000) cresteri au fost generate doar de "impartirea la 20"... dar nu la dublu (nu-mi veniti cu ziceri de-ale unora care habar n-au ce li s-a intimplat; cit aveau pensia inainte si cit dupa l.119/2010)...

    La : "Totodata legea in varianta Oprea a avantajat pe cei ce au primit pe timpul activitatii bonificatii pentru activitati precum pilotaj,scufundari,parasutari,distrugeri munitie etc.".

    Da! Dar acestia constituiau (si constituie) o minoritate in suma pensionarilor militari... in nici un caz procentul vehiculat...

    La : "Legea 223/2015 a adus alte scaderi generate de faptul ca la aceeasi specialitate militara sporuri diferite functie de anul pensionarii.".

    Scaderi fata de care pensie?? Aia pe l.164/2001 sau aia pe l.119/2010 (oug 1/2011)???

    La : "Iti precizez ca specialist.Dosarul personal -memoriul personal-te urmeaza la CMJ unde iti stabilesti domiciliul dupa trecerea in rezerva.".

    Usor cu pianul pe scari! Au mai auzit si altii despre acea regula...
    Cetateanul despre care vorbeam nu calcase prin Bucale decit "in vizite"! Pensionar fiind a ramas in locurile in care activase - jud. Constanta! Tocmai de asta el insusi a "protestat" impotriva "nelegiuirii" si i s-au retras "conditiile de munca" acordate ilegal!

    In concluzie: minciuna ramine minciuna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceasta pasarica pe blogul ei nu pomeneste nimic de cel putin una, cu toate c-au fost mai multe activitati infractionale, prin care s-au marit ilegal drepturile de pensie stabilite cu legea 119/2010+OUG 1/2011.
    L-ati auzit pe ciripitor sa spuna ceva de falsificarea grupelor de munca ? Cum s-au falsificat ? Simplu: s-au detasat oameni la cmz Bucuresti din cmj-urile limitrofe si acolo s-au modificat ilegal grupele de munca pt toti pensionarii militari din Romania.
    Oare cine a detasat acest personal si de ce CPS a luat in considerare grupele de munca falsificate ?
    Un exemplu concludent:
    Un medic militar pensionat in 2009 cu peste 30 de ani de activitate s-a trezit cu grupa de munca CS incepand cu anul V de Universitate de medicina (nota: la sf anului IV de universitate a fost inaintat la gradul de Lt) si pana la trecerea la pensie.
    Ghiciti ce a facut medicul militar din urmatoarele variante:
    1. Nimic
    2. A adus multumiri MApN
    3. A facut contestatie si a cerut Comisiei de Contestatii din MApN sa sesizeze Parchetul Militar pt nerespectarea legii de catre CPS din MApN.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pasarica este securist provenit din viata civila ,specializat prin curs de 3 luni la Baneasa si ramas in sistem pana a facut vechime de 35 ani.Are pregatire militara ca vanator.Posesor de arma de vanatoare cu 3 tevi.2 teava lisa pentru cartuse cu alice si una cu ghinturi pentru cartus cu glot miez otel.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000390116&id_inst=2

    RăspundețiȘtergere
  9. Andrei Ștefan17.03.2021, 11:13

    http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000390116&id_inst=2

    RăspundețiȘtergere