Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 martie 2021

Cereri aiurea...

 Prin felurite “noutati” se continua actiunile de mentinere a starii de nemultumire a pensionarilor militari...

Dar se continua si actiunile prin care cetateni necunoscatori ai legilor sint invitati sa afle “noutati”... noutati care sa le creasca increderea in “formatorii de opinie”. Incredere care se materializeaza in rotirea rapida a contoarelor bloagelor “formatorilor de opinie”... rotire care se transforma in bani in conturile adminstratorilor!

 Este reluata vechea marota a obligativitatii calcularii/platii suplimentare a sporului pentru OMM/SOSP...
Si se sustine ideea ca, si celor pensionati dupa 15.09.2017, ar trebui sa li se acorde acel spor datorat OMM/SOSP...
Bineinteles aruncindu-se “anatema” asupra instantelor judecatoresti care “nu le dau” sporul pentru OMM/SOSP...

De multa vreme tot vorbesc despre “anacronismul” sporului la pensie pentru OMM/SOSP... da’nvatatorii, nu si nu, sa li/ni se dea...

Pentru reamintire:
- in esenta acel spor este un atavism legislativ care nu mai are nici o justificare
- la data “facerii” l.80/1995 s-a reintrodus o reducere de impozit pentru militarii in activitate decorati cu Ordine ale Romaniei
- pentru detinerea unui astfel de Ordin, la magistrati (incepind cu 1997), precum si la militari (din 1995) s-a acordat un spor la pensie pentru “compensarea” acelei reduceri de impozit din perioada de activitate
- din 2001 dispare reducerea de impozit pentru cei decorati
----- magistratii au bunul simt si scot din legea lor acel spor la pensie
- la militari acel spor ramine “in vigoare”
----- o oarecare justificare ar fi aceea ca pensiile militarilor se stabileau numai pentru o parte a soldei ( sporurile nu se includeau in baza de calcul)
----- aceasta justificare nu este valabila si pentru cei care nu avusesera sporuri in solda (imensa majoritate a militarilor de pe atunci), dar sporul la pensie li se acorda chiar daca nu “pierdusera” nimic
----- la contributivizarea pensiilor militare acordarea acelui spor la pensie a mai redus din efectele catastrofale pe care le-a avut contributivizarea
----------- ***o alta cale de reducere a efectelor contributivizarii a fost “mînărirea” veniturilor pentru cei dragi ministrului de-atunci****
- la aparitia l.223/2015, prin efortul naucilor, sporul pentru OMM/SOSP se adăuga la pensia calculata... procentul de calcul a pensiilor fiind de 80% - 100%
----- astfel pensiile deveneau (impreuna cu adaugarea si a procentelor de la pensia suplimentara) 130,8% din totalul veniturilor (nu numai dintr-o parte din solda) (daca tinem cont si de sporul de 15% care se acorda la baza de calcul... pensia devenea 148,8% din ultimele solde)
----- cei care trebuiau sa aplice nastrusnicia isi pun miinile’n cap... si astfel apare oug 57/2015, prin care se reduce procentul de calcul de la 80%-100% la numai 65%-85% (eliminind si sporul de 15% care se putea acorda la baza de calcul)
----------- in acest fel, de fapt, s-a eliminat sporul pentru OMM/SOSP (cu procent de calcul de 80%-100% sporul producea pensii de 120%; cu procent de calcul de 65%-85% sporul produce pensii de 102%... si gata)

 In concluzie:
-sporul la pensie pentru OMM/SOSP este un atavism legislativ fara nici o justificare in prezent
- acel spor nu este pentru compensarea a ceva... este ramas ratacit intr-o lege
- aplicarea lui (numai pentru unii) dupa ce abia a fost “neutralizat” prin reducerea procentului de calcul a pensiei ar fi inca o aberatie sustinuta de unii... aberatie care ar crea niste noi super-pensionari militari!

(***pentru detalii a se vedea la adresele de mai jos****)

https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/1731055883795641?comment_id=1731243160443580&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R3%22%7D

 https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2197695730464985

 https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2932086740359210

 In final: sustinerea acordarii sporului pentru OMM/SOSP peste pensia stabilita conf.l.223/2015, impreuna cu sustinerea “revenirii” la forma initiala a l.223/2015,  ridica intrebarea “Sintem sanatosi in cap???”. Asta insemnind ca:
- ultima solda bruta = 5.000 (solda neta = 2.925)
- pensie bruta = 7.440 (pensie neta = 6.896)

 Cereti si sustineti, fratilor! Decidentii vor spune : “Astia’s nebuni!”

33 de comentarii:

  1. Draga mosule dar ce parere ai dumneata (ca un batran intelept) despre faptul ca unii pensionari militari-pe aceeasi lege,primesc sporul omm/sosp si ceilalti NU?. Asa o fi corect? Intreb doara..inca nu dau cu parul,desi mult nu mai este pana acolo !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum facem diferenta intre 2 lucratori in SNOPSN,care au aceleasi venituri,sporuri,etc,etc, dar unul cu 15 ani si altul cu 25 ani ,se pensioneaza simultan,implicit au aceeasi pensie ,desi difera vechimea in armata?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Skoda 4x4 23 martie 2021, 17:05
    La : "...ce parere ai dumneata ...despre faptul ca unii pensionari militari-pe aceeasi lege,primesc sporul omm/sosp si ceilalti NU?. ".

    Nu-s pensionati pe ACEEASI lege!
    Sint pensionati pe forme diferite ale unei legi!

    "Lupta" nu trebuie dusa pentru "darea" sporului pentru OMM/SOSP la toti... din cauza aiurelilor pe care le-ar produce.
    "Lupta" trebuie dusa pentru procent de calcul de 80%-100%, actualizarea permanenta cu soldele celor in activitate, introducerea limitarii net la net pentru toti, eliminarea sporului pentru OMM/SOSP!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Skoda 4x4 23 martie 2021, 17:08
    La : "Cum facem diferenta intre 2 lucratori in SNOPSN,care au aceleasi venituri,sporuri,etc,etc, dar unul cu 15 ani si altul cu 25 ani ,se pensioneaza simultan,implicit au aceeasi pensie ,desi difera vechimea in armata?".

    Cu vechimile prezentate nu pot avea aceeasi pensie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mr.John,
    D-voastra cand va pensionati?
    Si conform carei legi?
    Cea in vigoare sau cea viitoare?
    Si ca jurist cum apreciati furtul contributiilor la pensia suplimentara si pe cele platite pe timpul stagiului civil adaugat?
    Furtul este scuzabil?
    Mai bine o pensie contributiva cinstita si mai mica decat o pensie militara sectionata si plina de furaciuni.
    Mai are Armata onoare?

    RăspundețiȘtergere
  6. Rezon ,au aceeasi pensie chiar daca au vechime diferita in sistem,deoarece au avut aceeasi functie,acelasi salariu,sporuri,ore de sdsl,etc,caz concret cu mine,conteaza ultimele 6 luni nu?acel a intrat in armata cu gradatia si gradul corespunzator varstei si a stagiului civil asimilat,are 15 ani armata si aceeasi pensie cu mine-25 ani..nu mai pun 26 si..probabil e un miracol si noi privim(ramanem)ca prostii..nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Skoda 4x4 23 martie 2021, 18:15
    La : "...a intrat in armata cu gradatia si gradul corespunzator varstei si a stagiului civil..." .
    Pentru exactitate ... la cei chemati/rechemati in activitate gradatia din civilie nu este ca cea din "militarie"...

    In principiu, vorbind despre vechimea cumulata, se poate intimpla si asa ...

    Pentru rezolvarea si a acestei probleme, la scopurile "luptei" (prezentate la ""Lupta" trebuie dusa pentru procent de calcul de 80%-100%, actualizarea permanenta cu soldele celor in activitate, introducerea limitarii net la net pentru toti, eliminarea sporului pentru OMM/SOSP!") mai adaugati si: "pensie militara de stat NUMAI pentru perioada de "militarie"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Moş Alecu,sustineti in în art.faptul cã OMM,ar trebui sã fie istorie.Este cea mai mare ineptie pe care am auzit-o sau vazut-o iesind din" condeiul unui militar,fie el şi fost. Domnule dragã,noi ne putem compara cu un magistrat? Mã refer la solde,pensii.Cand credeam cã aţi revenit pe druul cel bun.....mã dezamagiti.
    Militarii au fost în serv.Patriei 24/24 H,în timp ce cealaltã categorie.....nu prea!Fiţi serios d-le,cã va stã bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim 23 martie 2021, 23:23
    La : "...sustineti in în art.faptul cã OMM,ar trebui sã fie istorie....,noi ne putem compara cu un magistrat? Mã refer la solde,pensii...".

    OMM nu "ar trebui sa fie istorie"!
    OMM ESTE istorie!
    Dintr-un ORDIN, decoratie de ordin superior acordata de seful statului, a devenit o simpla insigna (Militar de frunte, Polisportiv, Donator de singe...) acordata de niste de prin ministere...

    La vremea lor Ordinele (decoratiile) produceau efecte si la cei in activitate, si si la cei pensionati... acum, insignele de Donatori de singe, nu produc nimic in activitate. De ce ar produce efecte la pensie???
    Sporul (la pensie) pentru OMM/SOSP nu se acorda pentru corectarea diferentelor de salarizare...
    Nu mai vorbesc despre exemplul din postarea mea... c-ar fi extenuant pentru neuronul pe care-l aveti!
    ****************************
    Am publicat "parerile" debitate de "Anonim 23 martie 2021, 23:23" pentru a vedea si altii de unde ni se trag multe din seria "Prostii cerem ... prostii vom primi !".

    RăspundețiȘtergere
  10. Romania, cand au hotarat cei in drept sa devina o tara membra NATO s-a angajat sa faca anumite modificari de esenta asupra unor structuri, care la acel moment erau structuri militare si asupra legislatiei existente in acel moment. Demilitarizarea politiei, lucru partial realizat, pt ca in anumite imprejurari mai au indicative de UM fara a exista nici o justificare in primul rand de bun simt privind atributiile politiei, demilitarizarea SRI, cu toate ca s-au hotarat si s-au stabilit de toate institutiile in drept demilitarizarea acestei structuri, lucru afirmat si de presedintele basescu , nu s-a facut absolut nimic. Romania s-a angajat sa detina urmatoarele structuri militare: armata , pompierii militari (Franta are 2 Bg de pompieri militari, una in Paris si alta in Marsilia) si jandarmii ,(In franta Jandarmeria este o structura militara).

    RăspundețiȘtergere
  11. Romania, prin plantele agatatoare, nu s-a tinut de cuvant si n-a respectat Tratatul de aderare la NATO din acest motiv s-au datorat toate necazurile care au afectat militarii: activi prin salarizarea la baza ierarhiei, rezervistii din rezerva operationala si din planurile de mobilizare prin modificarea si segregatia unor drepturi legale de pensie. Si mai ales tratarea cu dispret a cadrelor militare in retragere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim@tot aud de tratatul de aderare in care Romania se angajaza diferite.Daca tot ai texul pune-l domnule la vedere ca eu il tot caut dar nu-l gasesc.
    Don Alecu@multi agreiaza Pasarica pentru ca au posibilitatea sa socializeze.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dl Monteoru, asa cum n-ati vazut Tratatul de la Varsovia n-o sa vedeti nici tratatul de aderare la NATO. In schimb aveti acces la unele modificari legislative din perioada de preaderare. Ex legea 164/2001. In Observatorul militar din martie sau aprilie 2001 pe 2 pagini mari de ziar, exista un amplu interviu dat de fostul sef al DFC/MApN (in prezent cred ca activeaza in sindicatul lui Dogaru) care explica in detaliu si profesionist necesitatea unei noi legi a pensiilor militare de stat, in speta legea 164/2001.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim@nu ma iau dupa vorbe.Vorba zboara ,hartia ramane.
    Don Alecu@Ce stat democratic este cel ce confisca contributia la pensia suplimentara?

    RăspundețiȘtergere
  15. Tot prin 2001 s-a modificat Statutul Cadrelor Militare, au aparut limitele de varsta in grad, piramida pe grade si functii, Ghidul carierei militare, etc. De ex limita de varta in grad la un Lt.col. era 52 de ani. Cate functii de col erau ? Mult mai putine asa ca undeva intre 65%-70% din Lt.col. cand implineau varsta de 52 de ani paraseau MApN. Si pe cei ce implineau limita de varsta in grad si-i dadea afara "calculatorul" pasarica-i considera " neterminati". Pasarica nu da dovada de respect, spirit de corp si nici de camaraderie. Daca nu poate, asta este.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim 24 martie 2021, 19:54
    La : "Tot prin 2001 s-a modificat Statutul Cadrelor Militare, au aparut limitele de varsta in grad, piramida pe grade si functii, Ghidul carierei militare, etc. De ex limita de varta in grad la un Lt.col. era 52 de ani.".

    Pentru deplina corectitudine...
    - Statutul cadrelor militare a aparut in 1995 (legea 80).

    - Limitele de virsta in grad:
    a) pentru sublocotenent şi aspirant:
    - în activitate - 35
    b) pentru locotenent:
    - în activitate - 40
    c) pentru căpitan:
    - în activitate - 50
    d) pentru maior şi locotenent-comandor:
    - în activitate - 50
    e) pentru locotenent-colonel şi căpitan-comandor:
    - în activitate - 55
    f) pentru colonel şi comandor:
    - în activitate - 55

    RăspundețiȘtergere
  17. @monteoru 24 martie 2021, 19:27
    La : "...Ce stat democratic este cel ce confisca contributia la pensia suplimentara?".

    Cind ati iesit la pensie si ce procent pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara vi s-a aplicat?

    RăspundețiȘtergere
  18. Pt deplina corectitudine, cu scuzele de rigoare: limita de varsta in grad in activitate pentru Lt.col. 53 de ani. Legea 80/1995 a fost modificata privind limitele de varsta in grad prin OUG 90/2001 publicata in MOf 349/29.06.2001 care a intrat in vigoare la 30 de zile de la publicare. OUG 90/2001 a fost aprobata cu mici modificari prin legea 652/2001. Cateva limite de varsta in grad in activitate, cf oug si legii de aprobare de mai sus: cpt 42 ani, mr 47 ani, lt.col 53 ani , col 55 ani, Gl.Bg. 56 ani, etc. Aceste limite de varsta-n grad in activitate au ramas in vigoare pana in 2011 cand s-au abrogat cu legea 53/2011.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim 24 martie 2021, 21:06
    La : "Pt deplina corectitudine, cu scuzele de rigoare: limita de varsta in grad in activitate pentru Lt.col. 53 de ani.Legea 80/1995 a fost modificata privind limitele de varsta in grad prin OUG 90/2001....".

    Asa'i!
    Ridic mina si recunosc greseala!
    N-am "derulat" textul ca sa vad ca fusese introdus art.92^1 dupa art.92...

    Limitele de virsta in grad fiind (NUMAI PENTRU MApN):
    a) pentru sublocotenent şi aspirant:
    - în activitate - 35
    b) pentru locotenent:
    - în activitate - 38
    c) pentru căpitan:
    - în activitate - 42
    d) pentru maior şi locotenent-comandor:
    - în activitate - 47
    e) pentru locotenent-colonel şi căpitan-comandor:
    - în activitate - 53
    f) pentru colonel şi comandor:
    - în activitate - 55

    RăspundețiȘtergere
  20. Dupa aderarea Romaniei la NATO si inscaunarea urumasului lui Traian, unii i-au spus "javra ordinara" , care a domnit in perioada 2004-2014 , la o margine de csat sa va spun ce s-ntamplat, s-a pus o intrebare: se poate folosi legislatia in domeniul pensiilor militare, pt cresterea puterii mai mult sau mai putin personalela, mai mult sau mai putin oculte, atat pe timpul domniei, cat si dupa? Niste baieti "destepti" pe acelasi nivel cu "baietii destepti din energie" au raspuns cu DA si-au conceput un plan de afaceri in 2 pasi si 4 miscari, dar fara sa faca un "studiu de fezabilitate" Pasul 1 pregatirea legii 164/2001 pt "imbalsamare" s-arate frumos la "inmormantare". Pasul 1 miscarea 1: up-gradarea legii 164/2001 prin modificari legislative, invocandu-se diverse motive, ex egalitatea de sanse intre barbati si femei, multe modificari in anul 2007-2008. Pasul 1 miscarea 2: trecerea la pensie militara de stat pe legea 164/2001 pensie anticipata sau anticipata partial pe motivele " pt alte motive sau nevoi..." sau "inapt..." a unor cetateni romani cu varste de 40-50 de ani din tot SNAp si ordine publica si plasarea acestora, nu a tuturor, in toate segmentele de "importanta strategica" a societatii romanesti, la stat si privat, in tara si strainatate. Unii au fost activati prin diverse tertipuri, inclusiv hotarari in instanta si trecuti intr-un timp foarte scurt la pensie. Plasamentul acestor pensionari in "campul muncii" le-a adus acestora si "firmelor de recrutare" beneficii mult mai mari decat pensia pe legea 164/2001. Au fost si motive "obiective" de ex un ofiter acoperit jurist la o firma privata care executa "lucrari" platite de la bugetul de stat sau fonduri europene, "meserias" nu poate deveni magistrat pt ca legea interzice. Daca in schimb isi schimba statutul si devine pensionar militar, legea permite !

    RăspundețiȘtergere
  21. Pasul 2 : Lege si dincolo de lege. Coproductie Sahia Film.
    Dupa Summit-ul NATO din Bucuresti 2008 (peste 6000 de participanti inclusiv Vladimir Putin) si mai precis imediat dupa al doilea descalecat a urmasului lui Traian din 2009 in mass-media si nu numai au aparut mese rotunde cu tema : pensii militare, pensii speciale, pensii nejustificate, pensii nemeritate,etc. Inca nu erau gratulate ca pensii nesimtite.
    Pasul 2 miscarea 1: legea 119/2010+OUG 1 /2011. Legea 119/2010 s-a legiferat prin asumarea raspunderii guvernului boc, a fost declarata neconstitutionala in parte (pt magistrati) a avut norme de aplicare (HG) suspendate si anulate in instanta, a creat un haos de nedescris in randurile pensionarilor militari si-n societate-n general ,sifonarea banului public, etc. Initial stagiul complet de cotizare a fost stabilit la 25 de ani. A intervenit in desfasurarea evenimentelor "interesul national" caruia-i trebuiau simpatizanti si membrii de partid, infiintarea si dezvoltarea filialelor din teritoriu,in esenta dezvoltarea unui partid pe care sa-l predea "la cheie si cu titlu gratuit" urmasului lui Traian , la sfarsit de domnie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mosule..astia zice ca mata nu esti militar..!!!
    Cica esti civil zgiraie brinza care nu vrei sa cotizezi la pensia lu mares...de peste 15000
    Ce rusine mosule

    RăspundețiȘtergere
  23. In 2010 prin legea 119/2010 si stabilirea pensiilor militarilor incepand cu 01/01/2011 pe legea 263/2010 s-a abrogat legea 164/2001 lege impusa de NATO si asumata de Romania. Cei mai afectati pensionari militari au fost cei din MApN, ministru era "interesul national" ,sefi SMG: 13/09/2006 -31/12/2010 Amiralul Ghe Marin, fost coleg de facultate si decorat de urmasul lui Train , 01/01/2011-31/12/2004 Gl Stefan Danila , un fel de neam prin alianta cu urmasul lui Train. Acesti sefi n-au facut absolut nimic sa-si ajute camarazii pensionari.
    Romania s-a facut de ras in NATO.
    Oare ce s-ar fi intamplat daca Summitul NATO organizat la Bucuresti in 2008, ar fi avut loc in anul 2011 ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ca o paranteza, in dec 2019 are loc un dialog mai lung, intre economistul Iancu Guda si pensionarul militar , fost sef SMG Gl. Stefan Danila. Il gasiti pe digi24.ro
    Dl Gl spune : "Militarii primesc pensii militare, nu speciale. Fac sacrificii. S-ar simti tradati daca se schimba din mers regula jocului "!!!
    Cat a fost sef SMG incepand cu 01.01.2011 vedea altfel lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pensionare militar la 65 ani!Cei ce umbla cu asemenea idei nu au minte nici cat o nuca.Comandant de pluton sau companie in varsta de 55 ani?!Poate subordonatii sa-l duca pe targa.
    Oare inaintasi au fost batuti in cap cand au stabilit varsta de pensionare la 52 ani si mai apoi 55 ani?
    Sincer credeam ca Ciuca are mai multa minte.

    RăspundețiȘtergere
  26. Tot ca o paranteza, daca Depozitul de armament si munitii de la UM 01916 Ciorogarla nu era "violat" la inceputul anului 2009 dl Gl Stefan Danila, mai era eligibil pt functia de Sef SMG ? Astept un raspuns din partea expertului numit Mares de pe blogg-ul pasaricii. Dl Stanisoara, spunea in 2009 ca din depozit lipsesc doar arme nu si munitii ...!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Cei care doriti pensii pe contributivitate ar trebui sa uitati marea excrocherie a recalcularii pensiilor pe legea 119/2010+OUG 1/2011. Atunci s-au stabilit drepturi de pensie pt f.f multi pensionar mai mari decat cele cuvenite legal.
    Prejudiciul nu s-a recuperat si nici nu se recupereaza, datorita a 2 legi:
    a) legea 112/2012 de modificare a oug 1/2011
    Art unic al (3) in situatia in care prin regularizarea pensiei ... rezulta sume de recuperat pt perioada 01/01/2011-31.12.2011 acestea nu se recupereaza , indiferent daca au fost sau nu emise decizii in acest sens
    b) legea 241/17 iulie 2013
    Art 2 al (2) Sumele de recuperat, nu se recupereaza indiferent au fost sau nu emise decizii in acest sens.
    Nota: dupa ce si-a facut efectul art.2 a fost abrogat de art. 4 a legii 125/23 septembrie 2014.
    O intrebare pt guru pasarica: la cat s-a ridicat prejudiciul per total si cat s-a "stins" cu legea 112/2012 si separat cu legea 241/2013 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 30 martie 2021, 19:01
      Mvai, dom'le, da' de ce sinteti răutăcios???
      De ce stricati jucarica pasaricii cu_că_cît îi de buna contributeala??

      Că el tocmai pe tabelele cu "rezultatele" aplicarii l.119/2010 (publicate in 2010) isi bazeaza intreaga demonstratie a bunaciunii contributelii...
      Rezultate, asa cum spuneti si dvs., multe "mînărite"!
      "Mînăreli" care au fost ascunse sub preș prin l.112/2012 si l.241/2013...Că, daca nu erau multe si groase mînărelile, nu se grabea nimeni sa emita legi pentru ascunderea lor!
      "Mînăreli" care s-au intimplat si pe oug 1/2011...
      *******************

      Vedeti ca, punind astfel de probleme, intrati in rindul celor acuzati ca nu sustineti "drepturile" pensionarilor militari... C'asa vad unii treburile: trebuie preamarite toate timpeniile cerute de nepriceputi, si nu trebuie aratate lucrurile "neconvenabile" multimii de nestiutori!

      Ștergere
  28. Legea 241/2013 lege "mica" 2 articole din care unul abrogat in 2014 a fost regina balului privind recalcularea pensiilor militare pe "falsa contributivitate" iar aplicarea ei , a determinat o parte, relativ foarte foarte mica din actualii pensionari militari, indrumati si sustinuti de pasarica-n mediul online, sa-si doreasca o noua lege a pensiilor militarilor, pe "contributivitate" in esenta insa pe o "falsa contributivitate"
    Aceasta lege are un mare merit: devualarea adevaratului scop a abrogarii legii 164/2001: valorificarea ilegala a stagiilor de cotizare realizate dupa inscrierea la pensie a militarilor, activitati realizate ca civili si supuse drepturilor de pensie cf legii 263/2010 privind stagiul complet de cotizare si varsta standard de pensionare.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pasarica ne spune, imoral de des, ca 68% din actualii pensionari militari au pensiile in plata, datorita "contributivitatii" si aplucarii legii 119/2010+oug 1/2011 si ca se impune o noua lege a pensiilor militarilor bazata pe "contributivitate".
    Daca analizam pensionarii militari existenti in evidenta CPS MApN, fara a fii specialisti si fara a avea toate datelele necesare si suficiente pt o analiza exacta, dar cunoscand numai o parte din faradelegile aplicate in stabilirea drepturilor de pensie ale militarilor pe " contributivitate " putem spune ca fara " manareli" bugetul necesar platii drepturilor de pensi pt militari, ar fi fost mai mic si mai legal si moral,pe legea 164/201.

    RăspundețiȘtergere
  30. Analizand cuantumurile pensiilor platite de CPS MApN , pt diverse structuri : MApN, magistratii militari, OMEPTA, etc inainte si dupa intrarea in vigoare a legii 119/2010+OUG 1/2011 am cautat sa gasesc structurile la care pensiile in plata au crescut cu procentul , sau cu un procent apropiat de cel stabilit si ordonat de pasarica.
    Am gasit o singura structura, breasla magistratilor militari, care indirect a beneficiat de o crestere semnificativa a drepturilor de pensie a membrilor ei, chiar mai mare decat procentul decretat de pasarica.
    Magistratii militari au iesit la pensie pe legea 164/2001 pt ajutoarele si salariile compensatorii, cu valoare de zeci de mii de euro, cu o pensie rezonabila cu pensia pe care o puteau obtine ca orice magistrat civil pe statutul magistratilor dar cu ajutoare la pensionare f f mult mai mici.
    Si lor ca la orice beneficiar de pensie pe legea 164/2001 li s-au recalculat pensiile pe legea 119/2010+oug 1/2011. Rezultatul a fost catastrofal, marea majoritate a acestora, poate peste 80% au pierdut.
    Dar au castigat, au facut actiuni in instanta si au obtinut pensii de magistrat ca orice magistrat civil , pensii mai mari decat pensiile stabilite pe legea 164/2001 Evident ca n-au returnat nimic din diferenta colosala a salariile compensatorii si ajutoarele la trecerea la pensie pe legea 164/2001 si cuantumul ajutoarelor cuvenite pt inscrierea la pensie ca magistrat, pe statutul magistratilor.

    RăspundețiȘtergere
  31. M-am intrebat daca pasarica a fost magistrat militar, intr-o alta viata sau cat a fos activ. Magistrat nu pt ca "balanta" nu-i in echilibru pe bloggul lui si are lacune in cunoasterea continutului si modului de interpretare a unor legi si consecintele acestora. Militar !!! Exclus militar cu "sange kaki" n-are spirit de corp, nu da dovada de camaraderie si jigneste o mare parte a pensionarilor militari pe care-i considera "neterminati".
    Putem sa-l asimilam mai mult sau mai putin cu un capitalist " salbatic, nu am mama nu am tata, fac profit din piatra seaca" .

    RăspundețiȘtergere