Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

29 noiembrie 2020

Lung prilej de vorbe şi de ipoteze !

 Specializati in amorsare/dezamorsare de nemultumiri printre pensionarii militari, “baietii” pun la’ndemina unor nauci idei... care sa dirijeze populimea in directia uitarii problemelor reale...

In balamucul creat de chestiile cu Plx 199/2020 (aia cu modificarea l.223/2015 si introducerea acelui cuantum net minim pentru cresterea putin a pensiilor vechi) a fost necesara o cale de a-i ameti pe guguștiuci...
Asa a aparut ideea ca “in laboratoarele secrete” ale ministerelor se cloceste o noua lege a pensiilor militarilor: cresterea virstei si vechimii si, mai ales, eliminarea sporurilor din baza de calcul!
Atit le-a trebuit mai ales politistilor (prin sefii sindicatelor lor)! Sa se mareasca virsta numai la cei din structurile “neoperative”, nu si celor “din strada”! Cum sa se scoata sporurile din baza de calcul... ca ei au platit contributii pentru ele?!? (***aici cei mai guresi fiind cei care condamnau “cu mînie proletara” acordarea preferentiala a sporurilor celor care urmau sa iasa la pensie***).
Dupa dezumflarea primei gulgute se lanseaza alta , prin “scrierile” diliului exaltat”! “In laboratoarele secrete” (numai ale MApN) este (ati ghicit) un alt proiect de lege a pensiilor militare! (*pentru doritori vedeti “originalul” la pasarica*).
- dispare limita de virsta
- se acorda numai militarilor (nu si politistilor/politisti si politistilor de penitenciare)
- se acorda pentru vechimea efectiva minima de 20 de ani
- cuantumul pensie se stabileste calculind 2,5% din ULTIMA SOLDA DE BAZA pentru fiecare an de vechime (**baiatu’ nu stie ca SOLDA DE BAZA a fost, din mosi-stramosi SF+SG+Gradatii+SM+SC+ID... dar ca, de la 01.07,17, SOLDA DE BAZA este NUMAI SF, in nici un caz alte elemente si sporuri!****)
- la stabilirea pensiei se foloseste si vechimea suplimentara datorara conditiilor de munca
- la implinrea virstei de 65 de ani toti cei cu vechime sub 20 de ani vor primi si pensie militara pentru anii lucrati in militarie
- la implinirea virstei de 65 de ani toti cetatenii “românești” care au efectuat stagiul militar obligatoriu vor primi pensie militara de stat (*brava, baiatu’ , inca vreo 10 milioane de pensionari militari***).
Ca-i o nauceala specifica pentru ametirea naivilor este clar!
Chestia este ca s-a amorsat un “lung prilej de vorbe şi de ipoteze “!
Ș’uite’asa se’mplineste visul “invatatorilor”, ziaristului, “specialistilor” asociatiilor, si-al celor cu pensiile gonflate gopristic, de a se uita de Plx 199/2020 prin care se mareau pensiile "vechi", in timp ce pensiile lor mai trebuiau sa “stationeze”!

9 comentarii:

  1. Bine punctat ,aveti perfecta dreptate,dar multi nu vad sau nu vor sa vada adevaratele probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Populimea merge intotdeauna "dupa fenta"!
      Daca i se spune ca nu e bine sa se mareasca pensiile mici fara sa se mareasca si cele foarte mari... gata! Au dreptate baietii, ca "iei e dăștepți in capu' lor" isi zice gugustiucu' !

      Ștergere
  2. Este bine ca cineva ne da de lucru,ne ţine in priza cum s-ar spune.In noptile luuungi de iarna,coroborat cu acele restrictii promovate de virus,tocmai bine venit acel subiect.Am ajuns iar ifantili,usor de manipulat şi influentati de unii care au Buba in procesor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine'al dracului... mai ales ca gugustiucii incep sa viseze la cai verzi pe pereti si uita de realitate!

      Ștergere
  3. "Păsărica" cântă după cum îi este "învățul", după "ureche", sau după cum "i se suflă".
    Le-aruncă nada, iar cei vizați mai că se dau cap în cap, deși unii-s aproape oale și ulcele (nu fizic, ci mental).
    La un car de "oale", o "măciucă" mai trebuie (a se citi printre rânduri)!!!
    Am, dreptate moș Alecu???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei "vizati" sint, marea majoritate, habarnisti notorii!
      Iar ceilalti au auzit cite ceva pe undeva si li se pare ca stiu despre ce-i vorba! In loc sa'ntrebe, se arunca in "demonstratii"!
      Si-si vad visu' cu ochii: le-au aparut numele si zisele pe ecrane!

      Ștergere
  4. Face reting.Blogul lui e plin de reclame.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pasarica transpira din greu.A abandonat subiectul pensiilor si a devenit agent electoral.Face ceeace a invatat.Manipuleaza .Cine nu pune botul e basist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monteoru,Monteoru,nu stiu ce ai facut prin AR,dar mare pârâcios eşti.Crezi ca dl.Alecu nu citeşte blog "pasarica"?

      Ștergere