Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

21 noiembrie 2020

Între dorință și putirință

 Se contureaza soarta pentru Plx 199/2020...

Pentru punerea in aplicare a modificarilor la l.223/2015 prevazuta in Plx 199/2020 ar putea fi urmate urmatoarele cai:
1) emiterea raportului comun al Comisiei de munca si al Comisiei de aparare din Camera deputatilor, si aprobarea de catre plenul Camerei deputatilor
2) emiterea unei ordonante de urgenta
3) angajarea raspunderii de catre guvern
Numai ca:
La 1) - propunerea legislativa este a unui deputat PSD. Aprobarea acestei propuneri legislative ar fi perceputa ca o victorie a ministrului PNL al apararii.
Vor accepta parlamentarii PSD (din comisii si din plenul Camerei deputatilor) o asemenea situatie??? Mai ales dupa noianul de injuraturi si amenintari care le-au fost adresate de catre “beneficiarii” acestei legi???
La 2) – ordonanta de urgenta nu se poate emite deoarece, in Parlament, exista o propunere legislativa pe aceeasi “materie”.
La 3) – angajarea raspunderii guvernului pe un proiect de lege care sa “inlocuiasca” Plx 199/2020.
Oare ministrul apararii reprezinta un acel “ceva” care sa determine guvernul sa-si angajeze raspunderea pentru un proiect de lege numai pentru “subordonatii” lui???
Plus ca angajarea raspunderii nu prea poate fi facuta pentru un proiect de lege a carui “materie” este prevazuta intr-un proiect aflat in procedurile parlamentare!... Pentru rezolvarea acestei “piedici” ar trebui ca initiatorul Plx 199/2020 sa-si retraga propunerea... Va fi de acord initiatorul Plx 199/2020 (deputat PSD) sa-si retraga propunerea in favoarea adoptarii acesteia de catre guvernul altui partid???
In final... luptatorii impotriva Plx 199/2020 pot fi bucurosi! Lupta lor se prefigureaza a fi incununata de succes!
Pentru ca lor nu li s-ar fi luat nimic, si le-ar fi fost dat si lor mai tirziu... se face dreptate si nu se mai da nimic nici celor care ar fi beneficiat de acel cuantum net minim!
Sa-i felicitam pentru succes pe “specialistii” asociatiilor, pe “invatatori”, pe ziaristii nostri, pe cei cu pensiile gonflate gopristic, precum si pe populimea care i-a sprijinit cu hauliturile si’njuraturile proferate din toti rarunchii!

11 comentarii:

  1. După parerea mea,daca ar aproba acest proiect,cei de la PSD,ar avea de castigat,pentru că ar putea să-și mai "spele pacatele"după ceea ce a făcut Olguța lor!Ar ieși public și ar anunța că ei au contribuit la îndreptarea acestei situații!Bineînteles,atunci,probabil,și pensionarii militari,i-ar putea vota!Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olguța "lor" a stat în arest 24 de ore apoi Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.
      După, a urmat OUG 59/2017.
      Simplu, nu?
      Răzbunarea, arma...știți cui!

      Ștergere
  2. Nu ai ce sa faci.
    Cine are are.Cine nu mai va.
    Sa invatam fiecare sa administram ce avem.Pic cu pic se umple sacul.
    Coeficientul de inflatie sa fie cat mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, cât mai mare inflația...să mă duc cu un sac de bani să cumpăr o pâine...

      Ștergere
  3. Vrem, ne dorim pentru noi mai mult, să ne fie nouă mai bine, "să ne iasă" nouă mai mult și uităm de camarazii noștri, de cei mai în vârstă.
    "Azi", s-avem noi mai mult, nu contează ce-o mai fi și mâine.
    Timpul însă nu iartă și nu ne iartă, inevitabil, "mâine", vine sigur și pentru noi.
    Atunci ne vom primi și răsplata: cu ce mână dăm, cu aceea vom și primi!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu s-a dorit a se face vreo ghidusie sa ne creasca putintel drepturile...Acum ca vine austeritatea e PA...LOV poate fi multumita.Oare totusi ce i-or fi facut coloneii din Craiova doamnei de i-a tinut minte asa de bine?Probabil nu coloneii ci mai curand comisarii sefi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Distinsa doamnă nu are treabă cu armata ci cu poliția. A stat 24 de ore pe arest la poliție, apoi Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.
      De atunci i s-a pus pata și s-a jurat că o să se răzbune.
      Și a făcut-o: OUG 59/2017!

      Ștergere
  5. Având în vedere ca săptămâna viitoare proiectul nu este pe ordinea de zi a plenului CD, punctul 1 nu mai este posibil cu actualul Parlament, iar din 2021 cred ca este puțin probabil sa se mai aprobe creșteri de "pensii speciale", chiar dacă acestea sunt cât se poate de normale pentru înlăturarea unor mari anomalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Sfântul așteaptă!
      Tare bine, ca de obicei, le-a mai spus moș Alecu!!!
      Specialiștii, hăulitorii și cu tot neamul lor, numai bine nu ne fac!
      Dar, asta este, pentru unul/unii...tragem toți!!!

      Ștergere
  6. Nu fac politica!Dar, vrem nu vrem,politica conduce! Singurul care a promis ceva,despre pensionarii militari, este Victor Ponta!Se pare ca pe ceilalti nu îi interesează problemele noastre!Deci ......!Vom vedea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci votăm PRO ROMÂNIA!
    SIMPLU!

    RăspundețiȘtergere