Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

17 noiembrie 2020

Revuluţie, bătalie mare!

 Balamucul lumii pe pagina Romil Bucuresti

https://www.facebook.com/groups/601710453316699/?ref=br_rs
Ziaristii nostri, “invatatorii”, “specialistii” asociatiilor, cei cu pensiile umflate de goprea, precum si cei cu pensiile “noi” burdusite cu sporuri si sporulete, au scos la lupta “masele largi populare”.... “Mase largi populare” care, dupa ce’njura tot ce li s-a aratat sa’njure, intreaba, cu candoare, unde pot gasi textele pe baza carora injura ei! Ei injurind pen’c-asa li s-a spus, nu pen’c-ar sti despre ce-i vorba!
Referindu-se la o “luptatoare” care punindu-si poalele’n cap tine sus stindardul injuraturilor, cineva spune : “Petre Padina Era pe centura....bate vîntul si îi nervoasă “... caracterizare pe deplin valabila pentru toti “contristii” de’acolo!
Instigatorii fiind dintre aceia care nu inteleg ca acel cuantum net minim nu va fi pensia lor... Ei raminind cu pensia lor babana!
Totul de’aici porneste: idiotii nu’nteleg ca pensiile (lor) mai mari decit acel cuantum net minim ramin asa cum sint, si vor fi indexate asa cum spune legea!
Avind in vedere conjunctura actuala... este foarte posibil ca guvernantii sa tina cont de aceasta “opozitie” a pensionarilor militari fata de incercarea de modificare a l.223/2015 prin acel Plx 199/2020!
Si, uite’asa, jigodiile care au mutilat forma introdusa in Parlament a ceea ce a devenit l.223/2015, vor avea succes si de data aceasta!

19 comentarii:

  1. Dragă moșule fix la asta m-am gândit și eu!
    Nu fac teoria conspirațiilor, dar parcă exact așa se și dorește, iar ai noștri, parcă prea se duc după fentă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Singurul lucru care trebuie avut in vedere este ACTALIZAREA CU ACTIVII!Restul este pierdere de timp si ...nervi!Un plx,doua plx-uri...nimic,nimic!ACTUALIZAREA este singurul lucru care ne poate rasplati munca depusa de fiecare dintre noi!Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Coeficient functie 4,85
    Vechime 31 ani
    Indemnizatie de comanda
    Pierd,castig,negustor se cheama.

    RăspundețiȘtergere
  4. @monteoru 18 noiembrie 2020, 14:28

    Folositi:
    https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/hai-sa-socotim.html

    Sau:
    https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/automatizare.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Cine si ce sa va lase sa le folositi?

      Ștergere
    2. https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/hai-sa-socotim.html
      Aici, daca vom avea permisiunea.

      Ștergere
  6. @Viorel-Mihai 18 noiembrie 2020, 20:04
    La : " https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/hai-sa-socotim.html
    Aici, daca vom avea permisiunea.".

    Acolo se face "la creion"! Nu e vorba despre nici o permisiune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara,mos alecu! Sunt pensionar dupa anul 2010,nu stiu daca asta e asa de important!Important este pentru toti pensionarii militari,indiferent de anul pensionarii,ca pensia lor sa fie actualizata cu cei activi!Am destui colegi care s-au pensionat in perioade diferite avand aceeasi functie si grad,iar diferenta dintre noi este foarte mare!Cu aceste plx-uri,nu vad o indreptare a situatiei!Nu stiu daca sunteti de acord cu mine,asta e parerea mea!ACTUALIZAREA!Imi cer scuze daca am suparat ,din greseală,pe cineva!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Luc 3 18 noiembrie 2020, 21:29
    La : "Sunt pensionar dupa anul 2010,nu stiu daca asta e asa de important!".
    Are importanta!
    Cei pensionati mai recent, avind si pensii mari, sint impotriva majorarii (cit de cit) a pensiilor mici... atita timp cit lor "nu li se da" ceva!
    Dvs., fiind oarecum "intermediar", va apropiati de gindirea celor "bogati"!

    La : "Important este pentru toti pensionarii militari,indiferent de anul pensionarii,ca pensia lor sa fie actualizata cu cei activi!".
    Cind eu vorbeam despre asa ceva dvs. erati in activitate s'inca nu va interesa problema pensiilor!
    Da! Este foarte importanta actualizarea, si foarte importanta este si baza de calcul numai din elementele definitorii a pozitiei impricinatului in ierarhie (SF+SG+Gradatii+S.C.da.)

    La : "Cu aceste plx-uri,nu vad o indreptare a situatiei!".
    Ba da!
    Este o "indreptare a situatiei" in doua etape!
    Prima etapa ar fi cea a "apropierii" pensiilor mici de un cuantum cit de cit determinat cu pozitia "actuala" in ierarhie... fara ca pensiile mari sa fie afectate (micsorate sau "uitate") in vreun fel!
    A doua etapa ar fi recalcularea/actualizarea tuturor pensiilor la nivelul pozitiei tuturor in ierarhie... nici asta nu va rezolva in totalitate problema din cauza mentinerii in baza de calcul a feluritelor sporuri primite de "actuali"...

    Dar... nu va faceti probleme!
    Adoptarea acestui Plx 199/2020 este destul de putin probabila!
    Decidentii vor fi ajutati in hotarirea lor de a nu-l adopta de reactia viscerala a populimii care este impotriva adoptarii!
    Populime instigata de cei cu pensii gonflate gopristic nemultumiti ca "se da ceva" saracilor... iar lor li se va da mai tirziu!
    Nu va luati dupa lozincile vehiculate pe net! Lozincarzii (dintre cei "bogati") sint si complet habarnisti in intelegerea acelor amendamente.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulți activi care bat la porțile lăsării la vatră sunt în joc de glezne.
    Mă credeți că acum marea majoritate nu-și mai pun problema cuantumului pensiei?
    Acum zvonul că "se va mări armata" (minim 30 ani serviciu), venit "de sus", pe "surse sigure", le dă frisoane.
    În ianuarie urmează un nou val de pensionări!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc foarte mult pentru aceste pertinente raspunsuri! Sa dea bunul Dumnezeu ca acest plx 199/2020 sa fie aprobat!Ma bucur din suflet daca aceasta lege va majora pensiile cele mai mici,acelora care s-au pensionat mai devreme!Imi pare foarte rau,ca nu suntem uniti,noi cei mai tineri am invatat de la cei mai batrani,si nu e frumos sa ne vedem doar propriile interese,ma refer la cei cu pensii mai gonflate! M-am referit la ACTUALIZARE,deoarece aceste diferite plx-uri inseamna timp,poate ani,si cei mai in varsta, poate nu vor apuca aceste masuri!Vorba dumneavoastra,prostii cerem...prostii vom primi!Dar inca o data va spun,ca ma bucur din suflet,daca acest plx 199/2020 va fi aprobat, si va da macar ceva bani,la cei iesiti mai devreme la pensie!Va doresc numai bine atat dumneavoastra cat si celorlalti pensionari militari care se informeaza de pe acest blog si nu numai! Toate cele bune,si inca o data mii de multumiri pentru raspunsuri!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Luc 3 19 noiembrie 2020, 11:28

    La : "Luc 3 19 noiembrie 2020, 11:28
    Multumesc foarte mult pentru aceste pertinente raspunsuri! Sa dea bunul Dumnezeu ca acest plx 199/2020 sa fie aprobat!Ma bucur din suflet daca aceasta lege va majora pensiile cele mai mici,acelora care s-au pensionat mai devreme!Imi pare foarte rau,ca nu suntem uniti,noi cei mai tineri am invatat de la cei mai batrani,si nu e frumos sa ne vedem doar propriile interese,ma refer la cei cu pensii mai gonflate! M-am referit la ACTUALIZARE,deoarece aceste diferite plx-uri inseamna timp,poate ani,si cei mai in varsta, poate nu vor apuca aceste masuri!Vorba dumneavoastra,prostii cerem...prostii vom primi!Dar inca o data va spun,ca ma bucur din suflet,daca acest plx 199/2020 va fi aprobat, si va da macar ceva bani,la cei iesiti mai devreme la pensie!Va doresc numai bine atat dumneavoastra cat si celorlalti pensionari militari care se informeaza de pe acest blog si nu numai! Toate cele bune,si inca o data mii de multumiri pentru raspunsuri!Doamne ajuta!".

    Tot citesc si recitesc, si iar recitesc... si parca nu-mi vine a crede!
    Inca am dubii ca cele spuse sint spuse "pe bune" si nu "la mișto"!
    Parca nu-mi vine a crede ca exista cineva care, pe bune nu la mișto, are curajul a spune aceste lucruri impotriva curentului "contrist" al populimii internetistice!
    Daca-i "pe bune"... bun venit in lumea celor care inteleg ce si cum cu acest Plx 199/2020!
    Daca-i "la mișto"... nu-i nici o problema! Sint mult prea obisnuit cu parerile anti-mos alecu! Din cauza ca intelegerea a ceea ce se'ntimpla prin aplicarea legilor este greu de "rumegat" pentru multi invatatori, "specialisti", ziaristi si gura-casca pe net!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara,mos alecu!Nu am vorbit la mișto!Am respect pentru toti oamenii,mai ales pentru cei care au purtat uniforma militara,si sunt de calitate,adica OM!Imi cer scuze,daca am lasat de inteles,ca vorbesc la misto!Am fosti colegi si prieteni,care au o varsta respectabila,peste 68 de ani,care au iesit la pensie cu mult inaintea mea,sunt oameni deosebiti,si îi respect foarte mult,si m-as bucura daca ar mai castiga ceva bani datorita acestui proiect de lege,chiar daca pentru mine, nu ar fi un castig!Poate atunci vom castiga cu toții,cand se va aplica,daca se va aplica ,leg.153/2017! Pana in 2023 mai e!De aceea am spus ca trebuie sa fim uniti,indiferent de unitatea unde a lucrat fiecare,si sa ne concentram pe actualizarea acestor pensii,sa le propunem celor care sunt in masura, sa faca acest lucru,nu carpeli!Cu toata stima si respectul!O seara placuta,atat dumneavoastra,cat si celor care mai citesc acest blog!Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dl.Ponta cu PRO ROMÂNIA lui a spus cu subiect și predicat, în programul partidului, mai pe scurt, că o să aibă grijă de pensionarii militari.
    Cred că Dl.Ciucă cu PNL-ul lui, dacă într-adevăr este un bun strateg, ar trebui sa se miște repede cu pl-xul pentru pensionarii militari. Nu poate să-i mulțumească pe toți, dar, doar așa i-ar lua fața lui Ponta.
    Concluzia: mai vioi don' ministru, că mulți din cei cu tâmplele cărunte, pensionari "mai cu vechime" și cu pensii mici, care se luptă cu bătrânețile și suferințele, chiar au nevoie, ei sunt prioritari și tot ei sigur o sa te voteze!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe Blogul Pasaricii-de noapte-a inceput campania electorala.

    RăspundețiȘtergere
  15. Săptămâna viitoare este decisivă..... Acum ori niciodată..... Dacă întradevăr se dorea să se realizeze..... Pentru Ciucă era momentul..... Acum se vede dacă are valoare în PNL.... Sau a fost și el luat în "joc de gleznă".... Cu siguranță va fi amendat la vot de militarii pensionari din Dolj...... Oricum în Salaj, Harghita sau Covasna nu îl cunoaște nimeni...

    RăspundețiȘtergere