Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

15 septembrie 2020

Hai la sporuri, neamule...

Se semnaleaza aparitia unui proiect de hotarire de guvern referitoare la “stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Apărare, ordine publică şi securitate naţională"”.

https://dlaj.mapn.ro/documents/acts/HG_reg_cadru_cond_munca_IAAN_765_1600068780.pdf

 Semnalare facuta cu speranta ca ar avea aplicabilitate si la pensionarii militari!

 Foarte probabil ca se vor gasi invatatori care sa spuna ca dispozitiile acestei HG trebuie aplicate si pensionarilor... care vor fi indemnati sa se adreseze cu totii justitiei in situatia (de altfel normala) in care prevederile acestei HG nu li se vor aplica!

 Ca s-o lamurim de la’nceput: aceasta hg se va aplica NUMAI celor care vor fi salarizati dupa “aplicarea integrala a legii cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice”... nu si celor care, la vremea lor, au fost salarizati in baza altor acte normative!

 Ce cuprinde proiectul de HG:
- Regulamentul cadru pentru stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca, precum si a conditiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupationala de functii bugetare “Aparare, ordine publica si securitate nationala”
------- art.12, alin.(2)/anexa VI/l.153/2017
------- conditii periculoase sau vatamatoare; conditii grele de munca; activitati care solicita o incordare psihica foarte ridicata

 Ș’apar intrebarile:
- daca in armata exista “locuri de munca” in care conditiile de munca sint de’acel gen, de ce soldele/salariile de functie ale personalului nu sint stabilite corespunzator???
--------- de ce este nevoie sa se acorde sporuri??? Cumva pentru ca “pontajele” sa poata fi facute corespunzator gradului de “placut in ochii sefului” de care se bucura impricinatii???
--------- de ce sporul se stabileste ca procent din SF si nu sub forma de suma fixa??? Conditiile respective sint mai “periculoase sau vatamatoare” pentru comandantul de companie decit pentru pistolarul 6/gr.2/Pl.3???

Aceleasi intrebari putind fi puse pentru (aproape) toate sporurile acordabile!


2 comentarii:

  1. Mosule, iar ai dreptate...
    Nu stiu daca aceasta va fi ordinea, dar vor incita la lupta sindicala si corp la corp cel putin urmatorii :
    1. daogaru vaiet victima,
    2. pasarichile,
    3. seful de cabinet, fost secu, CU STIMA, care nici el nu mai stie, CU STIMA, cate dosare pierdute are,
    4. unul care se da de Campulung Moldovenesc (de parca acolo au crescut hahalere ca el ...), a pictat harti pe la MeSteMe si crede ca stie ... da'-i varza totala rapciuga,
    5. ala de Onesti, latratorul total al interesului national,
    6. ... lista ramane deschisa - poate fi actualizata permanent adaugand nume ale unor pseudo-creiere care n-au facut si n-au putut face ceva vreodata

    RăspundețiȘtergere
  2. @“Ș’apar intrebarile:”
    Întrebările sunt pertinente!

    RăspundețiȘtergere