Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

11 septembrie 2020

Despre multe și (ne)mărunte...

 Continua lupta tuturor impotriva tuturor!

Cu ajutorul unor publicatii fara subiecte de prezentat s-a lansat un nou “mare” luptator pentru drepturile tuturor... (*Cetatean care da in judecata pe toti cei cu care se’ntilneste: presedinte, guvern, ministri,case de pensii, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, unitati militare... ba chiar si o gradinita de copii!*).
Ultima lui gaselnita este aceea ca ministerele noastre au “furat” din soldele/salariile celor in activitate sute de mii de lei de astia “noi”. Cu efecte “devastatoare” si asupra pensionarilor din l.223/2015!
Ca cetateanu’ habar n-are de legile salarizarii nu mai trebuie aratat! Chestia ca multi haulitori, la fel de stiutori, i s-au alaturat in cunoscutul cor de injuraturi este de la sine inteles!
Cum era de asteptat vajnicii nostri “invatatori” au sarit la “gîții” intrusului! Lucru de inteles: ei au patentat niste prostii pe care le foloseste acum intrusul... punindu-le in pericol numarul de sustinatori!
****************************
In perioada in care s-a desfiintat (restructurat) armata au avut de suferit numai militarii!
Personalul altor structuri (din cele “arondate” l.223/2015) a trecut fluierind prin acea perioada! Nu ca nu s-au facut disponibilizari dintre ei... ba chiar s-au marit efectivele!
O pasarica fara minte repeta la nesfirsit termenul de NETERMINATI la adresa militarilor disponibilizati!
Nimeni dintre haulitorii lui nu-l scuipa intre ochi cerindu-i sa inceteze!
Asa le trebuie militarilor care se lasa “condusi” de toate otrepele... trebuie sa le inghita toate magariile!
********************************
Tot despre “conducerea” pensionarilor militari...
Una din asociatiile MILITARILOR pensionari este condusa, de fapt, de un fost politist... “doctorul” din fruntea acelei asociatii fiind numai pentru aparitii la televizor, unde bate cimpii despre de toate pentru toti, repetind, printre picaturi, si prostiile pe care i le baga sub nas fostul sef de post de politie! Prostii care n-au nici o legatura cu legile salarizarii si pensiilor militarilor...da’ se bucura de corul de injuraturi al nestiutorilor de pe net!
*************************
Cineva care a trecut de la faza de “senilizat” la faza de “dat in mintea copiilor” continua sa ceara: “ repet că majorarea soldei de funcție cu 15% în 2017 trebuia să se reflecte la toate componentele salariale din algoritmul de calcul din M25/2016 care depind de solda de funcție , respectiv acelea din cuantumul compus al S.F. , în cuantumul soldei de comandă , în cuantumul gradații și în cuantumul sporurilor care nu fac parte din acel chisnovat cuantum cumulat al S.F.”
Motivul cererii lui: l.152/2017 (aia cu majorarea SF) vorbeste despre “Solda de functie” si nu despre “Cuantum compus al soldei de functie”!
(*Baiatu’ e clasificat drept un geniu pentru ca a “fabricat” o simpla foaie de calcul Excell... lucru pe care-l fac, dupa stabilirea de catre mine a relatiilor de calcul, si copii de clasa a 4-a*).
Bre baiatu’... pen’c-ai uitat si ceea ce n-ai prea stiut vreodata:
- SF (aia din dec.2009) din care sa “curga” toate elementele de salarizare a disparut din ian.2010 (vezi l.330/2009, oug 1/2010, l.285/2010, l.284/2010, si’ntregul sir de ordonante pina-n prezent)
- cuantumul compus al SF este “valabil” din ian.2010, in prezent, si pina in dec.2022 (daca nu au loc modificari ale l.153/2017)
- in nici unul din aceste acte normative nu vei gasi “procedura” prin care SF sa “participe” la stabilirea celorlalte elemente de salarizare
*******************************
Invatatorii continua analizarea Deciziei Curtii de conturi si a Raportului intocmit de “curtenii” de conturi dupa controlul la CPS/MApN.
Intorc, ei, pe toate fetele demonstratiile facute de “curteni”... demonstratii preluate de “curteni” (din cauza necunoasterii legii) de la aiuritoarele “demonstratii” facute de invatatori!
Invatatori care nu stiu ceea ce elevii de clasa a 4-a stiu: gasirea ideii principale dintr-un text!
Care-i ideea principala a Raportului “curtenilor”: l.223/2015, precum si ordinul comun (m.25/2016), “nu cuprind precizari explicite privind algoritmul si modul de calcul al pensiei actualizate”!
Pai bine, bre “curtenilor”, daca legea si ordinul nu cuprind acele lucruri, voi pe ce baza ati stabilit ca legea si ordinul au fost aplicate “necorespunzator” de catre o CPS???
Pe baza constatarii voastre ca lege si acel ordin nu cuprind acele lucruri, voi trebuia, pentru remedierea “defectiunilor” prezentate de de-alde “invatatorii” :
- sa cereti Parlamentului/Guvernului sa emita act normativ pentru “completarea” l.223 in acel domeniu... (sigur ca cele doua institutii v-ar fi spus sa va vedeti lungul nasului!)
- sa cereti sefilor institutiilor care au in “compunere” CPS-urile sa emita “completari” la ordinul comun...
In nici un caz nu puteati sa emiteti aiurelile pe care le-ati emis privind modul de efectuare a actualizarii... Aiureli pe care le-ati emis (vorba lu’ Vanghelie) “pe persoana fizica”, nu ca stiutori ai legii!
Pentru “analizatorii” raportului; vedeti c’acolo nu spune nimic despre CPS/M.A.I. (care-i laudata pentru acordarea majorarii de 5% la actualizare)... care a incalcat “indicatia curtenilor” cu privire la limitarea la 85% dupa actualizare! Asta dovedind, inca o data, ca_”curtenii” au vorbit pe gaura camasii!
***************************
Da’... las’ ca-i bine! Toata lumea’njura fara sa stie de ce’njura!

Un comentariu:

  1. Sefa de tulumba a fost o doamna, fosta mare politista (asadar cu pensie de serviciu cu sau fara 5%), numita Pieleanu. Sotia acelui Peeeleanu de la latrina 3, cel cu 107% procent la alegeri pentru pisde-ul plin de sburatoare.
    Ce sa iasa din micul ei creier...
    Ca sa nu mai vorbim ca, atunci cand au descalecat, aveau si concluziile gata intocmite...
    Halal personagiu, halal control.

    RăspundețiȘtergere