Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

17 septembrie 2020

Faliții noștri

 Dupa ce au rezolvat toate rautatile care-i loveau pe pensionarii militari, asociatiile noastre s-au hotarit sa rezolve si “neregulile” care-i lovesc pe cei in activitate!
Că... pina cind numai sindicatele politistilor si procesomanii nostri sa-si dovedeasca nestiinta in domeniul salarizarii militarilor/politistilor???
(***...aceasta stare de lucruri este intolerabila! ... Pana cand sa n-avem si noi falitii nostri?... Anglia-si are falitii sai, Franta-si are falitii sai, pana si chiar Austria-si are falitii sai, in fine oricare natiune, oricare popor, oricare tara isi are falitii sai ... Numai noi sa n-avem falitii nostri!...***).

Ș’asa “specialistii nostri in pensii” si-au asumat si greaua sarcina de “specialisti in salarizare”!
Dupa un larg “excurs” prin Constitutie, si cu sublinierea ideii că (toti cei care doresc sa fie reprezentati de liga in proces) trebuie sa fie membri (sa plateasca_cotizatia), iacata noul subiect pe care-l va ataca “asociatia” in instanta.

http://ladpm.blogspot.com/2020/09/comunicatul-nr-90.html

 Cu multa “mînie proletara” se transmite:

 cum ati permis :

-  mentinerea nemodificata a valorii soldei de grad timp de 10 ani inacalcand prevederile art.7 alin. (3) din anexa VII a Legii 284/2010 ,,Cuantumul soldei de grad/salariului gradului profesional deținut se actualizează prin hotărâre a Guvernului, proporțional cu evoluția valorii coeficientului de ierarhizare 1,00” acceasi prevedere fiind si in anexa VI a Legii nr.153/2017. 

Sper ca toti, atat noi cat si cei care ar trebui prin atributiile functionale ce le au sa raspunda de corectitudinea si operativitatea aplicarii legilor, cunosc ca valoarea 1,00 a coeficientului de ierarhizare este egala cu valoarea salariului minim brut pe economie garantat in plata si care era la 01.01.2020 de 2.230 lei.”.

solda/salariul de grad e un mic mizilic care n-ar prea merita mare atentie in totalul soldei... nu mai zic!
Esential este sa se vada ca baietii “se lupta” pentru drepturile noastre!

  spun multe prostii este din doua cauze:
- sint complet habarnisti
- nu sint habarnisti, dar merg pe ideea: “Promitem orice prostie, pen’ca “andrisantii” sint prosti, nu stiu despre ce-i vorba, ne cred, se’nmultesc si ne platesc cotizatiile!”.

 Sa vedem ce si cum:

- prin l.153/2017 coeficientii (simplu... fara “de ierarhizare”) se inmultesc cu sal.min.brut pe ec.... dar șugubeața de l.153/2017 are un art.12,alin(2) care spune : “(2) Începând cu anul 2023, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se stabilesc prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în anexele nr. I-VIII cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare.”
------ deci... din 2023, nu din 2017, nu din 2018, nu din 2019, nu din 2020, nu din 2021 nu din 2022
- in prezent cuantumurile (cantitatile de bani) soldelor se stabilesc conf. l.284/2010... iar acolo intre valoarea coeficientilor de ierarhizare si sal.min.brut pe ec. nu este stabilita nici un fel de relatie martimetica... valoarea acestui coeficient 1 urma sa fie (in 2011) de 600, iar ulterior urma sa fie stabilita prin legile bugetelor de stat
------ numai ca o pîrdalnica de l.285/2010, si o serie de alte acte normative, a stabilit ca valoarea coef.de ierarhizare 1, precum si coeficientii de ierarhizare NU SE APLICA... deci nici la soldele de grad...
- ----la fel s-a intimplat si cu l.330/2009 de la care l.284/2010 a preluat salarizarea
------ in concluzie... in prezent salarizarea (coeficienti de ierarhizare si valori de referinta ale acestor coeficienti) se face conf. l.138/1999 ... cu niste simple “relocari” de elemente salariale... “relocari” care nu afecteaza cuantumul total al soldelor.salariilor. ”Prezent” in care se fac niste “ajustari” pentru trecerea la salarizarea conf. l153/2017; “prezent” care va dura pina in dec.2022!!!!
 Da’ n-are importanta!
N-are importanta nici faptul ca, in lipsa actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor, o defel probabila “victorie” nu s-ar reflecta in nici un fel in pensii! Important este ca asociatia “se lupta” pentru pensionari!
Numai pentru cei care sint membri ai asociatiei!... Sa nu uitati asta!

 

 

Un comentariu:

  1. E musai sa te înscrii,altfel pierzi trenul.Sau daca l-ai prins te da nasul jos la prima staţie!

    RăspundețiȘtergere