Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

12 august 2020

Sa fim optimisti: se poate din ce in ce mai rau...

Pentru a nu mai fi acuzat de pesimism voi vorbi despre jumatatea plina a paharului, nu despre cea goala!
Paharul cu personalul total habarnist (cu atributii de “facere” si aplicare de legi) din diferite institutii este cu mult peste jumatate plin!
Fostul politistul conducator de facto al uneia din asociatiile pensionarilor MILITARI anunta inca o mare victorie in justitie
Despre ce-i vorba:
- un politist (actualmente avocat) iese la pensie in 2016
- cere unui tribunal sa-i fie actualizat salariul de functie la nivelul sal.min.brut din 2017, si sa-i fie actualizata pensia cu cresterea, de 15%, a soldei de functie din iun.2017... zicind el ca, la acea data, era MILITAR in rezerva si ca are dreptul la acea actualizare
------ uitind el ca, la data pensionarii, era POLITIST, iar politistilor li s-a majorat SALARIUL DE FUNCTIE in oct.2017 (data la care era abrogata actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate)
- tribunalul, in marea lui intelepciune, hotaraste sa nu-i admita actualizarea salariului de functie cu sal.min.brut din 2017, dar sa-i actualizeze pensia cu cresterea SOLDEI DE FUNCTIE de 15%!
- interesant e ca nici juristii care au reprezentat MAI in proces n-au prea facut nimic pentru a lamuri pe judecatori despre ce si cum!
Brava politistului avocat si judecatorilor de la acel tribunal!
*********************************
La MApN gasim un proiect de lege pentru modificarea l.446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare.
- aflam de acolo ca “studentii de politie” sint MILITARI IN ACTIVITATE... --------- nu se spune acelasi lucru si despre elevii scolilor de agenti de politie
-------- se trece cu vederea ca pregatirea militara a acestora este numai la nivelul : “Articolul 12 În programele de pregătire a viitorilor polițiști, elevi sau studenți din instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne se prevăd activități specifice pregătirii militare, pentru primul an de studii, fapt ce le asigură, după promovarea acestui an, echivalarea îndeplinirii serviciului militar obligatoriu. (l.360/2002)
-------- nu se spune clar daca si politistii studenti (la universitatea din Ciorogirla, blocul 2, etajul 2, primul apartament pe dreapta) sint si ei tot militari in activitate... probabil ca DA!
-------- da’le dracului de conventii si tratate prin care politistii sint CIVILI... ii facem noi militari din condei!
- sa nu ne miram daca, la mobilizare sau razboi, vor aparea, pentru completarea efectivelor, comandant de batalion infanterie – comisar de politie-, sef de stat major – subcomisar de politie penitenciare... Comisarii sefi si chestorii urmind sa completeza functiile de la brigazi, divizii si state najore de categorii de forte!...
(***asa, pentru coloratura, la sfirsitul proiectului de lege este si un “Tabel comparativ cu propunerile de modificare a l.446/2006... Acolo “facatorii” proiectului de lege au uitat sa includa la militarii in activitate si pe “studentii de politie”***).
Brava “facatorilor” de legi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu