Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 august 2020

La stabor, c'altfel nu se mai poate...


Toata lumea se cearta cu toata lumea!
Asociatii cu ministere, asociatii cu parlament, asociatii cu asociatii, asociatii “facebuciste” cu ministere, invatatori cu invatatori...

Cu aportul “autodeclarat” al “specialistilor” asociatiilor, sint prin parlament vestitele plx199 si plx 221... Pline de aiureli inca de la facerea lor!
Acum sint prin comisiile Camerei deputatilor...
S-au umplut de amendamente care mai de care, amendamente propuse de nu se mai stie cine... Amendamente prin care iau “idei” de la una din propunerile legislative si se introduc la cealalta, si invers, incit nici dracu nu mai stie ce va iesi...
Unele asociatii striga ca ministerul, parlamentul si celelalte asociatii sint de vina, iar alte asociatii striga ca “ba pe’a ma-tii!”, si invers...

Un politist pensionar, acum avocat, a obtinut de la niste judecatori habarnisti o hotarire ca pensia lui sa fie actualizata cu majorarea SF din iun.2017 la militari... Pe motiv ca, dupa pensionare, el ar fi devenit militar si trebuie sa-i fi fost marita si lui SF! (*ramii tablou!*).
Toata lumea politista pensionara s’a’ngramadit sa ceara la CPS/MAI actualizarea pensiilor...
CPS/MAI ii “roaga” printr-un comunicat sa nu mai viseze la cai verzi pe pereti... pentru ca salariile lor de functie nu s-au majorat in iun.201 7!
Degeaba!
O “asociatie facebucista” plina de “avocati” facuti la apelul de la “Șprițu Haret” isi ofera serviciile pentru ajutorarea tuturor politistilor pensionari sa obtina actualizarea pensiilor cu majorarea SF (de la militari) din iun.2017!

“Invatatorii” intr-ale adaugarii majorarii din 2016 la actualizarea din 2017, impreuna cu haitele lor de haulitori, au obtinut un mare succes: Curtea de conturi a efectuat un control pe aceasta tema la CPS-uri.
Prima concluzie a “curtenilor” de conturi care au efectuat controlul: terminati cu prostiile!  Majorarea de 5% din 2016 nu se adauga la actualizarea din 2017!
A doua concluzie a “curtenilor” conturi: acea majorare se poate adauga NUMAI la cei care, la stabilirea/recalcularea pensiei, nu au atins procentul de calcul de 85%!
Concluzie care dovedeste fara nici o tagada ca acei “curteni” de conturi habar nu au despre ce-i vorba cu acel procent de calcul!

Una dintre CPS-uri se grabeste sa puna in aplicare “indicățiile” “curtenilor” de conturi!
Dovedind ca nici aceasta CPS habar nu are despre ce-i vorba cu acel procent de calcul... desi, prin grupurile de haulitori ale celor doi invatatori, se vehiculeaza laude deosebite la adresa calitatilor finantistului sef al acelei CPS!
Prima reactie a unuia dintre invatatori: toata lumea sa dea in judecata CPS, schimbata, mai apoi, cu darea in judecata a Curtii de conturi!
Celalalt “invatator”, sustinut de cel mai cel cunoscator intr-ale legii, nu-i de acord!
De-aici... scandal intre cei doi!

Băbăieți, daca tot sustineti timpenia adaugarii acelei majorari la actualizare (prin incalcarea prevederilor art.60, ali.(1)/l.223/2015, cereti control de la alte institutii... Incercati la Patriarhie sau la Staborul regelui international de la Sibiu!


3 comentarii:

  1. Neacsu
    duminică, august 23, 2020
    @Huhu Rezea,
    O ultima intrebare si interventie. Cum zici tu ca se va face actualizarea, sa zicem in 2021, daca va avea loc o actualizare? Cum se vor adauga indexarile din 2o16, 2018, 2019, eventual 2020,in 2021 dupa tine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    Huhu Rezea
    duminică, august 23, 2020
    Cuantumul brut al pensiei militare la sfârșitul anului 2020 este format din cuantumul actualizat în anul 2017 conf, art. 60 alin(1) plus indexările din anii 2016, 2019 si 2020. Lipseste indexarea din 2017, eliminată prin regularizare cu actualizarea din acel an si cea din 2018 care a fost 0.
    Dacă ar mai fi în vigoare vechiul art 60, în acest cuantum brut s-ar introduce noul cuantum actualizat cu valoarea soldei de funcție din 2021, in locul cuantumului actualizat în 2017, si s-ar păstra valoarea indexărilor din anii 2016, 2019 si 2020.
    Din noul cuantum brut actualizat în anul 2021 ar lipsi si valoarea indexării din 2021, regularizată cu actualizarea din acel an.
    La reintroducerea actualizării în legea pensiilor militare, legiuitorul poate reglementa altfel actualizarea, in sensul eliminării pentru viitor a tuturor indexărilor anterioare, așa cum MApN și MAI au și propus în Pl x 199/2020. Sau ar putea reglementa și ca actualizarea din 2021 să se regularizeze cu toate indexările anterioare, nu numai cu cea din 2021. Asta nu scutește CPS ale MApN si SRI să platească indexarea din 2016 pe ultimii trei ani, termen care poate coborî până în luna iulie 2017.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Huhu Rezea24 august 2020, 08:51
    Nu-ti mai "sforța" neuronu' cu probleme care te depasesc!
    Ramii la nivelul "iecsplicatiilor" savante privind chichite avocatelaresti! "Iecsplicatii" mult gustate de grupul tau de haulitori!
    Vezi ca tot un avocatel habarnist a obtinut de la niste judecatori habarnisti aplicarea majorarii soldei de functie la militari (din iun.2017) si la politisti!

    Vezi postarea mea de azi!
    Nu-mi fac iluzii ca te va duce minte sa pricepi... da' macar pentru altii care se uita'n gura ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce draku nu se face o singua CPS care sã reprezinte toţi pensionarii SNAOPSN?
    Ce atâta şefime pt.Trei case de pensii sectoriale?
    Nu s-ar face economii?
    Zic şi eu!

    RăspundețiȘtergere