Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

18 august 2020

Hotărîri ale "curtenilor" de conturi

La multa lume am zis ca asa cum se demonstreaza ca exista multi judecatori care nu cunosc legile salarizarii si ale pensiilor militarilor, este foarte posibil sa existe si “curteni” de conturi (dintre cei care-au facut controlul la CPS-uri) care sa nu stie aceste legi!
Ultimul caruia ii spuneam acel lucru era pasarica : “Parca ti-am mai spus si tie (sigur am mai spus-o de mai multe ori): asa cum exista o multime de judecatori care habar n-au de legile salarizarii si pensiilor militarilor, tot asa este posibil sa existe si "curteni" de conturi necunoscatori in domeniu...
Fiti, deci, optimisti! E posibil ca acel control sa fi fost facut de "curteni" de conturi habarnisti care sa va dea dreptate!
Dupa cum tot optimisti treb'e sa fiti si in situatia in care "curtenii" de conturi (care au facut controlul) nu va vor da dreptate: daca vor fi stiut ca actualizarea inseamna NUMAI aplicarea art.60,alin.(1) voi veti avea motiv si pe viitor sa va dati cu c.uru de pamint ca sint nestiutori!”
Iaca_c’a transpirat “rezultatul” controlului facut de “curteni” de conturi la CPS-uri pe tema adaugarii (sau nu) a sumei reprezentind majorarea cu 5% din 2016 la cuantumul rezultat din actualizarea din iun. 2017 (ca urmare a majorarii SF cu 15%).
Zice cineva:
“Horia marți, august 18, 2020
Extras din răspunsul primit de la CPS a SRI:
Ca urmare a solicitărilor dumneavoastră transmise pe adresa pensii@sri.ro, vă facem cunoscut următoarele;
- Echipa de audit din cadrul Curții de Conturi a României a stabilit că includerea cuantumului indexării din anul 2016 în cuantumul pensiei militare actualizate trebuie să se facă cu încadrarea în procentul de 85% prevăzut la art. 30 din Legea nr. 223/2015, astfel echivalentul valoric al indexării din anul 2016, poate fi acordat doar în cazul pensionarilor care nu atinseseră plafonul de 85% la data de 30.06.2017 din baza de calcul prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015.
- În cazul dumneavoastră nu se poate aplica constatarea Curții de Conturi a României întrucât la data de 30.06.2017 procentul de calcul al pensiei era de 85%.”
https://www.huhurez.com/…/cerere-de-interventie-orientativa…
Asta insemnind ca_”curtenii” de conturi hotarasc ca acea suma sa se adauge numai la cei care, la stabilirea/recalcularea pensiei, au avut un procent de calcul mai mic decit 85%!
S’acuma curg intrebarile:
- cit din acea suma se acorda celor care nu atinsesera procentul de 85% - toata suma sau numai pina cind se atinge acel procent?
- cum se transforma acea suma in procent de calcul a pensiei?
- ce se’ntimpla cu cei care, pe bune, aveau procentul de 85% in situatia in care vor fi “ajunsi” (posibil... depasiti) de cei care, prin vechimea mica, nu aveau procentul de 85%????
- si altele, si altele...
In concluzie s-a umplut tara de specialisti total habarnisti care, prin functia indeplinita, au dreptul sa hotarasca in domenii despre care nu stiu nimic!
Ș’o alta concluzie: prin posibila aplicare a unei asemenea aiureli se creeaza, intre pensionarii militari, o noua nemultumire: cei care, prin vechime, aveau procent de 85% (si peste), precum si cei pensionati in 2017, vor fi nemultumiti ca vor fi “depasiti” de catre cei cu vechimi mici carora li se va adauga si acel 5%!
Păsărei si-ai lor... bagati tare: de ce nu se da la toata lumea; de ce se da numai la unii; hai la tribunal!
Bineinteles ca jandarmii si pompierii, care ar trebui sa inapoieze acele sume, vor fi si ei foarte “multumiti”.

9 comentarii:

  1. Probabil, Horia, a ieșit la pensie înainte de 2016.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mosule, dacă rămâi doar asistent, adică doar vorbete, cum zice un comentator pe blogul meu, mai primesti in viitor indexări... doar dacă ești neterminat, cu procentul de pensie sub 85 Să te pregătești și de restituirea de drepturi necuvenite în ultimii trei ani, adică indexări peste plafonul de 85%.

    @Alexcta
    Nu-mi vene să cred că încâ nu ai pus mâna pe decizia nr. 4 a Curții de Conturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa cum merg lucrurile, contestatia MAN va avea succes, iar controlul efectuat de Curtea de Conturi nu va avea efect. Se va gasi ca de obicei solutii intermediare ce vor deveni definitive.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Huhu Rezea 19 august 2020, 20:31
    Pasarico, pasarico... voi dobitocii care, neintelegind legea, ati sustinut prostia cu acea adaugare si ati cerut cu infocare controlul Curtii de conturi, sinteti de compatimit!

    Dupa "concluziile" controlului si dupa aplicarea lor de catre una dintre CPS-uri sinteti in dilema! Nu stiti cum sa reactionati (fapt vazut si din certurile dintre capii găștilor de hăulitori):
    - sa va bucurati ca au aparut niste prosti mai prosti decit voi... scapindu-va astfel de eticheta de "proștii satului"care vi se potriveste manusa, sau
    - sa protestati ca niste alti prosti va uzurpa dreptul vostru inalienabil de "cei mai prosti dintre prosti"...
    ******************

    Legat de termenul "neterminat" pe care-l folosesti pentru a denumi pe disponibilizatii din armata... este o dovada ca, ca orice jigodie care n-are (si n-a avut) nici o legatura cu armata acelor timpuri te dai rotund in fata celor care ta pupa-n c.r pe bloaga ta... ca_cît de "dăștept in cap" esti tu!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neterminații sunt cei care au rupt porțile unitâților inainte de vreme, prin pensii anticipate partiale, care nu prea erau interesati de procentul de pensie. Aveau baza de calcul consistentă.
      Un prim pas s-a făcut, totuși. Si Curtea de Conturi a stabilit că era incorect efectuată actualizarea, adică era neterminată. A fost miloasă si s-a gândit că ar fi bine să plătească mai puțin Casele Sectoriale.
      A căzut toată câinoșenia cu care ai apărat tu CSP a MApN.

      Ștergere
  5. @HEBA 19 august 2020, 22:00
    La : "Dupa cum merg lucrurile, contestatia MAN va avea succes,...".
    Deoarece multe completuri de judecata de la curti de apel au dovedit ca au inceput sa inteleaga ce si cum cu legile salarizarii si pensiilor militarilor... este posibil!

    Depinde, insa, si de modul cum si ce sustin cei de la CPS/MApN... Daca nu merg pe aplicarea absoluta a art.60, alin.(1)/l.223/2015, si'ncep sa se'nvirta'n jurul cozii cu felurite, si'ntortocheate, ziceri despre multe si marunte... e posibil sa nu aiba succes...
    Dupa cum cantitatea de "succes" este conditionata si de cantitatea de cunoastere a legii de catre completul care va judeca... Cantitate de "cunoastere" care va fi influentata si de concluzia (timpita si complet in afara legii) a specialistilor de la Curtea de conturi!

    Ne putem astepta la orice!
    In prezent orice judecator sau "curtean" de conturi poate face sau completa legile!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Huhu Rezea 20 august 2020, 09:40
    La : "Neterminații sunt cei care au rupt porțile unitâților inainte de vreme, prin pensii anticipate partiale,...".

    Cum era de asteptat la un ne-militar, iar spui prostii... In conditiile in care efectivele s-au micsorat de la vreo 300.000 la vreo 75.000, cind se desfiintau unitati, pe banda rulanta, care mai sint cei care "au rupt portile unitatilor" dobitocule???

    La : "Un prim pas s-a făcut, totuși. Si Curtea de Conturi a stabilit că era incorect efectuată actualizarea, adică era neterminată. A fost miloasă si s-a gândit că ar fi bine să plătească mai puțin Casele Sectoriale.
    A căzut toată câinoșenia cu care ai apărat tu CSP a MApN.".

    Tot idiot ai ramas!
    "Curtenii" respectivi au hotarit total nelegal!
    Esti incurabil de prost daca poti aduce astfel de argumente!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Zice pasarica idioata : "De ce a vrut Curtea de Conturi să introducă si indexările în plafon?
    Probabil că a vrut să facă un favor pentru cele 2 case sectoriale în culpă...".

    N-a vrut Curtea de conturi!
    Au vrut niste "curteni' de conturi habarnisti!
    Curtea de conturi nu VREA sa faca "favoruri" cuiva, idiotule! Curtea de conturi TREBUIE sa vrea sa se aplice legea... da' cind trimite in control "curteni" habarnisti iese ce-a iesit!

    RăspundețiȘtergere