Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 decembrie 2019

Proiectul Gropan (2)

Sa chiorasc io daca nu-mi pare rau ca sint nevoit sa spun cele ce urmeaza!
Sa ma refer la cineva despre care multa lume are pareri extraordinar de bune!
Acel cineva dovedind ca este definitiv cantonat intr-o lume a lozincilor, si care se pare ca nu prea pricepe ce si cum cu acel proiect de lege (prezentat/sustinut de el si de “specialistii” din acea asociatie) care se afla acum la Senat! (B586/2019).
******************************
La adresa https://www.facebook.com/iliuta.ursulea…/…/2682050052029548…
Ion Nichitean ne prezinta spusele cuiva!
Acel “cuiva” spune: “Proiectul asumat de Gl. Gropan și mult lăudat și de SCMD pe pagina sa oficială, stabilește de fapt că baza de inițiere a calcului pensiilor militare este de 80% din ... 80% din totalul veniturilor brute”!
Nimic mai fals domnilor. “. (el se adreseaza lui Gelu Olescu... dar il agata si pe Mos Alecu pen’ca-i la moda sa-l musti pe-acesta!)
Păi... sa vedem ce zice proiectul... Aveti fotografiile cu doua dintre pagini in care sint cele doua articole din proiect...
Ce spune art.28 (din proiect) : “Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este stabilita la 80% din veniturile brute, impozabile, in 6 luni consecutive......” . Deci 80% din venituri!
Ce spune art.29 (din proiect): “... militarii...cu vechime cumulata....beneficiaza, la implinirea virstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul prevazuta la art.28”. Deci 80% din baza de calcul! Asta insemnind 64% din veniturile brute, impozabile,.... bla, bla, bla! Adica nu 80% din acele venituri, si nici macar 65% (din acele venituri) cit reprezinta, in prezent procentul “de pornire” a calculului pensiei!
Despre restul aiurelilor semnalate in proiect... nicio vorbulita!
Restul zicerilor din acel “raspuns” ... o insailare de articole si ziceri care n-au nici o noima si nici o legatura cu textul proiectului!
Imi mai cere Ion Nichitean sa ma adresez, personal, “in privat”, celui cu raspunsul de mai sus!
Ce vorbesti Franț?!?
El ma birfeste, spunind aiureli, in fata intregii lumi si eu sa-i raspund in privat! I’auzi, ia!
Transmite-i, prin “copy-paste”, cele spuse de mine! Precum si invitatia de a veni aici, eu neavind acces in sanctuarul lui!



3 comentarii:

  1. art. 28 => (baza calcul) = (venituri brute) x 80%
    art. 29 => (pensie) = (baza calcul) x 80%

    80% = 80/100 = 0,8
    64% = 64/100 = 0,64

    deci:

    (pensie) = ((venituri brute) x 80%) x 80%
    (pensie) = (venituri brute) x 0,8 x 0,8
    (pensie) = (venituri brute) x 0,64
    (pensie) = (venituri brute) x 64%

    Perversa chestie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa se fi gândit ca ar ieși un cuantum prea mare,având în vedere ca se actualizeaza la nivelul omologului aflat în activitate? Nu stiu,ma gândeam si eu! Brutul activilor a ajuns destul de sus!

    RăspundețiȘtergere