Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 aprilie 2019

Nu-mi spune că jucăria pe care-am primit-o este defectă... că te bat!

La acea adresa gasim bucuria cuiva care a primit o hotarire a unui tribunal...
Hotarire in care scrie : "Obligă pârâtul la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul la nivelul unei solde lunare realizate la functia de baza în valoare de 1450 lei, începând cu data de 01.02.2017,...".
M-a pus pacatu' sa zic si eu ceva : ""...actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul LA NIVELUL UNEI SOLDE LUNARE BRUTE REALIZATE LA FUNCTIA DE BAZA în valoare de 1450 lei, începând cu data de 01.02.2017,...".
Nu bagam in seama ca dvs. nu aveti SOLDA...
Daca nu e o greseala de dactilografiere (tribunalul a stabilit salariul lunar/baza de calcul a pensiei... nu numai salariul de functie)... pregatiti-va sa dati dvs. niste bani inapoi. Diferenta de pensie de la baza de calcul cu care vi s-a calculat pensia pina la baza de calcul de 1.450 lei...
L.284/2010/ anexa VII Articolul 4
(1) Poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la salariu lunar.
(2) Salariul lunar se compune din salariul funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.".
Bineinteles ca_comentacii care impartaseau bucuria impricinatului au inceput cu "injuraturile"... că ce te pricepi tu??? CPS-ul va pune in aplicare ce s-a cerut in obiectul dosarului, nu ceea ce au hotarit judecatorii!
*******************************
Pentru lamurirea nedumeririi mele :
- "solda lunara bruta realizata la functia de baza" este baza de calcul a pensiei
------ art.28/l.223/2015 : "Articolul 28
(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media SOLDELOR/salariilor LUNARE BRUTE REALIZATE LA FUNCTIA DE BAZA în 6 luni consecutive
- "solda lunara bruta" nu este numai solda de functie... este totalul sumelor pe care le primeste, cu titlul de solda, lunar, un impricinat
------ art.4/Anexa VII/l.284/2010 : "Articolul 4
(1) Poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la salariu lunar.
(2) Salariul lunar se compune din salariul funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.
  (3) Salariul funcţiei de bază este compus din salariul de funcţie, salariul gradului profesional deţinut, gradaţii şi, după caz, salariul de comandă. ...".

Adica, daca nu este o greseala de dactilografiere, tribunalul a hotarit ca intreaga baza de calcul (nu numai salariul de functie) sa fie 1.450... ceea ce inseamna o micsorare a bazei de calcul a pensiei impricinatului... Eu necrezind ca acel impricinat are pensie stabilita cu o baza de calcul mai mica decit 1.450!...
Greseala de dactilografiere nu prea poate sa fie... deoarece textul " solde lunare brute realizate la funcţia de bază " este mult prea lung si diferit fundamental de "solda de functie"!...
Nu mai vorbesc despre bucuria impricinatului ca hotarirea este "executorie"... adica sa primeasca imediat baniii... Probabil ca inca n-a auzit de recente hotariri judecatoresti de "intoarcere" a unor hotariri (cu dat bani multi unor impricinati), intoarcere care-i obliga pe acei impricinati sa returneze banii primiti!

4 comentarii:

  1. Ei, aici trebuie să spun că aveţi dreptate. Chiar dacă ar fi vorba de o eroare materială ce poate fi îndreptată(sau e vorba doar de un rezumat înscris în ECRIS fără atenţie), lupta cu solda de funcţie la valoarea de 1450 e pierdere de timp şi iluzie. Câştigurile din prima instanţă vor fi în marja de eroare judiciară, nu se vor transforma în jurisprudenţă, pentru că argumentarea e subţire rău juridic. Amalgamul de definiri a soldei nu poate fi descâlcit favorabil pentru pensionari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi este Miercurea Mare:Femeia pacatoasa si tradarea lui Iuda.

    Uraciunea aduce cearta, iar dragostea acopera toate gresalele. (Pilde 10, 12)

    Mici tradari la adresa lui Claudiu Ionescu putem observa si la pasarica pacatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Joia Mare: Spalarea picioarelor ucenicilor si Cina cea de Taina.

    Prin tarisoara noastra azi se vopsesc ouale. Cine are!
    Cine nu are e invitat sa le numere pe alea ale lui Adrian Nastase.
    Cam dubios baiatul asta, cu vocea aia asa pitigaiata sa aiba atata oua. 😁
    Doamne Iarta-Ma!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vinerea Mare: Rastignirea lui Isus Hristos.

    Pasarica impreuna cu invataceii sai trebuie sa exerseze iesirea de sub pat si trecerea pe sub masa. Atentie la detalii!

    https://m.dcnews.ro/cum-trebuie-sa-treci-corect-pe-sub-masa-in-vinerea-mare-sfantul-epitaf-detaliu-ignorat-video_649985.html

    RăspundețiȘtergere