Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 aprilie 2019

Fără cap... dar cu coadă...

Exemplu de logica la pasarica:
- enuntarea problemei: sa se demonstreze ca, la actualizarea pensiilor din iun.2017, trebuie sa se adauge si majorarea din 2016
- ipoteza : la actualizarea pensiilor din iun.2017 trebuie sa se adauge si majorarea din 2016
- demonstrarea: facind calculele prin care la actualizarea din iun.2017 se adauga si majorarea din 2016, rezulta ca la actualizarea din iun.2017 trebuie sa se adauge si majorarea din 2016
- concluzie (Q.e.d.): la actualizarea din iun.2017 trebuie sa se adauge si majorarea din 2016!!!
Aceasta este sinteza "activitatii" pasaricii in directia actualizarii pensiilor din iun.2017! Mentinindu-se pe aceeasi prostie de a refuza sa tina cont de prevederile art.60, alin.(1)/l.223/2015.. adica de prevederile care "descriu" exact cum trebuie facuta actualizarea pensiilor!
Dupa ce, de vreo doi ani, tot asta turuie si "demonstreaza" cu calcule si socoteli, acum a venit cu gaselnita unui asa-zis specialist care i-ar fi trimis un "algoritm matematic al art.60 din legea 223/2015" ...
Bineinteles ca pasarica isi imbarbateaza cititorii cu : "Materialul este util și pentru experții contabili care vor fi numiți de instanțe în judecarea contestațiilor la deciziile de actualizare emise de CPS din MApN și SRI. " precum si cu : "Abia acum face istorie acest algoritm în procesele pe care CPS din MApN și SRI le vor pierde pe banda rulantă în instante. ".
Uailei, mama... util pentru experti contabili si algoritm care va face istorie!
Si mai zice cineva ca sa nu se mai combata prostiile spuse pe oriunde, pen'ca cititorii ar trebui sa ia ceea ce-i bun de oriunde ar fi publicat... Da' , daca nimeni nu explica cititorilor prostiile care se publica "pe oriunde"... nu cumva, cititorul, va fi tentat sa ia "de bun" orice prostie??? Mai ales de acolo de unde gaseste ceva care se potriveste cu dorintele lui?!? Dorinte care "depasesc" prevederile legilor!
Vai de capu' nost'!

15 comentarii:

  1. Am întrebat de chestiunea cu pensia de serviciu versus pensia militară de stat şi repede aţi îngropat-o cu o abureală. Verificaţi-vă propriile decizii, în special pe cea de recalculare pe 223 pentru că este mai întemeiată şi explicită, şi cu siguranţă veţi avea ceva surprize verificând terminologia folosită în lege. Apoi, pentru că marşaţi tare pe sticta aplicare a art.60 alin.1, ia vedeţi nu cumva CPS MApN a mai adăugat ceva, după ce a terminat actualizarea "în procentele stabilite la art. 29, 30 și 108 și în funcție de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie"? Aoleu, cum au făcut aşa ceva ? Asta dărâmă orice argumente cum că ei au vrut dar le-a pus frână legea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 23 aprilie 2019, 18:23
      La : "chestiunea cu pensia de serviciu versus pensia militară de stat ...".
      Desi nu vad care-ar fi problema atit de importanta cu acele denumiri... totusi v-am raspuns : "La : "de ce CPS MAI îi zice pensie militară de stat iar CPS MapN pensie de serviciu la cuantumul pensiei calculat".
      Analizati-va "arhiva" si veti vedea ca au fost citeva scapari de acel gen... Marea majoritate a deciziilor de la CPS/MApN sint de acelasi fel cu celelalte... Hai sa fim "scrofulosi" cu probleme de esenta, nu cu eventuale greseli "de dactilografiere"!"
      Ca sa nu mai spunem ca "pensia de serviciu" este una dintre "pensiile militare de stat".
      Daca o tot tineti langa cu aceasta chestiune... priviti la https://mosalecu.blogspot.com/2018/12/blog-post_31.html
      Si mai puteti privi si-n alte multe locuri...

      La : "...nu cumva CPS MApN a mai adăugat ceva...".
      Nu!
      In deciziile de actualizare apare o "deosebire" fata de deciziile de recalculare:
      - in deciziile de recalculare "g-urile" sint mentionate si insumate asa cum si unde sint. Fara a fi "separate" cele care sint acum "in compunerea" SF compusa... La recalculare nu avea nici o importanta unde sint insumate acele "g-uri".
      - in deciziile de actualizare "g-urile" din compunerea SF sint insumate acolo (la cuant.comp. al SF)... intrind la majorarea cu 15%. "G-urile" care nu intra in compunerea SF sint/ramin insumate separat, fara a "beneficia" de majorarea cu 15%...
      - daca va duce mintea puteti verifica si veti vedea ca asa este!

      Lasati-o balta cu băgatu' bățului prin gard la probleme la care nu va pricepeti!

      Ștergere
  2. Constat că principala dtale trăsătură de caracter este identică celei a lui Gică Contra, critici fără a puncta unde și cum, exact ca tembelii de la UE, gen Timmermans, cel care critica ordonanța pe Justiție inainte de a fi emisă, care critica legile pe Justiție trecute prin Parlament, doar așa, de amorul artei, fără a concretiza care prevedere incalcă independența magistraților.
    Ai pierdut mult prin această atitudine și-ți va trebui mult timp de acum încolo pentru a ajunge la capitalul de încredere, care te-a consacrat cândva.
    Fă bine și orice critică argumenteaz-o!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dan 23 aprilie 2019, 19:28
    Gindindu-ma ca ceea ce spun este citit de catre cei care mai au un dram de memorie, nu repet toate cele spuse de mine de prin 2009 incoace... c-ar insemna sa scriu "Razboi si pace" la fiecare postare/comentariu

    La : "Fă bine și orice critică argumenteaz-o!".
    Argumentul este in textul : "Mentinindu-se pe aceeasi prostie de a refuza sa tina cont de prevederile art.60, alin.(1)/l.223/2015.. adica de prevederile care "descriu" exact cum trebuie facuta actualizarea pensiilor!".
    Sau in textele de la https://mosalecu.blogspot.com/2019/03/pentru-cei-care-tot-bat-cimpii-cu-bla.html si de la https://mosalecu.blogspot.com/2019/03/sasa-i-bine-sasa-i-bine.html
    Si de la multe elte locuri...

    Deci... fa si tu bine si citeste inainte de a ma musca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ia explica-le mosule celor 10 insi care îti dau like la orice prostie pe care o debitezi aici, ce crezi d-ta că înseamnă din punct de vedere juridic, că băbeşte ai spus mai sus, aplicarea art. 60 alin (3) din L 223, cea de-a doua etapă a actualizării pennsiilor militare în anii în care sunt posibile atăt indexarea cât şi actualizarea.
    .In decizia de actualizarea publicată pe blogul meu, a primit sau ba vreun leu actualizare SRI-stul de la Casa SRI?.De ce i-au mai dat decizie de actualizare dacă el a rămas cu cuantumul recalculat+ indexarea din 2016 + indexarea din 2017. După logica d+tale si a celor 2 case indexarea cu 5,25% a fost mai favorabilă decât actualizarea soldei de funcţie cu 16%.
    Specialistul care mi-a trimis Metodologia matematică de actualizare îţi dă clasă şi te vei ruşina peste 2-3 luni de mizeriile scrise aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 23 aprilie 2019, 21:02
    La : "Da, din păcate, nu aţi înţeles nimic..
    La bălăngăneli avocățelaresco-bramburistice nu se justifica pierderea timpului pentru discutare...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Huhu Rezea 23 aprilie 2019, 21:51
    La : "...ce crezi d-ta că înseamnă din punct de vedere juridic, că băbeşte ai spus mai sus, aplicarea art. 60 alin (3) din L 223, cea de-a doua etapă a actualizării pennsiilor militare în anii în care sunt posibile atăt indexarea cât şi actualizarea.".
    Nu ce cred eu! Ce spune (cam prea alambicat pentru mintile "albe") legea!
    In anii in care erau (ca nu mai sint) posibile atit indexarea/majorarea cit si actualizarea, intra in plata cuantumul mai mare dintre cel actualizat sau cel anterior in plata caruia i s-au aplicat indexarile/majorarile!
    Chestia cu adaugarea la actualizare a indexarilor anterioare nu este prevazuta in art.60,alin.(1)/l.223/2015.
    Aceasta chestie, cu adaugarea indexarilor succesive (ca nu mai exista actualizari), a fost introdusa in l.223/2015 abia de catre oug 114/2018... si aceasta NUMAI pentru pensiile stabilite dupa 15.09.17!

    La : ".De ce i-au mai dat decizie de actualizare...".
    Pentru ca, daca inca nu stii, asa prevedea art.74,alin.(2)/l/223/2015! Se emite decizie pentru prima actualizare facuta conf.art.60,alin.(1)/l.223/2015! De retinuti si de aici: actualizare facuta conf. art.60, alin.(1)!!!!!

    La : "Specialistul care mi-a trimis Metodologia matematică de actualizare...".
    Hai, las-o dracului cu "specialistu' "!
    Ce specialist e ala care insiruie niste cifre prin care cica demonstreaza ca ceea ce i-ai dictat tu este asa cum i-ai dictat tu (cu adaugarea idexarii/majorarii din 2016 la actualizare) !!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mosule, fii atent ce scrii!
    Alin (3) zicea așa:

    (3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât şi cele ale alin. (1), se aplică dispoziţiile cele mai favorabile.

    Unde vezi că se compară cuantumul actualizat cu cuantumul indexat?
    Indexarea din 2016 rămâne definitivă dacă în acel an nu a avut loc vreo actualizare de solde.
    Aplicarea dispozițiilor mai favorabile înseamnă că în anul 2017 se aplică dispozițiile care îi aduc pensionarului un venit mai mare aplicate la cuantumul calculat/recalculat și indexat existent la 31 12 2016.
    Cresterea prin actualizarea de la alin (1) se evidențiază prin diferența dintre cuantumul actualizat și cei calculat/recalculat.
    Această diferență se compară cu indexarea de 5,25% pentru a stabili care dispoziții sunt mai favorabile pensionarului în 2017
    Doar când diferența este mai mică decât cresterea prin indexare rămâne cuantum actualizat cuantumul în plată la 30 06 2017
    Nu este cazul, însă, la majorarea cu 15% a soldei de funcție potrivit L nr. 152/2017.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Huhu Rezea 24 aprilie 2019, 19:30
    Mai intii nu inteleg de ce nu-l intrebi pe hiper-specialistu' tau?
    Inainte de a-l pune (de a-i accepta bilbiielile) sa faca niste calcule in care sa aplice ideea ca la actualizare trebuie sa se tina cont de majorarea din 2016... șir de calcule din care voi trageti concluzia ca asa trebuie sa se faca (sa se tina cont la actualizare si de majorarea din 2016).

    La : "Unde vezi că se compară cuantumul actualizat cu cuantumul indexat?".
    Si cum dracu sa se stabileasca ce cuantum se pune in plata, daca nu se face o comparatie?

    - in 2016 s-au recalculat pensiile. Imediat dupa recalculare s-a facut majorarea din 2016
    ----- in plata au intrat pensiile recalculate si majorate, sau pensiile din dec.2009 majorate
    - in 2017 pensiile in plata (cele care au intrat in plata in 2016) s-au majorat cu 5,25%
    - in iun.2017 se face actualizarea
    ----- se actualizeaza pensiile recalculate in 2016. Actualizarea se aplica la pensiile recalculate in 2016 inainte de majorarea lor (asa spune art.60, alin.(1))
    ----- din actualizare rezulta un cuantum. Acest cuantum se compara cu cuantumul existent in plata (cel care "suferise" majorarea de 5,25% din 2017). Se pune in plata cuantumul cel mai favorabil (sau, cum spune art.60, alin.(3), se aplica dispozitiile cele mai favorabile)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuantumul rezultat din actualizarea cu 15% din 2017 se compară cu cuantumul calculat/recalculat din anul 2016 pentru a afla creşterea pe care o aduce actualizarea potrivit ailin (1) şi pentru a decide dacă în 2017 se aplică, potrivit alin (3), indexarea cu 5,25% sau actualizarea cu 15%. Alin (3) obligă la aplicarea dispoziţiilor legale mai favorabile în anul 2017, nu la aplicarea cuantumului mai avantajos. Acesta din urmă este reglementat ...ăhăăă..! tocmai de art 111.

      Ștergere
  9. Anonim 24 aprilie 2019, 21:49
    La : " Afirmaţi că actualizarea se face stict conform art. 60 alin.1. Or, vă mai întreb încă o dată, dacă e strict aşa ce mai caută sporul pentru OMM actualizat? Că el nu e prins în art.60 alin.1. ".
    Dac'ai fi cu ceva minte'n cap ai sti ca sporul pentru OMM/SOSP nu este "mod/reguli de stabilire a pensiei"! Este un spor care se acorda la pensia stabilita conf.l.223/2015... Este "altaceva" care se acorda prin alta lege!
    Termina cu prosteala!
    La bălăngăneli avocățelaresco-bramburistice nu se justifica pierderea timpului pentru discutare...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Huhu Rezea 25 aprilie 2019, 12:32
    Se vede treaba ca hiper-specialistu' tau e cam tămîie la cunoasterea legii daca'ti spune (te lasa) sa spui atitea aiureli!

    La : "Alin (3) obligă la aplicarea dispoziţiilor legale mai favorabile în anul 2017, nu la aplicarea cuantumului mai avantajos".
    - la actualizare nici nu este prevazut "cuantumul avantajos"... este prevazuta acea "aplicarea dispozitiilor mai favorabile' care, in practica, duce la acelasi lucru
    - art.11 (cuantumul avantajos) s-a aplicat timpit (din cauza redactarii timpite a legii) - in sensul ca s-au aplicat majorarile din 2016 si 2017 la cuantumul in plata... nu numai la cuantumul rezultat din recalculare, asa cum ar fi fost normal

    La : "Cuantumul rezultat din actualizarea cu 15% din 2017 se compară cu cuantumul calculat/recalculat din anul 2016.........".
    Serios?
    Dac-ai sti ce se'ntimpla'n lumea pensionarilor n-ai vorbi numai in numele celor (putini) carora "demonstratia" specialiZdului tau (a ta in realitate) le-ar face "bine la sanatate"!

    Ia sa vedem ce si cum dupa si cu parerea specialiZdului:

    - pensie recalculata in 2016 = 1.000

    - pensie ramasa in plata in 2016 = 1.200 (retine... nu spun 1.500-2.000 cit au unii din goprizarea contributionista)

    - majorarea din 2016. Pensia recalculata ar deveni 1.050 (adica 1.000+50). Pensia in plata devine 1.260 (adica 1.200+60)

    - majorarea din 2017. Pensia recalculata ar deveni 1.105 (adica 1.000+50+55). Pensia in plata devine 1.326 (adica 1.200+60+66)

    - actualizarea de 15% din SF (asupra intregii baze de calcul cresterea este de sub 8-9%...dar sint darnic si cresc intreaga baza de calcul cu 15%)
    ----- pensia recalculata devine 1.000 x 1,15 = 1.150 (crestere de 150... mai mare decit oricare dintre cresterile de 5,25%). Asta inseamna ca se vor aplica "dispozitiile favorabile", adica actualizarea. Aplicarea acestor dispozitii favorabile insemnind ca se va pune in plata cuantumul rezultat din aplicarea acelor dispozitii favorabile!...
    ----- tu (si alti specialiZdi) vreti sa se adauge si suma din majorarea din 2016... adaugam cei 60 de la pensia in plata (nu cei 50 de la pensia recalculata)
    ----- pensia actualizata cu tot cu acea majorare devine 1.150+60=1.210
    Hopa șa!... Impricinatu' cu pensia asta are, in plata, 1.326... dar, din aplicarea "dispozitiilor favorabile", asa cum vrei tu si specialiZdu tau, va avea, in continuare, numai 1.210...
    ******************
    Asa-zisele demonstratii cu aplicarea aiurea a legii (cu neluarea in seama a art.60,alin.(1)/l.223/2016), prin adaugarea si a majorarii din 2016 "se potriveste", intimplator, numai la unii cu diferente mici intre recalculare si "ramas in plata in 2016"... La diferente mai mari treaba "se'mpute"...
    Daca s-ar fi mentinut actualizarile, cresterea bazelor de calcul cu 25% in 2018 ar fi adus multe pensii recalculate la a fi "in plata", chiar si fara visul vostru aiuritor de adaugare a majorarilor din 2016 si 2017... Iar cresterea din 2019 ar mai fi "scos la lumina" si pe altele... In asa fel incit in 2022 ar fi ramas in plata (din vechile pensii ramase in plata in 2016) numai cele super-goprizate (umflate cu pompa) la contributivizare...

    RăspundețiȘtergere

  11. Prin menţinerea actualizărilor, potrivit L 153, în anii 2018-2022 ar fi fost eliminate, potrivit alin (3) din art 60, mizilicurile de indexări din 2018-2022, dar ar fi rămas indexarea din 2016, pentru că în acel an nu a fost actualizare cu care să se regularizeze.
    Aici am vrut să te aduc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai las'o'ncurcata!
      Despre actualizarea din iun.2017 e vorba!
      Si vad ca n-ai inteles nimic din ce ti-am aratat cum s-ar petrece "evenimentele" in ideea voastra!

      Ștergere
  12. Mosul este inca in vana, a facut-o franjuri pe Pasarica.
    Si asta in Joia Mare, anul de gratie 2019.

    Tudorel Toader zis Iuda Gargamel a plecat de la MJ cu coada intre picioare 😈 👎

    Domnul Augustin Lazar a iesit la pensie cu fruntea sus de la MP. 😇👍

    RăspundețiȘtergere