Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

20 aprilie 2019

Cînd creativitatea se revarsă peste buza cratiței...

Incurajati de demonstratiile tîmpe ale pasaricii (legate de aplicarea majorarii din 2016 si la actualizarea pensiilor din iun.2017), ce si-au zis baietii? Ia, hai "să dăm" majorarea din 2016 si celor pensionati in 2017!...
In acest fel un impricinat, pensionat la 01.01.17, va avea o pensie mai mare cu aproape 2 milioane vechi pe luna... Si va primi, din urma, inca vreo 50 de milioane vechi...
Cum s-a intimplat minunea:
- in 2017 se emite decizie de pensie... Pensie incepind cu 01.01.17
----- cum era normal (art. 59 in forma in vigoare la acea data
....
(5) Prevederile alin. (1) se aplică şi drepturilor de pensie deschise în cursul anului.) la pensia stabilita se aplica majorarea de 5,25% pentru anul 2017
- dupa doi ani, in 2019 se emite decizie de revizuire
----- acelasi impricinat care a incetat raporturile de serviciu in dec.2016, si i s-a deschis dreptul de pensie incepind cu 01.01.17
----- la pensia stabilita (incepind cu 01.01.17) se aplica majorarea de 5% din 2016, iar la pensia astfel majorata se aplica si majorarea de 5,25% din 2017...
Bravos, natiune! Hala sa-ti fie!
S'asteptam demonstratiile pasaricii că_cum_că si celelate CPS-uri ar trebui sa faca la fel cu drepturile la pensie deschise in 2017... si, de ce nu, si celor din 2018, 2019, si'n veacu' vecilor, amin!

18 comentarii:

  1. @Mos Alecu, din cuprinsul Hotararii Comisiei de contestatii a SRI, rezulta ca pensia militara a fost initial recalculata in baza art.109 din Legea nr.223/2015 si ulterior s a mai emis o decizie de revizuire si alta de actualizare..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu scuze pentru ca nu am prezentat deciziile la care ma refeream!...
      Nu vorbeam despre acea hotarire a comisise de la SRI!...

      Ștergere
  2. @ Leon...
    V-am vazut afirmind pe undeva ca seful SMAp nu ar putea avea pensie neta de 10.000 daca ar iesi acum la pensie...
    Aveti dreptate! Ar avea pensie neta de vreo 17.000-18.000!
    Vedeti soldele nete din MApN!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mos Alecu, sa nu exageram: in tabelul MApN pe luna martie 2019 cu minimul si maximul VENITURILOR SALARIALE NETE pentru ofiter cu functie de comanda, este trecuta suma de 17195 lei, dar pensia militara neta este stabilita la nivelul mediei soldelor lunare brute/nete cu excluderea veniturilor prezentate in art 28.din OuG.57/2015..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uitati-va la tabelele din (macar) douazeci si ceva de luni si veti vedea ca sumele "stationeaza" pe-acolo... N-or fi fiind permanent peste 40-50% (din total) numai venituri "nesalariale"...

      Ștergere
  4. Dacă după logica strâmba a Curbei de nivel indexarile se acorda temporar, întrebați-o când o sa va taie și index de 5,25% din 2017.

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi CPS MAI are belele ei, mulţi au primit decizii consecutive diferite, în funcţie de cum s-au descoperit erori. Pensionarul prezentat nu este din 2017 ci din 2016, dreptul la pensie de serviciu se naşte la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu -23.12.2016, iar cuantumul pensiei se stabileşte şi se plăteşte conform art.63. Or, aici apare o altă ciudăţenie legislativă alin.(a) zice că de la data încetării plății soldelor/salariilor lunare iar alin.(b) din prima zi a lunii următoare în funcţie de încadrarea depunerii cererii de pensionare într-o perioadă de 90 de zile. Asta e o prostie birocratică, ce nu are cum să afecteze dreptul la pensie, implicit alte prevederi legale care sunt incidente, respectiv art.59 alin.(5) în forma în vigoare la data deschiderii dreptului la pensie. În speţă , probabil la sesizarea beneficiarului – cam târziu, 03.2019, CPS MAI a emis o decizie de REVIZUIRE, corectând eroarea. Acest lucru nu s-a întâmplat la CPS MapN, cine a ieşit la pensie pe 31.12.2016, a primit încă de la decizia de stabilire, şi indexarea din 2016.
    Această speţă nu are legătură cu deciziile de actualizare.
    Poate ne spuneţi de ce CPS MAI îi zice pensie militară de stat iar CPS MapN pensie de serviciu la cuantumul pensiei calculat din aplicarea prevederilor legale asupra bazei de calcul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 21 aprilie 2019, 11:08
      "Se ezista" doua concepte:
      - dreptul LA pensie - dreptul de A AVEA O PENSIE
      - dreptul DE pensie - cuantumul, cantitatea de bani primita drept pensie

      Dreptul LA pensie se naste, daca vrem se fim "scrofulosi", din momentul in care impricinatul incepe sa munceasca in folosul societatii umane...Acest drept se pune in aplicare la terminarea activitatii, cu indeplinirea unor conditii. La data indeplinirii conditiilor legale (virsta si vechime in munca) acest drept LA pensie devine efectiv.
      Dreptul LA pensie nu sufera nici un fel de modificari de la data aplicarii lui efective. Dreptul LA pensii de anumite feluri (de mostenitor, de invaliditate, de serviciu pentru judecatori si procurori) poate fi pierdut (nu majorat sau micsorat) in anumite situatii... impricinatii care au pierdut dreptul LA acel tip de pensie avind, in continuare, dreptul LA alt tip de pensie.

      Dreptul DE pensie poate suferi oricind modificari (majorari sau diminuari), aceste "intimplari" petrecindu-se la datele si in conditiile stabilite de legi. Adica dreptului DE pensie (nu dreptul LA pensie) stabilit conf. art.63/l.223/2015 i se aplica prevederile art.59, ali.(5)/l.223.2015...

      Ștergere
    2. @Anonim 21 aprilie 2019, 11:08
      La : "Asta e o prostie birocratică,..." .
      Deocamdata in lege se vorbeste despre "drepturile DE pensie"...

      La : "Acest lucru nu s-a întâmplat la CPS MapN, cine a ieşit la pensie pe 31.12.2016,...".
      Normal... i s-a deschis dreptul DE pensie in 2016, i s-a aplicat si majorarea din 2016.

      La : "de ce CPS MAI îi zice pensie militară de stat iar CPS MapN pensie de serviciu la cuantumul pensiei calculat".
      Analizati-va "arhiva" si veti vedea ca au fost citeva scapari de acel gen... Marea majoritate a deciziilor de la CPS/MApN sint de acelasi fel cu celelalte... Hai sa fim "scrofulosi" cu probleme de esenta, nu cu eventuale greseli "de dactilografiere"!

      La : "Această speţă nu are legătură cu deciziile de actualizare.".
      Ba are!
      Are legatura prin aplicarea "dupa ureche" a prevederilor legii!
      Lege (buna, rea) care-i, deocamdata, in vigoare!

      Ștergere
    3. La "mos alecu 21 aprilie 2019, 14:34" s-a strecurat o greseala: pensia "de mostenitor" trebuind a fi citita ca "pensie de urmas"!

      Ștergere
  6. @Hubu Rezea 21 aprilie 2019, 09:48:
    La : "Dacă după logica strâmba a Curbei de nivel indexarile se acorda temporar, întrebați-o când o sa va taie și index de 5,25% din 2017.".

    Mai intii... corecteaza-ti, dracului, numele sub care te prezinti!
    Mai de-al doilea... nu'nteleg ce vrei sa spui!
    Eu ti-am oferit un prilej de a continua sa spui prostii: sa sustii ca (asa cum aplica legeaCPS/MAI) ar trebui ca si la cei pensionati in 2017 sa li se aplice majorarea din 2016! Pentru ca modul de aplicare (aiurea) a legii de catre CPS/MAI, este argumentul tau suprem in sustinerea prostiei cu aplicarea majorarii din 2016 si la actualizarea din iun.2017!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mosule cu plete dalbe!
    Hai ca in Saptamana Mare postez pe aici, pe huhurez.com ar fi binevenita o exorcizare. 😁

    Fiat justitia, et pereat mundus!

    Ideal ar fi ca oamenii cand voteaza sa cantareasca bine intre inima, creier si stomac. 😁

    Salutari de la Marea Neagra!

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1483361918376651&id=229279457118243&_rdr

    PS:Interesant este ca Huhu Rezea mai nou Hubu Rezea spune ca nu a vazut pe grupurile militare de pe Facebook redistribuirea articolelor de pe aici.
    Dar nu are cont.
    Cum o naviga pe acolo doar dumnealui stie.
    Si unii dintre noi, evident. 😁
    Poate o avea puteri extrasenzoriale precum piratul devenit corsar, Basescu. 😁😂

    RăspundețiȘtergere
  8. @reddog 22 aprilie 2019, 13:14
    La : "...Hubu Rezea spune ca nu a vazut pe grupurile militare de pe Facebook redistribuirea articolelor de pe aici.".
    Pentru a fi pe deplin corecti:
    - in cuibarul sau, pasarica, spune (se plinge) ca nu a vazut timpeniile LUI redistribuite pe "facebuci" (*postarile mele de pe acest blog sint, in cea mai mare parte, "redistribuiri" ale postarilor mele de pe contul meu de facebook*... iar de acolo sint "share-uite/distribuite" de catre alti cititori si prin alte locuri).

    La : "Cum o naviga pe acolo doar dumnealui stie.".
    - unele (multe) pagini/conturi de facebook pot fi citite chiar si de catre cei care nu au conturi facebook... numai o setare "restrictiva" a acestora le face inaccesibile celor fara conturi facebook.
    - pentru cei care au conturi facebook este obligatorie "logarea" la acel cont pentru a citi si alte pagini/conturi... altfel, in cel mai bun caz, facebook va va arata doar o scurta prezentare a paginii/contului accesat...

    Puteri "extrasenzoriale" are pasarica! Are putere de a îmbrobodi niste cetateni care, prin accesarile facute bloagei sale, ii "îngrașă" contul bancar!
    Cetateni carora le place ca cineva, care se autodeclara cunoscator (maestru avocat), le "produce" cintecul pe care urechea lor doresta sa-l auda! Cetateni care nu-si pun problema (si nici nu-i duce mintea macar sa citeasca "legea") sa verifice ceea ce le spune "maestrul"! Pentru ei este supra-suficient: a spus maestrul, asa este!
    Vorba lui Einstein: "Universul si prostia umana sint infinite! Despre univers mai am oarecare indoieli!"! (*Doua lucruri sunt infinite: Universul si stupiditatea umana; nu sunt prea sigur in privinta Universului*).

    RăspundețiȘtergere
  9. Mosule
    Stim cum functioneaza Facebook, cum, cat si ce poate vedea cineva fara cont.

    Vorba multa saracia omului.
    Ca sa fim scurt si la obiect se impune o intrebare adresata lui Huhu/Hubu Rezea si ciracilor sai cu codita si cornite.

    Va lepadati de Satana? 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum dracu sa se lepede pasarica de Satana cind "banu-i ochiu' dracului"???
      Chestia grava-i ca, se pare, ca el îi convins ca prostiile pe care le sustine sint "adevarul absolut"!!!

      Iar majoritatea (marea majoritate) a "ciracilor" sint reprezentantii tipici ai populimii degrabă înghițitoare de orice prostii care-i "aceea care ne gâghilă urechile într-un mod plăcut"!

      Ștergere
    2. Subliminal vreti sa induceti ideea ca este o mare legatura intre pasarica, Satana, ochi si bani?

      Ștergere
  10. Cred că ar fi mai bine să luăm ce este BUN de pe orice SITE!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Alexcta 23 aprilie 2019, 13:51
    La : "Cred că ar fi mai bine să luăm ce este BUN de pe orice SITE!".

    Si ce faceti cind nu vi se atrage atentia/demonstreaza ca se spun prostii pe unele din acele "orice site-uri" ??? Puneti botu' si luati prostiile ca fiind adevaruri!???! Mai ales atunci cind pe unele din acele "orice site-uri" vi se spune asa cum doriti sa vi se spuna... nu asa cum ar trebui/ar fi corect/ar fi legal sa vi se spuna!

    RăspundețiȘtergere