Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

05 ianuarie 2019

Impozitarea la păsărica...

Din gîndireala de larga recunoastere internationala a maestrului ... pasarica, bre!... Atit de larga recunoastere, incit cititorii bloagei lui cad cu totii in c.r de emotia resimtita la atita invatatura care se revarsa asupra lor!
Ne zice (de la catedra) "maestrul : "Deci, pensia militară este calculată dintr-o bază de calcul deja impozitată. De ce mai este impozitat cu 10%, conform Codului Fiscal, cuantumul care trece peste 2000 lei?Nu este asta impozitate dublă, domnilor guvernanți și domnilor finanțiști din structurile militare? ".
Păi, bine, bă maestre, atunci si dobinzile la depozitele bancare sa nu mai fie impozitate... pen'ca ca depozitele provin din salariile, deja impozitate, ale impricinatilor!...
Sau... profitul patronilor de private sa nu mai fie impozitat... pen'c'acel profit provine din incasarile facute din salariile cumparatorilor, salarii care au fost impozitate!
Cind astfel de ineptii (cu dubla impozitare) erau zise (si mai sint s'acuma) de catre feluriti șefuți pe la sindicatele "noastre"... era de'nteles: baietii nu au de unde sa stie legle! Da' cind astfel de zise sint ale unui "maestru" in cunoasterea legilor si mecanismelor lor... te iei cu miinile de cap!

2 comentarii:

  1. @mos alecu, sa intelegem ca nu era deloc bine ca pana in iulie 2000 pensiile NU erau impozitate si dupa aceasta data Premierul Mugur Isarescu le-a impozitat si ne-a facut un mare bine..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leon 5 ianuarie 2019, 20:15
      Imi mai spunea cineva, pe facebook, ca pensiile nu trebuie impozitate deoarece sint "drepturi cuvenite" .
      Si i-am raspuns :
      "Hai lasati-o'ncurcata!
      Si salariile sint "drepturi cuvenite"... si, totusi, se impoziteaza! Contravaloare normei de hrana este "drept cuvenit"... si nu se impoziteaza!
      Veniturile realizate de "creatorii de programe de calculator" sint "drepturi cuvenite"... si nu se impoziteaza!
      Adica politica de impozitare aplicata de un stat nu se combate cu "demonstratii timpite"!
      Statul românesc a hotărit (in timpul guvernarii "lăbărale" ... Isarescu, 2000) ca pensiile treb'e impozitate. Punct!".

      Venind la comentariul dvs....
      N-am spus "nicaria" ca impozitarea pensiilor ar fi "de bine" sau "de rau"... (vedeti raspunsul pe care l-am dat celui de pe facebook).
      Am spus ca "rautatea" impozitarii pensiilor nu poate fi enuntata prin "demonstratii timpite"!

      Ștergere