Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

02 ianuarie 2019

Le scoate ca papagalu' zodiile la bîlci...

Bloaga pasaricii devine, pe zi ce trece, o adevarata colectie de timpenii doveditoare a necunoasterii legilor de catre "patron"!
"Auditoriul" lui, luind de bune aiurelile, "brodeaza, fiecare dupa putirință, fantezii care mai de care!...
Dintre "panseurile" pasaricii in aceste zile:
1) "Cei care lucrează în condiții deosebite, în loc să beneficieze de o creștere a cuantumului pensiei, conform sporului pentru vechime din art. 29, sunt penalizati cu 4% la solda netă și la pensia netă. Iar cei care lucrează în condiții speciale și alte condiții au solda netă și pensia militară mai mică cu încă 8%." .
Referindu-se la faptul ca pentru cei ce lucreaza in CD se plateste CAS cu 4% mai mare, iar pentru cei din CS cu 8% mai mare... Plusuri care, in mintea lui, afecteaza netul soldei... implicit pensia neta a impricinatului...
Ar trebui sa-i spuneti ca acele "plusuri" de CAS nu sint platite de impricinati - sint platite de angajatori - deci nu afecteaza netul soldei impricinatului.
Si, pentru a-i dovedi ca-i habarnist, mai spuneti-i pasaricii ca, pentru militari, nu se plateste CAS (Contrib.pt. Asig. Soc. -pensii pe l.263/2010) , cu atit mai putin acele "plusuri"... Pentru pensii militarii platesc Contrib.Individ.la Bugetul de Stat... care-i altceva, si nu are "plusuri" pentru conditii de munca...
2) "@Leon
CIBS+CASS din solda lunară brută este egală cu 25%" .
Facet-va mila careva si spuneti-i
- Contrib.Individuala la Bugetul de Stat (egala cu Contrib.de Asig. Soc. a civililor, dar nu CAS) de 25%
- Contrib.de Asig.Soc. de Sanat. de 10%
3) De ultima ora ... asta dovedind ca "maestrul", habarnist cu spume, insista in a se face de ris!
"...cel care are condiții speciale si alte condiții pierde și mai mult pentru că plătește contribuții sociale de 25% + 8% ți are o soldă brută lunară mai mică."
Inca o data: faceti-va mila de rusinea pe care ar trebui s'o aiba si sa nu mai dea sfaturi, si, mai ales, faceti-va mila de cei care iau de bune aiurelile mestrului ! Transmiteti-i corecturile necesare!

2 comentarii:

  1. @moș Alecu
    Am avut în intenție sa-i atrag atenția pasaricii că susține prostii pe acolo însă datorită faptului că m-am retras l-am lăsat sa-si etaleze prostia în fața turmei care behaia in frunte cu @Leon a aprobare pentru spusele pasaricii.
    In lipsa matale, eu ce-i mai luminam pe acolo.
    Dacă nu-i de unde, nu poti sa le ceri judecăți de valoare și interpretarea corectă a legii.
    Felicitări pentru că ați sesizat fenomenul.

    RăspundețiȘtergere
  2. T3, daca citesti mai atent comentariile mele pe blogul Huhurez o sa observi ca am si argumente contrare celor sustinute de Admin!
    Referitor la legislatia pensiilor militare sa stii ca am luat notite si de la Huhu Rezea, si de la I.Ch si de la Mos Alecu..!

    RăspundețiȘtergere