28 noiembrie 2024
Joi, 28 noiembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, Klaus Iohannis.
Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu are atribuții legate de desfășurarea procesului electoral, însă, în cazul în care există elemente cu impact asupra securității naționale, se impune analiza acestor aspecte în cadrul unei reuniuni a CSAT.
În cadrul ședinței, reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniul apărării, al ordinii publice și al securității naționale au prezentat evaluări cu privire la posibile riscuri la adresa securității naționale, generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral.
Potrivit documentelor prezentate, membrii Consiliului au constatat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral.
De asemenea, a fost confirmat faptul că, în actualul context de securitate regional și mai ales electoral, România, alături de alte state de pe Flancul Estic al NATO, a devenit o prioritate pentru acțiunile ostile ale unor actori statali și non-statali, în special Federația Rusă, existând din partea acesteia un interes în creștere pentru a influența agenda publică în societatea românească și coeziunea socială.
Din analiza documentelor a reieșit, totodată, că, prin încălcarea legislației electorale, un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe care platforma TikTok l-a acordat acestuia prin faptul că nu l-a marcat drept candidat politic, respectiv fără a-i cere obligația de a marca materialele electorale de tip video cu codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă la desemnarea mandatarului financiar coordonator, obligație impusă prin legislația electorală.
𝐀𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥, 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐚 𝐜𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮𝐭 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯 𝐢̂𝐧 𝐫𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐢𝐥𝐚𝐥𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐠𝐨𝐫𝐢𝐭𝐦𝐢𝐢 𝐓𝐢𝐤𝐓𝐨𝐤 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥𝐞, 𝐢𝐚𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬̦𝐭𝐢𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐟𝐢𝐥𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐦𝐚𝐬𝐢𝐯, 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐮𝐚̂𝐧𝐝 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐧𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐢.
Acest tratament preferențial a fost potențat cu nerespectarea de către TikTok a Deciziei Biroului Electoral Central, care a constatat că, în fapt, compania chineză, contrar celor comunicate în mod oficial autorităților române, nu a implementat sub niciun aspect prevederile Deciziei BEC.
Din această perspectivă, CSAT a luat act de faptul că, în mod cert, rețeaua de socializare TikTok, prin neimplementarea Deciziei BEC, nu a respectat normele legale care reglementează desfășurarea procesului electoral, cu impact asupra rezultatului final al acestuia.
𝐈̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐞𝐧𝐬, 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐮 𝐜𝐞𝐫𝐮𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐚𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞, 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐚𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐛𝐮𝐧𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞𝐦𝐞𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞, 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐥𝐚𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 s𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐂𝐒𝐀𝐓.
https://csat.presidency.ro/ro/comuni/sedinta-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii1732806302
&&&&&&&&&&&&&&&&&
Legea 415/2002
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/37198
Art.5
(1) Preşedintele României îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului
Suprem de Apărare a Ţării.
(2) Primul-ministru al Guvernului României îndeplineşte funcţia de
vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
...
(3) Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării
naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul
justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice,
directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de
Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial
pentru securitate naţională.
Articolul 4
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării are următoarele atribuţii:
a) analizează şi/sau propune, potrivit legii, promovarea:
...
4. datelor, informărilor şi evaluărilor furnizate de serviciile de informaţii
şi de celelalte structuri cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale;
c) propune spre aprobare:
...
2. măsurile necesare pentru apărarea şi restabilirea ordinii constituţionale;
f) aproba:
...
20. rapoartele şi informările prezentate de conducători ai organelor
administraţiei publice, referitoare la securitatea naţională;
21. planurile generale de căutare a informaţiilor prezentate de instituţiile şi
structurile cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale;
22. principalele direcţii de activitate şi măsurile generale necesare pentru
înlăturarea ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale;
i) exercita orice alte atribuţii prevăzute de lege în domeniul apărării ţării
şi al siguranţei naţionale.
Articolul 12
(1) Hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se semnează de
preşedintele acestuia şi se comunica autorităţilor administraţiei publice şi
instituţiilor publice la care se referă, integral sau în extras, cu excepţia
celor pentru care se hotărăşte altfel. Hotărârile care au caracter de secret de
stat se comunica cu respectarea prevederilor legale privind protecţia
informaţiilor clasificate.
Citiți și vedeți cum sunt luata deciziile CSAT.Vae Victis!!!
RăspundețiȘtergerehttps://www.digi24.ro/stiri/actualitate/tiktok-catre-autoritati-nu-am-gasit-nicio-dovada-a-vreunei-influente-straine-am-sters-10-000-000-de-fake-followers-in-romania-3024819
versus
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/presedintele-klaus-iohannis-a-convocat-csat-pentru-joi-ce-tema-este-pe-ordinea-de-zi-a-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii-3023203
Se înțelege foarte clar care e situația și cine minte cu nerușinare.Vor avea curajul să-l scoată de pe buletinul de vot în condițiile în care a fost validat tot de ei?
MA ce ai facut ? in loc sa ne dai topic cu lideri/intalniri/promisiuni/amenintari guvernanti , tu ne bagi pe chestii serioase...
RăspundețiȘtergereAsa... ca chestie...
RăspundețiȘtergereFara nicio conotatie electorala... de afinitati sau inclinatii spre unu', altu'...
Da' nu se poate sa nu apara intrebarile:
- cine's cei ("catindati", care va s'zica) care s-au ridicat cu hotarire, si cu amenintari de mari dezordini "poporale", impotriva renumararii voturilor, precum si a hotaririi CSAT???
- de ce oare???
Ș'alta'ntrebare...
RăspundețiȘtergere- un fost membru al CCR (ba chiar prezident al CCR) isi da cu parerea ca_cum_ca CCR poate invalida alegerile, da' ar fi periculos "pentru popor si pentru tara"
- bine, neicusorule, puisorule, da' tu cind ai invalidat referendumul de demitere a bășinescului, n'o fo' periculos "pentru popor si pentru tara"???
@Anonim 29.11.2024, 00:53
RăspundețiȘtergereLa : "Citiți și vedeți cum sunt luata deciziile CSAT.Vae Victis!!!
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/tiktok-catre-autoritati-nu-am-gasit-nicio-dovada-a-vreunei-influente-straine-am-sters-10-000-000-de-fake-followers-in-romania-3024819
versus
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/presedintele-klaus-iohannis-a-convocat-csat-pentru-joi-ce-tema-este-pe-ordinea-de-zi-a-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii-3023203
Se înțelege foarte clar care e situația și cine minte cu nerușinare.Vor avea curajul să-l scoată de pe buletinul de vot în condițiile în care a fost validat tot de ei?".
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ahîm!
E clar!
Un cineva baga cutitul in inima cuiva!
Se apara spunind ca a dorit sa previna un infarct care urma sa se produca peste 50 de ani!
Judecatorul spune c'acel cineva este criminal!
De pe margine, altcineva da dreptate "cinevaului" cu cutitu', spunind ca judecatoru' minte cu nerusinare!
Bravos, naitune, halal sa-ti fie cu asa mari "gîndiriști"! Numai buni de'a fi mari sefi si specialisti de asociatii!
Poate interesează.
RăspundețiȘtergereÎn Monitorul Oficial Nr 1185/28.11.2024 s-a publicat HG 1506/27.11.2024 care prevede că începând cu 01/01/2025 salariul minim brut pe tara garantat in plata , fara a include sporuri și alte adausuri, se stabilește la suma de 4050 lei lunar.
Anul 2024 a început cu un salariu brut minim garantat in plata de 3300 lei, de la 1 iulie a ajuns la 3700 lei.
RăspundețiȘtergere@Mos Alecu
RăspundețiȘtergere1. Ce credeți că se va întâmpla astăzi la mitingul lui Dogaru și ROMIL?
2. Dogaru este în rezervă sau în retragere? Dacă este în retragere, are o problemă la mansardă după modul cum semnează cu (r).
https://www.stiripesurse.ro/viktor-orban-vorbeste-despre-alegerile-din-romania-este-un-experiment_3508031.html
RăspundețiȘtergere@QSA? 29.11.2024, 11:45
RăspundețiȘtergereLa : "@Mos Alecu
1. Ce credeți că se va întâmpla astăzi la mitingul lui Dogaru și ROMIL?
2. Dogaru este în rezervă sau în retragere? Dacă este în retragere, are o problemă la mansardă după modul cum semnează cu (r).".
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
1. Se vor intimpla intimplari!
2. Dac'ar fi numai problema cu acel (r) n-ar fi mare lucru!
*În atenția tuturor membrilor FSNPPC!*
RăspundețiȘtergereAstăzi, 29.11.2024, între orele 11.00-12.10, la solicitarea domnului prim-ministru, la sediul Guvernului, a avut loc o întâlnire între Guvern și reprezentanți ai pensionarilor militari! Din partea Guvernului au participat: premierul Ciolacu, vicepremierul Neacsu, MAI (secretar de stat Despescu Bogdan), MApN (ministrul Tâlvăr), M. Finantelor (ministrul Boloș), M. Justiției (secretar de stat).
Pensionarii militari au fost reprezentați de 6 asociații plus SNPPC (singurul sindicat din MAI participant)!
*Discuțiile s-au axat strict pe subiectul invitației: PENSIILE MILITARE!*
snppc.ro
CONCLUZII:
- Premierul ne-a prezentat punctul de vedere al Guvernului pe care , până la 03.12.2024 are termen sa-l inainteze către CCR, punct de vedere în care combate contestația Avocatului Poporului la 3 din cele 4 puncte (este de acord, ca și noi, că actualizarea trebuie aplicată tuturor pensionarilor militari).
- Premierul a precizat ca putem fi in 3 situații în urma deciziei CCR:
1. *CCR respinge contestația* situație în care Legea merge la promulgare, se publică în M.Of și intră în vigoare la 3 zile de la publicare (varianta favorabilă nouă);
snppc.ro
2. *CCR admite în parte contestația* ( foarte probabil) pe neaplicarea legii celor care dețin funcții de parlamentar si/sau în guvern (art.59, ind.3 din L559/2024) situație în care este nevoie de OUG care să corecteze acest segment;
3. *CCR admite in tot contestația,* situație in care este nevoie de OUG care să corecteze elementele de neconstituționalitate stabilite de CCR.
Este clar că la o astfel de OUG a făcut referire saptamana aceasta premierul, când a spus că dorește să rezolve până la finalul anului problema pensiilor militare, varianta cu OUG fiind mai rapida decat reîntoarcerea L559 în Parlament pentru a fi corectată, (interesul nostru este să aplicăm actualizarea pensiilor până la 31.12.2024).
snppc.ro
FSNPPC a mai solicitat premierului:
A.*lămuriri privind indexarea pensiilor militare cu inflația!* Raspunsul premierului, confirmat și de ministrul Finantelor, a fost ca pensiile militare aflate in plată la 31.12.2024, se indexează cu rata inflației cunoscute la 01.01.2025.
B. *eliminarea discriminării femeilor politist/militar care nu beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare copil nascut/adoptat și crescut pana la 18/26 ani*, așa cum beneficiază mamele din sistemul public de pensii. Aici premierul ne-a solicitat în scris ceea ce trebuie corectat, lucru pe care îl vom face in cel mai scurt timp!
_Luni, la ora 12.00 vom avea o primă intâlnire tehnică la Guvern._
*Vă vom ține la curent cu evoluția situației!*
BExC FSNPPC
@Anonim 29.11.2024, 15:51
RăspundețiȘtergereLa : "*În atenția tuturor membrilor FSNPPC!*
Astăzi, 29.11.2024, între orele 11.00-12.10......- Premierul a precizat ca putem fi in 3 situații în urma deciziei CCR:
1. *CCR respinge contestația* situație în care Legea merge la promulgare, se publică în M.Of și intră în vigoare la 3 zile de la publicare (varianta favorabilă nouă);
snppc.ro
2. *CCR admite în parte contestația* ( foarte probabil) pe neaplicarea legii celor care dețin funcții de parlamentar si/sau în guvern (art.59, ind.3 din L559/2024) situație în care este nevoie de OUG care să corecteze acest segment;
3. *CCR admite in tot contestația,* situație in care este nevoie de OUG care să corecteze elementele de neconstituționalitate stabilite de CCR.
Este clar că la o astfel de OUG a făcut referire saptamana aceasta premierul, când a spus că dorește să rezolve până la finalul anului problema pensiilor militare, varianta cu OUG fiind mai rapida decat reîntoarcerea L559 în Parlament pentru a fi corectată, (interesul nostru este să aplicăm actualizarea pensiilor până la 31.12.2024).....".
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Băieții care se dau cu curu de pămînt ca_cît îs ei de "dăștepți în cap" cu_cunosterea legilor, iar au dat cu mucii in fasole!
Legile declarate neconstitutionale nu pot fi "corectate" decit de Parlament... nu prin ordonante ale guvernului!
Cu atit mai mult neconstitutionalitatea care priveste legile inainte de promulgarea acestora!
C'așa zice "sfînta Constituțiune":
"Articolul 147
...
(2) În cazurile de neconstituționalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozițiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curții Constituționale.".
Ș'uite'așa s-a confirmat, înc'odată, convingerea decidentilor că: "Zi-le, bre, orice vor ei s'audă! Că's fraieri se bucură, pun botu' și se gudură la orice năstrușnicie!".
Parca vad...ca cei de dupa 2017 nu luam nici macar indexarea.......daca trece legea...
RăspundețiȘtergere