Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

06 septembrie 2024

Fiii ploii (2)

Multa lume n-a inteles ce-i cu acea crestere de la 2.000 la 3.000 a plafonului de neimpozitare a pensiilor, si cui se aplica!

Multa lume nu crede, si nu intelege, ce spune l.244/2024, si crede ceea ce a auzit la televizor si ce le-au spus niste politicieni!

S-o luam de la capat...

Impozitarea pensiilor se face conform l.227/2015 (Codul fiscal)

L.244/2024 a introdus niste modificari la l.227/2015 (Codul fiscal)

Modificarile introduse sint la art.100 si art.101/l.227/2015 (codul fiscal)

Impozitarea de la art.100/l.227/2015 nu se refera la pensiile din sistemul public, la pensiile de serviciu (magistrati, grefieri, diplomati, personal Curtea de conturi, aviatori civili, functionari publici parlamentari) si nici la pensiile militare de stat.
Aceste categorii de pensii sint impozitate conform dispozitiilor art.101/l.227/2015 (codul fiscal).

Articolul 100/l.227/2015 a devenit:
“Articolul 100
Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii
(1)Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată, potrivit prevederilor titlului V - Contribuții sociale obligatorii.
Nota
Începând cu data de 01-10-2024, potrivit art. I din LEGEA nr. 244 din 5 septembrie 2024, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 899 din 5 septembrie 2024, la articolul 100, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
(1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei.

Dar, cum am spus, acest articol nu se aplica impozitarii acelor categorii de pensii!

Articolul 101/l.227/2015 (Codul fiscal) a devenit:
“Articolul 101 Calculul impozitului pe venitul din pensii și termenul de plată...
..................
(2) Impozitul lunar se determină de fiecare plătitor de venit din pensii, astfel:
a) pentru venitul lunar din pensii determinat ca urmare a aplicării principiului contributivității (***pensiile din sistemul public de pensii***), indiferent de nivelul acestuia, din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, se aplică o cotă de impunere de 10%;.....
Notă
Potrivit art. III din LEGEA nr. 244 din 5 septembrie 2024, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 899 din 5 septembrie 2024, începând cu veniturile din pensii aferente lunii octombrie 2024, plafonul lunar neimpozabil prevăzut la art. 101 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, este în sumă de 3.000 lei.

b) pentru venitul lunar din pensii care are atât componentă contributivă, cât și componentă necontributivă (***pensiile de serviciu enumerate mai sus***), din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, pentru partea contributivă se aplică dispozițiile lit. a), respectiv o cotă de impunere de 10%, iar pentru partea necontributivă se aplică progresiv următoarele cote de impunere:...

c) pentru venitul lunar din pensii care are doar componentă necontributivă (***pensiile militare de stat***), din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, se aplică progresiv următoarele cote de impunere:...

Deoarece acea prevedere de la art.101, alin.(2), lit.a) (***, plafonul lunar neimpozabil prevăzut la art. 101 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, este în sumă de 3.000 lei***) nu se gaseste si la art.101, alin.(2) lit.b) si lit.c), plafonul lunar neimpozabil de 3.000 lei nu se aplica si la impozitarea acelor categorii de pensii (pensii de serviciu si pensii militare de stat), la acestea raminind plafonul lunar neimpozabil de 2.000 lei!.

Adica... lasati orice speranta si nu mai vînturați aiureli!

 

108 comentarii:

  1. Cei ce cred că, inclusiv, pensionarii militari beneficiază de prevederile Legii 244/2024, se înșeală AMARNIC!! Valabil și pentru cei care postează pe alt blog.
    Cât să ai mintea în "ceață" să nu pricepi acest lucru? Nu vom primi NIMIC, în plus, de la 01.10 2024!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine! Care e proble!ma? Probabil decidenții care au luat aceasta decizie,sau uitat în sus la cei care au pensiile babane,nu și în jos, la cei ieșiți până în 2017.

    RăspundețiȘtergere


  3. Decidenții au fost dobitocii din Parlament, care puteau să se gândească și la pensionarii militari. Dacă făceau acest lucru, probabil, le săreau alții în cap că, vezi Doamne, sunt "speciali".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi sa nu.Dobitocii despre care faci vorbire sunt ca noi cand eram activi.Nu misca in front si votează după cum tine degetul mare seful de grup parlamentar.

      Ștergere
  4. @QSA? 07.09.2024, 11:06
    La : "Decidenții au fost dobitocii din Parlament, care puteau să se gândească și la pensionarii militari. Dacă făceau acest lucru, probabil, le săreau alții în cap că, vezi Doamne, sunt "speciali".".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Oooofff, of, of!...
    Naivitate, naivitate!

    Dupa votul uninominal marca Pirvulescu (***actual sefuț la o institutie de invatamint-futelnita***), calitatea parlamentarilor a tot scazut spre 0 (zero), cu tendinta de trecere spre minus!

    Actualii parlamentari sint in campanie de culegere a bunavointei sefilor care sa-i puna pe liste... asa ca voteaza orice le pun in fata respectivii sefi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă pe liste vor fi puși tot aceeași (cei din prezent), am pus-o rău de tot!
    Noi cei din Argeș ne-am convins cu ei.
    Vedeți cele două "ministre", de la ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru distribuitorii de prostii de-ale juristilor pulii, care spun ce le-au spus altii sa spuna, ca stiu ei care-i adevarul-adevarat, fara sa aiba habar despre ce'nseamna "prelucrarea" de inregistrari, filmari, s'alte cele asa zise "docomente doveditoare"... Mergeti la specialistu'n imprastierea de aiureli!
    Ș'o sa aveti acolo si multe aprecieri de la cifrimii "discutători"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Instituția de învățământ "futelnita" a scos multe generații de asa ziși "mari specialisti" în ale multor porcării!
    Oare șeful astura care se ocupau cu "sondarea" tinerelor ,acest Firfizonacche,șeful,de,o fi avut și el vreo camera la hotelul instituției?
    Oare el își v adepune demisia ca Pulai se ocupa cu implementarea în absolut a tinerelor stidente?Oare de atâta timp,nu a aflat chiar nimic? Mira-m-aș sa nu fi știut nimic!?!?

    RăspundețiȘtergere
  8. .."instituția"..respectivă (oarecum vecină = întâmplător sau..nu..!..= cu.."APACA.."..) "instruia" (și cred că și acum face același lucru..😜❗) PROPAGANDIȘTII din toate "structurile" (dar în special: MASS-MEDIA..) care.. "veneau în contact "(=adică..MANIPULAU !) ..cu.."publicul.. larg"= adică cu.."poporul"..(nu era o întâmplare..că se află pe bulevardul cu numele:.."ARMATA POPORULUI" (😜❗)..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MIHĂIȚĂ
      Lîngă fosta APACA , era gard în gard DMI-ul al Comandamentului Serviciilor Armatei . La ea te referi , că nu am înțeles.

      Ștergere
    2. Leo:
      1. ..mi-a scăpat să scriu că..mă adresam lui: @ GG' (07.09.2035/22:41')..,
      2. ..dacă nu mă înșel, comandamentul..pe care-l l pomenești.., vecin cu.."APACA".., era pe actualul.."B-d.V.Milea".., nu pe B-dul. ARMATA POPORULUI (!), iar eu vorbeam despre..fosta Academie Șt. GHEORGHIU.."= de pe B-dul ARMATA POPORULUI..😜😈❗

      Ștergere
    3. @MIHĂIȚĂ , ești neatent.
      DMI-ul era gard în gard cu Apaca , nu comandamentul.
      2574 era chiar lîngă DMRU , 2505 și Direcția a IV-a .

      Ștergere
    4. 🌞Leo:
      ..sunt.."atent"..😜❗, dar văd că te faci că.."nu ești atent"..(!) și..insiști.."pe lângă subiect.." (care nu e: nici comandamentul.., nici ..DMI- ul.. său.., structuri care nu prezintă.."interes".. în comentariile mele.., dar nici în celelalte comentarii..)..🤔😜❗;
      .."subiectul"..era "vecinătatea" dintre APACA..și "Academia Ștefan GHEORGHIU"..🤔❓😜❗= care pregătea/ pregătește= instruiește.. PROPAGANDIȘTII.. sistemului.."dark..state"..😜😈❗

      Ștergere
  9. Nici indexarea din ianuarie 2025 nu e sigură.MApN are nevoie de bani pentru fidelizarea activilor si cumpararea de armament.Noi suntem trecuți la capitolul "pe duca".Cine e mai tânăr și sta bine cu sănătatea are cărare bătătorita la mercenari la rusi,ucrainieni si instructori in Congo.Ma intreb ce se va intampla cand băieții nu vor mai avea obiectul muncii isi vor face de lucru prin Romania?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru @Leo: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://ro.wikipedia.org/wiki/Academia_%25E2%2580%259E%25C8%2598tefan_Gheorghiu%25E2%2580%259D&ved=2ahUKEwjdmNCqwrOIAxWl3AIHHbHPBvMQFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw1UD_bgbwkg1CohbfmJwr_J

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa... despre unele, altele...

    Desi un “scriitor” pe un perete de WC dintr-o halta CFR parasita s-a suparat nevoie mare pe spusele mele despre prosti... (***halta CFR populata de vreo 2,32 mari ginditori care ne vorbesc despre marile idei ale umanitatii***). Asta-nsemnind ca s-a vazut printre aceia, dar, neavind un minim de neuroni functionali, nu poate sti/recunoaste ca-i prost!

    S’acuma sa vedem...
    - se reinnoieste garnitura “specialistilor” care’ndruma populimea militara pensionara
    ---- acuma nu mai sint specialistii in finante si pensii, acuma’s “juristi”
    ---- “juristi” care habar n-au de evolutia legislatiei, dar emit aceleasi timpenii ca si cei care’au contribuit la ametirea anterioara si permanenta a populimii (***cautati spusele pline de aiureli ale “pensionarului militar si jurist***)
    - vechi “luptatori” isi republica timpenii anterioare, uitind sa ocoleasca macar elementele care fixau acele timpenii la un “moment” istoric clar delimitat (***de vazut spusele unui “presedinte de onoare al unei asociatii” conduse in prezent de un fost politist***)
    - se “confectioneaza” spuse de-ale unor nume cu rezonanta care, vezi doamne, s-au ridicat la lupta (***de vazut “spusele” puse in gura unui nume cunoscut prin stilul oratoric bombastic si’nvaluitor***)
    ---- spuse care n-au nici o legatura cu stilul si continutul expunerilor celui invocat
    - dupa ce-l face praf si pulbere pe un cineva care’ar fi spus ceva despre pensionarii militari, vine si recunoaste c’a vorbit aiurea, fara sa stie despre ce-i vorba (***de vazut zicerile unui actual sef de asociatie judeteana***)
    ---- isi justifica “punerea de cenusa’n cap” printr-o inregistrare a celui injurat anterior
    ---- nedindu-i prin cap ca si inregistrarea anterioara, ca si inregistrarea “corectoare”, pot fi, ambele, “prelucrari” tehnice a ceea ce o fi spus cetateanu’ incriminat
    Si multe, multe altele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA , de ce te superi ?
      E de când e lumea treaba cu scrisul.
      Asta e frumusețea ”scrisului” , că una e să ști ce scri - și alta e să scrii ce ști.........
      NU DEGEABA SUNTEM O ȚARĂ DE DOCTORI.

      Ștergere
  12. @Leo 09.09.2024, 09:18
    La : "@MA , de ce te superi ?
    E de când e lumea treaba cu scrisul.
    Asta e frumusețea ”scrisului” , că una e să ști ce scri - și alta e să scrii ce ști.........
    NU DEGEABA SUNTEM O ȚARĂ DE DOCTORI.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu ma supar... ma ingrozesc de cite prostii circula pe net si sint crezute de populime!
    Si ne mai suparam ca decidentii ne considera o gloata de nauci!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Leo, parca am mai scris pe undeva, deputatul USR Seidler a sustinut cu subiect si predicat in plenul CD, ca in Comisia de munca unde este membru, NU s-a introdus Art.III la Pl x 22, el fiind introdus ulterior la Comisia de buget finante !!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru civili mumă pentru militari ciuma.Eu nu stiu ca la cei din sistemul public de pensii se aplica impozitul progresiv.
    MA le stie pe toate si ne învață si pe noi inclusiv pe Burcin.
    MA tu trebuie sa stii cum de Burcin e plin de diplome si e numai colonel iar colegi ai lui au o singură diplomă si sunt generali?

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe ordinea de zi a Comisiei de Buget de maine, NU figureaza si Pl x nr.262/2024 !

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim 09.09.2024, 11:34
    La : "Pentru civili mumă pentru militari ciuma.Eu nu stiu ca la cei din sistemul public de pensii se aplica impozitul progresiv.
    MA le stie pe toate si ne învață si pe noi inclusiv pe Burcin.
    MA tu trebuie sa stii cum de Burcin e plin de diplome si e numai colonel iar colegi ai lui au o singură diplomă si sunt generali?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ce-i aceea "Burcin"???

    RăspundețiȘtergere
  17. https://m.ziare.com/militari/pensii-militare-neimpozitare-impozit-1892904

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se va reglementa problematica. Eu am fost sigur de asta de la început , de când norma nu includea și pensiile militare.
      Mai recent şi SAVANTUL cărturar ĂĂĂ..ÎÎÎ...a îmbrăţişat pragul de 3000 la pensiile militare după ce a văzut cât de jos e în sondaje.
      În plus, este și o fumigenă ( un șoșoi) , menit(ă) ca să deturneze /abată atenția lojei interesate, de la actualizarea soldei de grad a pensiilor militare raportat la OUG 26/2024 care luase avânt prin iunie cu amendamentele lui Leoreanu , Coarnă , ăla cu barbă fost şef MSt.M , etc.....
      VISE , TAICĂ VISE , pt. FII PLOII.

      Ștergere
  18. https://hotnews.ro/nici-pensiile-militare-sub-3-000-de-lei-nu-vor-mai-fi-impozitate-de-la-1-octombrie-1787255

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim 09.09.2024, 18:41
    La : " https://hotnews.ro/nici-pensiile-militare-sub-3-000-de-lei-nu-vor-mai-fi-impozitate-de-la-1-octombrie-1787255 ".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ca de multe ori "sursele guvernamentale" maninca c.acat atunci cind spun ca: „200.000 de beneficiari de pensii militare sunt vizați de neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei, iar impactul bugetar pentru acest an este de 80 de milioane de lei”!

    Mergind pe cifrele lor: 200.000 pensii x 100 lei x 3 luni = 60.000.000 adica numai 60 milioane (nu 80 milioane)... Dar nu sint 200.000 deoarece nu-s afectati cei cu pensii sub 2.000, precum nici cei pensionati dupa sep.2017.
    Dar, na!
    Dac'ai nostri "specialisti" s'invatatori maninca c.cat intr-o veselie, de ce n-ar face-o si decidentii care-s siguri ca nu are cine, dintre naucii nostri, care sa-i prinda cu mîța-n sac!

    RăspundețiȘtergere
  20. Tot rahatul asta cu 2017 .....! Eu vorbesc pentru subofițerii MAPN care s au pensionat până în 2022 , deci 2017 - 2022, fără Oscarul acela nenorociți au pensii de 4000 , 4500 lei. O să spuneți, da, dar sunt ofițerii....!
    Acești militari nu trebuie să mai primească nimic...??
    Nicio indexare, nici cu impozitarea.....NIMIC?
    PĂI DUMNEAVOASTRĂ II BĂGAȚI ÎN OALA CU BABANOSUL DE CIUCĂ ȘI ALTE CATEVA SUTE DE OFITERI

    RăspundețiȘtergere
  21. @luchy 19 10.09.2024, 07:56
    La : "Tot rahatul asta cu 2017 .....! Eu vorbesc pentru subofițerii MAPN care s au pensionat până în 2022 , deci 2017 - 2022, fără Oscarul acela nenorociți au pensii de 4000 , 4500 lei. O să spuneți, da, dar sunt ofițerii....!
    Acești militari nu trebuie să mai primească nimic...??
    Nicio indexare, nici cu impozitarea.....NIMIC?
    PĂI DUMNEAVOASTRĂ II BĂGAȚI ÎN OALA CU BABANOSUL DE CIUCĂ ȘI ALTE CATEVA SUTE DE OFITERI".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cin' te-a suparat, neamule, si cu ce???
    Ca nu se'ntelege care-i nacazu' , c'aicea nu sintem asa de dastepti in cap ca cifrimii claudioti, care'nteleg totu' si numa' dintr-un singur cuvint!

    RăspundețiȘtergere
  22. "FALS INTEGRAL! Săptămâna trecută, în Parlament, la proiectul de lege privind creșterea pragului de impozitare al pensiilor publice la 3000 de lei, PSD a propus liberailor să facem același lucru și cu pensiile militare. Răspunsul lor ferm a fost NU.
    Nu am înțeles exact de ce s-a opus PNL acestei decizii, poate s-au gândit că subiectul pensiei militare nu îl avantajează pe liderul său, Dl. Nicolae Ciucă.
    Declarațiile publice ale premierului Marcel Ciolacu, chemarea la guvern a ministrului Boloș pe această temă arată ferm că Partidul Social Democrat susține că și pragul la pensiile militare trebuie crescut la 3000 de lei, ca la pensiile publice, fiindcă asta înseamnă echitate!”, scrie Lucian Romașcanu." (Stiripesurse) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Leon
      Angel este cumva ministrul apărării sau doar un figurant în plus ?

      Ștergere
  23. @avianyc 10.09.2024, 15:02
    La : "@ Leon
    Angel este cumva ministrul apărării sau doar un figurant în plus ?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Refolosirea fotografiei de prezentare de pe vremea haitei de maidanezi sa'nsemne si revenirea la obiceiurile de pe'atuncea???

    RăspundețiȘtergere
  24. @Avia, iti recomand sa lecturezi Comunicatele MApN si o sa constati ca ministrul Tilvar este cel mai activ ministru din Cabinetul Coolacu: din Israel, la Sbiu, apoi Focsani, Cimpulung Moldovenesc, intalnire cu membrii Comisiei de Aparare din Parlament, activitati numai in ultimilr zile !
    Mai vrei ??
    Acum lucreaza impreuna cu Bolos la un proiect de Ordonanta privind ridicarea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3000 lei !
    PS. Pana la urma esti genul "masculin" sau poza din Profil...:))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Leon,
      Am înțeles , adică tot un fel de turist cu casa, masă și transport asigurate !

      Ștergere
  25. @Leon 10.09.2024, 15:27
    La : "@Avia,...ministrul Tilvar este cel mai activ ministru din Cabinetul Coolacu:...Acum lucreaza impreuna cu Bolos la un proiect de Ordonanta privind ridicarea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3000 lei !
    ...
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    E buna aia cu "Coolacu"... a nu se baga aia cu "greseala din eroare de tastatura"!

    Si... daaaaaa! Lucreaza din greu! Ca-i vorba despre o actiune militara in care sint angrenate vreo 5 armate de arme intrunite, plus vreo 3 armate de aviatie!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ MA
      Aveți nevoie cumva să-i traduc domnului Leon ?

      Ștergere
    2. @MA, spre deosebire de proful care sta la Birou si tastesaza calculatorul, eu cu un Samsung J5, in pauza culesului la Rosioara, mai trimit cate o tidula unui ministru, unui deputat, unui consilier al unui Presedinte de partid, si de f.multe ori fara ochelari !!

      Ștergere
    3. schimbati telefonul.Eram "tanar" pe vremea aia 😄

      Ștergere
  26. @Leon 10.09.2024, 16:38
    La : "@MA, spre deosebire de proful care sta la Birou si tastesaza calculatorul, eu cu un Samsung J5, in pauza culesului la Rosioara, mai trimit cate o tidula unui ministru, unui deputat, unui consilier al unui Presedinte de partid, si de f.multe ori fara ochelari !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Am inteles si supararea, dar si muscatura!

    Ș'am mai inteles si ca tidulele fiind trimise la alde "Coolacu", rezultatele lor practice pot fi gasite numai prin cosurile de gunoi ale destinatarilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ MA
      Păi cum altfel ! Atâta s-a putut !

      Ștergere
    2. Cu totul intamplator am primit si raspunsuri de la cei de mai sus !!

      Ștergere
  27. @Leon 10.09.2024, 16:55
    La : "Cu totul intamplator am primit si raspunsuri de la cei de mai sus !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Aaaaa, nu-i intimplator!
    Asa-i setat robotul: sa raspunda la toate mesajele!

    Rezultatele mesajelor (la care s-a primit raspuns) este cum am spus: la cosul de gunoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deputatul respectiv mi-a scris de acum 4 zile ca se lucreaza la un document privind pragul de impozitare la 3.000 lei si pentru militari !!
      PS. Cosul de gunoi era plin si solicitarea mea se indreapta spre o Ordonanta de Urgenta !

      Ștergere
  28. https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/proiectOUGcompletareL244L227codfiscal_10092024.pdf

    RăspundețiȘtergere
  29. @MA, impactul bugetar negativ asupra veniturilor este de 34,6 mil.lei in cele 3 luni din 2024 !!

    RăspundețiȘtergere
  30. @Leon 10.09.2024, 20:42
    La : "@MA, impactul bugetar negativ asupra veniturilor este de 34,6 mil.lei in cele 3 luni din 2024 !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    O sursa, ceva???

    Deci nici cele 60 milioane, ncicdecum cele 80 milioane prezentate de "sursele guvernamentale" preluate de jurnalizde si pițifelnici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/NFproiectOUGcompletareL244L227codfiscal_10092024.pdf

      Ștergere
  31. @Leon 10.09.2024, 19:15
    La : "Deputatul respectiv mi-a scris de acum 4 zile ca se lucreaza la un document privind pragul de impozitare la 3.000 lei si pentru militari !!
    PS. Cosul de gunoi era plin si solicitarea mea se indreapta spre o Ordonanta de Urgenta !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Uailei, muica!

    Se vor șucări tare de tot claudiotii ca cineva incearca sa-si atribuie meritele, atita timp cit toata suflarea claudiota stie ca numai acea bloaga este sursa de inspiratie a decidentilor!

    RăspundețiȘtergere
  32. @Leon 10.09.2024, 20:31
    La : " https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/proiectOUGcompletareL244L227codfiscal_10092024.pdf ".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Toata "justificarea" este pusa pe seama pensiilor militare de stat, da' continutul se refera si la pensiile de serviciu... ca sa nu si-i puna in cap pe magistrati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum aia aveau si pensie contributiva care depășea 3000 lei.

      Ștergere
    2. Colaci la A 1: " este vorba despre cass nu despre impozit, scutirea la pragul de 3000 lei "...ce idiot,asta e prin ministru de face asemenea confuzii ?

      Ștergere
  33. Moșule, spui trăsnăi ! Art.100 alin.(1) reprezintă cadrul general de stabilire a venitului impozabil din veniturile din pensii. El stabilește venitul impozabil pentru toate categoriile de pensii, cu excepția celor menționate la alin.(2) - (5). Acest articol trebuie coroborat cu art.101 alin.(2) și unde sunt menționate cotele de impunere, plafoanele de venit neimpozabil ( adică ceea ce rezultă și din art
    100 alin.(1) cu referire la suma neimpozabilă ) și nivelurile de impozitare pentru cele 3 categorii, respectiv : 1) la lit.a) pensiile pe contributivitate ; 2) la lit.b) cele care au componentă contributivă șinecontributivă ; 3) la lit.c) pensiile care au doar componentă necontributivă ( aici se regăsesc pensiile militare de stat ). Acesta e adevărul, nu ceea ce spui ! Sănătate multă. De la...moș !

    RăspundețiȘtergere
  34. Moș, scuze..nu trebuia să utilizez formula "spui trăsnăi" ! În rest, îmi mențin afirmațiile ! Doamne ajută cu bine !

    RăspundețiȘtergere
  35. @Mario 11.09.2024, 00:54
    La : "Oricum aia aveau si pensie contributiva care depășea 3000 lei.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Nu toti au partea contributiva peste 2000!
    La magistrati sint si dintr-aceia care nu au deloc parte contributiva (cei iesiti la pensie de serviciu inainte de implinirea virstei de 65 de ani).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect,am uitat de prevederea asta,dar totusi 100 lei in minus sau in plus la o pensie medie de 20000 lei nu cred ca le creează frisoane.

      Ștergere
  36. @Leon 10.09.2024, 21:00
    La : "
    https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/NFproiectOUGcompletareL244L227codfiscal_10092024.pdf ".
    ^^^^^^^^^^^^^^^
    Aha!

    Deci intre cei vreo 200.000 sint o multime cu pensii sub 2.000 si pensionati dupa sep.2017... de fapt sint o majoritatea de 57,7%!
    Daca mai tinem cont si de faptul ca acest proiect de oug se refera si la pensiile de serviciu (la care nu se pune problema de pensii sub 2.000), atunci acel procent considerat numai pentru militari si politisti este mai mare de 57,7%!

    RăspundețiȘtergere
  37. @Anonim 11.09.2024, 01:50
    La : "Moșule, spui trăsnăi ! Art.100 alin.(1) reprezintă cadrul general de stabilire a venitului impozabil din veniturile din pensii. El stabilește venitul impozabil pentru toate categoriile de pensii, cu excepția celor menționate la alin.(2) - (5). Acest articol trebuie coroborat cu art.101 alin.(2) și unde sunt menționate cotele de impunere, plafoanele de venit neimpozabil ( adică ceea ce rezultă și din art
    100 alin.(1) cu referire la suma neimpozabilă ) și nivelurile de impozitare pentru cele 3 categorii, respectiv : 1) la lit.a) pensiile pe contributivitate ; 2) la lit.b) cele care au componentă contributivă șinecontributivă ; 3) la lit.c) pensiile care au doar componentă necontributivă ( aici se regăsesc pensiile militare de stat ). Acesta e adevărul, nu ceea ce spui ! Sănătate multă. De la...moș !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Mos Martine (Martiniucule), daca eu spun trasnai, tu spui, de-a dreptul, prostii!

    Vezi ca art.100/l.227/2025 stabileste VENITUL IMPOZABIL LUNAR DIN PENSII!
    Inainte de l.282/2013 art.101/l.227/2015 stabilea ca "Impozitul (***la pensii***) se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra VENITULUI IMPOZABIL LUNAR DIN PENSII".
    Dupa l.282/2023, art.101/l.227/2015 nu mai vorbeste depre venitul impozabil lunar din pensii... vorbeste despre un "plafon neimpozabil lunar" (***care nu este definti nicaieri***).

    Prin faza asta (copilareasca) de intelegere a chestiilor cu art.100 si 101/l.227/2015, am trecut si eu (o scurta perioada) la "facerea" l.282/2023, de fiecare data explicind ca exista doua posibilitati de intelegere a art.101 - una "buna" (cum am fi dorit noi sa fie) si una "rea" (aia cu aplicarea stricta a art.101).

    Deci... ia-ti un pseudonim ca sa-ti poti sterge prostiile... ca "anonim" prostiile emise de tine ramin expuse pentru posteritate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a intelege mai bine ca spui prostii pune mina si ceteste tot art.100, tot art.101, precum si art. 101^1 si o sa vezi ca exista niste categorii de pensii la care se aplica VENITUL IMPOZABIL LUNAR DIN PENSII, si ca la art.101, alin.(2) sint niste categorii de pensii la care NU se aplica acel VENIT IMPOZABIL LUNAR DIN PENSII!

      Ștergere
  38. @MA, era suficient daca in Art.III din L.244 treceau si lit.b) si c), fara o referire la pensiile militare !
    Trimisei astazi la MF urmatoarea tidula:
    Propunere,

    Art.III din Legea 244/2024, se completeaza astfel:

    "Incepand cu veniturile din pensii aferente lunii octombrie 2024, plafonul lunar neimpozabil prevazut la art.101 alin.(2) lit.a), b) si c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, este in suma de 3.000 lei"

    Nota:

    Pentru a fi in concordanta cu art.100 din Codul fiscal, ar trebui modificat si art.101 si in loc de  "Venitul lunar din pensii" se va trece "VENITUL IMPOZABIL LUNAR".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leon , @Leon , ce ar fi farul fără bec......

      Ștergere
    2. Leon: (11.09.2024/07:49'):
      ..te citez:
      "Nota:
      "Pentru a fi in concordanta cu art.100 din Codul fiscal, ar trebui modificat si art.101 si in loc de "Venitul lunar din pensii" se va trece "VENITUL IMPOZABIL LUNAR". "
      Încheiat CITATUL,
      🌞 COMENTARIU,:
      ..te ÎNTREB:
      ..de ce.."vrei" modificarea art. 101..= "așa" cum ai scris.."aici"🤔
      ..nu cumva.."(îți) dai cu stângu'..în..dreptu'..?❓🤔

      Ștergere
  39. @Leon 11.09.2024, 07:49
    La : @MA, era suficient daca in Art.III din L.244 treceau si lit.b) si c), fara o referire la pensiile militare !
    Trimisei astazi la MF urmatoarea tidula:
    Propunere,
    "...
    Nota:
    Pentru a fi in concordanta cu art.100 din Codul fiscal, ar trebui modificat si art.101 si in loc de "Venitul lunar din pensii" se va trece "VENITUL IMPOZABIL LUNAR".".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Mai degraba li se propunea sa nu uite sa o depuna la Parlament pentru dezbatere... c'au mai pățit ei rușinea asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca nu apare ptr.Avizare nici la CES si nici la CL !
      PS. Se pare ca sunt sperante si pentru SG:
      "... Rezolvați cu cei 3.000 de lei, dar e vorba cu creșterea pensiilor. -E vorba de solda de grad. Am stabilit cu domnul Nicolae Ciucă să discutăm cu reprezentanții dumnevoastră să găsim cea mai bună soluție", a declarat astazi Marcel Ciolacu, la intrebarea unui pensionar militar !

      Ștergere
  40. https://www.stiripesurse.ro/surse-marcel-ciolacu-s-a-enervat-rau-pe-doi-ministri-si-amana-sedinta-de-guvern_3430203.html

    RăspundețiȘtergere
  41. O varianta corecta a Ministerului Muncii:
    https://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/MMSS/Transparenta_decizionala/20240910_oug-modificare-art-iii-legea244.pdf

    RăspundețiȘtergere
  42. Dacă nu se bate fierul cat e cald zboară puiul cu ata.Si totusi sută de lei a adus necazul lui Leana lui Briceag.
    Probabil ca pentru asta am fost sariti
    .

    RăspundețiȘtergere
  43. @Leon 11.09.2024, 10:34
    La : " https://www.stiripesurse.ro/surse-marcel-ciolacu-s-a-enervat-rau-pe-doi-ministri-si-amana-sedinta-de-guvern_3430203.html".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Se vede treaba ca nu se stie ca sintem in preliminariile campionatului national electoral cind toti "dau la gioale" tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  44. Moșule, continui cu prostiile, că observ că ai ridicat stacheta de la trăsnăi ! Îți arăt un noian de hotărâri judecătorești care îmi dau dreptate pe această problematică ! Dar mai bine să așteptăm ce va decide - pe 21 octombrie - ÎCCJ și atunci să se confirme cine a spus prostii și cine nu ! Și dacă tot îți place să subliniezi și numele meu real , iar pentru asta îți multumesc pentru reclamă🤣...te invit să-ți spui și tu numele real ! Am convingerea că nu ai curaj !🤣 Hai, să nu ne "pitim" după pseudonime, ok ?! De la...Martiniuc.

    RăspundețiȘtergere
  45. Moș, paranteză : Pe lângă ceea ce se comentează pe diverse bloguri, "io" am realizat și acțiuni concrete - nu numai scrise - pentru problemele noastre ! Chiar dacă nu am fost și nu sunt în nicio asociație a rezerviștilor...am fost în delegațiile de la Comisia de apărare a CD și la sediul MApN la discuțiile cu echipa lui Tâlvăr pe tema soldei de grad și mi-am spus punctul de vedere concret pentru rezolvarea problemei ! Că problema nu e rezolvată, nu mai depinde de mine ! Îți propun să mergem împreună la o astfel de acțiune ! Ce zici ?! De la...Martiniuc pentru Moș Alecu, adică cu nume real.... ?!

    RăspundețiȘtergere
  46. P.s. De la Moș la Moș : sper să publici ambele postări anterioare și să nu cenzurezi, mai ales că eu îmi controlez vorbele și nu jignesc ! Și să-ți dezvălui și numele real ! Dacă voi constata că publici numai ceea ce îți convine sau că folosești invective...eu nu mai contribui constructiv pe acest blog ! Sănătate de la....Martiniuc !

    RăspundețiȘtergere
  47. Se pare ca in Sedinta de Guvern de astazi, orele 18.00, va fi discutat si adoptat proiectul de Ordonanta intocmit de ministerul Muncii, valabil pentru TOATE pensiile de serviciu; se asteapta si Avizele necesare !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La PRO tv a spus exact invers, ca se va aproba proiectul ministerului finantelor adică doar pentru militari...sa vedem, a zis orbul !

      Ștergere
    2. Iar senatorul Guran a spus la o tembeliziune , că se va umbla și la Legea pensiilor militare deoarece nu este normal ca un caporal ieșit la pensie azi să aibe o pensie dublă decât a unui colonel pensionat acum 15 ani .
      A spus , că doar nu-l doare gura.

      Ștergere
  48. Martiniucule, eu, de cind sint prezent pe net, sint Mos Alecu! Tu esti cel care, dupa Mitica Martiniuc, ai devenit mos martin , mos... De ce? Nu stiu!

    La chestia cu hotaririle judecatoresti... Este bine stiut ca sint multi judecatori care habar nu au de pensii si salarizari! Iar la cauze in care sint de-ai lor, ce dracu sa spuna decit ca au dreptate???
    Asa se va'ntimpla si cu "solutia" pe care o va bălmăji ICCJ. Asta chiar daca ne va fi favorabila si noua!
    Solutia definitiva si corecta este revenirea la forma art.101 de dinainte de l.282/2023, si emiterea, de catre M.Finantelor, a normelor de aplicare... nu de catre o functionara de pe la CNPP! Altfel nu-i decit o cîrpăceală!

    Care-i legatura intre actiunile tale pe chestia soldei de grad si impozitarea progresiva??? Asa... ca sa vada lumea ca_cit de activ esti???

    RăspundețiȘtergere
  49. @Mario 11.09.2024, 14:05
    La : "La PRO tv a spus exact invers, ca se va aproba proiectul ministerului finantelor adică doar pentru militari...sa vedem, a zis orbul !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Inca o proba de habarnismul fătucilor și pițifelnicilor din presa!
    Toata "justificarea" proiectului M.Finantelor este ca pensiile militare bla, bla, bla...
    Dar textul modificarii propuse la l.244/2024 aduce plafonul de 3.000 pentru pensiile de la art.101,alin.(2), lit. b) si lit.c) ... adica pentru pensiile de serviciu (magistrati,......), si pensiile militare de stat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, s-a schimbat...schimbarea, proiectul ajuns la CES se refera la TOATE pensiile de serviciu:
      https://www.ces.ro/newlib/PDF/proiecte/2024/OUG-modificare-cod-fiscal-MMSS.pdf

      Ștergere

  50. Este corect ?
    Ipncepând cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 45% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent.

    RăspundețiȘtergere
  51. @luchy19 11.09.2024, 14:30
    La : "Este corect ?
    Ipncepând cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 45% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    A fost corect pina la oug 59/2017... adica pina'n aug.2017!

    Dup'aceea a venit si oug 114/2018 care a stabilit ca: "Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică.".

    RăspundețiȘtergere
  52. Astazi CES a dat un Aviz Favorabil proiectului de OuG !

    RăspundețiȘtergere
  53. Mama lor de ordonanțe.....! Cum se poate schimba prevederea unei ordonanțe?

    RăspundețiȘtergere
  54. @luchy19 11.09.2024, 16:03
    La : "Mama lor de ordonanțe.....! Cum se poate schimba prevederea unei ordonanțe?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Printr-o alta ordonanta, sau [rintr-o lege!

    RăspundețiȘtergere
  55. S-a aprobat! https://www.g4media.ro/guvernul-ridica-pragul-de-impozitare-si-pentru-pensiile-militarilor-ciolacu-lucram-acum-si-la-solutionarea-problemelor-pensionarilor-mineri-si-a-celor-cu-dizabilitati-nu-prin-proiecte-fantoma-depu.html

    RăspundețiȘtergere
  56. Aceasta Varianta este prezentata in Sedinta de Guvern de astazi:
    https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/09/OUG-5.pdf

    RăspundețiȘtergere
  57. Ura!!!!Am bani să cumpăr vaccin antigripal si imi mai rămâne si pentru o bomboana.

    RăspundețiȘtergere
  58. "1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea art. III din Legea nr. 244/2024 pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal și stabilirea unor măsuri fiscale
    Începând cu luna octombrie, plafonul lunar până la care pensionarii nu vor plăti impozit pentru veniturile obținute din pensii va crește de la 2.000 la 3.000 de lei.
    După proiectul de lege adoptat recent în Parlament, Guvernul a completat, prin Ordonanță de Urgență, categoriile de pensionari care vor beneficia de majorarea pragului până la care se aplică scutiri la impozitarea pensiei.
    Este vorba despre beneficiarii pensiilor reglementate de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

    Pensiile militare de stat reprezintă o situație particulară pentru că începând cu 2016 sistemul de pensii militare nu mai face parte din sistemul public, fiind reglementat independent prin Legea nr. 223/2015. Militarilor, polițiștilor și polițiștilor de penitenciare în activitate li se reține din soldă/salariul lunar o contribuție individuală la bugetul de stat. Acest fapt face dificilă determinarea contribuției contributive a pensiilor militare, însă argumentează majorarea plafonului neimpozabil la același nivel cu celelalte pensii stabilite pe principiul contributivității.
    Impactul bugetar al aplicării acestei decizii până la sfârșitul anului în curs este de 34,6 milioane de lei." ( Informare dupa sedinta de guvern ).

    RăspundețiȘtergere
  59. Moș...și cum te mai cheamă real și pentru care ai o problemă în a-l dezvălui ! Dincolo că "e firesc" să fii "ca PCR cu cenzura"🤣 ...că de', e blogul tău și publici numai ce-ți "mângâie urechea"...ce spui de ce "grăiește" - în două locuri, în expunerea de motive - OUG de azi ( cu impozitarea) ...adicălea : cică...plafonul de venit neimpozabil se deduce din venitul din pensie ! Waw, păi nu spusei tu că nu e "așe" ?! Te contrazic "goveranții dăștepți" ?! Rușine să le fie !🤣 Salutări de la Mitică Martiniuc pentru Moș....pe numele lui real :.....??!

    RăspundețiȘtergere
  60. P.s. Tot de la Martiniuc pentru ce-l care îi e teamă să-și dezvăluie identitatea reală : conform DEX : A deduce : "a scădea DIN VENITURILE ( n.n. - nu din o parte a acestora ) unei persoane fizice sau juridice o anumită sumă, din diferite motive". Sănătate Moș...cu nume real :....??!

    RăspundețiȘtergere
  61. @Leon 11.09.2024, 20:51
    La : ""1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea art. III din Legea nr. 244/2024 pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal și stabilirea unor măsuri fiscale
    Începând cu luna octombrie, plafonul lunar până la care pensionarii nu vor plăti impozit pentru veniturile obținute din pensii va crește de la 2.000 la 3.000 de lei.
    După proiectul de lege adoptat recent în Parlament, Guvernul a completat, prin Ordonanță de Urgență, categoriile de pensionari care vor beneficia de majorarea pragului până la care se aplică scutiri la impozitarea pensiei.
    Este vorba despre beneficiarii pensiilor reglementate de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

    Pensiile militare de stat reprezintă o situație particulară pentru că începând cu 2016 sistemul de pensii militare nu mai face parte din sistemul public, fiind reglementat independent prin Legea nr. 223/2015. Militarilor, polițiștilor și polițiștilor de penitenciare în activitate li se reține din soldă/salariul lunar o contribuție individuală la bugetul de stat. Acest fapt face dificilă determinarea contribuției contributive a pensiilor militare, însă argumentează majorarea plafonului neimpozabil la același nivel cu celelalte pensii stabilite pe principiul contributivității.
    Impactul bugetar al aplicării acestei decizii până la sfârșitul anului în curs este de 34,6 milioane de lei." ( Informare dupa sedinta de guvern ).".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Fereasca Dumnezeu de cit de multe prostii pot fi debitate de politicienii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  62. Martiniucule, Martiniucule...

    - de ce te obsedeaza asa de tare numele meu?
    ---- de ce, numele meu, n-ar fi Mos Alecu?
    ---- obsesia ta e cumva din cauza ca dezvaluindu-ti numele, si facindu-ti praf prostiile debitate sub pseudonim, am creat neincrederea celor care te luau drept un mare ginditor cu capu” ???

    - prostiile debitate de catre politicieni (multe si grave) in expuneri de motive si declaratii politice nu sint texte de lege

    - explicatiile date prin dictionare nu sint, nici ele, texte de lege

    - sub numele de Martiniuc ai mai suferit (de la mine) niste corecturi ale prostiilor, ca urmare m-ai “blocat”, sperind ca nu voi mai sti despre timpeniile tale
    ---- chestie ca aia cu “s-a suparat vacarul pe sat”, nestiind ca am prieteni care ma informeaza despre interventiile tale... sau ca eu pot avea vreo 22 de conturi din care sa te “urmaresc”
    ---- treaba e ca, pentru o perioada, incepusei sa arati ca ai mai inteles cite ceva... da’ , de la un timp, iar ai luat-o razna!

    - nu te mai lasa ademenit de “aprecierile” populimii careia ii place sa i se aprobe prostiile...

    - nu te ralia prostiilor debitate de noii “juristi” care habar nu au de evolutia si continutul legilor pensiilor si salarizarii

    - nu vreau comentarii “care ne gâghilă urechile într-un mod plăcut”... le apreciez, si le dau drumu’ “pe sticla”, si pe cele care ma zgîrie daca au fundamentare in legi

    RăspundețiȘtergere
  63. @Leo 12.09.2024, 09:28
    La : "Avem o știre,
    @MA are prieteni ..................".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ăhăăăă! De prin 2009 sint plin de "pretini" care ma musca...
    Că nu le cînt in struna prostiilor, si le dau peste bot cind o iau razna de tot!

    RăspundețiȘtergere
  64. @Leo, te rog trimite-i lui MA, ultima "petarda", marca PNL, privind actualizarea SG si/sau SF, discutata ieri la Comisia de Aparare din Senat !!

    RăspundețiȘtergere
  65. @Calinmihaib12 12.09.2024, 09:46
    La : "Leon: (11.09.2024/07:49'):
    ..te citez:
    "Nota:
    "Pentru a fi in concordanta cu art.100 din Codul fiscal, ar trebui modificat si art.101 si in loc de "Venitul lunar din pensii" se va trece "VENITUL IMPOZABIL LUNAR". "
    Încheiat CITATUL,
    🌞 COMENTARIU,:
    ..te ÎNTREB:
    ..de ce.."vrei" modificarea art. 101..= "așa" cum ai scris.."aici"🤔
    ..nu cumva.."(îți) dai cu stângu'..în..dreptu'..?❓🤔".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pe vremuri, in copilarie, la intrebari timpite de genul "De ce...?" se raspundea "Ca sa se mire prostii!".

    RăspundețiȘtergere
  66. @Leon 12.09.2024, 10:02
    La : "@Leo, te rog trimite-i lui MA, ultima "petarda", marca PNL, privind actualizarea SG si/sau SF, discutata ieri la Comisia de Aparare din Senat !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Da' de ce prin intermediari???
    Că expeditorul o fi fiind de acord cu timpenia, si sa n-o ia el in freza... s-o ia in freza mesagerul???

    RăspundețiȘtergere
  67. @MA, sunt curios daca Ordonanta aprobata de Guvern a tinut cont de Observatiile CL:
    http://www.clr.ro/wp-content/uploads/2024/09/Aviz_936_2024.pdf

    RăspundețiȘtergere
  68. B 447/2024: https://www.senat.ro/legis/PDF/2024/24b447FG.PDF?nocache=true

    RăspundețiȘtergere
  69. https://www.snppc.ro/12-09-2024-comunicat-actualizarea-pensiilor-militare-de-stat-n-aten-ia-parlamentului-i-a-guvernului-bd11484

    RăspundețiȘtergere
  70. Leoane, Leoane, gindesc io ca nu ai inceput sa-ti faci sperante cu acel proiect de lege...
    O facatura incropita "pe genunchi" pentru ametirea fraierilor si martiniucilor participanti la acea intrunire...
    Fraieri care chiar cred c-o sa fie luati in seama...

    Decidentii se si gindesc deja cum vor cere inapoi banii platiti pentru achizitiile viitoare (si vor inapoia si comisioanele primite) numai pentru a putea pune in aplicare parascovenia!
    Tre' sa repet : "Se vede treaba ca nu se stie ca sintem in preliminariile campionatului national electoral cind toti "dau la gioale" tuturor!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Da, PNL a vazut ca Ciolacu a aprobat varianta de impozitare a lui Bolos, si au prins curaj înregistrându-l deja la Senat , cu o zi inainte de întîlnirea cu pensionarii militari !
      Cum am zis mai devreme, este o ametire a pensionarilor militari !
      Cum naiba sa faci o reactualizare(!) in 3 luni, cand Recalcularea din L.223 a durat 30 de luni ??

      Ștergere
    2. @Leon , Leon
      Cum naiba sa faci o reactualizare(!) in 3 luni,......
      ------------------------------
      O faci nu în 3 luni , ci în 3 zile dacă s-ar vrea a se "reactualiza."
      Dar nu vrea NIMENI , nici covrigaru, nici savantu cărturar plagiator ÂÂÂ..ÎÎÎ.... ,nici ăsta nou și SUPER HABARNIST de la MFA, nici Jiganu , nici RED, nici Ciripacipu, și nici toată gașca de tip mafiot tutelată de dulapul ambulant.
      NU E VINA LOR , ci a populimii.
      Ei văd că oricum și orișice fac , POPULIMEA tot pe ei îi vrea.

      Ștergere
  71. Corectez, inregistrat pe 11.09.2024 !

    RăspundețiȘtergere
  72. OuG.nr.110/11.09.2024 este publicata in MO nr.922/12.09.2024

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va trece mult timp și iarăși va fi modificată la inițiativa magistraților , pe motivul că ori aplici la toți regimul fiscal în mod unitar , ori nu.
      Iar capoatele vișinii vor valida inițiativa.
      Îl citez pe Mircea mai ieri la o tembeliziune când bine a zis privind pargurile de impozitare pt. pensiile militare ,
      ..."ASTA ESTE CEA MAI MICĂ PROBLEMĂ A NOASTRĂ..".......(n.b. a pensionarilor militari)
      Țineți minte, NIMENI NU VA MAI FACE NIMIC , aplicând zicerea LICHELEI de jiganu .
      "ĂȘTIA ORICUM SUNT PE DUCĂ" , referindu-se la "VARȘOVIȘTI"

      Ștergere
  73. A fost bine lucrat semnatarul oug 110/2024...
    Numai la pensiile pe l.223/2015 se aplica "plafonul de venit neimpozabil de 3.000".
    Pentru cei cu pensii de serviciu (art.110, alin.(2), lit.b) ramine valabil plafonul de venit neimpozabil de 2.000.
    Adica si i-a suit in cap pe magistrati!

    „Art. IV. — Prin derogare de la prevederile art. 101 alin. (2) lit. b)
    și c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările
    și completările ulterioare, începând cu veniturile din pensii
    aferente lunii octombrie 2024, acordate în baza Legii nr. 223/2015
    privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările
    ulterioare, plafonul de venit neimpozabil lunar este de 3.000 lei.".

    RăspundețiȘtergere
  74. @MA, Ordonanta NU este semnata si de ministrul Justitiei !
    O sa vina PNL cu a 3 a Varianta, valabila pentru pensiile de serviciu !!

    RăspundețiȘtergere
  75. @Leon 13.09.2024, 08:34
    La : "@MA, Ordonanta NU este semnata si de ministrul Justitiei !
    O sa vina PNL cu a 3 a Varianta, valabila pentru pensiile de serviciu !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Semnatura este a celui care "Semneaza", nu a celor care "Contrasemneaza"!

    Mai de-al doilea... este varianta propusa/sustinuta de lăbărali, nu varianta MMSS (varianta pesedică) care nu specifica "destinatarii" exclusivi ai modificarii! Asta sa indice calitatea "teleptuala" a decidentilor lăbărali???

    RăspundețiȘtergere
  76. Pai decidentii liberali, n-au tinut cont nici macar de recomandarea Consiliului Legislativ de a modifica Titlul Ordonantei in
    "modificarea art.101 alin.(2) din Legea nr.227/2015 " in loc de "modificarea alin.(1) al art.100".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Moș Leoane,
      Bine a zis , cine a zis că
      "ASTA ESTE CE AMI MICĂ PROBLEMĂ A NOASTRĂ "

      Ștergere
  77. @Leon 13.09.2024, 11:32
    La : "Pai decidentii liberali, n-au tinut cont nici macar de recomandarea Consiliului Legislativ de a modifica Titlul Ordonantei in
    "modificarea art.101 alin.(2) din Legea nr.227/2015 " in loc de "modificarea alin.(1) al art.100".".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ba au tinut cont!
    N-au mai modificat art.101, au spus ca "prin derogare de la, bla, bla, bla...".

    RăspundețiȘtergere