Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

31 martie 2024

R.G.P.D.-UL, confidențialitatea și pensiile

Sînt obligatorii pentru institutii/agenti economici/oricine detine date despre niste altii...
Da’ daca Vasilica hotaraste sa-si arata decizia de pensie sotiei, amantei, prietenilor, etc.,  este treaba lui si nimeni nu-l poate “trage de raspundere”!
E treaba lui, si numai a lui, sa-si “ascunda” eventualele elemente de identificare si localizare!

Asta pen’c’au disparut, de ceva timp, prezentarile pe net a unor astfel de “docomente”.

Despre confidentialitate scrie numai in legea salarizarii (la anexa salarizarii militarilor/politistilor) ca fiind sarcina institutiilor de a o asigura! Adica institutia nu va divulga salarizarea unora, da’ nu’nseamna ca un acel “unora” nu poate vorbi cu sotia/amanta/prietenii/etc. despre salarizarea lui!
Iar legile pensiilor (niciuna) nu scot niciun “pîs” despre vreo confidentialitate a pensiilor!

Fara a incalca vreo  “confidentialitate” a unor pensii, iacata ce-i asteapta pe cei intrati, incepind cu 2016, in sistemul care le-ar asigura pensii militare de stat: cei ajunsi la gradul, si pe functii de colonel, veti avea pensii nete egale cu soldele nete primite de catre colegii dvs. capitani/maiori!

Poate c’atuncea veti iesi “in lume” sa aratati ce pensii “speciale si nesimtite” aveti!

 

29 de comentarii:

  1. Pentru unii pensia mea e mare iar pentru altii e mica.
    Dacă te lauzi ca ai pensie mare inseamna ca nu ai toate tiglele pe casa.

    RăspundețiȘtergere
  2. ..dar.."câți" pensionari.."se laudă".. că au pensia.."mare"..❓

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu spun că este adevărat, dar am auzit de la un camarad informat, că de cam 3 ani încoace , personalul militar care se pensionează este obligat ca să semneze un angajament prin care se leagă că nu vor divulga cuantumul pensiei militare și nici metodologia de calcul.
    Eu tind să cred acest lucru, având în vedere MAFIA din MFA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leo, eu nu cred asa ceva !
      Cred ca si in prezent este respectata regula, ca prima pensie ti-o aduce postarita acasa (daca nu este in greva !) si mai apoi mergi la Banca aleasa unde iti deschizi cont personal !

      Ștergere
    2. Leo:
      ..pare.. ABUZIVĂ cerința "aia" cu..păstrarea.."secretului": pensiei și ..algoritmului de calcul al ei, atât timp cât cele "2".. informații pot fi aflate = cu o precizie relativ apropiată de realitate = din înseși "textele'.. legilor de salarizare și pensii..❗

      Ștergere
  4. Cât timp legea nu te obliga, angajamentul e egal cu zero!! Tu nu mai nici un angajament după trecerea în rezervă cu unitatea militara unde ai fost activ!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Leo nu există așa ceva nu te pune nimeni să semnezi un asemenea angajament.
    @Leon dacă dorești să primești pensia pe card la dosarul de pensionare anexezi și o copie a contului bancar și pensia vine direct pe card din prima lună de plată.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ghiță 01.04.2024, 14:56
    La : "@Leo nu există așa ceva nu te pune nimeni să semnezi un asemenea angajament. (***angajament cu nedivulgarea de chestii despre pensii***)".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Am auzit si de la altii despre un asemenea angajament...
    Este posibil ca respectivii sa fi fost "enoriasi" supusi prevederilor l.182/2002 (aia cu "protecția informațiilor clasificate") carora li s-a amintit ca au un oarecare angajament... Angajament la care li s-a indus spaima ca se adauga si chestiile despre pensii...
    Dupa cum este posibil ca la "despartirea" de proaspatul pensionar sa i se sugereze sa nu vorbeasca nimanui despre pensia sa... ca sa nu fie luat in vizor de idiotii cu "pensiile speciale si nesimtite". In particular... ca sa nu afle si altii eventualele aiureli facute la stabilirea pensiei!

    L.182/2002
    Articolul 36 (1) Persoanele fizice cărora le-au fost încredințate informații clasificate sunt obligate să asigure protecția acestora, potrivit legii, și să respecte prevederile programelor de prevenire a scurgerii de informații clasificate.
    (2) Obligațiile prevăzute la alin. (1) se mențin și după încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau profesionale, pe întreaga perioada a menținerii clasificării informației.
    (3) Persoana care urmează să desfășoare o activitate sau să fie încadrată într-un loc de muncă ce presupune accesul la informații clasificate va prezenta conducătorului unității un angajament scris de păstrare a secretului."

    RăspundețiȘtergere
  7. @Leon 01.04.2024, 14:35
    La : "@Leo, eu nu cred asa ceva !
    Cred ca si in prezent este respectata regula, ca prima pensie ti-o aduce postarita acasa (daca nu este in greva !) si mai apoi mergi la Banca aleasa unde iti deschizi cont personal !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Față de cele spuse de Leo, sa chiorasc io dac'am inteles ce are Sulla (angajamentul impricinatului) cu prefectura (primirea primei pensii prin posta)!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA, pai cand iti aduce postarita prima pensie, afla toata scara ce pensie ai !
      La fel, cand primesti pensia pe card, in contul personal, ai tot istoricul de intrari/iesiri, vizualizat de angajatii bancii !
      Si atunci acest Angajament cui foloseste ??

      Ștergere
  8. Caline, ti-am mai spus: ori iti pui in ordine ideile pe care vrei sa le prezinti, ori nu te mai chinui sa umpli cosul de gunoi al blogului!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ghita, intre timp am mai evoluat, primesc si Talonul pe E-mail !!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Leon 01.04.2024, 16:09
    La : "@MA, pai cand iti aduce postarita prima pensie, afla toata scara ce pensie ai !
    La fel, cand primesti pensia pe card, in contul personal, ai tot istoricul de intrari/iesiri, vizualizat de angajatii bancii !
    Si atunci acest Angajament cui foloseste ??".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ahaaaa!
    Deci treb'e sa'nteleg ca nu se mai ia acel angajament pen'ca oricum elementele care-ar fi trebuit "protejate" pot fi "divulgate de altcineva!
    Cre'c'am inteles bine!

    Treb'e sa recunosc c'asemenea rationament "beton" nu mi-ar fi trecut prin cap!
    C'acuma ma'ntreb de ce dracu se mai ia angajament pe l.182/2002, atîta timp cit elementele clasificate care'ar trebui protejate tot pot fi divulgate de altii!

    Si... de-al doilea... Am pornit discutia cu R.G.P.D.-u' , conform caruia poșta și băncile sînt "operatori de date"! Operatori de date care-si instruiesc angajatii sa "mucles", pen'ca se ezista niste institutii care-s cu ochii pe ei (pe tema protejarii datelor pe care le cunosc) mai ceva ca_cum eram noi, cei mai vechi, pe butelie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ca n-am semnat si noi (astia mai vechi) un asemenea Angajament, si ne putem permite sa postam aici cate o Decizie, ba ne mai si "laudam" la nevasta, copii si nepoti cu pensia noastra neactualizata de 8 ani ! !

      Ștergere
    2. .. in principiu, atât timp cât.. "autoritățile" respectă regulile.., dar mai ales..LEGILE.., pot cere..și cetățenilor..să LE respecte (= pe ele= LEGILE..!)❗

      Ștergere
    3. BRAVO MIHĂIȚĂ !
      Nu ai pus degetul pe rană, ci ai băgat degetu' -n rană.....

      Ștergere
    4. Leo:
      ..da.., adesea:..punerea degetului într-o o "rană" PUBLIC(Ă) = adică = "băgarea"..lui..acolo..!) adică.."iluminarea" unui fapt eveniment..,etc. = nu e pe placul..multora.. "decidenți"= într-un fel sau altul..❗..😎..😂..👿..❗

      Ștergere
    5. @Mihăiță , iar "lucrul cu degetul" , te poate ajuta oleacă și la bătrânețe...........D)

      Ștergere
    6. .. păi..da..(!..😂).., de ex:..să tastezi..butoanele.."device"- urilor..!

      Ștergere
    7. BRAVO MIHĂIȚĂ,
      Așa este.
      Dacă "lucrezi" bine cu degetul , n-o să ai probleme la bătrânețe..........

      Ștergere
  11. @MA
    privitor la
    @Ghiță 01.04.2024, 14:56
    La : "@Leo nu există așa ceva nu te pune nimeni să semnezi un asemenea angajament. (***angajament cu nedivulgarea de chestii despre pensii***)".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Am auzit si de la altii despre un asemenea angajament...
    --------------------------------------------------------------
    E clar.
    Se zice că "NU IESE FUM FĂRĂ FOC"
    Prin urmare , ceva , ceva este , dacă și altcineva în afară de camaradul meu informat , a confirmat despre problema în discuție.
    Rău s-a mai pervertit mediul în MFA ca să ajungi să te pretezi la așa
    ceva pt. a se ascunde "manipularea" pensiilor militare.



    RăspundețiȘtergere
  12. Dl. Leon ,nici cei pensionati recent nu au semnat asa ceva ,au semnat pentru confidentialitatea datelor despre....anumite probleme specificice locului de munca ,nu despre pensie.Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  13. In afara de rind...

    Despre cum si cine scrie istoria...

    Scoala de ofiteri de graniceri...
    Comandant de pichet undeva pe granita de vest... Citeva luni... pen'ca'mbirligat cu fiica comandantului trupelor de graniceri, este mutat la un pichet cu mare incarcatura in demonstrarea capacitatilor - aeroportul Otopeni! Face "Stefan Gheorghiu", s'ajunge lucrator cu gura la ziarul granicerilor, urcind apoi la ziarul intregii armate...
    Acuma'i "mare expert" in probleme militare...

    Sau...
    Scoala de ofiteri de infanterie... Bun de gura este luat in "rezerva de cadre" a partidului... Ajunge comandant de pluton la R.30 Garda... Infanteristica de nivelul "Regulamentului instructiei de front"... Are timp sa faca o facultate de vorbit cu gura. Este trimis la Academia militara, facultatea politica/aviatie (c'acolo urma sa fie folosit de partid)... Este'mbracat in uniforma de aviator si trimis "la lucru" in comandamentul de arma. Bun de gura, si "competent" implementator al dorintelor mai marilor, noul "aviator" ajunge'acuma sa fie mare expert in probleme militare...

    La scara mai mica... cifrimii si "pretenul" lui...
    "Preten" pe care ta'su, "cu gogosi, cu minciunele", l-a facut colonel si l-a proptit pe o functie pe la MApN... Nu stie la ce structura a lucrat, cu ce se ocupa, si ce avea de facut... Nici, macar, indicativul numeric al structurii nu'l stie... Da'mpreuna cu "pretenul" lui, cifrimul, dau tonul si conduc discutiile despre orisice-i vorba! Sub atenta obladuire a patronului tare dornic de'nvirtirea spornica a contorului aducator de venituri!

    Ș'uite'așa'i amețită populimea!

    RăspundețiȘtergere
  14. Confidențialitatea n-are legătură cu pensiile militare, confidențialitatea are legătură cu certificatul sau autorizația de acces la informațiile clasificate de tip ORNISS.
    Și noi cei mai vechi pensionați, avizați la SSID sau SS, am semnat angajamente de confidențialitate, dar, pt alte lucruri.
    Dacă calculul pensiei sau întocmirea fișei de pensie, nu se încadrează la semnarea executantului și/sau beneficiarului, a unui angajament de securitate, decizia de pensie, nici atât !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Este foarte greu să obținem actualizarea pensiilor militare, DAR NU AR FI MAI UȘOR ADOPTAREA UNUI PROIECT IN CARE SĂ SE ACORDE , DOAR O MAJORAREA A SOLDEI DE GRAD INTR UN PROCENT REZONABIL ȘI REALIZABIL, ALTFEL SPUS CA VALOAREA ACESTUIA SĂ FIE MĂCAR LA JUMATATEA VALORII PE CARE O AU MILITARII ACTIVI SPRE EXEMPLU ? ADICĂ DE CÂT NIMIC....

    RăspundețiȘtergere
  16. Aici nu e vorba de amărâții căpitani, maiori din antichitate . Acești servitori ai patriei sunt bătrâni, bolnavi și nu au cu ce să trăiască. Patria pe care au servit-o ,prin magia de partid și politico-militara si-a bătut joc de ei

    RăspundețiȘtergere
  17. @Leo, vezi ca pierdusi noul articol al lui Mircica !!

    RăspundețiȘtergere
  18. https://www.defenseromania.ro/solda-de-grad-produce-mai-multa-discordie-intre-militari-decat-reuseste-sa-o-faca-propaganda-rusa_627898.html#:

    RăspundețiȘtergere
  19. https://in-cuiul-catarii.info/2024/04/18/mangaiatii-de-azi-ciumatii-de-maine-20653

    RăspundețiȘtergere