Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

03 februarie 2024

No, gata, no, hai! (Avram Iancu)

Bine dibuită de Iulius Popa, lista cu chemari in judecata pe tema aplicarii impozitarii progresive este, deja, lunga...

La    https://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx , de cautat “impozit”, “impozit pensii”, “impozit progresiv” pentru “ultima luna”...
Vor fi aratate multe chemari in judecata a CTP (Casele judetene de pensii), CNPP, M.Finantelor, CPS/MApN...
Multe chemari cu foarte multi “Reclamanti”...
Asta insemnind ca nemultumiti de aplicarea CNPP-istica a impozitarii progresive nu sint numai magistrati, sau altii din cele 6 categorii de pensii de serviciu, ci ca sint si dintre pensionarii militari din MApN!

Multe chemari in judecata ca “Pîrît” si  a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii...
Asta insemnind pregatirea terenului pentru declararea neconstitutionalitatii a art.XVIII/l.282/2023 (??si a art.101/l.227/2015(Cod fiscal??))...

S-a pornit tavalugul!...
In zilele urmatoare consultarea acelui Portal raspunzind cu si mai multe alte dosare...

Poate c’asa se va ajunge la o rezolvare ca’n cazul CASS-ului din 2010!

No, om trăi ș’om vedea!


174 de comentarii:

  1. Pentru militari, actiunea este demarata de AORR, asociatie ai caror membri sunt sub 63 de ani, adica cei pensionati dupa OuG.59/2017 si care nu platesc impozit..!!
    https://aorr.org.ro/2024/02/02/catre-presedintii-tuturor-structurilor-asociative-din-saopsn/

    RăspundețiȘtergere
  2. @Leon 03.02.2024, 15:24
    La : "Pentru militari, actiunea este demarata de AORR, asociatie ai caror membri sunt sub 63 de ani, adica cei pensionati dupa OuG.59/2017 si care nu platesc impozit..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Probabil s-a vrut a se scrie: "asociatie ai carei membri sunt peste 63 de ani, adica cei pensionati inainte de OuG.59/2017 si care platesc impozit.."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AORR=Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania !!

      Ștergere
  3. @Leon 03.02.2024, 16:53
    La : "AORR=Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania !!"
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ei spun ca exista (ca asociatie) inca din 1997!
    https://aorr.org.ro/370-2/istoric-aorr/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) este o organizație neguvernamentală, cu caracter nelucrativ, autonomă și apolitică, înființată în anul 2004, membră a Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă CIOR din NATO și a Comitetului CIOR AORR participă activ la activitățile organizate de CIOR, în calitate de vicepreședinte, precum și la cele realizate în parteneriat cu asociații și organizații din țară și străinătate.

      Președinte AORR este generalul (r) dr. Virgil BĂLĂCEANU "
      PS. Este adevarat ca in cadrul ANCMRR s-a infintat un Departament ptr.Ofiterii in rezerva in 1997 !

      Ștergere
  4. @Leon 03.02.2024, 19:12
    La : ""Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) este o organizație neguvernamentală, cu caracter nelucrativ, autonomă și apolitică, înființată în anul 2004,....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sursa???

    Acum am inteles afirmatia cu neplata de impozit... Fiind infiintata (?) in 2004 are in compunere numai "membri sunt sub 63 de ani, adica cei pensionati dupa OuG.59/2017 si care nu platesc impozit..!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MosAlecu
      Majoritatea membrilor AORR sunt militari voluntari.
      Chiar și unii președinți de filiale județene, cu grad de soldat sunt președinți de filiale.
      Asociația are reprezentare națională și este de utilitate publică.
      Domnul gl. Bălăceanu a fost preocupat mereu să dezvolte rezervă militara.

      Ștergere
  5. Sursa este de pe site-ul Asociatiei; confirm ca in anul 2005 s-a infintat si Filiala Dolj a AORR !

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai degrabă decât eliminarea impozitării diferențiate la pensiile speciale se va introduce aceasta impozitare și la pensiile din sistemul public. Asa ca să nu fie discriminare.. 🤣
    Mai ales ca după noua lege a pensiilor publice acestea au devenit și ele speciale pentru ca pe lângă punctajele obținute datorita contributivitatii vor avea adăugate punctaje de stabilitate, pentru vechime, necontributive. Adică din brută
    .. 🤣
    AŞA CA din septembrie li se poate aplica și acestora impozitarea diferențiată.
    Și pentru cei care încă mai susțin ca s a aplicat greșit deducerea și ca ar fi trebuit să se ia impozit de la zero pentru restul de pensie le spun diar atât..
    Când s a reținut CASS la pensiile brute de peste 4000 lei, după gândirea celor cu varianta asa zis favorabilă, la o pensie brută de 6000 după deducerea de 2000 ar mai fi rămas 4000 și atunci nu s ar mai fi reținut nimic la CASS... Co doar 400 impozit...
    Dar nu a fost așa. S a reținut CASS la cei 2000 care au depășit 4000 brut 10 % și apoi 3600 - 2000 =1600x10% impozit 160 lei... În total 560 lei retineri..
    Acum la o pendie de 10000 din primul prag egal cu smd net pe economie 4427 s a scăzut 2000 și s a aplicat primul impozit.. La restul pana la 10000 se știe deja...
    Restul e can can.. 🤣 Sau poveste..

    RăspundețiȘtergere
  7. Dl Burebista, aveți o fractura de logica.
    Faceți o comparație între două norme juridice cu statut total diferit, reținerea CASS începând cu ianuarie 2022 datorita unei OUG, lucru ilegal, dovedit ilegal așa că nu are nici o importanta cum s-a aplicat și care a fost baza de calcul și cota de impunere și legea 282/2023 norma juridica legală, dar aplicata ilegal, în ceea ce privește supraimpozitarea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu este ilegal sa ți se oprească CASS din pensie... CCR a decis ca introducerea CASS la pensii nu se poate face prin oug CI NUMAI PRIN LEGE.... ȘI VA FI REINTRODUS CASS PRIN LEGE DIN 2025..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care este legea care prevede reținerea CASS? Aveți "visuri" de coșmar!!! Dacă ați fi ministru de finanțe, sigur (100%) se va întâmpla acest!!!!!!!

      Ștergere
  9. Suparare si dezaprobare totala!

    Cum isi permite un fost judecator militar (de fapt mai multi) sa intocmeasca (si sa o si depuna la un tribunal) o "Cerere de chemare in judecata" pe teme de l.282/2023, fara sa fi obtinut expertizarea si aprobarea grupului de avocatelari specializati in batut apa'n piua, si in pierderea pe banda rulanta a tuturor actiunilor promovate????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zi-ne și nouă care este obiectul acțiunii acelor judecători militari ? Și eu sunt supărat și dezaprob ca un individ privilegiat cu pensie de 5 cifre să mai vrea ce de la Legea 282 ?
      Să le fie rușine că nu se mai satură cu pensie de peste 5000 EURO lunar.

      Ștergere
  10. @ Burepistab pt.mine și pt.multi români care mai au puțin respect pt.lege și în special pt.Constituție,deciziile acestei instituții sunt nule.De la "Erata"aceea si-au mâncat orice credibilitate.Ai văzut tu că au dat vreo decizie în fvoarea noastră ținând cont de legile și deciziile strâmbe date de decidenți în ce ne privește pe noi?Nu! Toate sunt constituționale când e vorba de armata.chiar suntem toți tâmpiți?

    RăspundețiȘtergere
  11. Dl Burebista, în ce an ați ieșit la pensie, netul dumneavoastră de pensie militara, este afectat de supraimpozitare și dacă da, cum ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Leo, înțelegi ceva din articolul lui Dogaru de astazi ?
    https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/02/s-modificat-cumva-juramantul-militar.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  13. Cod Fiscal

    ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate
    (1) Următoarele categorii de persoane fizice sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate:
    OUG 130/2021
    art. XXIV pct 12
    12. La articolul 154 alineatul (1), litera h) se modifică și va avea următorul cuprins:
    h) persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii de până la suma de 4.000 lei lunar inclusiv, precum și pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală;
    Notă
    Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 650 din 15 decembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1262 din 28 decembrie 2022 s-a admis excepția de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile art. XXIV pct. 12 [cu referire la art. 154 alin. (1) lit. h) sintagma „de până la suma de 4.000 lei lunar inclusiv“] din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificare,

    De ce nu au formulat așa și acum pt suma de 2000 lei referitor la impozitarea progresivă a pensiei și cred că nu mai erau interpretări. Cand prevezi deducere nu poate fi vorba decât de scădere din pensia bruta a sumei de de 2000 și după aceea se aplica impozitarea progresivă a ceea ce ramane .

    RăspundețiȘtergere
  14. În 2019... DA, netul pensiei mele militare este afectat de supraimpozitare, dar ce sa vezi? În loc sa mi se plătească acea pensie netă rezultată după supraimpozitare, mi se pune în plată o pensie netă plafonata la nivelul mediei salariilor nete corespunzătoare mediei salariilor brute din baza de calcul, indexata succesiv pana în prezent cu ratele medii ale inflației din anii anteriori, dar care pensie în plată este mai mica cu 3200 lei decât pensia netă rezultată după supraimpozitare...
    Mulțumit de răspuns?? 😱 😎

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e consecinta Olgutei si a lui Dragnea cu OUG 59/2017 care inca rezista la CCR, chiar daca nu este nici acum aprobata de Parlament.In plus, OMM/SOSP e eliminat, e doar pe hartie, nimic in mana (nici macar plafonat/diminuat), ca si cand Plafonare=Eliminare!

      Ștergere
  15. @Leo 04.02.2024, 17:08
    La : "Zi-ne și nouă care este obiectul acțiunii acelor judecători militari ? Și eu sunt supărat și dezaprob ca un individ privilegiat cu pensie de 5 cifre să mai vrea ce de la Legea 282 ?
    Să le fie rușine că nu se mai satură cu pensie de peste 5000 EURO lunar.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    De vazut la adresa data de Leon https://aorr.org.ro/2024/02/02/catre-presedintii-tuturor-structurilor-asociative-din-saopsn/

    Astia sinteti naucii netului: sa le fie rau alora, chiar daca actiunea lor ar avea efecte benefice si pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAAAAA, tare rău le va fi ăstora cu pensii de 5 cifre.

      Ștergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leo, am mai spus, un agent sef politist de frontiera a iesit anul trecut, la 50 de ani, cu 7000 lei net si acum dupa indexarea cu 13.8% a ajuns la 8000 lei !
      PS. Actiunile in instante vor fi incepute de magistrati si castigate la CCR pentru toate pensiile de serviciu !
      Eu nu ma lupt ptr.50 lei, am inceput deja demersurile pentru un castig de aprox.1000 lei la actualizarea SG ptr. TOTI pensionarii militari si politisti !!

      Ștergere
  17. Mircea, se pare că are un dinte împotriva lu’ ăst’ nou de la MStM.
    https://sindicatulcmd.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  18. Burebista, -nici nu știi cât de mic incepi sa fii- pensionat în 2019 timp de 5 ani în rezerva operațională, plus 1-2 ani de la mine, să nu zici că-s om rău, după aia vei cobora cu picioarele pe pamant.
    Vei fii considerat inutil de legiuitor și o să intri și tu, într-un fel sau altul, în rândul supraimpozitatilor.
    O să-ți ia un impozit pe pensie mai mare decât cel legal, așa cum se întâmplă acum cu noi și o să fii fericit, Burebista !
    Dacă tu ești fericit, noi ne bucuram pt tine și acum și când vei fii supraimpozitat ilegal.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim 05.02.2024, 09:35
    La : "Burebista, -nici nu știi cât de mic incepi sa fii- pensionat în 2019 timp de 5 ani în rezerva operațională, plus 1-2 ani de la mine, să nu zici că-s om rău, după aia vei cobora cu picioarele pe pamant......".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Pentru deplina corectitudine...
    Cei din specia Burebistului nu sint in niciun fel de rezerva!
    Nu au, ca noi, militarii, o virsta pina la care mai sint "utilizabili"!
    La virsta standard de pensionare ei devin simpli pensionari; calitatea de apartinator la "specia" lor fiind numai atit cit sint in activitate!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Leo 05.02.2024, 08:08
    La : "Dragă @Leon,
    Păi tocmai de aceea , că nu depășesc deloc 4427lei am spus ce am spus de s-a supărat @MA.....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Repet: "...sa le fie rau ălora, chiar daca actiunea lor ar avea efecte benefice si pentru noi!".

    RăspundețiȘtergere
  21. Moș Alecu, Pentru deplina corectitudine...
    Cei din specia Burebistului nu sint in niciun fel de rezerva!
    Nu au, ca noi, militarii, o virsta pina la care mai sint "utilizabili"!
    La virsta standard de pensionare ei devin simpli pensionari; calitatea de apartinator la "specia" lor fiind numai atit cit sint in activitate!
    Oare????
    La mine scrie altceva în livretul militar precum și în ordinul de chemare la mobilizare pe care l am primit chiar de la Centrul Militar... 😎 ...
    Obligații militare nu mai ai dumneata pentru ca ai depășit de mult vârsta de rezervist....

    RăspundețiȘtergere
  22. @Mos Alecu, ministrul Caciu dar si d-na Oprescu, de la Munca sustin ca Impozitarea pensiilor a facut-o Boc in 2010 !
    Dar noi stim ca pensiile sunt impozitate inca din 2000 in perioada Guvernului Isarescu, prin OuG. nr. 87/29.06.2000 prin semnatura lui Mircea Ciumara si avizata de Decebal Traian Remes..!!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Leon 05.02.2024, 10:57
    La : "@Mos Alecu, ministrul Caciu dar si d-na Oprescu, de la Munca sustin ca Impozitarea pensiilor a facut-o Boc in 2010 !
    Dar noi stim ca pensiile sunt impozitate inca din 2000 in perioada Guvernului Isarescu, prin OuG. nr. 87/29.06.2000 prin semnatura lui Mircea Ciumara si avizata de Decebal Traian Remes..!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    De un' sa stie ei astfel de chestii???
    S'apoi nu se stie si despre tembelismul care bintuie la toate nivelurile de decizie???

    RăspundețiȘtergere
  24. @Burebista 05.02.2024, 10:30
    La : "Moș Alecu, Pentru deplina corectitudine...
    Cei din specia Burebistului nu sint in niciun fel de rezerva!
    Nu au, ca noi, militarii, o virsta pina la care mai sint "utilizabili"!
    La virsta standard de pensionare ei devin simpli pensionari; calitatea de apartinator la "specia" lor fiind numai atit cit sint in activitate!
    Oare????
    La mine scrie altceva în livretul militar precum și în ordinul de chemare la mobilizare pe care l am primit chiar de la Centrul Militar... 😎 ...
    Obligații militare nu mai ai dumneata pentru ca ai depășit de mult vârsta de rezervist....".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Inca o dovada a tembelismului...
    Ai primit livret MILITAR pen' ca niste puturosi de generali- militari au acceptat timpeniile scrise in statutul vostru... incepind cu timpenia maxima a echivalarii gradelor profesionale cu grade militare!
    Centrul militar ti-a inminat acele documente in calitate de simplu postas... nu de decident al soartei tale!
    Tu vei fi primit la un Inspectorat de politie in calitate de "incepator" si folosit pentru treburi de incepator!
    Ceteste, bre, l.360/2002, si vezi ce, cind si cum cu calitatea de "politist".

    RăspundețiȘtergere
  25. Ideea este ca eu voi fi chemat în caz de mobilizare generală... Dumneata nu... 🤣 Și unde scrie în legea 360 la ce,, treburi " vor fi puși cei mobilizați din rezerva MAI???
    Aaaaa, ai dumneata o premoniție!! 🤓

    RăspundețiȘtergere
  26. Dl Alecu, dpv legislativ lucrurile nu stau chiar așa.
    Burebista este într-o bază de date a rezervei operaționale.
    CMJ prin comandantul acestei structuri și competențele legale, poate să-l mobilizeze și la MApN, pt că CMJ este subordonat Șefului StMajalAp singura persoana care răspunde de mobilizarea forțelor armate ale României.
    CMJ nu este un poștaș, în cazul Dl Burebista, într-o situație probabilă, ca experienta-n domeniu, într-un timp scris cu doua cifre, va fii mobilizat la MApN, este posibil să-i semnez chiar eu ordinul de mobilizare, Burebista este un pion important in apărarea țării în Poartă Focșanilor, în caz de agresiune din partea Rusiei.

    RăspundețiȘtergere
  27. Burebista, nu va face obiectul mobilizării la un inspectorat de poliție, va face obiectul mobilizării la MApN pt că se consideră o valoare pt apărarea națională și CMJ din zona lui, este de acord să-i de-a șansă să demonstreze acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  28. Alecule, un comandant de CMZ sau CMJ aprobă repartiția in planurile de mobilizare a indicativelor, un centru militar nu este un poștaș...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă rușii vor intra în Moldova de peste Prut , nimeni cu grade sub 63 de ani nu scapă de mobilizare. Și nu cum a fost aia Radu Cel Frumos ci cum e ROVINE .
      Pe Leon la 72 de ani îl doare la bască de ROVINE.

      Ștergere
  29. Chiar la Focșani??? 🤣 Pai ce, la București nu e nevoie??? Apropo stagiul militar l-am efectuat la cercetare... 😎 ...mai aproape de București, pe la Ploiești UM, 01065(Reg.7 Mecanizat de infanterie) compania Stat Major /pluton cercetare... Păcat ca unitatea militara nu mai exista... Conform competentelor s ar putea sa mă trimită la Mapn aici în București pe sos Olteniței la cercetași.. 🤣
    Vise taică... Vise.. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  30. Burebista, vei fii mobilizat acolo unde Romania are nevoie de tine, nu unde crezi tu !!!

    RăspundețiȘtergere
  31. @Burebista 05.02.2024, 11:32
    La : "Ideea este ca eu voi fi chemat în caz de mobilizare generală... Dumneata nu... 🤣 Și unde scrie în legea 360 la ce,, treburi " vor fi puși cei mobilizați din rezerva MAI???".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Baiatu' , nu te'nforța peste putirința neuronului propriu!
    Ceteste (macar) art.74/l.360/2002, si art.9/l.360/2002.
    Vezi ca dupa "vrîsta" de pensionare nu mai esti "eligibil" pentru o functie in activitate! Gata! Deșeu nerecuperabil!

    RăspundețiȘtergere
  32. @Anonim 05.02.2024, 13:23
    La : "Alecule, un comandant de CMZ sau CMJ aprobă repartiția in planurile de mobilizare a indicativelor, un centru militar nu este un poștaș...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Mai di'ntii probabil ai vrut a spune ca "comandant de CMZ sau CMJ aprobă repartiția in planurile de mobilizare AL indicativelor...". Pen'ca INDICATIVELE (unitatile militare la mobilizare) nu le aproba si repartizeaza un pîrlit de CMJ!

    In privinta "rezervei" MAI, SRI, STS, SPP, SIE, CMJ-urile sint (pentru unii, ca pentru altii nici macar nu sint luate'n seama) simpli "postasi" - transmit rezevistilor documentele emise de "stapinii" lor! Stapini care (in acest domeniu) n-au nici urma de legatura cu armata militara!

    RăspundețiȘtergere
  33. @Anonim 05.02.2024, 12:42
    La : "Dl Alecu, dpv legislativ lucrurile nu stau chiar așa.
    Burebista este într-o bază de date a rezervei operaționale.
    CMJ prin comandantul acestei structuri și competențele legale, poate să-l mobilizeze și la MApN, pt că CMJ este subordonat Șefului StMajalAp singura persoana care răspunde de mobilizarea forțelor armate ale României."

    precum si
    @Anonim 05.02.2024, 13:01
    La : "Burebista, nu va face obiectul mobilizării la un inspectorat de poliție, va face obiectul mobilizării la MApN pt că se consideră o valoare pt apărarea națională și CMJ din zona lui, este de acord să-i de-a șansă să demonstreze acest lucru.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Desi eu am inteles urme de ironie la adresa ifoselor Burebistului... s-ar putea ca unii (chiar emitentii comentariilor) sa creada ca'i chiar asa!

    Pentru clarificare:
    - cetatenii denumiti "rezervisti" proveniti din MAI nu sint in "lucrarile de mobilizare" ale armatei... sint in lucrarile de mobilizare ale ministerului respectiv
    - respectivii cetateni nu vor fi mobilizati la unitati (indicative) ale armatei...
    - a se vedea art.74/l.360/2002 (si corespunzatoarele din ststutele jandarmilor si pompierilor)
    - a se vedea ordinul M.A.I. nr. 140/2016

    RăspundețiȘtergere
  34. @Burebista 05.02.2024, 14:02
    La : "...Conform competentelor s ar putea sa mă trimită la Mapn aici în București pe sos Olteniței la cercetași.. 🤣...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Naucule, spuneai ca ai ordin de chemare atasat la livret...
    Scrie acolo unde treb'e sa te prezinti!
    Nu cumva la un inspectorat de politie???

    RăspundețiȘtergere
  35. @Anonim 05.02.2024, 14:52
    La : "Alecule, vorbești prostii, habar n-ai de mobilizarea forțelor armate, daca tu invoci un ordin MAI care este obligat să-l pună în aplicare un Comandant de centru militar, ești sub demnitatea lui Burebista.
    Alecule joaca-te cu pensiile militare, dar te rog să ai demnitatea și onoare de militar și să eviți mobilizarea, pt că ești zero barat".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Dobitocule, acel ordin al MAI nu-l pune in aplicare CMJ-ul!
    Acel ordin il pune in aplicare MAI-ul care nu trimite nimic la CMJ, prin care CMJ-ul sa "foloseasca" acei "rezervisti" pentru nevoile armatei!
    Dobitocule , art.74, (3)/l.360/2002: " Polițiștii luați în evidență ca rezerviști pot fi concentrați sau mobilizați pentru completarea efectivelor unităților Ministerului Afacerilor Interne, în condițiile prevăzute de lege.".
    Toate documentele "rezervistului" se afla la unitati ale MAI, nu la CMJ, dobitocule... cum sa-i repartizeze CMJ-ul daca nu stie nimic despre ei????

    RăspundețiȘtergere
  36. @Anonim 05.02.2024, 14:52
    La : "Alecule, vorbești prostii, habar n-ai de mobilizarea forțelor armate, daca tu invoci un ordin MAI care este obligat să-l pună în aplicare un Comandant de centru militar, ești sub demnitatea lui Burebista.
    Alecule joaca-te cu pensiile militare, dar te rog să ai demnitatea și onoare de militar și să eviți mobilizarea, pt că ești zero barat".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Dobitocule, acel ordin al MAI nu-l pune in aplicare CMJ-ul!
    Acel ordin il pune in aplicare MAI-ul care nu trimite nimic la CMJ, prin care CMJ-ul sa "foloseasca" acei "rezervisti" pentru nevoile armatei!
    Dobitocule , art.74, (3)/l.360/2002: " Polițiștii luați în evidență ca rezerviști pot fi concentrați sau mobilizați pentru completarea efectivelor unităților Ministerului Afacerilor Interne, în condițiile prevăzute de lege.".
    Toate documentele "rezervistului" se afla la unitati ale MAI, nu la CMJ, dobitocule... cum sa-i repartizeze CMJ-ul daca nu stie nimic despre ei????

    Gata!
    Te-am bagat destul in seama! Ramii sa umpli cosul de gunoi cu timpeniile pe care le debitezi permanent!

    RăspundețiȘtergere
  37. Brusc televiziunile au descoperit ca Armata nu are personal. Explicatia lor ( televiziunilor), militarii ies la pensie la 45 de ani fata de Germania unde ies la 55 de ani nu faptul ca balacareala sistemului militar a adus aceasta situatie. Nici sefa comisiei de aparare din senat nici prezentatoarea ) digi 24) nu sunt informate despre varsta iesirii la pensie . Seful SMA este acum vinovatul de serviciu, militarii sunt de vina ca ies la pensie prea repede, sefa comisiei din senat de aparare a spus ,,SE PREGATESTE O NOUA LEGE,, acum sa vedeti iesiri din sistem..... UAU . Este groasa rau daca cei din MApN nu fac ceva sistemul intra in degingolada, nu mai sunt oameni in un itati, calitatea a scazut enorm. Ne conduc duduile din televiziuni si parlamentari tembeli care cer demisia sefului SMA care vad ca este la cheremul oricarui analfabet nenorocit. Uniforma am verificat/o azi .....este la locul ei....deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Bogdan, probabil se pregateste Actualizarea SG la nivelul Sal.minim brut pe economie de 3300 lei pentru activi si, de ce nu, si pentru cei in rezerva si retragere..!!

      Ștergere
    2. Bogdan:

      ..vezi/citește pe site-ul: "În cuiul cătării"..cum.."il fac"..pe ."șeful SMA"..!

      Ștergere
  38. Pentru baietii care veniti cu argumentul ca ati fost comandanti de CMJ-uri...
    Usurel cu pianu' pe scări ca sa nu-mi aduc aminte de subtirimea unora de'aceia!
    Că venise unu' la noi la unitate sa ne ia "in primire", că auzise el că-i "comandant militar al judetului"! Și se și asezase'n scaunul comandantului... Cind i-am zis ca este "comandantul militar al TUTUROR CIVILILOR din judet", nu al unitatilor militare... a plecat spășit din scaunul comandantului, si s-a asezat la locul cuvenit, pe scaunul de la masuta la care se primeau vizitatorii!

    Dac'aveti argumente/cunostinte din legi si alte acte normative prezentati-le, da' lasati-o moarta cu c'ați fost comandanti de CMJ-uri!

    RăspundețiȘtergere
  39. Pentru cei din MAI, daca se considera a fi rezervisiti, din ce arma fac parte , ce scrie pe livret ? , au livret ? in caz de mobilizare ce fac ? Eu stiu pot conduce o unitate de artilerie de un anumit nivel sau .....altceva. Cei din MI ? Infanteristi sau sunt chemati in randurile MI. Cum se justifica statutul de rezervist. Multumesc pentru eventual raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezerviștii din MAI ( fie foști polițiști , pompieri sau jandarmi) vor completa prioritar unitățile militare de jandarmerie , care la război au un rol f. important îndeosebi pt. lupta în localități.
      Apoi ce rămâne (dacă mai rămâne), vor fi distribuiți în general ca infanteriști către unități militare , la cererea MFA-ului.
      NIMENI NU SCAPĂ în caz de "ROVINE" , dacă are sub 63 de primăveri !

      Ștergere
  40. Moș Alecu, răspunsul ironic era pentru anonimul respectiv.. 🤣 Bineînțeles că scrie în ordinul respectiv unde ma prezint... La IGPR, Sos. Ștefan cel Mare nr... Și despre mobilizare, până la vârsta standard prevăzută în legea pensiilor militare care acum e 65 ani, polițiștii vor fi reincadrati ca polițiști... După 65 ani nu vor mai fi mobilizați deci nici reincadrati la fel ca și rezervistii Mapn.. Dumneata la 73... Te uiți la TV la noi cum o sa ne facem viața.. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  41. Pentru istetii (fosti, zic ei) comandanti de CMJ-uri, precum si Leo,
    care sustin ca politistii vor fi mobilizati la unitati ale MApN ...
    Cititi raspunsul Burebistului... Este chemat la IGPR .
    Ceilalti ca el sint chemati la Inspectoratele judetene. Acele institutii ii primesc, si-i trimit (conform planurilor proprii) la unitatile lor subordonate... sa dirijeze circulatia!
    La fel si jandarmii si pompierii. Sint "mobilizati" in unitatile de jandarmi/pompieri... Unitati care vor face si la mobilizare/razboi ceea ce fac si la pace.

    Burebistule... vezi ca virsta standard de pensionare (in ian.2024) este de 58 ani si 3 luni... Adica, foarte probabil, ai fost deja radiat din lucrarile de mobilizare ale IGPR! Conform art.9/l.360/2002 care spune ca cei pensionati (art.69/l.360/2002) nu mai sint eligibili pentru completarea efectivelor pentru nevoi operative...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Art 69 spune doar care sunt cazurile de încetare a raporturilor de serviciu...

      Ștergere
    2. În legea 360 scrie decât atât despre.....
      Dispoziţii finale şi tranzitorii
      Art. 74

      (1) Evidenţa poliţiştilor pe timpul şi după încetarea raporturilor de serviciu, precum şi modalităţile de păstrare a acesteia se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

      (2) La încetarea raporturilor de serviciu poliţistul este obligat ca în termen de 15 zile să se prezinte la centrul militar pe raza căruia domiciliază, pentru a fi luat în evidenţă ca rezervist cu specialitatea poliţie şi gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectivă în grupa de evidenţă a Ministerului de Interne.

      (3) Poliţiştii luaţi în evidenţă ca rezervişti pot fi concentraţi sau mobilizaţi pentru completarea efectivelor unităţilor Ministerului de Interne, în condiţiile prevăzute de lege.


      Detalii: https://legeaz.net/statutul-politistului-actualizat-legea-360-2002/art-74-dispozitii-finale-si-tranzitorii

      Ștergere
  42. Pentru ca Burebistul isi mai sterge urmele...

    𝐁𝐮𝐫𝐞𝐛𝐢𝐬𝐭𝐚𝟎𝟓.𝟎𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝟏𝟖:𝟏𝟓
    𝐌𝐨𝐬̦ 𝐀𝐥𝐞𝐜𝐮, 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐢𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐞𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐨𝐧𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯.. 🤣 𝐁𝐢𝐧𝐞𝐢̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐬 𝐜𝐚̆ 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭... 𝐋𝐚 𝐈𝐆𝐏𝐑, 𝐒𝐨𝐬. 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐫... 𝐒̦𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐯𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐚̆𝐳𝐮𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐞𝐠𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐞 𝟔𝟓 𝐚𝐧𝐢, 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐫𝐞𝐢𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐚𝐭𝐢 𝐜𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐬̦𝐭𝐢... 𝐃𝐮𝐩𝐚̆ 𝟔𝟓 𝐚𝐧𝐢 𝐧𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐢 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐢 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐫𝐞𝐢𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐚𝐭𝐢 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐥 𝐜𝐚 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐢𝐬𝐭𝐢𝐢 𝐌𝐚𝐩𝐧.. 𝐃𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝟕𝟑... 𝐓𝐞 𝐮𝐢𝐭̦𝐢 𝐥𝐚 𝐓𝐕 𝐥𝐚 𝐧𝐨𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐨 𝐬𝐚 𝐧𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚..

    RăspundețiȘtergere
  43. Pai daca noi din MApN suntem singurii pe care ne mananca transeea, de ce mama dracului in ciorba asta numita ,,pensii militare,, avem cele mai mici pensii iar ceilalti raman acasa sa ,,consoleze ,, neveste si sa ,,prinda cu arcanul,, rezervisti MApN pentru oaste ca asta au facut in toate razboaiele. Noi nu am putut sa unflam nota de plata cu ore suplimentare etc.....nu stiam de ce in fata unitatii mele duminica era PLIN sediul politiei. Mda deci o sa fim sei f....i si cu banii luati. Cam ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  44. @Burebista 05.02.2024, 21:27
    La : "Art 69 spune doar care sunt cazurile de încetare a raporturilor de serviciu...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ceteste ce-ti spun, nu ceea ce vrei tu...
    Am spus: "Conform art.9/l.360/2002 care spune ca cei pensionati (art.69/l.360/2002) nu mai sint eligibili pentru completarea efectivelor pentru nevoi operative..."
    Art.9,alin.(2^1) din care nu sint eligibili cei de la Art.69, alin.(1), lit.a)

    RăspundețiȘtergere
  45. "Cele mai mari pensii contributive in ianuarie 2024: -108.627 de lei
    -81.299 de lei
    -78.526 de lei
    -73.450 de lei
    -68.703 de lei
    -60.549 de lei
    Cele mai mari pensii speciale, în valoare brută:
    -58.191 de lei
    -56.875 de lei
    -56.489 de lei
    -56.447 de lei
    -56.191 de lei
    Primele 20 de astfel de venituri aparţin unor foşti judecători sau procurori, cu o singură excepţie - un fost pilot, care are 47.202 lei brut" (Spotmedia)..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia de 81 299 lei este precis a lui Isărescu.
      Deci are cam 1000 de puncte în total.
      Trimiteți-l un an în vacanță pe el și pe tot stafful, să vedeți că BNR-ul merge la fel.

      Ștergere
    2. @Leo, este meritul BNR ca in decembrie 2023, a dus inflatia la jumatate, fata de decembrie 2022 (7,5%<15.5%) iar cursul Euro s-a mentinut la 4,97 lei !
      PS. Nu te mai lua de Mugurel doar sti ca am fost colegi la acelasi Liceu, cu o diferenta de 2 clase..:))

      Ștergere
    3. DA , Leon și mai avea un frate geamăn coleg de bancă pe nume MANOLE , care a lucrat mai târziu la UM 0195 din MU 0544.
      Cum e posibil ca cineva care a lucrat numai la stat , să aibe salariile medii lunare de 1000 de ori mai mari decât salariile medii pe economie.
      Așa arată o țară pe invers , cum e Românica.
      Nu e vina lor !

      Ștergere
    4. @Leo, daca citeai ultima declaratia de avere ptr. veniturile din 2022, ai fi aflat ca avea o pensie neta de 19.800 lei, cam egala cu a ultimului Premier ; îți las placerea sa afli pensia neta din ianuarie 2024 !
      Pensiile de mai sus sunt ale altora, diectori de Regii, de Banci, Afaceristi, gen Mitica Dragomir, Monica Tatoiu, etc...!!

      Ștergere
  46. 21) In raport cu nevoile operative ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, pentru ocuparea functiilor de executie vacante pot fi reincadrate ca politisti persoane carora le-au incetat raporturile de serviciu in conditiile art. 69 alin. (1) lit. b) , d) -f) si j) , care au studii corespunzatoare cerintelor postului si indeplinesc conditiile legale, potrivit categoriei din care au facut parte .

    Sursa: EuroAvocatura.ro, Statutul politistului, actualizat 2024 - Legea 360/2002, Publicare la data de 10 Dec 2023, Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.
    Și acum art 69...
    Art. 69 (1) Incetarea raporturilor de serviciu ale politistului se dispune in mod corespunzator de catre persoanele care, potrivit art. 15, au competenta de acordare a gradelor profesionale si are loc: a) la implinirea varstei si a celorlalte conditii necesare pensionarii in sistemul public de pensii pentru institutiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale; b) la pierderea capacitatii de munca, in conditiile legii, cu exceptia situatiei in care a intervenit mentinerea in activitate in conditiile art. 331; c) la implinirea limitei de varsta in grad profesional; d) la cerere; e) la numirea intr-o alta functie publica; f) prin demisie; g) la destituirea din politie; h) la acordarea calificativului nesatisfacator, de doua ori; i) cand este condamnat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, cu exceptia cazurilor in care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere sau amenzii penale pentru infractiuni savarsite din culpa, pe baza aprobarii persoanelor care au acordat gradele profesionale prevazute la art. 15; j) pentru alte motive sau nevoi ale Ministerului Afacerilor Interne, pe parcursul perioadei de punere la dispozitie in conditiile art. 2721 alin. (1) atunci cand nu s-a putut realiza numirea intr-o functie; k) cand nu promoveaza examenul de definitivare prevazut la art. 21 alin. (5) ; l) cand s-a stabilit ca a fost incadrat in mod fraudulos in politie, chiar daca aceasta situatie a fost depistata ulterior; m) - Art. 69, alin. (1) , litera M. din capitolul V a fost abrogat la 02-iul-2018 de Art. I, punctul 25. din Ordonanta urgenta 53/2018. n) cand politistul nu a sustinut, din motive imputabile, evaluarea psihologica in termen de 3 luni de la data suspendarii raportului de serviciu in conditiile art. 2725 lit. h) . (2) Pe timpul starii de urgenta, de asediu, de mobilizare si pe timp de razboi, raporturile de serviciu ale politistului nu pot inceta in conditiile alin. (1) lit. a) , c) , d) , f) si j) .

    Sursa: EuroAvocatura.ro, Statutul politistului, actualizat 2024 - Legea 360/2002, Publicare la data de 10 Dec 2023, Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.
    Eu ma încadrez la art 69 alin 1 lit d...

    RăspundețiȘtergere
  47. @Burebista 06.02.2024, 08:29
    La : "...Eu ma încadrez la art 69 alin 1 lit d...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Aha!... La puturoșii care au fugit de munca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate să-mi spună cineva ce reprezenta C.C.I.(5%,9,5%) pe "fluturașii" de soldă lunară și la ce erau utilizați acești bani? Vă mulțumesc.

      Ștergere
    2. Nu Moș Alecu, la cei care au fost sătui de muncă, 26 ani și 7 luni efectiv, numai în operativ... Pe strasse.. 🤣 .

      Ștergere

    3. Călin rsdpunde:
      "CCI'..din "fluturașii"de soldă era REȚINEREA din solda brută = "5 %"..după data 01 aprilie 2001.., care de utiliza...conform LEGII 164/ 2001 pentru alte prestații.. prevăzute de acea lege (cum ar fi: de exemplu.. "tratamente balnerare"..etc), adică nu se mai foloseau pt. calculul PENSIEI SUPLIMENTARE..!; după ..2005 nu mai știu destinația lor. și nici procentele reținute, pt. că m-am pensionat..!

      Ștergere
  48. M-am îngrijorat c-o zis Șeful StMajAp că românii trebuie sa se îngrijoreze și mi-s român.
    Da mi-o trecut repede, pt că Dl ministru MApN o zis că pe timpul mandatului domniei sale nu se va reintroduce serviciul militar obligatoriu, adică nici vorba de stare de asediu, mobilizare sau război.
    Mi-o trecut că-s rezervist MApN.
    Cei de la Ministerul de interne și justiție (penitenciare), i-o zic să rămâneți îngrijorați, că miniștri voștri n-o zis nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.mapn.ro/cpresa/18271_%C3%8Ent%C3%A2lnirea-comisiilor-reunite-de-ap%C4%83rare-ale-Parlamentului-cu--conducerea-MApN

      Ștergere
    2. Ce zic azi, nu e valabil maine si nici nu mai recunosc. Nu pune mare pret pe ce zice unul sau altul din clasa politica. Mai corect mi se pare sa-i judecam/apreciem dupa ceea ce fac si nu dupa ceea ce spun.

      Ștergere
  49. Informare pt activi:
    În Monitorul Oficial Nr 107 de azi 6 feb. 2024 s-a publicat HG care stabilește un Regulament cu locurile periculoase de muncă și acordarea sporurilor bănești, cf legii salarizării bugetarilor Nr 153 la familia ocupațională : apărare, siguranță și securitate națională.
    Din păcate nu s-au publicat și anexele 1-3 pt că-s clasificate.

    RăspundețiȘtergere
  50. Moș, adicătelea..de la Martin ! Măi oameni buni..sunteți...normali la..."mansardă ?!🤣 Eu cred că nu...de credeți ...că un descreierat..se luptă cu vreo ..30 de state !!

    RăspundețiȘtergere

  51. @Anonim 06.02.2024, 12:05
    La : "Poate să-mi spună cineva ce reprezenta C.C.I.(5%,9,5%) pe "fluturașii" de soldă lunară și la ce erau utilizați acești bani? Vă mulțumesc.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Asa cum incearca sa spuna (da' nu prea reuseste) @anonim 7.02.2024, 02:30 (Calin, doctoru' ) este vorba despre "Cota de Contributie Individuala" prevazuta de art.78, alin.(2) si (3)/l.164/2001. Acea contributie (viitoarea Contributie Individuala la Bugetul de Stat) "inlocuia" disparuta Contributie la fondul de pensie suplimentara... Prin disparitia Contributiei pentru pensia pensia suplimentara ar fi trebuit sa creasca soldele nete... dar niste baieti dusi cu capu' au hotarit sa nu creasca soldele introducind alta contributie...

    Cota de 9,5%... nu stiu sa se fi aplicat vreodata in conditiile l.164/2001!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt. pensionarii cu pensie militară dar și civilă , cum se calculează impozitul și în ce temei legal ?
      Cred că @Leon și @Mihăiță m-ar putea lămuri.

      Ștergere
    2. @Leo, cam vad eu unde bati șaua..., dar fiecare Casa isi retine impozitul respeciv, numai cu deducerea de 2000 lei..!!

      Ștergere
    3. Moșule:
      ..oarecum.., da..!;
      Eram încă activ..prin 2002= când , pe "fluturașii" cu soldele lunare: a dispărut formularea "CPS"= 5%", fiind înlocuită cu .. acea contribuție.."CCI" ..tot de "5%" din SLB!; după pensionare: în 2004, nu m-a mai interesat .. "amănuntul"/ fărâmitura.. respectiv/ă..!

      Ștergere
  52. Întreb, cu scuzele de rigoare, pe lângă subiect: un camarad nu a primit până acum, cupoanele pentru călătorii cu reducere.
    Un nr de telefon de la Casa de pensii a mapn sau?

    RăspundețiȘtergere


  53. @Laurentiu 07.02.2024, 09:32
    La : "Întreb, cu scuzele de rigoare, pe lângă subiect: un camarad nu a primit până acum, cupoanele pentru călătorii cu reducere.
    Un nr de telefon de la Casa de pensii a mapn sau?"
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    https://cps.mapn.ro

    Contact

    Tel. 021.319.58.58;
    Fax: 021.311.88.70;
    Relaţii cu publicul:
    Luni-Vineri: 08.00 - 16.00
    Telefon: 021.319.58.58
    E-mail: casadepensii@mapn.ro
    Adresa:
    Unitatea militară 02505 București
    Bucureşti, Strada Drumul Taberei, nr. 7F, sector 6, cod poștal 061352

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos dragă moșule!
      Reperele furnizate i le-am transmis anterior, dar cică utilizate aceste canale, nu "l-au băgat în seamă" pînă acum, cupoane pauză.
      Sănătate multă și Doamneajută-ne!!!

      Ștergere
  54. @Leo 07.02.2024, 09:25
    La : "Pt. pensionarii cu pensie militară dar și civilă , cum se calculează impozitul și în ce temei legal ?
    Cred că @Leon și @Mihăiță m-ar putea lămuri.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Cu speranta ca cei doi nu se vor supara...

    L.227/2015 (Cod fiscal)
    Articolul 101
    Calculul impozitului pe venitul din pensii și termenul de plată
    (1) ORICE PLATITOR de venituri din pensii are obligația de a CALCULA lunar impozitul, potrivit prevederilor prezentului articol, LA DATA efectuării plății pensiei, de a-l RETINE și de a-l PLATI LA bugetul de stat
    (2) Impozitul lunar se determină de FIECARE PLATITOR de venit din pensii, astfel:...".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc @MA
      Mulțumesc @Leon
      Am înțeles.
      păi e bine , că nu se cumulează veniturile din cele 2 pensii și să se aplice impozitul sumei cumulate.

      Ștergere
  55. @Mos Alecu, am scos de la naftalina noul proiect de lege privind Statutul cadrelor mitare:
    https://sg.mapn.ro/proiecte/Lege%20privind%20statutul%20cadrelor%20militare.pdf
    Poate a sosit momentul sa-i acordati atentia cuvenita într-o noua tema si sa venim cu propuneri !!

    RăspundețiȘtergere
  56. https://sg.mapn.ro/proiecte/ANUN%C8%9A%20IMPORTANT.pdf

    RăspundețiȘtergere
  57. @Leon 07.02.2024, 11:04
    La : "@Mos Alecu, am scos de la naftalina noul proiect de lege privind Statutul cadrelor mitare:
    https://sg.mapn.ro/proiecte/Lege%20privind%20statutul%20cadrelor%20militare.pdf
    Poate a sosit momentul sa-i acordati atentia cuvenita într-o noua tema si sa venim cu propuneri !!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Una din doua: ori e nou, ori e de la naftalina!!!

    Mai din'tii s-a cam terminat "sesiunea" de primire propuneri... conform anuntului de la a doua adresa!

    Mai de-al doilea... conform ultimelor declaratii rostite de-o gura de'nalt demnitar, acel proiect nu mai este de actualitate, el adresindu-se tocmai unor militari aspru criticati ca fiind in afara orientarilor din prezent!

    Ca urmare... batista pe tambal si mucles sa nu ne pomenim declarati "anti curentul actual", si complet nepotriviti pentru a primi pensie!

    RăspundețiȘtergere
  58. @Laurentiu 07.02.2024, 10:31
    La : "Mulțumesc frumos dragă moșule!
    Reperele furnizate i le-am transmis anterior, dar cică utilizate aceste canale, nu "l-au băgat în seamă" pînă acum, cupoane pauză.
    Sănătate multă și Doamneajută-ne!!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Eiiii, situatia-i mai complicata:
    - acele taloane se tiparesc prin grija C.N.Posta Romana la cererea caselor de pensii
    - dac'a iesit la pensie in cursul lui 2023 trebuia sa primesca acele Taloane cu prima pensie
    ---- cine dracu porneste masina care tipareste 1.000 de taloane pe minut pentru 10 - 20 de taloane?
    ---- cine dracu se mai gindeste la respectarea legii acum, cind toata lumea face cum crede?
    - dac'a iesit la pensie in ian.2024... nu era pensionar cind s-a facut comanda de taloane pentru 2024
    ---- ar trebui sa le primesca in 2024... dar... de vazut considerentele de mai sus

    Asa ca s-ar putea ca "Dumnezeu cu mila!".

    RăspundețiȘtergere
  59. @Mos Alecu, acest proiect este cel care a fost programat in sedinta de guvern in 2022 si amanat la calendele grecesti chiar de d-ul General:
    "În Sedinta de Guvern din 3 august 2022: Nicolae-Ionel Ciucă
    Domnule ministru Dîncu, vă rog să fiți de acord ca proiectul de lege privind Statutul Cadrelor Militare să intre la pachet cu celelalte legi din domeniul apărării și siguranței naționale. Ca atare, cer amânarea până în momentul în care va intra întregul pachet și, pentru că tot vorbim de întregul parchet, pentru toate ministerele responsabile până la sfârșitul lunii august vreau să intrăm în guvern și cu pachetul de legi pe apărare și siguranță națională.
    Vasile Dîncu: -Ok.
    Nicolae-Ionel Ciucă -Vă mulțumesc !"
    PS. Cu siguranta in aceasta luna o sa vedem cele 3 proiecte trimise la Parlament...!

    RăspundețiȘtergere
  60. ORICE se va intampla bun in legislatie va fi aplicabil ACTIVILOR SI VIITORILOR pensionari militari pentru a face atractiva cariera militara. Celelalte sunt sperante desarte. Viata o demonstreaza.

    RăspundețiȘtergere
  61. Este evident că se impune o legiferare de urgență a unui întreg pachet legislativ, în domeniul apărării nationale, până acum Dl politician Ciuca s-a opus, dar România nu înseamnă Dl Ciuca.
    Vremurile cer acest lucru.
    Și mai evident este faptul că în domeniul asigurării resurselor umane, la pace și război, structurile responsabile, au desfășurat și din ce vad eu, vor continua acest lucru, o politică de personal total neprofesionala și iresponsabilă, care n-are nici o legătură cu piața forței de muncă din România.

    RăspundețiȘtergere
  62. Dacă luăm în considerație legislația publica, fara a intra în cea clasificată, în România, acum sunt doua categorii de rezerviști în rezerva operațională: cei care au părăsit sistemul activ, cu drept de pensie militara sau fara drept de pensie (demisie,etc) doar cu obligații și fără nici un drept bănesc suplimentar și rezerviștii voluntari.
    Rezerviștii voluntari încheie primul contract pe 4 ani, următoarele contracte pe maxim 3 ani. Pe timpul derulării contractului au drepturi bănești lunare, iar la încheierea contractului, nu mai au nici o obligație, te lasă și pleacă. Nu este clar dacă sunt ca și fotbaliștii, în ultimele 6 luni de contract, pot semna cu orice "echipa".
    Se dorește crearea a unei noi categorii de rezerviști în rezerva operațională.
    Legislația încă nu-i, din aceasta cauză se dorește legiferarea de urgență a unei noi legi de pregătire a populației pt apărare.
    Printre rânduri, vedem și cum va ieși legea, a treia categorie de rezerviști în rezerva operațională, ar fii formata din absolvenții serviciului militar, voluntar, ca militar în termen.
    Durata serviciului: maxim 4 luni și un salariu, pe timpul serviciului, ca și un sgv. Se va semna un contract cu o "prima de instalare = trecerea pe viață de la civilie la militărie" egală cu trei salarii brute medii pe economie, daca sunt și-n valoare netă egal bruta, ar fii trei ajutoare de înmormântare.
    După terminarea celor maxim 4 luni de pregătire, acești tineri "militari" au doar obligații, nu și recompense bănești.
    Obs. Introducerea serviciului de rezervist voluntar, a fost neinteresanta pt cetățenii români și posturile disponibile n-au fost ocupate.
    Asi fi curios sa aflu părerea camarazilor, despre noul sistem care se dorește ca oferta pe piața forței de muncă din România.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa arata proiectul acum 2 ani:
      https://sg.mapn.ro/proiecte/lege_modif_si_compl_l_446_din_2006_62c3d117768ef.pdf

      Ștergere
  63. . bă'.. zișilor.."pensionari militari"(?).. .?..asta-i.."grija" voastră =.."legislația" privind.."viitorul".. "încorporaților"..(?) în..armata țârii..?!; sunt destui "gânditori".. dăștepți, care..să se ocupe cu treaba asta...❗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doctore, istoria Romaniei ne arată ca:
      "Si vis pacem, para bellum spuneau Publius Flavius Vegetius Renatus in De Re Militari. In traducere: DACA VREI PACE, PREGATESTE-TE DE RAZBOI"...!!

      Ștergere
  64. De la Moș..la Moș : DESPRE CE ZICE "DUMNEZEUL LEGISLATIV" ȘI...CE AR PUTEA FI !! S-a solicitat unor instanțe de judecată sesizarea CCR cu privire la neconstituționalitatea art.101 din Codul fiscal și care vizează noua modalitate de impozitare a pensiilor ! Să admitem faptul că...va fi sesizată Curtea Constituțională ! Aceasta ar fi - bineînțeles - chiar de dorit ! Întrebare...doar prin prisma raportării la pensiile civile cu numai componentă contributivă ( art.101 alin.(2) lit.a) din Codul fiscal ) și a celor care nu au o astfel de componentă ( art.101 alin.(2) lit.c) din Codul fiscal ) : În ce procent credeți că sunt șanse ca art.101 din Codul fiscal să fie declarat neconstituțional, având în vedere faptul că primei categorii i se aplică un singur procent de impozitare ( 10% ), iar celeilalte...până la trei procente, respectiv 10, 15 și 20% ?! Înainte de a vă pronunța, rog analizați următoarele aspecte rezultate din Decizia nr.900 / 2020 a CCR : 1) drept câștigat este numai cel pe contributivitate ( punctul 105 din decizie ) ; 2) pensiile militare nu au componentă contributivă ( punctul 118 din decizie ) ; 3) pensiile plătite de la bugetul de stat - cum sunt cele militare - pot fi modificate ( punctul 116 din decizie). Așadar, prin prisma celor menționate...ce șanse credeți că sunt... și-n ce procent...ca articolul 101 din Codul fiscal să fie declarat neconstituțional ?! Mulțumesc și...Doamne ajută cu bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Mos Martin, uite ca si MF a dispus impozitarea venitului din pensii:
      https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://static.anaf.ro/static/3/Galati/20231026120614_impozitarea%2520veniturilor%2520din%2520pensii.pdf&ved=2ahUKEwjZsIP4qp6EAxUS1gIHHTZECEUQFnoECCIQAQ&usg=AOvVaw1_ML3E57B6khjwEohVH8Nw
      PS. Se observa ca acest Comunicat al ANAF este anterior OuG 115/2023, care a abrogat prevederea cu redirectionarea a 3,5% din impozit catre ONG-uri !

      Ștergere
    2. Art.15 Constitutue, alin.(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.
      Adica pensiile pot fi recalculate/modifIcate printr-o lege noua DOAR PENTRU VIITOR (cei care vor iesi), pensia in plata este un drept castigat (care poate fi cel mult diminuata prin impozitare si supraimpozitare). Sunt si decizii CEDO in sensul asta.

      Ștergere
  65. @Anonim 08.02.2024, 22:39
    lA : "De la Moș..la Moș : DESPRE CE ZICE "DUMNEZEUL LEGISLATIV" ȘI...CE AR PUTEA FI !!......... 1) drept câștigat este numai cel pe contributivitate ( punctul 105 din decizie ) ; 2) pensiile militare nu au componentă contributivă ( punctul 118 din decizie ) ; 3) pensiile plătite de la bugetul de stat - cum sunt cele militare - pot fi modificate ( punctul 116 din decizie). Așadar, prin prisma celor menționate...ce șanse credeți că sunt... și-n ce procent...ca articolul 101 din Codul fiscal să fie declarat neconstituțional ?! Mulțumesc și...Doamne ajută cu bine !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    La fel de "platite (numai) de la bugetul de stat", sau "platite (majoritar) de la bugetul de stat)" sint si pensiile de serviciu. Mai ales cei care nu au virsta de pensionare pe "contributeala"... Aicea fiind tare multi dintre cei ce cer "rășluirea" art.XVIII/l.282/2023 (art.101/l.227/2015). Adica magistrati! Adica ...

    RăspundețiȘtergere
  66. "Iohannis a mai spus în discuția cu ziariștii că problema deficitului de personal din Armată se rezolvă prin creșterea soldei pe care o primesc militarii, nu prin măsuri obligatorii." (Romania Tv.) !

    RăspundețiȘtergere
  67. @Leon 09.02.2024, 10:02
    La : ""Iohannis a mai spus în discuția cu ziariștii că problema deficitului de personal din Armată se rezolvă prin creșterea soldei pe care o primesc militarii, nu prin măsuri obligatorii." (Romania Tv.) !".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Presupunind ca cel care i-a spus ce sa spuna stie ce i-a spus sa spuna, vedem ca i-a spus sa spuna "cresterea soldei" nu "cresterea pensiei"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu care credeam ca se refera si la Solda de Grad a pensionarilor militari...:))

      Ștergere
    2. @MA
      Altfel spus,
      UNA E SĂ ȘTII CE SPUI ȘI ALTA E SĂ SPUI CE ȘTII.

      Ștergere
  68. Intră deja pensia la CEC, dar...cu 4 lei mai putin, probabil o reglare la CASS reținut , fiind ultima "livrare"..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .. diferența.. restituită de la CASS e înscrisă separat de sumele din pensie, în CUPONUL DE PENSIE, cel puțin: în cupoanele emise de către CPS/ MAp.N..!, așa că se poate stabili de unde a rezultat "scăderea".. aceea de 4 lei..!

      Ștergere
  69. Dacă Iohannis spune ceva acum, o face doar ca propagandă politică pt cele 4 scrutinuri electorale.
    Mai important este ce a făcut Iohannis privind soldele militarilor, acest președinte a promulgat legea salarizării bugetarilor Nr 153/2017 unde militarii erau în grila de salarizare, la coada clasamentului, de fapt așa de jos încât nu s-a întâmplat niciodată acest lucru în ultimii 70 de ani.
    iohannis și protejatul lui gl Ciuca, sunt principalii vinovați de actualele deficite cronice în forțele armate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iohannis nu a facut nimic nici pentru profesori desi atat el cat si sotia dansului provin din aceasta categorie profesionala, asa cum acest "Ciuca al nost" nu a facut si nu face nimic pentru militari, desi a fost prim-ministru sau din actuala functie. Cum spuneam intr-o postare mai sus, sa-i judecam/apreciem dupa ceea ce fac si nu dupa ceea ce spun.

      Ștergere
  70. La chestia cu procesele deschise recent de magistrati pe supraimpozitare.

    Umbla prin sat zvonul ca pe repede inainte deja CCR a redactat Decizia prin care va spune ceva de genul: „pensiile magistratilor trebuie definite ca „Venit lunar din pensii determinat ca urmare a aplicării principiului contributivității” si impozitate numai cu 10%, conform art. 101 (2) lit. a) Cod fiscal, intrucat prin contributiile platite la BASS magistratii si-au cistigat dreptul să beneficieze de o pensie care să reflecte nivelul veniturilor realizate în perioada activă a vieţii în cuantumul rezultat prin aplicarea principiului contributivităţii, respectand astfel cele 2 conditii ale principiului contributivitatii din L.263/2010, respectiv utilizarea acestor contributii la constituirea fondului pt. plata pensiilor si intemeierea dreptului la pensie pe aceste contributii platite”. F. tare, nu?!
    E desteptii baietii astia. Numai noi pensionarii militari o batem in cap si ne scuipam intre noi pe toate bloagele!
    Ma astept chiar, daca va fi si vreo plangere de la vreun militar, ca CCR sa faca copy-paste din Decizia 900 si sa ne dea lovitura finala spunand ca - „Pensia militara ca supliment platit de la bugetul de stat, neavand ca temei contributia asiguratilor la fondul de pensii, nu se substituie dreptului la pensie, fiind mai degraba un drept de asistenta sociala care poate fi diminuat si chiar eliminat in functie de resursele bugetare, ca urmare supraimpozitarea fiind chiar o masura sanatoasa si de aplaudat pt. bugetul tarii”.
    Bravo noua, poate ne trece pe toti la Indemnizatia de handicap accentuat care e de vreo 400-500 lei lunar! Da’ ce, nu e bine?!

    RăspundețiȘtergere
  71. De ce sa nu o spunem clar, ceea ce stim toti, pensiile militare vor avea schimbari in bine doar pe timp de rezbel si atat. Poate vor umbla pe la salarizare acum.

    RăspundețiȘtergere
  72. @Anonim 10.02.2024, 06:59
    La : "Art.15 Constitutue, alin.(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.
    Adica pensiile pot fi recalculate/modifIcate printr-o lege noua DOAR PENTRU VIITOR (cei care vor iesi), pensia in plata este un drept castigat (care poate fi cel mult diminuata prin impozitare si supraimpozitare). Sunt si decizii CEDO in sensul asta.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Multa nauceala in capu' la unii!

    La "cei care vor iesi" nu se face nici un fel de "recalculare/modificare"... se face "stabilirea"!

    Daca noua lege prevede si recalcularea pensiilor din legislatia anterioara, aceasta recalculare se va face strict "pentru viitor". Nu se face recalcularea "in trecut"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai spus nimic nou, doar ai copiat ce am spus! Recalculare e pentru legislatia anterioara (in vigoare) fireste. Cine a vorbit de trecut?

      Ștergere
  73. "La cei care vor iesi", se poate modifica "legea din vigoare" sau poate fi edictata o noua lege care sa "stabileasca" altceva.
    Acum e clar?

    RăspundețiȘtergere
  74. @Anonim 10.02.2024, 07:59
    La : "Nu ai spus nimic nou, doar ai copiat ce am spus! Recalculare e pentru legislatia anterioara (in vigoare) fireste. Cine a vorbit de trecut?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Repet : "Multa nauceala in capu' la unii!".

    RăspundețiȘtergere
  75. @Camaradul 10.02.2024, 08:03
    La : ""La cei care vor iesi", se poate modifica "legea din vigoare" sau poate fi edictata o noua lege care sa "stabileasca" altceva.
    Acum e clar?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Iarasi, repet: "Multa nauceala in capu' la unii!".".

    La modificarea legii in vigoare, daca se prevede si "pentru pensiile in plata", modificarile se aplica, pentru viitor, si pensiilor de dinainte de modificari... daca nu , nu!

    La "edictarea" unei noi legi, daca nu se prevede ce se face cu "efectele" vechii legi, si vechea lege nu se abroga, pensiile vechi ramin asa. Da' treb'e sa fii legiuitor complet dus cu capu' sa aplici legi diferite pentru rezolvarea aceleiasi situatii!

    RăspundețiȘtergere
  76. Mos Alecu, daca pensiile in plata nu se pot recalcula dupa o lege noua, ci doar cele din viitor, atunci ia explica cum cele civile se pot recalcula dupa o lege noua, cum s-au recalculat cele militare in 2010 si 2016 dupa o lege noua si acum cele ale noastre nu se mai pot recalcula?

    RăspundețiȘtergere
  77. @Anonim 10.02.2024, 14:35
    La : "Mos Alecu, daca pensiile in plata nu se pot recalcula dupa o lege noua, ci doar cele din viitor, atunci ia explica cum cele civile se pot recalcula dupa o lege noua, cum s-au recalculat cele militare in 2010 si 2016 dupa o lege noua si acum cele ale noastre nu se mai pot recalcula?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Unde dracu' am spus eu asa ceva?
    Asa ceva a spus netotul (nu cumva tot tu?) cu: "Adica pensiile pot fi recalculate/modifIcate printr-o lege noua DOAR PENTRU VIITOR (cei care vor iesi), pensia in plata este un drept castigat (care poate fi cel mult diminuata prin impozitare si supraimpozitare)".
    Eu aratindu-i ca pensiile "vechi" nu se recalculeaza pe noua lege doar daca noua lege nu prevede asa ceva. Iar o asemenea chestie ar insemna ca "treb'e sa fii legiuitor complet dus cu capu' sa aplici legi diferite pentru rezolvarea aceleiasi situatii!".
    Asta insemnind ca noile legi au prevazut intotdeauna recalcularea pensiilor vechi pe noua lege.
    C'altfel acum ar fi o intreaga harababura in pensiile militare:
    - cei pensionati pe d.214/1977 ar fi cu pensiile de atunci, pen'ca d.214/1977 nu prevedea nici un fel de "actualizare"
    - cei pensionati pe l.164/2001 ar avea actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate
    - cei recalculati pe l.119/2010, si cei cu pensiile stabilite pe l.263/2010 ar avea pensiile legate de evolutia valorii punctului de pensie
    - cei pensionati pe l.223/2015 ar avea pensiile legate de inflatie

    RăspundețiȘtergere
  78. @MA , te ții de glume și nu e rău.
    Asta cu , "No, om trăi ș’om vedea !" mi se pare cea mai pesimistă dintre speranțele optimiste.
    - Una că nu mai este nimic de văzut.
    - Iar alta pt. că este foarte incertă treaba cu "om trăi ", mai ales pt. VARȘOVIȘTI.

    RăspundețiȘtergere
  79. Mosule, eu am fost anonimul care ti-a pus intrebarea de mai inainte. Pentru a nu ma confunda cu anonimul care a postat ca pensiile in plata nu se pot recalcula dupa o lege noua, mi-am luat un pseudonim. Am inteles ca dvs. afirmati ca este legal sa se poata recalcula daca prevede expres legea. Corect, asa zic si eu. Atunci de ce magistratilor iesiti la pensie nu li se pot recalcula dupa o lege noua? Nu-i nesimtire ca numai lor sa nu li se poata recalcula pensiile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Kostas, Recalcularea pensiilor militare este prevazuta in proiectul de lege Pl x nr.199/2020, proiect aflat la Comisia de Aparare si asteapta un Aviz din partea Guvernului inca din 29.12.2020:
      https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/PLX-199-2020.pdf&ved=2ahUKEwiSsLmTmqGEAxXSgf0HHSxfAjAQFnoECBQQAQ&usg=AOvVaw0bdtnbf6WQLBvLIZvXWbrv

      Ștergere
  80. @kostas 10.02.2024, 17:08
    La : "Mosule, eu am fost anonimul care ti-a pus intrebarea de mai inainte. Pentru a nu ma confunda cu anonimul care a postat ca pensiile in plata nu se pot recalcula dupa o lege noua, mi-am luat un pseudonim. Am inteles ca dvs. afirmati ca este legal sa se poata recalcula daca prevede expres legea. Corect, asa zic si eu. Atunci de ce magistratilor iesiti la pensie nu li se pot recalcula dupa o lege noua? Nu-i nesimtire ca numai lor sa nu li se poata recalcula pensiile?".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Magistratilor pensionari deja la data intrarii in vigoare a l.282/2023 nu li se recalculeaza pensiile deoarece:
    - nu este o lege noua pentru pensiile lor... chiar daca l.282/2023 "produce" modificari serioase prevederilor anterioare privind pensiile lor
    - intre modificarile respective nu este niciuna care sa prevada recalcularea pensiilor stabilite anterior acelor modificari... deci nu prevede legea sa se faca vreo acea recalculare
    - de retinut ca si l.223/2015 a suferit in viata ei modificari serioase si nu s-au recalculat pensiile militare de stat stabilite anterior acelor modificari... tot din cauza de neprevederea in acele modificari a unei recalculari a pensiilor stabilite anterior modificarilor.

    RăspundețiȘtergere

  81. Iosife, tu ești, mă???

    Pentru toata lumea in treacat pe aicișa...

    Am mai spus-o si o mai repet:
    𝑵𝒖 𝒎𝒂𝒊 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕𝒊 𝒄𝒖 𝒄𝒆𝒂𝒓𝒔𝒂𝒇𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒕𝒆𝒙𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒅𝒆𝒄𝒊𝒛𝒊𝒊 𝑪𝑪𝑹, 𝒉𝒐𝒕𝒂𝒓𝒊𝒓𝒊 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒄𝒂𝒕𝒐𝒓𝒆𝒔𝒕𝒊, 𝒔𝒂𝒖 𝒄𝒉𝒊𝒂𝒓 𝒔𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒍𝒆𝒈𝒊! 𝑪𝒉𝒊𝒂𝒓 𝒅𝒂𝒄𝒂 𝒑𝒆 𝒆𝒍𝒆 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒊𝒑𝒂𝒓𝒊𝒕𝒂 𝒅𝒐𝒗𝒂𝒅𝒂 𝒇𝒆𝒄𝒊𝒐𝒓𝒊𝒆𝒊 𝒗𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒓-𝒂𝒍𝒆 𝒄𝒖𝒏𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒍𝒆𝒈𝒊𝒍𝒐𝒓!
    𝑵𝒊𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒏𝒖 𝒍𝒆 𝒄𝒊𝒕𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒊 𝒏𝒖 𝒍𝒆 𝒃𝒂𝒈𝒂'𝒏 𝒔𝒆𝒂𝒎𝒂!
    𝑭𝒐𝒍𝒐𝒔𝒊𝒕𝒊 𝒄𝒖 𝒊𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆 (𝒔𝒊 𝒄𝒖 𝒂𝒄𝒆𝒍𝒂𝒔𝒊 𝒆𝒇𝒆𝒄𝒕) 𝒃𝒍𝒐𝒂𝒈𝒂 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒔𝒕𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒗𝒐𝒄𝒂̆𝒕̦𝒆𝒍𝒂𝒓𝒊, 𝒃𝒍𝒐𝒂𝒈𝒂 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕𝒂 𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒅𝒓𝒖𝒎𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒐𝒓𝒊𝒕𝒐𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔𝒑𝒓𝒆 𝒐𝒃𝒕𝒊𝒏𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒈𝒂𝒓𝒂𝒏𝒕𝒂𝒕𝒂 𝒂 𝒊𝒏𝒔𝒖𝒄𝒄𝒆𝒔𝒖𝒍𝒖𝒊!

    RăspundețiȘtergere
  82. @Mos Alecu, așa cum am promis, am trimis la câtiva Deputati urmatoarea propunere:
    "In Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, se introduce un articol nou:
    Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se ACTUALIZEAZA ori de cate ori se majoreaza Solda de GRAD/Salariul GRADULUI PROFESIONAL al militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare, avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu."
    Motivare:
    Gradul militar este un DREPT al militarului in activitate dar si in Rezerva sau Retragere, si nu este corect ca un Colonel in rezerva sa aiba Solda de Grad de 360 lei, iar colegul activ sa aiba 900 lei, chiar sub solda de grad a unui Soldat de 500 lei !"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,dar la câtă răutate și ură găsim în rândurile politicienilor,dar și slugărnicia șefilor din cele 2 mari ministere,e greu de crezut ca vor lua vreo măsură.OUG 59 e batută în cuie,iar dacă nu-i afectează pe cei în robe,(nu contează culoarea),nu cred ca se va mișca ceva,d.le Leon !

      Ștergere
    2. BRAVO @Leon
      Te-ai ținut de cuvânt cu jalba.
      Ca dovadă a ceea ce ai spus, gradul militar este menționat chiar pe talonul de pensie. Funcțiile sunt trecătoare , dar gradul nu.
      Deși JALBA nu o va lua nimeni în seamă, este FB , măcar că cineva nu se lasă anesteziat/amorțit ca o moluscă eșuată.
      Să i-o trimiți și lui Vlăduț .

      Ștergere
  83. Am vazut ca si aici a inceput sezonul ,,jalbelor,, la fel ca pe celalalt blog. Toate bune dar va rog frumos sa imi spuneti si mie o singura doleanta care in cursul anilor a fost rezolvata astfel Cu dovezi daca se poate. Nu se pun ,,am influentat,, ,,am expus,, etc. Foarte bine ca lumea se implica.
    Multam fain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Bogdan, cel care s-a luptat cel mai mult pentru drepturile pensionarilor militari, a fost regretatul General Niculae MIRCOVICI, cel cu care am colaborat foarte bine si s-au rezolvat d.p.v.legislativ: recalcuarea, actualizarea pensiilor militare, acordarea grupelor de munca prin L.164/2001 si L.223/2015 si deasemenea aparitia L.241 si 223..!!

      Ștergere

    2. Leon:
      Călin comentează:
      Leon:
      Gl. MIRCOVICI..nu a avut un rol determinant în acordarea "grupelor de muncă.. pensionatilor"l pe L. 164 /2001".., pt. că el s-a pensionat în primăvara lui 2004..= cu "ținta".. intrării in Parlament.(în toamnă/ iarnă) , iar pensionarii ..DEJA..aveau calculate pensiile cu grupele de muncă incluse❗;
      ..poate a avut un oarecare rol.. numai în cazul pensiilor militare .. ANTERIOARE L.164,/2001, pensii care trebuiau recalculate cf.art.79 din L. 164/2001, și care recalculare a fost reglementată de HG.1188.., înainte ca Gl MIRCOVICI să ajungă.. parlamentar..!.

      Ștergere
  84. Dl Bogdan, s-au mai rezolvat anumite lucruri, mai greu, dar s-au rezolvat, datorita "jalbelor".
    De ex.:
    1. Acordarea uniforma a noilor grupe de muncă, ca urmare a modificării legislației și la pensionarii militari ca și la activi.
    2. Păstrarea in plata, a cuantumului avantajos al pensiei militare recalculate cu legea 119/2010 ca urmare a modificării legislației in anul 2013.
    3. Bilete pt tratamentul balnear și de odihnă și pensionarilor militari, ca și la civili.

    RăspundețiȘtergere
  85. @Leo, probabil ca in aceasta luna se va aproba in Guvern, o HG privind Actualizarea Soldei de GRAD pentru activi la, nivelul sal.minim de 3 300 lei (Politistii solicita pentru 3.700 lei !) si eventual o Ordonanta de Urgenta cu unele drepturi salariale !
    Am facut un calcul pentru gradul de Lt.Col. si dupa aceasta actualizare ar ajunge la un cuantum brut de 1848 lei; pentru un pensionar militar ar fi nevoie de o diferenta de 1260 lei lunar brut(1848-587): 1260 x 70.000 beneficiari la MApN = 88 mil.lei/luna in plus fata de aprox.480 mil.lei/luna ( tinand cont ca 1260 lei reprezinta o medie ptr.pensionarii militari). Cred ca nu este o suma prea mare si ar putea fi suportata de CPS a MApN..!!

    RăspundețiȘtergere
  86. Dl Bogdan, ca sa vă faceți o idee de a "umbla cu jalba în proțap".
    Păstrarea cuantumului avantajos la recalcularea pensiilor militare cu legea 119/2010 s-a obținut datorita influențării politicului cu mii de acțiuni în instanță: tribunal +curte de apel.

    RăspundețiȘtergere
  87. DE LA MOȘ LA MOȘ ! MOSTRĂ DE STAT CĂPUȘAT DE MAFIE ! Chiar dacă cele care urmează au mai fost abordate, important este de reținut...mecanismul ! Așadar, se modifică art.101 din Codul fiscal, cel privitor la supraimpozitare ! Tu, casă de pensie sectorială, observi faptul că forma adoptată a articolului susmenționat este interpretabilă și te adresezi - în scris - Ministerului Finanțelor pentru a ți se comunica ce variantă să aplici ! Finanțele îți răspund și precizează faptul că, în PNRR, coordonator al reformelor este Ministerul Muncii și ca atare îți sugerează să te adresezi acestui minister. O faci, constați că la nivelul CNPP, din subordinea Ministerului Muncii, este - din octombrie trecut - o simplă notă care vizează aplicarea art.101 de către casele teritoriale de pensii, iei legătura cu celelalte două case sectoriale, vă puneți de acord și...aplici nota ! Pe de altă parte, tu, casă de pensie sectorială - dacă te uiți în PNRR și pe site-ul Ministerului Finanțelor - constați că în domeniul fiscal, chiar acest minister este cel responsabil ! Mai mult, dacă te uiți și-n Codul fiscal, la art.5, înțelegi și faptul că - dacă o reglementare o crezi interpretabilă, cum ai sesizat in legătură cu art.101, că doar de asta te-ai adresat Ministerului Finanțelor - problema ține de emiterea de către ministrul de finanțe a unui ordin sau instrucțiune în acest sens ! Totodată, citind art.5, înțelegi și faptul că acea "fițuică" a CNPP - pe care tu, cu celelalte două case sectoriale ați decis să o aplicați și în domeniul pensiilor militare - este lovită de nulitate absolută ! De ce Ministerul Finanțelor nu a elaborat și nu elaborează instrucțiuni / ordin în cazul art.101 Cod fiscal și te trimite - aiurea - către Ministerul Muncii ?! Simplu, pentru că dacă ar face-o, asta ar implica un ordin / instrucțiune de aplicare corectă a supraimpozitării și similară cu cea utilizată și prin prisma Legii nr.571 / 2003, când, în România, s-a mai aplicat impozitul progresiv la pensii ! Consecința ar fi, ca și la CASS, chiar dacă la acesta din urmă decidentul final a fost CCR...dați înapoi banii cuveniți rezerviștilor de dinainte de OUG nr.59 / 2017 ! Ce zice statul căpușat de mafie ?! Unii rezerviști sunt mulțumiți că oricum au primit ceva la pensie din ianuarie, alții consideră că nu merită să te lupți pentru maxim 200 lei luați din buzunar, uitând de principiu, alții sunt mai preocupați de sănătatea lor șubredă...așa că...de unii ne vor da în judecată ș-or câștiga...le dăm numai lor acei bani, iar asta...în mod eșalonat ! Se confirmă ce a spus "dulapu' " : stat eșuat ! Mizerabili oameni decid soarta altora !

    RăspundețiȘtergere
  88. @Anonim 11.02.2024, 15:16
    La : "DE LA MOȘ LA MOȘ ! MOSTRĂ DE STAT CĂPUȘAT DE MAFIE ! .................".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Bre, Mosule, da-o'n'zda ma-sii de "editare" de text!
    Chiar si pe telefon se poate scrie cu "de la capat"... nu otova ca_cum se faceau pe vremuri copiile de acte: "Republica Populara Romina Certificat de nastere Numele tatalui Ionescu Ion Numele mamei Ionescu Ioana Data nasterii 15 ianuarie 1900 Locul nasterii....".

    Fa, si tu, olecuta de efort, ai fa-ti textele mai usor citibile, c'altufeliu se lasa pagubas oricine'ncearca sa ceteasca!

    RăspundețiȘtergere
  89. In pregatirea a ceea ce voi spune mai acusica...

    Nevasta unui ardelean vrea să dea divorț. Ajunși în fața judecătorului, ea spune:
    - De 10 ani suntem căsătoriți și încă nu am făcut dragoste!
    Judecătorul, mirat, îl întreabă pe ardelean:
    - Bă, tu ori nu vrei, ori nu poți, ori nu știi?
    Ardeleanul răspunde:
    - De putut, pot; de vrut, vreau; de știut, știu. Dar nu văd de ce atâta grabă...

    Dar... mult mai sugestiv de urmarit https://www.youtube.com/watch?v=Y3CHaCwuVa4

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sau,
      Ardelenii nu spun bancuri sâmbăta , pt. că îi apucă râsul duminica la biserică

      Ștergere
    2. Domnule doctor, mă doare capul de nu mai pot, se plânge un oltean la o vizită medicală.
      - Dumneata suferi de o boala rară. Eşti prea deştept şi din cauza asta ai scoarţa creierului prea încreţită. Ca să-ţi treacă durerile trebuie să te operez, ca să ţi-o întind. Cum o vrei, întinsa complet?
      - Netedă ca-n palmă, numa' să nu mă mai doară!
      Zis şi făcut. La 2 săptămâni după operaţie, medicul îl întreabă:
      - Cum te simţi?
      - No, fain 😂😂

      Ștergere
  90. In concordanta cu tema in discutie...
    Chiar daca Portalul instantelor de judecata (al M.Justitiei) este in "mentenanta" si nu arata tot, pentru ultima luna erau inregistrate:
    - 45 de dosare din 7 judete, pe tema aplicarii impozitarii progresive
    - 94 reclamanti civili, 24 reclamanti de la CPS/MApN, 1 reclamant de la CPS/MAI
    Cele 7 judete sint numai din sudul tarii, cei din judetele din est fiind mai molcomi de felul lor, iar cei din judetele din centru, NV si SV fiind de genul celui din sceneta prezentata!

    RăspundețiȘtergere
  91. Moșule...Alecu ! Aci...Moș Martin ! Las-o naibii cu editarea ! Importantă e esența ! Dacă prima-i problema...atunci...înseamnă c-ai rezerve cu capacitatea de "precepere" a rezervistului din Românica !🤣

    RăspundețiȘtergere
  92. @Anonim 11.02.2024, 17:32
    La : "Leon: Călin comentează: Leon:
    Gl. MIRCOVICI..nu a avut un rol determinant în acordarea "grupelor de muncă.. pensionatilor"l pe L. 164 /2001".., pt. că el s-a pensionat în primăvara lui 2004..= cu "ținta".. intrării in Parlament.(în toamnă/ iarnă) , iar pensionarii ..DEJA..aveau calculate pensiile cu grupele de muncă incluse❗;...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Năucule... asta ca sa fiu gingas in exprimare!

    Majorarea de procent datorata conditiilor de munca conform hg 1294/2001 s-a aplicat NUMAI NOILOR PENSIONARI!
    Abia din 2008 (l.14/2008) acele prevederi privind conditiile de munca s-au aplicat si celor care erau pensionari la acea data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calin din Timisoara sa observe ca deputatul N.Mircovici este pe lista semnatarilor la proiectul de lege privind acordarea grupelor de munca ptr.pensionari:
      https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=8117

      Ștergere
  93. Treaba cu actualizarea grupele de muncă, ar fii oarecum la fel cu actualizarea drepturilor de pensie militara de stat, datorita actualizării soldei de grad.

    RăspundețiȘtergere
  94. @Leo, acum cateva minute, am trimis un E-mail la Secretariatul CSAT privind actualizarea Soldei de Grad si pentru pensionarii militari, dar raspunsul imediat a fost ca nu se poate trimite "casuta fiind plina " !
    Este pentru prima oara cand mi se intampla asa ceva !!
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/klaus-iohannis-a-convocat-sedinta-csat-pe-21-februarie-ce-subiecte-vor-fi-discutate-2684091&ved=2ahUKEwiN2N_M4KWEAxUzi_0HHcmkACM4ChAWegQIAhAB&usg=AOvVaw2jaQ2Wxqlweu9GAiogj9yP

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leon
      Întotdeauna există "prima oară."
      - Ori Nu-i INTERESEAZĂ
      - Ori E INDOLENȚĂ ( care e contagioasă de la "CAP")
      - Ori E DEPROFESIONALIZARE crasă , ca să nu se poată contacta un astfel de organ în astfel de vremuri.
      - Ori SUNT TOATE la un loc.
      Totuși , mai încercă și mâine sau zilele următoare, că se va trezi cineva ca să administreze poșta electronică.
      PS
      I-ai scris și lui Vlăduț ?

      Ștergere
    2. Nu, Generalul se ocupa de cei activi !
      O sa apelez, din nou, la Domnul Ministru, care, intr-un an, a facut mai mult decat fostul general in tot mandatul de ministru !

      Ștergere
  95. Tată Leoane,nu te mai forța degeaba,astia nu vor sa facă nimic ptr.rezervisti! De ce?Simplu! Ne-au mirosit ca suntem niște LAȘI! Ești de apreciat în ceea ce faci,te felicit,dar pana nu ieșim în strada cel puțin 10.000 de pensionari,nu vor lua nicio măsură! Cum zicea unul:" Sa fim mulțumiți cu ce avem"! El avea și are peste 10.000 pensia.Pai cu astia mergi la luptă?

    RăspundețiȘtergere
  96. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cass-pentru-pensiile-peste-4-000-de-lei-marius-budai-e-propunerea-pnl-psd-se-opune-2684771

    RăspundețiȘtergere
  97. Proiectul L 697/2023 a fost Respins la Senat si maine ajunge la CD..!!

    RăspundețiȘtergere
  98. Și Generalul Ciuca a inceput cu promisiuni electorale !
    Aseara, la Realitatea a recunoscut ca sunt diferente mari intre pensiile stabilite pana in 2010 si cele stabilite in ultimii ani, dar , " am discutat si cu Ciolacu pentru eliminarea acestor inechitati, asa cum este rezolvata aceasta problema la pensiile civile, din septembrie 2024"(citare aproximativa)
    Om trai si om vedea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MINTE și MIMEAZĂ , cu o voluptate consacrată de o îndelungată obișnunță.
      Setează speranțe la NAIVI , pt. a crește elctoral.
      Știe că țara e plină de NAIVI.
      @Leon e unul dintre ei care va vedea NIMIC de la acest impostor.

      Ștergere
    2. @Leo, ti-am mai spus, nu astept nimic de la un demnitar care nu mai are putere de decizie !
      Decizia sta in pixul Premierului si al ministrului Apararii, de la care am ceva sperante pentru acest an !
      PS. Generalul a mai spus aseara ca are o pensie neta de 19.000 lei/luna; este adevarat pentru anul 2023, dar in 2024 are aproape 22.000 lei/luna !

      Ștergere
    3. Vezi , ăsta e defectu tău. Ești NAIV.
      Toți sunt la fel . MINT , FURĂ , PLAGIAZĂ.

      Ștergere
    4. CIUCA >

      Ministrul Apărării, despre pensiile militare: „Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost. Noi nu puteam să mergem în misiuni dacă nu erau cei din ţară care să ne sprijine”
      de Victor Cozmei HotNews.ro
      Duminică, 9 februarie 2020, 11:07 Actualitate | Defense

      Si asa a aparut indemnizatia de 1000 lei.

      Ștergere
  99. Acolo discuția era doar despre pensii militare, pentru ca,, unii alții " vorbeau prin presă și pe la TV ca să ia pensie militară NUMAI MILITARII CARE AU FOST ÎN TEATRE DE OPERAȚII... restul care nu au apucat... Pensii de civili.. 🤣
    Indemnizația pe legea 168 are alt statut.. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  100. @Leo, spune-i prietenului nostru comun, MN ca Proiectul
    L 697/2023 a fost Respins ieri la Senat si acum este in drum spre CD, camera decizionala ( cel prin care Câțu doreste iar un CASS la pensii, de 10% pentru ce depaseste 4.000 lei..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neica, parcă erai mai atent la scrisuri. L 697/2023 proaspăt respinsă de Senat se referă la o propunere de modificare a Codului Fiscal, dar NU la reimpunerea CASS la pensiile peste 4000. Este bine să citim conţinutul înainte de a vorbi despre ceva.

      Ștergere
    2. Corecta Observatie !
      Este vorba de L 754/2023, aflat in dezbatere la Senat:
      https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L754&an_cls=2023

      Ștergere
  101. În Monitorul Oficial Nr 125 de azi 14.02.2024 a apărut ordinul min. MApN Nr M15/02/2024 prin care s-au introdus noi specialități la aviația militară din categoria navigatorilor la sol:
    -operator sarcina utila
    - operator la distanta
    - pilot la distanta
    La mobilizare as încadra aceste funcții cu rezerviști de la Poliția de frontieră, pt că-s familiarizați cu dronele și cu terenul de la frontiera.

    RăspundețiȘtergere
  102. @Anonim 14.02.2024, 21:21
    La : "Și ca sa coborati cu picioarele pe pământ, cei care sunteți de la alte ministere, citiți Hotărârea Guvernului Nr 13/2011 semnată de premierul Emil Boc, cu modelele ordinelor de chemare la mobilizare. Este publica și o găsiți în Monitorul Oficial Nr 45/2011.
    Pt toți, din toate structurile , ordinele se semnează de Cdt Centrului Militar.
    Acest comandant, are dreptul legal, in funcție de necesități, de ex pe reddog să-l de-a la o structură MApN.
    Pt că acest comandant, nu-i poștaș , comandantul se subordonează direct SMAp și de mobilizarea forțelor armate (toate structurile) răspunde Șeful SMAp.
    Și-n alte state membre NATO, lucrurile-s cam la fel.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daaaa!
    Pe cei de la SRI ii trimite la unitati de drumuri, pe cei de la SIE ii trimite la marina, si asa mai departe!
    C'asa vrea muschiu' lu' comandantu' lu' CMJ!

    Multi dobitoci ati ajuns sa fiti comandanti de CMJ-uri, daca asa ati inteles voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @MA
      Vezi , ăsta e defectu' tău.
      Te aprinzi repede , pt. lucruri minore.

      Ștergere
  103. Pe scurt ,
    La pace fiecare UM (indiferent de minister ) are un plan de mobilizare care cuprinde mai multe elemente organizatorice ,printre care (incadrere rezervisti ,civili sau foste cadre active, in planul de mobilizare ,repectiv in Carnetele de mobilizare ale unitatii si subunitatilor ,flux afluire resurse , flux afluire rezervisti , ordine de rechizitii semnate de comandantul CMJ din timp de pace , depozitare rechizitiilor si constituirea subunitatilor ,etc).
    Candva ,nu stiu daca si acum ,intreprinderile ( firmele ) aveau primit de la CMJ primit un plic ,care se pastra sigilat de catre conducatorul institutie , si se punea in aplicare doar la declansarea mobilizarii generale sau partiale. Plicul cuprindea rechizitiile care se fac din respectiva firma ,UM la care trebuie sa fie transportate ,precum si timpul de afluire ,etc
    Anual comandantul CMJ cu o comisie formata din ofiterii cu mobilizarea din garnizoana respectiva controla modul de pastrare a documentelor si starea necesarului la mobilizare furnizat de respectiva intreprindere ,firma ,etc
    La trecerea in rezerva atat din structurile mapn cat si cele ale mai ,sri ,mj , respectivul trecut in reverva are obligatia de a se prezinta la CMJ pentru luare in evidenta si primirea livretului militar, livret militar caruia i se ataseaza si ordinul de chemare la UM ,aplicabil in cazurile prevazute de lege.
    Rezervistii pe care in functie de specialitate nu mai pot fi repartizati catre o UM ,datorita faptului ca respectiva UM are deja completate efectivele in planul de mobilizare ,raman in rezerva CMJ si nu li se mai ataseaza la Livretul Militar acel ordin de chemare. Ei vor fi chemati doar in cazul in care efectivele UM se vor diminua si va fi nevoie de noi incadrari.
    Chemarea la pregatire sau mobilizare se face prin ordine de chemare trimise prin curieri sau organele de MI in conf, cu prevederile legii.
    In baza nevoilor de completare ,efctive si tehnica , UM din toate structurile inainteaza catre CMJ cereri de completare cu efective pe specialitati cu efective si tehnica .
    Fiecare minister are propria strctura de mobilizare.
    In baza acestor cereri CMJ repartizeaza din rezerva operativa la dispozitia CMJ ,pe specialitati efectivele si tehnica necesara la mobilizare unitatilor din respectivele ministere.
    In baza acestor repartitii ale CMJ ,ofiterii cu mobilizarea din unitati mapn ,mi ,sri ,cuprind efctivele repartizate de CMJ in planul de mobilizare ,respectiv Carnetele de mobilizare al unitatii si subunitatilor.
    Pe timp de pace structuri de mobilizare din cele trei institutii de forta colaboreaza in baza unor ordine comune cu si Instructiunilor de Mobilizare nr .........cu CMJ si SMjG ,fara subordonare .
    La razboi aceste structuri trec in compunerea Marelui Cartier General condus de seful armatei si fiecare functie de necesitati si ordine pun in aplicare propriile planuri de mobilizare.

    RăspundețiȘtergere
  104. @avianyc 15.02.2024, 12:32
    La : " Pe scurt , La pace fiecare UM (indiferent de minister ) ....
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Si mai pe scurt...
    CMJ (componenta a armatei,... a armatei care-i MApN) repartizeaza la unitatile armatei numai rezervistii armatei!
    Nu repartizeaza la armata rezervisti ai MAI, SRI, SIE, SPP, STS, dupa cum nu repartizeaza la armata nici rezervistii (armatei) mobilizati la locul de munca! La mobilizare, rezervistii acestor entitati, sint repartizati NUMAI la unitati ale acestor entitati!
    Punct!

    Ce se va intimpla dupa mobilizare se va chema (doamne fereste) "completarea efectivelor pe timpul starii de razboi (ducerii actiunilor de lupta)". Abia atunci s-ar putea sa se recurga la trimiterea unor comisari sefi de politie (rezervisti) pentru completarea unor grupe de infanterie ale armatei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mos Alecu
      Cred ca este destul de clar ! Evident doar pentru unii !!!!!!
      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
      avianic spunea ;
      ”Fiecare minister are propria strctura de mobilizare.
      In baza acestor cereri de completare din partea unitatilor din mapn , mi ,sri , CMJ repartizeaza din rezerva operativa la dispozitia CMJ ,pe specialitati,efectivele si tehnica necesara la mobilizare unitatilor din respectivele ministere.
      In baza acestor repartitii ale CMJ ,ofiterii cu mobilizarea din unitati mapn ,mi ,sri ,cuprind efctivele repartizate de CMJ pe specialitati in planul de mobilizare ,respectiv Carnetele de mobilizare al unitatii si subunitatilor.”

      MLM -ul este atributul CMJ-urilor

      Ștergere
  105. In afara de rind, da' de rîsu' curcilor...

    Pe linga acordarea de grade militare la cîntători, sportiști, ș'alte specimene, s-a ajuns la acoperirea cu tricolor a sicrielor unor cetateni care-au murit luptind (???) ca mercenari declarati, nu se stie pe unde, nu se stie pentru cine si pentru ce!!

    Brava, stat românesc, halal sa-ti fie!

    RăspundețiȘtergere
  106. @avianyc 15.02.2024, 19:34
    mos Alecu
    Cred ca este destul de clar ! Evident doar pentru unii !!!!!!
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    avianic spunea ;
    ”Fiecare minister are propria strctura de mobilizare.
    In baza acestor cereri de completare din partea unitatilor din mapn , mi ,sri , CMJ repartizeaza din rezerva operativa la dispozitia CMJ ,pe specialitati,efectivele si tehnica necesara la mobilizare unitatilor din respectivele ministere.
    In baza acestor repartitii ale CMJ ,ofiterii cu mobilizarea din unitati mapn ,mi ,sri ,cuprind efctivele repartizate de CMJ pe specialitati in planul de mobilizare ,respectiv Carnetele de mobilizare al unitatii si subunitatilor.”

    MLM -ul este atributul CMJ-urilor.".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Legat de MLM...
    Asa-i!
    Cdt.CMJ aproba cererile entitatilor...
    Da' as vrea eu sa vad un cdt.CMJ care nu va aproba MLM a personalului din institutii centrale, judetene, locale, sau din entitati de productie care asigura tocmai materialele cerute de unitatile militare pentru a le fi puse la dispozitie la mobilizare/razboi!

    Si, asa ca chestie, functionarii publici cu statut special politisti ar trebui sa fie MLM ... da' sint trecuti la cei care sa primeasca ordin de chemare la mobilizare la fel ca militarii!

    Că, doamne fereste, se va ajunge in situatia de "completare a efectivelor" in caz de razboi acestia nu pot fi repartizati pentru completare decit in stricta conformitate cu pregatirea lor!
    Pregatire definita de statutul lor ca:
    "Articolul 12
    În programele de pregătire a viitorilor politisti, elevi sau studenți din instituțiile de învățământ ale Ministerului de Interne se prevăd activități specifice pregătirii militare, pentru primul an de studii, fapt ce le asigura, după promovarea acestui an, echivalarea îndeplinirii serviciului militar obligatoriu.".
    Nu cred ca se refera la stagiul militar obligatoriu in unitati de marina, artilerie, transmisiuni, etc., etc......

    Adica ramine cum am stabilit: la mobilizare CMJ-urile asigura (ca posta) doar transmiterea ordinelor de chemare a celor din afara armatei pentru mobilizare in unitatile/structurile (conform planurilor lor de mobilizare) din care au devenit rezervisti ... nu la unitati ale armatei! Nu poate stabili comandantul CMJ ca-i repartizeaza, la mobilizare, la unitati ale armatei!

    RăspundețiȘtergere
  107. https://youtu.be/y824Qs4FrJk?si=YTSOOhBw6Eq6SYD2

    RăspundețiȘtergere
  108. ..nu vă mai tot.."strofocați..".."atât"..(!) voi/noi=pensionarii militari.. adevărați , căci nu vom fi.."solicitați.. NICIODATĂ ..la război❗; dacă, totuși, prin..absurd se va intampla .."asta", inseamna că războiul "ăla"..(=al ROMÂNIEI ❗)..e deja.."PIERDUT"..❗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ne strofocăm deloc.Țelul nostru este să trăim cât mai mult,ne micșorăm metabolismul pe regim de avarie,medităm după învățăturile yoga,și urmărim un scaun bun dimineața dacă ne mai trezim!

      Ștergere
  109. @Leon 17.02.2024, 11:55
    La : "Domnule doctor, mă doare capul de nu mai pot, se plânge un oltean la o vizită medicală.
    - Dumneata suferi de o boala rară. Eşti prea deştept şi din cauza asta ai scoarţa creierului prea încreţită. Ca să-ţi treacă durerile trebuie să te operez, ca să ţi-o întind. Cum o vrei, întinsa complet?
    - Netedă ca-n palmă, numa' să nu mă mai doară!
    Zis şi făcut. La 2 săptămâni după operaţie, medicul îl întreabă:
    - Cum te simţi?
    - No, fain".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ăăăuuuuuuuuu!

    Tocmai cind e plin cosul de gunoi al blogului cu timpeniile unui idiot care'o tot plimba p'aia că_cît de dăștepți în cap e militarii de-acolo față de toți ceilalți din țară!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leo, ai avut dreptate, cu MA nu se poate glumi în niciun fel...!!!

      Ștergere
    2. E băiat bun că te lămureste când ai nevoie de consultanță , dar e suspicios și iute .
      Probabil via de la Dolhasca are ceva energizant.

      Ștergere
  110. @Leon 17.02.2024, 14:09
    La : "@Leo, ai avut dreptate, cu MA nu se poate glumi în niciun fel...!!!".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Văleuuu!
    Să chiorăsc io dacă'nțeleg ce-am zis/facut de s-a ajuns la concluzia asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  111. @Mos Alecu, comentariul meu era "pitit" la gluma lui Leo si l-ati bagat in fața :
    " Leo11.02.2024, 19:34
    sau,
    Ardelenii nu spun bancuri sâmbăta , pt. că îi apucă râsul duminica la biserică"
    In acest fel s-a pierdut zâmbetul pe drum !!

    RăspundețiȘtergere
  112. @Leon 17.02.2024, 15:55
    La : "@Mos Alecu, comentariul meu era "pitit" la gluma lui Leo si l-ati bagat in fața :...".
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ma uitai si pe calculator, dar si pe telefon...
    Raspunsul apare (din lipsa specificarii "andrisantului") ca fiind dat la un comentariu al meu...
    Da' nu asta-i problema!

    Eu m-am legat de subtila legatura intre netezimea scoartei creierului si ardeleni...
    De aici si referirea la individul (ardelean dupa spusele lui) care face apologia desteptaciunii lor in comparatie cu prostia tuturor celorlalti...

    Zimbetul nu s-a pierdut... s-a relevat si posibilul efect asupra unora, ca acel individ, cu "creierele" neted!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Una-i bănăţanu' , alta-i ardeleanu'.
      Mihăiță-i din prima "bandă" (un fel de mix da' mai mult-îi Gugulan).

      Ștergere