Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

14 ianuarie 2024

Cînd e rău ca sa fie bine...

Circula pe net un ordin al CNPP catre CTP-uri privind aplicarea impozitarii progresive...

Pentru pensiile fara componenta contributiva (ca si cele ale militarilor) se "confirma" modalitatea aplicata de CPS-uri...
Prapad este la pensiile de serviciu, inclusiv ale magistratilor...
Se intrezareste o actiune a acestora la CCR... cu efectul de la chestia cu CASS-ul din 2010!...
Sa-i (sa ne) ajute Dumnezeu!
Voi reveni dupa studierea ordinului!

5 comentarii:

  1. Bună seara,

    Celor care au hotărât cum să aplice legea nr. 282/2023 în cazul militarilor rezerviști le supun atenției următorul raționament:

    Ați hotărât să impozitați cu suma de 0 (zero) lei venitul cuprins în intervalul 0 (zero) lei și 4427 lei, deși în textul legii nu scrie nicăieri că trebuie făcut așa.
    De ce nu ați ales (spre exemplu) să taxați (impozitați) cu 0 (zero) lei venitul cuprins în intervalul 3427 lei și 5427 lei ? Ce aveau numerele astea ? Nu se află și ele tot pe axa numerelor naturale ?

    Menționez că, sunt pensionar militar începând cu luna decembrie 2022 deci, teoretic, nu ar trebui să iau atitudine față de situația creată pentru că "netul" meu nu a fost afectat de supraimpozitare.
    Unele armate de pe planetă au ca motto expresia "Semper fidelis". Poate ar fi cazul să se aplice și la noi.

    Cu stimă,
    Col Hathi

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest ordin este aprobat de Dl Nicolae Baciu, directorul CNPP și are valoare juridică doar pt structurile de pensii civile din subordinea domniei sale.
    CPS-urile nu puteau pune in aplicare asemenea ordin.
    Trebuie sa fie un act normativ emis de Ministerul de Finanțe, minister care răspunde de legalitatea calculului și colectarii impozitelor datorate statului roman , după care fiecare structură de pensii a făcut anumite ordine interne.
    Este posibil ca sa existe un ordin asemănător, ordin comun a Ministerului de Justiție, MAI și MApN pt supraimpozitarea pensiilor militare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Moș Alecu, pentru magistrații pensionari nici nu mai contează impozitarea progresiva, pentru ca sunt singura categorie de pensionari pentru care pensiile vor fi recalculate prin echivalare cu salariul de funcție din prezent a unui magistrat similara cu cea a pensionarului, și punerea în plată a unei pensii plafonate la nuvelui salariului net corespunzător salariului brut din ultima lună de activitate actualizat...
    Și astfel de la o medie netă de 19000 lei magistrații vor avea o medie netă în plată de 13-14000... La fel ca la militarii și polițiștii pensionați după 15.09.2017... Aceasta recalculare va fi făcută în termen de 6 luni Cfm legii...

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Hathi are dreptate.
    2. Daca Burebista are dreptate atunci magistratii nu vor face nimic.
    3. Daca ,,vremurile,, merg in continuare incotro cred eu ca merg, ofensiva pornita impotriva rezervistilor se va incheia curand. Intr/un mod sau altul.
    4. Daca 500 protestatari ( fie si cu utilaje) sunt luati in seama, oare cum ar da 10.000 de rezervisti ,,intr/un bloc,, pasnic civilizat, tacut.

    RăspundețiȘtergere
  5. @bogdan:

    La: ",,intr/un bloc,, pasnic civilizat, tacut."

    Doamne fereste, ptiu, ptiu, sper ca nu te-ai gandit la Ghencea III!
    Altfel, da, la utilaje baieti, protest mare sa facem, de acord!

    RăspundețiȘtergere