Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

29 decembrie 2022

Să vedem cît va ține minunea...

 Pentru cei interesati...

In 2023 nu se va mai retine CASS pentru pensii...
Vom vedea pina cind...
Pentru cele 4 zile (28 - 31.12.22) pentru care s-a retinut CASS "se vor regulariza drepturile de pensie... adica se vor returna impricinatilor.

18 comentarii:

  1. Cat vrea CCR.Sa vedem cati judecatori la CCR sunt si beneficiari de pensii.Dorneanu cu toate ca era presedinte mai beneficia de cateva pensii pentru ca era super om.

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost o înțelegere cu "nesimțiții" din justiție pt suportabilitatea și sustenabilitatea unor măsuri impuse din exterior și mult așteptate de poporul român , pt eliminarea pensiilor "nesimțite" în primul rând al celor din magistratură !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum rasare ghiocelul, cum dispare huhurezu. Păna atunci nu se va întâmpla nimic.
    Nu se va mai reține CASS din pensii, dar nici nu se vor elimina discrepanțele între pensii, în funcție de anul pensionarii.
    Până atunci se vor face analizele structurii, la toate nivelurile.
    Vor urma anumite concluzii generale.
    De ex. Tinerii romani nu mai sunt fraieri sa urmeze o cariera militara...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări Dl Alecu, dumneavoastră și anumiți comentatori de pe blogul dumneavoastră i-au trezit la realitate pe cei de la CPS MApN.
    Pe blogul acestei instituții apare un comunicat de presă dat în 29/12/2022 de unde aflăm că începând cu 01/01/2023 nu se va mai reține CASS din pensii iar pt perioada 28-31/12/2022 se va face o regularizare, în conformitate cu legea.
    Așa da !

    RăspundețiȘtergere
  5. La placinta inainte la razboi inapoi.Pricepusi bre? Sunt fraieri.La o adica se declara mobilizare generala si tot ce se incadreaza intre anumite varste ramane locului.Made Ucraina.
    Daca pe pufos il prinde evenimentul pe alte zari pa armata.
    La pace sunt activitati mult mai bine platite si mai linistite zic unii.Altii prefera permanent sau sezonier strainatatea .Multi spre foarte multi traiesc pe spatele babacului.
    Solutie.Pregatirea militara a populatiei.Coezistenta militarilor profesionisti cu stagiul militar obligatoriu.Ce te faci ca cei dela butoane in prostia lor nemasurata au lasat de izbeliste cladiri cat cuprinde. .Idem poligoane.Jandarmeria bat-o vina lasa scutul si maciuca si treci la lucruri serioase.
    Voluntariatul un mare fas.Pentru doi lei adio si n-am cuvinte.
    Daca modificarile la 223/2015 lezeaza cuantumul pensiilor mai tinerii pensionari uita ca fac parte din rezerva.
    La cu televizorul ati mintit poporul se zice ca UE vrea armata proprie.Tine-mi Doamne-Doamne zilele sa o vad si pe asta. Un salariu egal cu cel din Germania ar putea deveni tentant ma gandesc eu.In retragere lunetist.Vede inaltatorul dar nu vede catarea.Numai cu un intaritor dimineata ii ia sevrajul.
    La CMJ bate vantul.Cu trei tablagii nu se face primavara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar dacă se dă Lege in loc de Ordonanta tot nu pot sa scada pensia !!! Acum e neconstituțional !!!
    CCR a spus de curând, în motivarea privind declararea drept neconstituțională a obligației de a plăti contribuții de sănătate pentru pensiile de stat mai mari de 4.000 lei : nici o pensie aflată în plată, fie ea specială (de serviciu sau bazată pe contributivitate) nu poate fi micșorată prin aplicarea unor taxe, impozite sau contribuții.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aceasta "minune" s-a nascut ca o modalitate "obiectivă" recunoscută la intern și extern, de amanare a modificărilor legislative privind pensiile speciale "nesimțite".
    CASS ca valoare totală nu reprezintă mare lucru în bugetul total de pensii publice și speciale, așa că anularea CASS la pensii este sustenabila și suportabila.
    Reintroducerea CASS la pensii se poate face numai prin lege și dacă se va face nu se va face repede pt că ar trebui legiferate rapid și legile care privesc pensiile speciale și mai ales recalcularea acestora, ceea ce nu se dorește în momentul de față.

    RăspundețiȘtergere
  8. @VICTOR 30.12.2022, 08:25
    La : "Chiar dacă se dă Lege in loc de Ordonanta tot nu pot sa scada pensia !!! Acum e neconstituțional !!!".

    Aloooo!... Nu va mai luati dupa gîndireala cifrimilor păsăricești!

    CCR a decis ca NU pot fi scazute pensiile PRIN ORDONANTA DE URGENTA! Nu ca nu pot fi scazute in general!

    De altfel decizia CCR este o insailare de fraze sforaitoare pentru a-i salva pe magistratii pensionari de la plata CASS!
    Dar... organismul reprezentativ si aparator al independentei justitiei (CSM) a hotarit ca scaderea pensilor magistratilor este absolut corecta si necesara in situatia actuala (prin acel proiect de lege privind pensiile de serviciu si pensiile militare de stat).

    Asa ca... nu vor fi scazute pensiile magistratilor prin OUG (cu plata CASS), dar pot fi scazute prin lege, si pot fi scazute prin recalcularea conform proiectului de lege (cu sau fara plata CASS)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma refeream la pct 51 :
      51. Raportat la cauza de față, Curtea constată că reglementarea contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari în privința pensiilor lor este o măsură care conduce în mod implicit la diminuarea pensiilor respective. Or, diminuarea cuantumului pensiei, fie ea contributivă sau de serviciu, cu sume de bani considerabile afectează dreptul la pensie privit lato sensu. Dacă în jurisprudența Curții s-a statuat deja că suspendarea plății pensiei (indiferent că pensia este contributivă sau de serviciu) pe perioada realizării unor venituri de altă natură constituie o afectare a dreptului fundamental la pensie, cu atât mai mult diminuarea pensiei prin prelevarea unei contribuții (fie și ea direcționată către bugetul FNUASS) pe o perioadă nedeterminată în timp (practic permanentă) reprezintă o afectare a acesteia. Rezultă, astfel, că ordonanța de urgență nu poate diminua cuantumul pensiei aflate în plată, nici prin instituirea de impozite, nici prin instituirea de alte contribuții, pentru că o asemenea măsură conduce la o diminuare inevitabilă a cuantumului pensiei. Or, afectarea dreptului fundamental la pensie se poate realiza prin cel puțin două modalități: încetarea sau suspendarea plății pensiei și diminuarea cuantumului său

      Dumneavoastră cum interpretați acest pct. al motivatiei ?
      Credeți că dacă Parlamentul ar da o Lege motivația de la pct.51 nu ar mai fi valabila ?

      Ștergere
    2. @VICTOR 30.12.2022, 15:40
      La : "Ma refeream la pct 51 :.....Rezultă, astfel, că ORDONANTA DE URGENTA NU POATE DIMINUA cuantumul pensiei aflate în plată, nici prin instituirea de impozite, nici prin instituirea de alte contribuții, pentru că o asemenea măsură conduce la o diminuare inevitabilă a cuantumului pensiei.......Dumneavoastră cum interpretați acest pct. al motivatiei ?"

      Repet: CCR a decis ca NU pot fi scazute pensiile PRIN ORDONANTA DE URGENTA! Nu ca nu pot fi scazute in general!

      Ștergere
    3. De ce justitia pt.ei sunt Mumă,iar pt.militari Ciumă? Anonim 2,pt.admin MosAlecu

      Ștergere
    4. Mos Alecu@ ramane de vazut in opinia mea.La o citire rapida si printre randuri pare ca nu pot fi scazute in general.Nu ca in ceeace ma priveste ciuntirea ar fi substantiala dar asa suna.Oricum sigur o luna scapam.Daca CIUCA da darul dau si eu.Bine ca fiecare functie de creanga lui.

      Ștergere
    5. Eu mă refer la anumite puncte din motivarea Deciziei CCR care au aplicabilitatea și la o eventuală lege.
      Pe lângă pct 51 :
      7. Se învederează faptul că, în mod principial, contribuțiile de asigurări sociale de sănătate intră în domeniul taxelor și impozitelor, având legătură cu parafiscalitatea, astfel că există întotdeauna o contraprestație pentru taxa datorată. Or, în condițiile în care pentru judecători și procurori actul medical este gratuit, statul, prin prelevarea acestei taxe, nu oferă nicio contraprestație. 18. Se arată că noua reglementare a instituit un regim de impunere fiscală numai în privința anumitor venituri realizate din pensie, și anume pentru veniturile obținute din pensii mai mari de 4.000 lei. Aceste venituri sunt, pe de o parte, impozitate, iar, pe de altă parte, fac obiectul acestei contribuții. Contribuția stabilită are un caracter discriminatoriu, reprezintă, în realitate, un impozit pe venit deghizat și afectează substanța dreptului de proprietate. Această contribuție poate fi interpretată și ca o taxă pe avere; or, sistemul fiscal actual din România nu permite perceperea unor astfel de taxe. Măsurile impuse prin ordonanța de urgență criticată conduc la ideea de supraimpozitare, și nu la ideea de solidaritate. Acestea se răsfrâng cu precădere asupra magistraților și afectează major compensațiile oferite acestora pentru activitatea desfășurată și regimul de incompatibilități la care au fost supuși. 19. Cu privire la încălcarea art.44 și 47 din Constituție, se arată că diferența dintre o pensie de serviciu și una contributivă o reprezintă compensația acordată de stat în considerarea regimului de activitate al unor categorii socioprofesionale. Noua contribuție diminuează pensiile de serviciu cuvenite magistraților și are repercusiuni și asupra independenței magistraților. 20. Diminuarea pensiilor de serviciu prin instituirea unei noi taxe fiscale sub forma contribuțiilor de sănătate, cu ignorarea jurisprudenței constante a Curții Constituționale care a stabilit fără echivoc că independența justiției, ca garanție constituțională a principiului statului de drept, include securitatea financiară a magistraților, care presupune asigurarea unei garanții sociale, cum este pensia de serviciu, reprezintă o încălcare a art.124 alin.(3) din Constituție, precum și a art.147 alin.(4) din Constituție

      Ștergere
  9. Se încheie anul 2022 și putem afirma in cunoștință de cauză că pensia neta în MApN la sfârșitul anului a crescut, dar sub nivelul inflației din 2022.
    Pensionarii militari și-au trăit traiul mai rău decât în 2021.
    Indexările de la 01/01/2023 mai atenuează puțin traiul pensionarilor militari MApN dar, tot nu acoperă inflația anului 2022 așa că pensionarii militari vor trăi și în 2023 mai rău ca în 2021.
    Asta înseamnă recesiune și dacă nu se va interveni suplimentar, gen actualizarea soldei de grad și la pensionarii militari, etc. profesia militara ca obțiune în rândul tinerilor va intra în "faliment".
    De ce in rândul tinerilor României ?
    Pt că acești tineri frumoși și foarte bine informați nu-și aleg o profesie pt ca la bătrânețe sa fi tratați că o "hârtie igienică" !

    RăspundețiȘtergere
  10. Unde sunt femei există și sex.Ca sunt de vina femeile sau bărbații este alta discutie.E in esenta naturi.Nimic rău daca nu distruge coeziunea colectivului.Noi cei in varsta suntem adaptați tunsorii precum un miez de varza si barbieritului sub piele.Uite ca s-a schimbat lumea.Faptul că un militar sau polițist poarta barba sau o fatuca umbla cu părul vâlvoi nu împiedică îndeplinirea sarcinilor.Fatuca, fie militar sau polițiști esenta rămâne tot femeie iar daca vrei sa condamni o femeie aresteaza-i oglinda.Eu unul cu toate că sunt o cutra bătrână suport mai senin o amendă daca polițistă este o fatuca frumoasa cu zâmbetul pe buze .Intr-un fel imi intoarce amendă oferindu-mi un chip frumos.
    Plătim într-un fel comportamentul de pe vremea când eram activi.Activii au invatat dela noi sa nu respecte pe masura înaintași.Imi amintesc cum gândeam eu cand un pensionar militar imi solicita aprobarea sa vorbeasca la TO.Uite ca acum astept la PC sa vina cineva sa ma însoțească spre deosebire de preotul civil întâmpinat cu "sărut mâna părinte!Da poftiți."Se schimba lumea.Si mai curios este ca popa mi-a fost subordonat,subofițer,încadrat ca furier.Bravos națiune.Sunt in retragere dar la o adica nici nu vreau sa fiu tratat ca purtator de uniforma militara.
    Cat timp sistemul militar actual ma tratează cu dosul îi întorc comportamentul.
    Supărarea mea,daca mai are importanta se datorează în principal faptului că ma trateaza ca militar de mana a treia.Dece militar de mana a treia?Pensie ca valoare sub 80% din veniturile salariale ale similarului meu activ la acest moment.Vedeti propunerea MApN privind solda de grad.Nimic referitor la cei in rezerva si retragere.Ma intreb.Noi existam sau suntem balastru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunteți un balastru, sunteți acțiunea României față de militarii români pensionati, pe care nu-i mai accepta ca cetățeni români, cu drepturi constituționale EGALE. !

      Ștergere
  11. Un gust amar.Livretul militar a devenit o banala hartie.Diplomele in urma invatamantului militar valoare zero.Pensionar militar egal ilustru anonim pentru MApN..Nu e de mirare ca se paraseste sistemul masiv.Daca ar fi posibil sa dau timpul inapoi in nici un caz nu as mai imbraca uniforma militara specifica MApN.
    .Politist,jandarm,pompier SRI,SPP,STS,orice dar nu in MApN.

    RăspundețiȘtergere
  12. @monteoru 30.12.2022, 18:33
    @VICTOR 30.12.2022, 18:46

    Repet: decizia CCR este o insailare de fraze sforaitoare pentru a-i salva pe magistratii pensionari de la plata CASS!
    Totul porneste de la (si se invirte in jurul) art.115/Constitutie... zicind ei ca guvernul nu are dreptul sa modifice chestii la pensii prin ordonanta de urgenta!

    RăspundețiȘtergere