Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 decembrie 2022

Om trăi și om vedea...

CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) a avizat favorabil proiectul de lege de la M.Muncii – cel care cuprinde si modificari substantiale la modul de calcul a pensiilor magistratilor. Si care cuprinde si prevederea cu recalcularea pensiilor magistratilor...
Prevederi despre care vorbisem in postarile anterioare – media indemnizatiilor/salariilor din 12 luni din ultimii 10 ani (fata de ultima indemnizatie/salariu), limitarea pensiei nete la maximum netul acelei medii  a 12 indemnizatii/salarii, recalcularea pensiilor aflate in plata!
Prevederi “catastrofale” pentru nivelul pensiilor magistratilor față de ceea ce este in prezent!

In prezent:
- pensie medie bruta 21.300 -> pensie medie neta (CASS peste 4.000 + imp.peste 2.000) 17.813 (fara CASS pensie neta 19.370)
---- aceasta pensie bruta a provenit dintr-o indemnizatie/salariu brut de 21.300 -> indemnizatie/salariu net 12.461
Adica dintr-o indemnizatie/salariu neta de 12.461 rezulta o pensie neta de 17.813!

Conform proiectului de lege avizat favorabil de CSM pe viitor dintr-o indemnizatie neta de 12.461 va rezulta o pensie neta de maximum 12.461! In acelasi timp recalculindu-se, in aceeasi idee, si pensiile aflate in plata!

Asta putind insemna ca membrii CSM si-au dat seama că_cămașa’i mai aproape de piele decit surtucu’ !  Ca veniturile nete din perioada de activitate (cu nevoile ei) primeaza asupra unor venituri nete imense dintr-un viitor fara cu mult mai putine nevoi!

Daaa’... sa vedem ce va spune si CCR atunci cind va fi sesizata la initiativa unor grupuri de magistrati pensionari, carora, prin recalculare le vor fi “rășluite” pensiile! 

43 de comentarii:

  1. Crăciun fericit vă doresc la toți!Să auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am înțeles de la CSM că unii, în domeniu, n-ar avea nici măcar 12 luni in magistratura și au o pensie de magistrați.
    Păcăliciul de păsărică, are mai mult ca militar ca 12 luni ? și drep urmare sa beneficieze de o pensie militara !



    RăspundețiȘtergere
  3. Crăciun fericit tuturor! 🍾 🎅

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe blogul Pasaricii cei mai guralivi sunt tablagii.Cum le stiu ei pe toate dar daca ii ei la scuturat si trebuie sa spuna cam ce au invartit in cadrul"armetii" li se pune un nod in gat.In realitate vor sa le apere drepturile generalii si coloneii ca ei au o jena.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cele mai "nesimțite" pensii sunt ale magistraților și văd că CSM a luat atitudine, cel puțin în declarații verbale și scrise.
    Dar ce facem cu alte pensii la fel de "nesimțite" care țin tot de Ministerul Justiției: pensiile "nesimțite" a angajatilor de la "facultate" = penitenciare ?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un supraveghetor, cea mai mică funcție "militara" de la " facultate" pune-n cont, moșule Alecule, o sumă , pe care nici n-o visezi, evident și o pensie corespunzătoare !
    Cere detalii de la reddog...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Popular li se spune temniceri.Ce specialitate le trece cei dela CMJ in livretul militar nu-mi e cunoscut.Inainte de 1990 erau milițieni.Atributiile complementare de serviciu mi-au dat posibilitatea sa intru in cateva penitenciare.Iti place sau nu dar acolo era mai multă ordine si disciplina decât UM.Nu mi-au placut excesele unor milițieni..La război probabil e nevoie sa păzească cineva si eventualii prizonieri..




      n uniforma de milițieni.

      Ștergere
    2. Nu doar prizonieri ci și pe unii din așa zisii camarazi care sunt lași și trădători.
      Detalii despre pensie nu pot da pentru că e confidențială.

      Ștergere
    3. Ma strădui să nu-ti dau peste bot.Atentie ca se pot inversa rolurile.Uite ca daca li se scoala celor dela CMJ si uita ca esti paznic de condamnați si te repartizează sa completezi necesarul de război intr_o UM luptătoare uiti de ce ai spus.

      Ștergere
    4. Csej
      Nu uit nu va stresați.
      Inclusiv că ați spus că îmi dați peste bot.
      Pe la puscarie paznicii își puteau lua și câte un cuțit în gât
      Dvs eventual va puteați împiedică pe la popota de vreun cuțit. 😁

      Ștergere
  7. Pe blogul Pasaricii doi nici soldati nici ofițeri aruncă cu zoaie in stanga si dreapta supărați nevoie mare ca armata si justitia nu-i recompenseaza ca pentru indisciplină au suferit accidente.Cand ii întrebi in ce conditii s-au accidentat încep să o dea cotita.Personal ma deranjează ca Păsărică le da liber la aruncat cu dejectii dar cand pe buna dreptate le pui intrebari incuietoare te etichetează drept atac la persoana.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se vorbeste prin targ ca e nasol si ca vor fi recalculate si pensiile militare in plata.Prin anul 1997 colonel,avea salariu confor CMJ,de ordinul sutelor de mii de lei zic ei vechi.De exemplu 800000 lei.Daca ii vine ideia proasta sa aleaga aceste 12 luni cum ii calculeaza ei veniturile ca doar nu avea salariu de 800000:10000=80 lei
    In 1989 ,maior avea salariu conform CMJ ,5400 Lei.
    Ii baga in buda pe cei dela CMJ daca le cere sa-i trimita veniturile defalcate pe functie,grad,indemnizatia de comanda,salariul de merit,sporuri etc.

    RăspundețiȘtergere
  9. @reddog 28.12.2022, 10:00
    La : "...Detalii despre pensie nu pot da pentru că e confidențială.".

    Confidentialiatea pensiilor/salariilor inseamna ca platitorul nu are dreptul sa divulge aceste elemente decit celui in prept sa le primeasca!

    Confidentialitatea nu inseamna ca primitorul drepturilor nu are dreptul sa le "divulge" sotiei sau oricui doreste el!

    Asa ca mai usor cu "confidentialitatea" pe scari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are dreptul dar uzează de el doar daca vrea. 😁🎯

      Ștergere
  10. @csej 28.12.2022, 07:54
    La chestia cu actualizarea veniturilor/baza de calcul a pensiei...

    Acea actualizare inseamna ca veniturile primite in o mie noua sute toamna se "aduc" la nivelul pe care il au veniturile celor cu acelasi grad, functie, vechime... in prezent... Nu se preiau sumele de atunci!

    RăspundețiȘtergere
  11. @reddog 28.12.2022, 10:18
    La : "Are dreptul dar uzează de el doar daca vrea." (***la spusele proprii si personale ca_cum_ca "Detalii despre pensie nu pot da pentru că e confidențială."***).

    Deci nu "confidentialitaea" ii impiedica pe unii sa vorbeasca despre pensiile proprii! Sint impiedicati de "nesimtirea" marimii acelor pensii fata de cele ale unor conlocutori!...
    "Nesimtirea" pensiilor lor poate fi "in sus" fata de ale unora "mai vechi", dar poate fi si "in jos" fata de ale unor "vecini" de perioada de pensionare sau de structura din care s-au pensionat!... De aici apar unii care "nu vrea" sa-si prezinte pensia sub acoperirea confidentialitatii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate unii modești nu neapărat nesimțiți.
      E o ipoteza.

      Ștergere
  12. @reddog 28.12.2022, 10:40
    La : "Poate unii modești nu neapărat nesimțiți.".

    Eu n-am vorbit despre indivizi "nesimtiti"... am vorbit despre pensii "nesimtite"!

    Cit despre "unii modesti"... ar insemna ca sint convinsi de "meritele" personale si nu vor sa se laude!
    Mai bine ar fi sa se vorbeasca despre "unii RUSINATI" de caile folosite pentru obtinerea acelor pensii "nesimtite"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă rog, probabil aveți dreptate.
      Rambo și Cezar plecau cu capra de Anul Nou când au luat ajutoarele.
      Și nu erau rușinați că au luat ajutoare.
      Acum par mai modești.
      Pe surse Cezar anul asta merge cu țapul
      Și Rambo cu cioara vopsita.
      Sănătate Moș Alecu și să ne auzim cu bine și la anul care vine! 🍀💂

      Ștergere
    2. Vezi ca esti in eroare.Iti recomand sa pui burta pe carte,Sa casti ochii mari și sa citesti 7/1998.Nu ajutoarele aveau pondere ci salariile compensatorii.Sase sume drept ajutoare reprezita un rahat cu perje. Sa nu ai parte de punerea pe faras in schimbul salariilor compensatorii.Nu este mare deosebire între salariu compensatoriu al unui militar cu ajutorul de șomaj al unui salariat.Singurul avantaj l-a reprezentat faptul că nus-a primit eșalonat.Eu unul nu am "beneficiat" de salarii compensatorii fiindca am iesit in rezerva la termen.Daca Cezar s-a pensionat la vârsta de 55 ani nu a primit salarii compensatorii.Idem Rambo.Din acest punct de vedere poti sa le faci o felatie.

      Ștergere
    3. Și la ajutoarele compensatorii mă refeream.
      Unii vor să scriem romane pe aici că sa ne înțelegem.
      Rambo și Cezar au ieșit la 45 de ani
      Deja le-ați făcut felația de care vorbeați.

      Ștergere
    4. Nu ai inteles ce am spus eu.Una este ajutorul si altceva este salariul compensatoriu.Salariul compensatoriu s-a acordat numai militarilor din MApN drept despăgubire .
      Grija ta nu trebuie sa fie Kis si Padina ci ce se va întâmpla cu pensia ta.

      .

      Ștergere
  13. @reddog 28.12.2022, 18:04
    La : "Și la ajutoarele compensatorii mă refeream.".

    Oooofff, of, of, of!...
    Uite'asa se mareste numarul cifrimilor!...

    Ajutoarele la trecerea in rezerva îs una, iar platile compensatorii îs alte... cu totul si cu totul alta! Fiecare cu 'zda ma-sii, cu legea si cu asplicabilitatea lui!

    Nu'mi mai bat capu sa le "iecsplic" ca tot degeaba! Îi plin netu' de netoti care "vorbeste" despre ele fara s'aiba habar despre ce-i vorba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moșule Alecu... Importante nu sunt denumirile lor.. Ajutoare, prime sau compensatorii... Importante sunt sumele luate.. Iar pentru cei pensionați atunci la vârste mai mici acele sume au fost semnificative... Am și un exemplu a unui fost coleg pensionat în 2010 înainte de legea lui Boc, la vârsta de 50 ani și care cu salariile compensatorii plus primele de pensionare, pentru ca avea peste 25 ani vechime în serviciu si- a cumpărat atunci un Ford focus break.... La vremea aceea costa aproximativ 16000 de euro..... Și el a ieșit decât cu 5 ani mai devreme.. Și a fost doar subofițer... Oare cât or fi luat ofițerii superiori cu aceeași vârstă și vechime. Cel puțin dublu...
      Oare poți porni o afacere cu 30000 de euro??? Sau cu 16000???
      Noi ăștia mai,, tineri" am luat ZERO... O sa spuneți ca avem pensii mai mari.. Da avem cu vreo 500 lei mai mult PENTRU CA AM AVUT SALARII MAI MARI dar și datorii mai mari, pentru ca spre deosebire de generația dvs noi ăștia de după 1990 NU AM PRIMIT APARTAMENTE MOCA DE LA STAT ȘI TOT CE AM CUMPĂRAT A FOST CU CREDITE DE LA BĂNCI..
      AŞA CA MAI UȘOR CU PIANUL PE SCĂRI.. 🤣

      Ștergere
  14. Nu pot sa nu le bat obrazul acestor incapabili să înțeleagă restructurarea MApN.
    De ce sa le dea salarii compensatorii celor din MAI și penitenciare ?
    Ce restructurare s-a făcut la ei ?!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Burebista 28.12.2022, 19:25
    Pentru ca “.. Importante nu sunt denumirile lor..” o sa consider ca discut cu un militian!...
    Un militian pe deplin cifrimist care duce orice discutie in balarii!

    Eu nu vorbisem despre cei care au luat sau nu ajutoarele la trecerea in rezerva... c’asta va doare pe voi netotii netului! Dar le amestecati si cu platile compensatorii care’s alta gîscă’n aia traista!

    Platile compensatorii se dadeau NUMAI celor disponibilizati cu sau fara drept de pensie! Stabilite in functie de vechime si de numarul de ani inainte de virsta de 55 de ani! Nu-ti mai dau detalii ca tot nu te-ar duce mintea sa pricepi!

    Da!
    Chiar daca militia trebuia sa-si mareasca efectivele (nu sa le reduca ca la armata), s-a inventat pentru ei oug 100/1999, prin care toti militienii care voiau sa plece erau considerati disponibilizati... si li se plateau si lor “plati compensatorii”!
    Dupa spusele tale e grav ca nu ti s-au platit si tie niste acele “plati compensatorii”!

    Mai vezi ca ajutoarele la trecerea in rezerva erau infime pentru cei “vechi” care-ti stau tie in git... ele au crescut din dec.1999.

    Cit despre exemplul dat de tine... este explicabil prin marimea salariilor militienilor fata de cele ale militarilor! Asa ca nu vorbi cifrimistic despre ce nu stii!

    In concluzie “MAI UȘOR CU PIANUL PE SCĂRI”... sau “exprimeaza-te” numai acolo unde ti-e locul – pe bloaga cifrimilor!

    RăspundețiȘtergere
  16. În Monitorul Oficial nr 1262/28.12.2022 s-a publicat hotărârea CCR privind neconstituționalitatea reținerii CASS pt pensii brute mai mari de 4000 lei.
    Dl Alecu, cum se calculează și se plătesc drepturile nete de pensie pt luna decembrie 2022 la cei cu pensii brute mai mari de 4000 lei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O părere personală:
      Pensia se acorda pe zile calendaristice, dec 2022=31
      ANAF-ul folosește proporționalitatea, a încasat CASS pt pensiile cu brut peste 4000 lei pe toată luna dec 2022 dar era îndreptățită să încaseze pe 27 de zile, drept urmare este obligată să restituie CASS pt 4 zile in cuantum de VCASSx4/31 unde VCASS este suma totală încasată pt luna dec 2022.
      CPS-urile n-au legătură cu această restituire.
      Pensionarii afectați, indiferent de lege pensii ar trebui sa se adreseze in scris ANAF și să solicite suma încasată necuvenit de ANAF.

      Ștergere
  17. Burebista nu stiu cum faci dar dai cu oastea in gard.Apartament contra cost a primit inclusiv doamna maică-ta ,"tivila" daca stătea în el.MApN la acea vreme nu era proprietara de apartamente..
    Ai dreptul la ajutoare in opinia mea dar la salarii compensatorii ioc.Am intrat in NATO iar condiția precum ca trebuie reduse numeric forțele armate a dispărut.Oricum acum se regreta prostia făcută si guvernanții isi dau palme.
    Justificarea precum ca valoarea pensiilor trebuie sa fie diferită ca si salariile au fost diferite este o altă tîmpenie de a ta.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim 29.12.2022, 10:33
    In legatura cu acea proportionalitate... cam asa vad si eu lucrurile...

    La : "...CPS-urile n-au legătură cu această restituire.
    Pensionarii afectați, indiferent de lege pensii ar trebui sa se adreseze in scris ANAF și să solicite suma încasată necuvenit de ANAF.".

    Nu!
    CNPP si CPS-urile au OBLIGATIA sa calculeze si sa retina CASS!
    CNPP si CPS-urile fiind "platitori de venit la sistemul de asigurari sociale de sanatate!
    De vazut art.168, alin(1^1)/l.227/2015 si art.153, alin.(1), lit. f^2)!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim 28.12.2022, 23:04
    La : "... cum se calculează și se plătesc drepturile nete de pensie pt luna decembrie 2022 la cei cu pensii brute mai mari de 4000 lei ?".

    Pensiile pentru dec.2022 au fost deja calculate si PLATITE beneficiarilor!
    O eventuala rezolvare ar fi cea prin care CPS-urile "returneaza" impricinatilor CASS-ul pentru 3-4 zile... sau apelarea la justitie!
    De vazut raspunsul dat imediat mai sus pentru Anonim28.12.2022, 23:04

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CPS a reținut CASS din pensiile cu brut de peste 4000 lei, la sursa și le-a virat într-un cont ANAF.
      Ele nu mai dispune de acești bani, nici nu mai încasează CASS pe pensii, cel puțin cât nu se modifică legislația și cum Parlamentul își începe activitatea pe 1 feb 2023 este de presupus că nu se va modifica nimic cel puțin 2-3 luni.
      Drept urmare CPS nu poate returna nimic pt că n-are nimic.
      Rezolvarea este la ANAF pe baza de cerere scrisa.
      Eu am primit pe baza de cerere scrisa, sume încasate ilegal de către ANAF , cei drept după mult timp, de ex taxa de poluare și alte sume ca PFI...

      Ștergere
  20. Ce se va întâmpla cu drepturile de pensie neta, pt cei ce au brutul mai mare de 4000 lei, în Ian 2023 ?
    Este clar și 100% că CPS MAI și CPS SRI nu va mai reține CASS.
    La CPS MApN este discutabilă pozitia, daca vor găsi o singură norma internă MApN subsecventă Constituției României, legilor, etc. o sa rețină în continuare CASS, așa ca o lucrare de excepție care necesita acordarea sporului pt lucrări de excepție personalului propriu !

    RăspundețiȘtergere

  21. @Anonim 29.12.2022, 16:59
    La : "CPS a reținut CASS din pensiile cu brut de peste 4000 lei, la sursa și le-a virat într-un cont ANAF."

    De citit inca o data articolele indicate din Codul fiscal.
    Platitor de CASS este CPS, nu un oarescare pensionar!

    La : "Ele (*CPS*) nu mai dispune de acești bani, nici nu mai încasează CASS pe pensii, ...Drept urmare CPS nu poate returna nimic pt că n-are nimic.".

    Are fondurile pentru plata pensiilor. Fonduri care sint oricum supra-umflate prin calculul brutului pensiilor limitate net la net!

    La : "Rezolvarea este la ANAF pe baza de cerere scrisa.". Pensionarii nu sint contribuabili nominalizati in evidentele ANAF! Iarasi de recitit acele articole din Codul fiscal!

    La: "Eu am primit pe baza de cerere scrisa, sume încasate ilegal de către ANAF , cei drept după mult timp, de ex taxa de poluare și alte sume ca PFI...".

    Nu acel "eu" a primit acei bani! Banii au fost primiti de acea PFI (??? nu cumva PFA???) care era in evidentele ANAF.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anonim 29.12.2022, 17:20
    La : "Ce se va întâmpla cu drepturile de pensie neta, pt cei ce au brutul mai mare de 4000 lei, în Ian 2023 ?
    Este clar și 100% că CPS MAI și CPS SRI nu va mai reține CASS.
    La CPS MApN este discutabilă pozitia, daca vor găsi o singură norma internă MApN subsecventă Constituției României, legilor, etc. o sa rețină în continuare CASS, așa ca o lucrare de excepție care necesita acordarea sporului pt lucrări de excepție personalului propriu !".

    Este clara indobitocirea pasariceasca ca_cum_ca CPS/MApN a aplicat gresit actualizarea pensiilor ca urmare a majorarii SF din iun.2017!
    Situatia (atunci) fiind "tomnai" invers: CPS/MApN - bine, CPS/MAI - rau!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Anonim 29.12.2022, 16:59
    La : "CPS a reținut CASS din pensiile cu brut de peste 4000 lei, la sursa și le-a virat într-un cont ANAF."

    De citit postarea proaspata de azi...
    Regularizarea o face CPS... nu (pe baza de cerere) ANAF! Adica asa cum am spus eu!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Anonim 29.12.2022, 10:33
    La : "O părere personală:
    Pensia se acorda pe zile calendaristice, dec 2022=31...........".

    Parere confirmata si de comunicatul CPS/MApN.

    RăspundețiȘtergere
  25. Akord 75
    Sa înțelegem că ați luat vreo 30 solde/salarii drept ajutoare/compensatorii
    Ne spuneți sa calculam. 😁
    Pai pentru un agent/subofițer chiar daca ar lua jumătate din cât ați ați lua dvs și tot ar fi o mica avere.
    In rest blablauri, inflație și toate bălăriile alea înșirate pe acolo.
    Chiar nu știu cum să vă spun că sa nu va rănesc, păreti așa mai sensibil, noi paznicii ăștia de la puscarie suntem sătui de vrăjeală asta obosita. 😁


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Mi-e mi s-a desfiintat unitatea"
      Eu nu nu ii corectez pe alții dar asta e destul de grava. 🤣
      Și ati scris așa de doua ori. 😁
      Militarii aveau și alte opțiuni ( unii chiar au venit la poliție și penitenciare)
      Dar pentru unii militari adevărați ca dvs probabil mediul penitenciar li se părea prea facil și fără provocări.
      Știți ce zic.
      Salariile compensatorii trebuiau acordate tuturor celor din SNAOPSN pentru că așa spunea legea nu pentru că vroiam eu.
      Probabil fiecare este influențat într-o măsură mai mare sau mai mică de mediul in care lucrează.
      Dar eu lucrez cu materialul clientului, daca incepeti cu vrajeli obosite reacționez că atare.
      Sa fiți sănătoși și fără frica, nu am nimic de împărțit cu dvs.
      Sa fiți camarad cu cine vreți. 😁

      Ștergere
  26. Dl Alecu, nu mă confundați cu păsărica, daca n-am pregătire, am posibilitatea să-mi angajez contra cost și să plătesc specialiști , mai specialiști ca și dumneavoastră și să comentez în cunoștință de cauză, în ceea ce privește CASS, cu toate că nu-mi afectează nivelul de trai, chiar daca am o pensie ..peste 4000 lei brut și Romania îmi anulează pensia militara de stat, eu și familia mea n-avem nimic de suferit.

    RăspundețiȘtergere

  27. @Anonim 29.12.2022, 18:38
    La : "Dl Alecu, nu mă confundați cu păsărica, daca n-am pregătire, am posibilitatea să-mi angajez contra cost și să plătesc specialiști ,....".

    Presupunind ca-i vorba de Anonimul ce cererea de returnare a CASS de la ANAF...
    Orice prost (fara pregatire) isi va angaja "specialisti" pe masura "putirinței" lui!

    RăspundețiȘtergere
  28. Si... o completare pentru ingrijoratul ca CPS/MApN nu are de unde la restituie CASS-ul retinut...

    Bre, "fara pregatire" da' cu specialisti...
    CPS va cere ANAF sa-i restituie niste sume (CASS) platite ne-legal. Iar ANAF este obligata sa restituie...

    Cel mult ANAF se va plinge prim-ministrului "Coane, CPS cere niste bani inapoi! Ce sa fac?"
    Iar prim-ministrul ii va spune "Dă-le, băi, banii inapoi! Ca au fost retinuti ne-legal, si el, CPS-ul, trebuie sa-i inapoieze impricinatilor!".
    Punct si de la capat!

    RăspundețiȘtergere
  29. @reddog 30.12.2022, 10:40
    Nimic nu-i de mirare la cifrimi si la unii vajnici scriitori pe peretele de WC de halta CFR parasita al prostovanului de sergent Bula!

    Ne zici tu ... unu' d'ăla:
    "...Militarii aveau și alte opțiuni ( unii chiar au venit la poliție și penitenciare)...".

    Bă, netotule... cind, din vreo trei sute de mii de functii de militari au ramas numai vreo sapte zeci de mii, citi se puteau face gardieni de puscarii sau militieni de posturi comunale???
    Nemaivorbind despre hiperspecializarea unora dintre disponibilizati...

    Si ne mai spui, netotule (prin netot intelegindu-se si un neterminat, nu numai unu putin in cap), inca o "monstra" de vorbit pe gaura camasii (capul lui fiind numai un dop ca sa nu-ti ploua'n git):
    "Salariile compensatorii trebuiau acordate tuturor celor din SNAOPSN pentru că așa spunea legea nu pentru că vroiam eu."

    Nu! Neterminatule!
    Solde compensatorii se acordau NUMAI militarilor din MApN disponibilizati! Adica celor dati afara din armata cu ocazia desfiintarii (restructurarii) acesteia! Si se acordau acele solde compensatorii in baza unei ordonante de guvern... nu c'asa spune vreo lege!
    Si, asa cum i-am spus si colegului tau de "polițeială", printr-o masinatie mizera s-a inventat o ordonanta de urgenta prin care se acordau salarii compensatorii si politistilor dati afara ca urmare a cresterii (nu scaderii) efectivelor... Si asta tot nu c'asa ar spune vreo lege!

    RăspundețiȘtergere