Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

27 august 2022

Cînd una spune prostu', ș'alta spune legea

Despre “prostu’  satului ajuns purtator de adevar”...

Inca de prin 2021 marele onorabil maestru/adevarul absolut/adevarat artist o tot bălăngănea pe aia cu_că in 2022 salariile/soldele de functie trebuie sa fie (vor fi) stabilite prin inmultirea coeficientilor (de salarizare) din l.153/2017 cu salariul minim pe economie aplicabil in 2022! C’asa citise el in stele!

Degeaba ii tot “iecsplicam” ca legea spune ca abia din 2023 salariile/soldele de functie vor fi stabilite prin inmultirea coeficientilor (de salarizare) din l.153/2017 cu salariul minim pe economie aplicabil in 2023! Si ca, in 2022, salariile/soldele de functie sint cele inscrise in anexele la l.153/2017... fara nici o legatura cu o acea inmultire! (*in anexe scrie clar  “Salariile de baza – lei – anul 2022”, sau “Solde de functie/salarii de functie – lei – Anul 2022”*)

El, nu si nu, c’asa-i spun lui zodiile! Ca se (va) face acea inmultire inca din 2022!

Si au fost multi nauci care si-au facut sperante...c’asa le spunea lor marele invatator!

Si mai sustine el, cu mare “modestie”, ca toti decidentii, de trei ori pe zi s’odata noaptea, studiaza, si-si noteaza pentru a pune in aplicare, marile (si singurele adevarate) idei pe care le lanseaza el pe bloaga proprie si personala!

Numai ca nemernicul de guvern a indraznit sa nu-i respecte maretele lui explicatii despre cum treb’e sa aplice l.153/2017!

In recenta oug privind majorarea salariilor bugetarilor se spune ca salariile se majoreaza cu “1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare PREVAZUT de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice PENTRU ANUL 2022 şi cel din luna decembrie 2021”. Hopa-șa... deci nu salariul din 2022 rezultat din acea inmultire, ci salariul PREVAZUT de l.153/2022 PENTRU ANUL 2022!

Pentru cei care jeliti ca nu se respecta “indicățiile” maestrului vost’... n-am ce va face: prostii ati crezut, spalati-va pe cap cu ele!

Bine’nteles ca marele onorabil maestru/adevarul absolut/adevarat artist nu o sa aiba minimul bun simt sa spuna: “Am fost un dobitoc!”. 

2 comentarii:

  1. Ministrul Muncii declara vineri că pensiile militarilor vor fi calculate după modelul țărilor NATO. Huhurezul îi dă în continuare cu contributivitatea. Vrem o țară ca în UE dar pensii pe contributivitate. Așa vrea el și câțiva aplaudaci. Cât de curând o să aibă o mare decepție. SF, SG, Gradații și IC. Procent și pa și la gară.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rău e să fii prost!
    Dacă, la viața ta, nu ai avut subordonați, probabil doar pentru că nu aveai calitățile necesare, de ce umbli cu „să moară capra vecinului”? Citește și pricepe că „indemnizația de conducere” (indemnizația de comandă) a existat și în legile salarizării civile bugetare, deci inclusiv în calculul pensiilor civililor.
    Iar „contributiva” promovată de „păsăroi” este o altă idioțenie, bună doar pentru aplaudacii săi, căci, la o adică, asemenea pensie pentru militari ar putea să dispară printr-o simplă OG.
    Pe când pensia militară, așa cum a fost ea gândită de la Cuza încoace, legiferată similar altor state, fie ele și din NATO, n-ar mai putea fi „măcelărită” de politrucii României și ar fi aplicată uniform pentru toți componenții foști militari activi.

    RăspundețiȘtergere