Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

14 septembrie 2021

Să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimica...

Mare bucurie mare printre “juristii” sindicatelor politistilor (făcuți la Sprițu Haret), si in rindurile pasaretului “maiestrit”: ICCJ a hotarit ca sporul pentru OMM/SOSP sa se acorde suplimentar la pensii...

Numai ca ICCJ mai zice si “fără însă ca prin aplicarea acestui spor pensia netă să poată fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.”.

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000333945

Ce’nsemneaza asta:
- solda bruta (baza de calcul din cele 6 luni) = 6.000
- solda neta = 3.510
- pensie bruta (85% din baza de calcul) = 5.100
- pensie neta = 4.790 (mai mare ca solda neta de 3.510)

.... si’asa mai departe pentru solde mai mari

sau:

- solda bruta = 3.000 (dar cine dracu a mai vazut azi militar/politist, cu 25 ani vechime, cu astfel de solda/salariu brut????)
- solda neta = 1.755
- pensie bruta = 2.550
- pensie neta = 2.495 (mai mare ca solda neta de 1.755)

Asta insemnind ca unde dracu sa mai adaugi 10% - 15% - 20% in asa fel incit sa nu depasesti media netului soldelor din baza de calcul??? Ca, din start, pensia neta este mai mare ca netul bazei de calcul!

De ce-au scris judecatorii acea gogomanie in acea hotarire?
Pen’ca nici ei nu stiu cum functioneaza ‘martimetica” stabilirii pensiilor pe l.223/2015!
Da’ s-au luat si ei dupa gogomania scrisa de acei curteni de conturi ca_cum_ca la pensiile militare se poate adauga orice numai sa nu se depaseasca procentul de stabilire a pensiei ... adica sa se dea, dar sa nu se dea! (****”ezact” ca’n Caragiale: “...să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica...”****).
Ei, judecatorii, considerindu-i pe’acei curteni de conturi ca fiind specialistii supremi in acest domeniu! “Specialisti” care au dat cu mucii in fasole ceva de speriat!

 


11 comentarii:

  1. @Mos Alecu, o mica modificare la soldele sub 3600 de lei, unde se scade si o Deducere personala !
    La 3000 de lei Solda Neta = 1774 lei( DP- 195 lei), o nimica toata, dealtfel(19 lei in plus)..!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Leon 14.09.2021, 12:24 La : "@Mos Alecu, o mica modificare la soldele sub 3600 de lei, unde se scade si o Deducere personala ! La 3000 de lei Solda Neta = 1774 lei( DP- 195 lei), o nimica toata, dealtfel(19 lei in plus)..!". Daaa! Asa ar fi daca l.223/2015 (modificata de oug 59/2017) nu ar avea o alta parere despre ceea ce inseamna "solda neta" in ideea compararii si limitarii "net la net"!
    **********
    Pentru cite persoane in intretinere (si de ce pentru "fara") s-a stabilit acea deducere?
    De ce nu s-au avut in vedere si celelalte “scaderi” din venitul net pentru determinarea “bazei de calcul a impozitului” – cotizatie sindicat, contributii la fonduri de pensii facultative, prime de asigurare voluntara de sanatate?

    Solda neta din l.223/2015 este, de fapt, venitul net din Codul fiscal si’atit!
    Altfel, prin stabilirea acelei baze de calcul a impozitului din Codul fiscal, la solda neta din l.223/2015 ar fi ca si cum s-ar scadea de cite doua ori contributiile sociale obligatorii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect !
      Deci am gresit cand, la intrbarea unor Activi, le-am zis ca Pensia Bruta este aproximativ NETUL de pe Fluturas din care scad Norma de hrana si eventul contravaloarea Echipamentului militar !
      De altfel si OuG 59 specifica foarte clar:
      "1. La articolul 3, după litera k) se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
      l) solda/salariu lunar net - solda/salariul lunar brut prevăzută/prevăzut la art. 28 alin. (1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
      m) pensia netă - pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare."

      Ștergere
  3. Prin urmare,nu-i de mirare sa primim decizii de revizuire a pensiilor in jos...Vae victis!Cand niste judecatori debiteaza asemenea gogomanii ,in timp ce noi ca popor am depasit fundul gropii si deja sapam prin groapa Marianelor...oare unde vom ajunge?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sapam,sapam in nimic ca sa ajungem in nimic.Finantistii nostri ar trebui recompensati pentru priceperea de a complica lucrurile.
    In alta ordine de idei,statul nu ne va mai da ceva lucru pentru care cat timp avem cap nu pentru a ne ploua in gat,picioare si maini se poate gasi posibilitate de a mai adauga la venitul lunar 200-1000 lei.A fi pensionar nu inseamna sa stai cu protaoul in sus si sa inalti rugi la sfanta Varvara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am văzut pe niciun site al vreunui sindicat al Polițiștilor sau în alta parte sa se laude cineva ca acea decizie a ICCJ este un câștig pentru cei care s au pensionat după 15.09.2017...
    Prin urmare comentariile administratorului sau titlul sunt... 👎👎👎...
    Încet încet se apropie de gândirea celui pe care îl blamează.... A păsăroi ului.. Învățătorului...
    Eu va doresc pensie lunga.. Atât cât e ea de mare sau mica..

    RăspundețiȘtergere
  6. @Burebista 14.09.2021, 21:59
    La : "Eu nu am văzut pe niciun site al vreunui sindicat al Polițiștilor sau în alta parte sa se laude cineva ca acea decizie a ICCJ este un câștig pentru cei care s au pensionat după 15.09.2017...".

    Păi, mai mult ca sigur, foarte multi nu au vazut nici nucleul Pamintului... asta neinsemnind ca acel nucleu nu exista! (*că n-oti fi fiind dintre cei care nevazind niciodata o girafa spuneti ca asa ceva nu exista*)!

    Recunosc ca am facut greseala de a nu face "print screen-uri" acelor postari care, intre timp, au fost sterse! Nu-mi trece prin minte sa cred că or fi fost sterse dupa aparitia spuselor mele!...
    Asa ca... mai usor cu afirmatiile care din coada sa sune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ura!!!!Pasaricii vopsita in papagal i-a inviat mentorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @monteoru 20.09.2021, 13:23
      La : "Ura!!!!Pasaricii vopsita in papagal i-a inviat mentorul.".

      In "tinerețurile" mele ajungind sa intocmesc rapoarte/raspunsuri la ordine catre "eșalon", imi facusem obiceiul ca, dupa intocmirea ciornelor, sa le las deoparte si sa ma ocup de altceva. Dupa un timp, impunindu-mi sa "nu stiu nimic despre probleme", le reciteam incercind sa vad ce intelege "andrisantul"... Si le completam/refaceam cu scurte explicatii despre contextul la care faceam referire...

      Comentariile incriptate si lipsite de inteles sint specialitatea lui Cezar inca de pe cind era unul din membrii de baza al "haitei de maidanezi"!

      Ștergere
  8. Pula..pula..pulaaaaaa..zice frumoasa cîntareata portugheza -Sabrinaaa
    🤣🤣🤣🤣😛😛🤪🤪😝🤑🤑🤑🤑

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand am afirmat ca i-a inviat Pasaricii mentorul m-am referit la Dragnea.Nu ca mi-ar fi simpatic sau antipatic Dragnea(fie vorba intre noi,omul nu a facut nici mai mult ,nici mai putin decat predecesorii lui pt.pensionarii militari) ci pentru ca "papagalul"si-a resucitat "haita de maidanezi".
    Ca fapt divers.Astazi am vazut o declaratie de avere a unui fost politist din corpul agentilor,sef de post acum subofiter.Ce buna e legea 223/2015 pt.cei pensionat in ultimii ani si ce proasta e pentru cei pensionati in jurul anului 2000.Mai bine subofiter in 2020 decat colonel in 2000.Viata bate filmul.Sa traiti bine. domnule adjutant.

    RăspundețiȘtergere