Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

21 septembrie 2021

Curteni de conturi si aplaudaci

Spre aducere aminte...

- actualizarea pensiilor militare de stat in iul.2017 (ca urmare a majorarii cu 15% a soldelor de functie) a fost facuta diferit de cele 3 CPS-uri: CPS/MApN si CPS/SRI au aplicat art.60, alin(1)/l.223/2015 (netinind cont de majorarea din 2016); CPS/MAI a adaugat la rezultatul aplicarii art.60,alin.(1) si suma de la  majorarea din 2016

- la sesizarea MApN Curtea de conturi hotaraste sa verifice modul de calcul de la CPS/MApN si CPS/SRI... mai apoi dindu-si seama ca treaba controlarii numai a celor 2 CPS-uri e trasa rau de par, hotarasc sa controleze si CPS/MAI
- rezultatul muncii curtenilor de conturi este ca la CPS/MApN si CPS/SRI e prapad, iar la CPS/MAI e aproape ideal
------ trebuie sa “se dea” (la actualizarea din 2017) si suma reprezentind majorarea de 5% din 2016
------ acea majorarea sa “se dea” numai atit incit sa nu se dapaseasca procentul de 85% de calcul a pensiilor

- CPS/SRI se conformeaza si aplica “ideile” curtenilor de conturi... le aplica din urma si “da” impricinatilor acea majorare, dar numai celor care nu ar fi depasit procentul de 85%

- CPS/MAI da in judecata Curtea de conturi nevrind sa dea acea majorare numai celor care nu ar fi depasit procentul... Asta insemnind ca ar fi trebuit sa “ia inapoi” multi bani de la foarte-foarte multi (spre toti) impricinati... Datorita unor “nereguli” (voite, oare???) in cererea lor, cererea este declarata inadmisibila... deci pierd procesul. N-am auzit ca CPS/MAI sa fi aplicat hotarirea curtenilor de conturi si sa fi “luat inapoi” banii dati (pe acea majorare din 2016) celor (foarte multi, spre toti) care depaseau procentul de 85%... Probabil ca se merge pe ideea: “las’o asa, ca nimeni nu va controla aplicarea hotaririi curtenilor de conturi!”.

- CPS/MApN da in judecata Curtea de conturi mergind pe ideea ca intreaga hotarire a curtenilor de conturi este aiurea.

S’acuma incepe “noutatea”:

- cineva i-a facut rost invatatorului suprem de Cererea de chemare in judecata depusa de CPS/MApN, si de Intimpinarea depusa de Curtea de conturi.

 - ce spune cererea CPS/MApN:
----- o demonstratie a plopismului curtenilor de conturi controlori in cunoasterea l.223/2015. (***ca fapt divers un sef de departament, cu putere decizionala in cauza, are pensie militara neta de la MAI de 8.282 lei pe luna... asta sa fie explicatia ca a hotarit ca CPS/MAI a aplicat legea aproape bine??? Acelasi sef de departament are si un salariu brut lunar de 45.262 lei... salariu din care i se va stabili, proportional, si o pensie pe l.303/2004 – magistrati...***).
----- vorbeste numai cu “discretie” despre art.60, alin.(1)/l.223/2015 care defineste precis cum se face actualizarea
----- trebuiau sa spuna clar judecatorilor ca:
--------- actualizarea se face cu procentul de calcul aplicat bazei de calcul rezultate din majorarea SF. Atit si nimic mai mult! Nici un fel de alte adaugiri!
--------- majorarea/indexarea se face prin aplicarea procentului de majorare totalului pensiei aflate in plata la data imediat anterioara majorarii
--------- in anul 2017 (fiind posibila atit actualizarea, cit si majorarea/indexarea) se calcula pensia actualizata (procent din noua baza de calcul) si se compara cu pensia aflata in plata (cea careia i se aplicase atit majorarea din 2016 cit si cea din 2017). Cuantumul mai mare (fie cel din actualizare, fie cel din majorari/indexari) raminea in plata.

- ce spune Intimpinarea Curtii de conturi:
----- o insiruire plingacioasa de asa-zise argumente in favoarea hotaririi lor. Cu renuntarea la sustinerea aberatiei supreme ca_cum_ca la actualizare sa “se dea” si majorarea anterioara numai celor ale caror pensii nu depasesc procentul de 85%.
Seamana aceasta intimpinare cu plinsul unui cățel speriat de un dulau, care-si intareste supunerea lingindu-se’ntre picioarele de dinapoi!

No, asta-i! Dar invatatorul suprem si aplaudacii lui o tot balangane cu_ca_cit de rai sint cei de la CPS/MApN!

 

5 comentarii:

  1. Curtea de conturi are dreptate...daca eu cu 85.001/%, am 1000 de lei, sa nu-mi indexeze cu 5%...daca x, cu 80 %, are 1000 de lei, sa-i creasca cu 5 %, la 1050 pentru ca asa este "normal" in Romania...inversarea valorilor, cei lenesi, hoti si prosti sa fie in frunte...(-a tarii).

    RăspundețiȘtergere
  2. @marvas66@yahoo.com 21.09.2021, 19:39
    La: "Curtea de conturi are dreptate................".

    Eu am inteles ca ati vrut sa faceti mișto de acea timpenie a curtenilor de conturi.
    Dar sint sigur si ca multi alti cititori vor intelege ca "Curtea de conturi are dreptate.." in ideea adaugarii acelei majorari la actualizare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intortocheate sunt caile domnului.Habar nu am de unde si carei legi primesc pensia in plata.In anul cand m-am pensionat era in vigoare decretul impuscatului cu unele amendamente.Prin 2004 am intrat si eu in randul lumii primind pensie conform legii 164/2001.In 2010 prin grija si bunavointa basismului si a lui Oprea mi-a scazut pensia cu 20%.In 2013 am recuperat cei 20%.Odata cu legea 223/2015 am ajuns iar la cum a vrut Oprea.Noroc cu cuantumul cel mai avantajos.Functie de colonel incepand cu 1990,grad de colonel obtinut prin examen si nu la apelul de seara,pensie conform legii 223/2015 de soldat gradat profesionist.Nu-ti vine sa injuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mvaiii!
      Ce rau puteti fi!
      Cum puteti spune ca, la contributivizare, pensia dvs. a scazut, cind pasarica si aplaudacii lui fac spume la gura spunind invers!

      La : "Habar nu am de unde si carei legi primesc pensia in plata".
      In baza l.164/2001 pen'ca aia a recalculat "pe bune" pensiile stabilite pe d.214/1977.

      La : "Nu-ti vine sa injuri?"
      De vina sint parintii dvs.! Daca s-ar fi intilnit cu vreo 15-20 de ani mai tirziu... ati avea pensia mai mare ca a unui SGP!

      Ștergere
    2. Tarane..cap de gheata
      Ai ajuns la adevarata valoare a ta
      SGP🤣🤣🤣😛😛😛😛

      Ștergere