Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

18 iunie 2021

Proiecte (2)...

    La proiectul de lege a Statutului cadrelor militare...

In cunoscutul stil al “scriitorilor” nostri de legi, ș’aici s-au bagat multe aiureli... parca
intentionat numai bune pentru a conduce la neadoptarea trăsnăii...
Una din aceste perle este art. 16, alin.(2): “Scrierile cu caracter memorialistic privind activitatea desfasurata in cadrul institutiei militare pot deveni publice numai dupa expirarea termenelor de clasificare a informatiilor, cu avizul conducatorului institutiei militare. In conditiile legii civile, institutia militara poate achizitiona dreptul de autor si dispune asupra publicarii”.
Asta in conditiile in care alin.(1) al aceluiasi articol spune clar ca cei in rezerva/retragere sint obligati sa nu divulge datele si informatiile cunoscute pe vremea cind erau in activitate! Clar si fara nevoi de completare!
Daca voiau sa contribuie la prevenirea unor divulgari, alin.(2) putea cuprinde ceva de genul “Băbăieți, in rezerva/retragere, daca vreti sa va laudati (“pe cale bucala” sau in scris) cu vitejiile voastre din timpul activitatii, pentru a nu fi buliți, aveti grija la art. 227, 303, 304 si 305 din Codul penal”! Punct!
Bineinteles ca unii specialisti de-ai asociatiilor noastre au explodat cu: sariti, fratilor, se reintroduce cenzura in armata, “sfinta Constitutiune”, dreptul la exprimare, drepturile omului, prevederi comunistoide, bla, bla, bla!...
Asa se’ntimpla cind legile sint scrise de “poeti” intr’ale tehnicii legislative si intr-ale cunoasterii si a altor legi cu “efecte” in domeniu!
Asteptam cu interes interventiile “specialistilor” asociatiilor cu acelasi efect devastator ca si asupra legii 223/2015!



4 comentarii:

  1. Înmseamnă că nu vedeți capcana din art. 16 (1)

    RăspundețiȘtergere
  2. @y 18.06.2021, 18:41
    La : "Înmseamnă că nu vedeți capcana din art. 16 (1)".

    Unde'i o capcana in textul : "Art.16 (1) Dupa incetarea in orice mod a activitatii, cadrele militare sint obligate sa nu divulge datele si informatiile cunoscute ca urmare a activitatii desfasurate" ????
    Acelasi lucru fiindu-le cerut si pe timpul cit sint in avtivitate (art.12, alin.(1), lit.n)...
    Divulgarea acelor date/informatii (secrete profesionale, secrete de stat, secrete de serviciu sau nepublice) fiind, de altfel (asa cum am spus), prevazute si pedepsite de Codul penal!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă se referea la date și informații clasificate, credeam în buna intenție, dar exprimarea la modul general „să nu divulge datele și informațiile cunoscute ca urmare a activității desfășurate”, mă face să cred că se vrea a se acunde și alte posibile aspecte de corupție?. Permiteți-mi să nu am foarte mare încredere în tot ce vine de la minister în ceea ce privește rezervișții militari, ca fiind cu intenții bune

    RăspundețiȘtergere
  4. @y 18.06.2021, 21:45
    La : "...mă face să cred că se vrea a se acunde și alte posibile aspecte de corupție?.".

    Pentru "a ciripi", cineva nu trebuie sa astepte trecerea in rezerva!
    Are posibilitatea/obligatia de a o face pe timpul cit este in activitate!

    Transmiteti-le ca pentru "avertizarile" lor vor fi protejati de l.571/2004... inclusiv prin conspirarea lor!
    (****avertizorii de integritate actuali fiind ceea ce "teleptualitatea" noastra critica cu spume - vechii informatori ai securitatii!********).

    RăspundețiȘtergere