Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

27 iunie 2021

"Da, domn' judecător, onoarea mea, săru' mâna, nereperată, cum remâne?"

Una dintre asociatiile “noastre” lanseaza un apel la proteste pe data de 30.06.21 in zona Curtii de apel Bucuresti!

In acea zi s-ar judeca (*extras din comunicatul lor*) “dosarul in care ... a chemat in instanta ministerele si structurcturile care nu au acordat membrilor sai majorarea de 5% la pensie asa cum a acordat Ministerul Administratiei si Internelor pentru pesnsionarii proveniti din acesta.”. (*chestia cu “acordarea” majorarii de 5% din 2016 cu ocazia actualizarii pensiilor ca urmare a majorarii SF din iun.2017*).

Dar...cu o zi inainte, in 29.06.21, tot la Curtea de apel Bucuresti, se va judeca procesul CPS/MApN contra Curtii de conturi. Tot pe-aceeasi tema!
(*****Curtea de conturi stabilise ca, la actualizarea din iun.2017, trebuia sa se adauge si majorarea de 5% din 2016 – asa cum facuse CPS/MAI. Cu o conditie aiuritoare: sa nu se depaseasca procentul de 85% de stabilire a pensiei. Ambele concluzii ale Curtii de conturi fiind complet “pe linga” l.223/2015...in plus si bătîndu-se cap in cap. Datorita acelei conditii CPS/MAI ar trebui sa ia inapoi banii militarilor (din MAI) carora le “actualizase” pensia cu adaugarea si a majorarii de 5% din 2016, din cauza si ca CPS/MAI a “pierdut” procesul impotriva Curtii de conturi.*****).

In cunoscuta traditie a necunosterii legilor salarizarii si pensionarii militarilor de catre unii judecatori, exista posibilitatea ca cele doua procese sa se finalizeze cu hotariri diferite!

Atunci sa vezi balamuc pe capul celor de la CPS-uri – că_care hotarire s-o aplice!

 

Un comentariu: