Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

10 mai 2021

Prostu' satului...

 Pe net circula doua idei:

- prin intermediul internetului prostul satului a ajuns formator de opinie
- o definitie din DEX: “Expr. S-a suit scroafa în copac, se spune despre un parvenit înfumurat.”.                                                                                  

Inscriindu-se perfect in aceste idei pasarica isi continua “misiunea” de ametire a cititorilor bloagei sale... Cititori care continua sa cada’n c.r de admiratie pentru “ideile de inestimabila valoare teoretica si practica” emise de maestrul lor indrumator intr-ale ce si cum cu toate cele!..

Pentru cei care mai cred, inca, in infailibilitatea maestrului...cea din urma (precis nu ultima) prostie debitata:
“ După emiterea OUG nr. 59/2017, potrivit căreia s-a eliminat actualizarea pensiilor militare, dar s-a introdus calculul pensiei militare direct din cuantumul net al soldelor care intră în baza de calcul a pensiei, s-a păstrat și calculul cuantumului brut al pensiei militare, cuantum care a devenit o entitate abstractă, la fel ca si abstractul impozit pe cuantumul brut al pensie, impozit care este plătit de stat, din fondul pentru pensii, nu de către pensionarul militar. 
Prin această inginerie financiară, diferenta dintre Fondul brut și Fondul net al pensiilor militare + impozitul fictiv a fost a fost returnată la bugetul MApN, în timp ce gulerații finanțiști plâng prin organele de presă controlate cât de mare este Fondul brut pentru pensii militare.
Aici este nevoie de o intervenție urgentă a Ministerului de Finanțe pentru a elimina ingineria financiară cu cuantumul brut și abstractul impozit pe  pensia brută, pensie brută de care militarii pensionați după 15 sept 2017 nu mai beneficiază.”.

Sa vedem:

-1) zice el ca : “...s-a introdus calculul pensiei militare direct din cuantumul net al soldelor...”.
----- nu, “maestre indrumator”, pensiile se CALCULEAZA tot din cuantumul brut al soldelor. Numai netul pensiei nu poate depasi netul soldelor!

-2) zice el ca : “...După emiterea OUG nr. 59/2017,... s-a păstrat și calculul cuantumului brut al pensiei militare, cuantum care a devenit o entitate abstractă, la fel ca si abstractul impozit pe cuantumul brut al pensie, impozit care este plătit de stat, din fondul pentru pensii, nu de către pensionarul militar. 
Prin această inginerie financiară, diferenta dintre Fondul brut și Fondul net al pensiilor militare + impozitul fictiv a fost a fost returnată la bugetul MApN,...”.
----- “maestre indrumator”... mai inainte spuneai ca pensiile se calculeaza din netul, nu din brutul, soldelor...
----- “maestre indrumator”... CPS/MApN si CPS/SRI au inceput sa foloseasca acel cuantum brut (entitate abstracta, cum spui tu) si impozitul calculat la acest cuantum abia din ian. 2021. Intre 15.09.17 si dec.2020 cele doua CPS-uri “foloseau” cuantumul brut care ar fi generat cuantumul net al pensiilor (limitat la netul soldelor din baza de calcul)... In acest fel nu  mai apareau acele “inginerii financiare” aratate de tine...
-------- modificarea sistemului de calcul a impozitului a fost determinata de Decizia 63/2020 a ICCJ ...
----- “maestre indrumator”... sistemul de calcul aratat de catre tine a fost folosit, din 15.09.17, numai de catre CPS/MAI... dar sefa CPS/MApN, spre care indrumi tu mînia proletara a populimii, nu avea atributii la acea CPS...

(*****Pentru mai detaliata informare... de revazut: https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/3029158980651985

https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/3030443163856900

sau

https://mosalecu.blogspot.com/2021/02/hai-la-mariri-de-pensii-fratilor.html?fbclid=IwAR06SBjxGmdzi6SeqpdgNYCaAGJGj2bXDsPJOj4TyJihkyZjm5NKfj7zgOQ

https://mosalecu.blogspot.com/2021/02/hai-la-mariri-de-pensii-fratilor1.html?fbclid=IwAR3h41Jt7BSl69SYQh9vYxVzTNizX0mWkpSUonJl3pqslXr8Tz8HPvPbS9M

********************).

-3) zice el ca: “Aici este nevoie de o intervenție urgentă a Ministerului de Finanțe pentru a elimina ingineria financiară cu cuantumul brut și abstractul impozit pe  pensia brută,...”.
------ “maestre indrumator”... tu n-ai auzit de Constitutie??? “Articolul 126 ...
(3) Înalta Curte de Casație și Justiție asigura interpretarea și aplicarea unitară a legii de către celelalte instanțe judecătorești, potrivit competentei sale.”.
--------- prin Decizia 63/2020 ICCJ si-a indeplinit “sarcina”/atributia de “interpretare și aplicare unitară a legii”.  Cum dracu’ vrei tu ca Ministerul Finantelor sa incalce separatia puterilor in stat si sa intervina pentru a elimina interpretarea data de ICCJ????

**********************

Bineinteles ca, in postarea de unde am preluat “perlele”, sint si alte, multe, prostii... Toate pentru înrăirea populimii impotriva decidentilor! Toate la nivelul de non-stiinta de carte cu care-si ameteste “maestrul indrumator” cititorii!

 

 

3 comentarii:

  1. Dumneata, Mos Alecu ai o problema cu #pasaricile# dar si cu limba romana. Succes in tot si in toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Costy 13.05.2021, 07:07
    La : "Dumneata, Mos Alecu ai o problema cu #pasaricile# dar si cu limba romana. Succes in tot si in toate!".

    Nu, cetatene! Nu am nici o problema cu pasarica!
    Ma ingrijoreaza faptul ca sint (sinteti) multi cei care iau de bune elucubratiile vînturate de "maestru"!
    Iar faptul ca te-ai legat de presupusa problema pe care as avea-o cu individu', si nu de prostiile debitate de el, este dovada ca esti dintre cei care va extaziati la spusele lui, fara sa aveti posibilitatea/disponibilitatea/capacitatea de a le pricepe!

    Cit despre problema pe care as avea-o cu limba romana...
    Ce sa fac??
    Voua, celor care stiti limba romana vehiculata de "Google translate", vi se pare ciudata/gresita/de neinteles limba romana "statuata" de Academia romana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă moșule, bine le mai zici/scrii!
    Unul bate câmpii și persistă în prostie, iar alții primesc în gușă tot ce li se servește/varsă.
    Ăștia sunt, ăștia defilează!
    D-asta suntem tratați așa cum suntem tratați și puși la colț de "elitele" politicii autohtone!
    Dacă unii dintre noi ar avea un dram de materie cenușie în plus, altfel s-ar pune problema!
    Speranța moare ultima. Până atunci să ne rugăm și pentru ei: Dă-le Doamne lumină!



    RăspundețiȘtergere