Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

03 aprilie 2021

Adevăruri neadevărate

 Despre cum bat cimpii cei care, fara sa stie despre ce-i vorba, ii invata pe altii ce si cum...

 Exemplu edificator de habarnist guraliv:

...Fondul de pensii suplimentare a fost nationalizat în anul 1998 de guvernul Radu Vasile al CDR, ministru de finanțe Traian Remeș.
Ca urmare a fost data și OUG nr.31/1998 potrivit căreia, la art. 4 al.2) pensia suplimentară a fost integrată în pensia de bază, începând cu luna noiembrie 1998.
...
Fondul de pensii suplimentare a fost naționalizat în întregime si pensia suplimentara a fost integrată in pensia de baza pentru toată lumea de atunci, pensie civilă sau pensie militară....

 Despre ce-i vorba?

 N-a fost nici o nationalizare. A fost o simpla operatie contabila prin care contributiile pentru pensia suplimentara se integrau in contributiile de asigurari sociale.
Contributiile pentru pensia suplimentara se calculau, si se retineau (in continuare) ca si pina atunci.
Pensiile suplimentare se stabileau, se inscriau pe decizii si cupoane si se plateau (in continuare) ca si pina atunci.
Abia din mai 2001 nu s-au mai platit/retinut contributii pentru pensia suplimentara.
Abia din din mai 2001 pensia suplimentara nu mai era stabilita si inscrisa pe decizii/cupoane.
La civili, ca si la militari, pensia suplimentara era inclusa in pensia propriu-zisa – la civili prin majorarea punctajelor, iar la militari prin majorarea procentului de calcul.

 Da’  nu-i nimic... gura-casca sa se extazieze la ce adevaruri primeste, si sa faca sa se’nvirta contorul accesarilor aducator de bani!






4 comentarii:

  1. Pasarica-Cucuveaua cu ochi albastri profita de nemultumire sau de nevoie de socializare .

    RăspundețiȘtergere
  2. Pasarica nu-i o borna fixa, de care sa te legi topogeodezic si sa stii cum stai in teren, sa-ntelegi legislatia si modul ei de aplicare, privind drepturile de pensie ale militarilor. Scopul lui este de-ai zapaci pe pensionarii militari, sa-i duca cu capu-n nori si sa-i pacaleasca pt ca acestia sa-i acceseze bloggul, ca el sa faca profit si sa castige cat mai multi bani.
    Scopul scuza mijloacele , este principiul care-i guverneaza viata. Posibil, ca acest principiu sa-l fii invatat si aplicat inca din primele zile de activitate in "structura" in care a activat si in care intr-un fel sau altul este prezent si acum.
    Cred ca aceasta pasarica este o pasare solitara si mai putin probabil sa faca parte dintr-un "stol".

    RăspundețiȘtergere
  3. Contributia la fondul pt pensia suplimentara s-a platit in perioada 01.01.1967-31.93.2001. Pt activitatea desfasurata in aceasta perioada , pensionarii militari au beneficiat, beneficiaza si vor beneficia de un surplus la pensie. Pt activitatea desfasurata incepand cu 01.04.2001 n-au mai platit contributie la fondul pt pensia suplimentara , asa ca n-au nici un drept in plus la pensie.
    Avand in vedere c-au trecut 20 de ani de cand nu se mai plateste aceasta contributie, influenta acestei contributii aspra drepturilor de pensie ale militarilor , intr-un viitor nu prea indepartat, va tinde si se va stabiliza la valoarea ZERO.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 4 aprilie 2021, 10:31
      Vedeti postarea de astazi!...

      Ștergere