Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

03 februarie 2021

Hai la măriri de pensii, fraților...

 Hop, hop, hop si iarasi hop!

Militarii (din MApN si, probabil, din SRI) care se pensioneaza dupa 01.01.21 (impreuna cu cei pensionati dupa 15.09.17) vor avea pensiile marite!
Deasemenea media generala a pensiilor militarilor din MApN va creste pe masura ce vor fi tot mai multi cei pensionati dupa 01.01.21 (impreuna cu toate pensiile stabilite dupa 15.09.17) si mai putini cei pensionati mai inainte!
S’acuma gata… pauza (de bucurare) s-a terminat… capu’ la fund!
Este vorba despre pensiile BRUTE si media pensiilor BRUTE!
Pensiile NETE ramin asa cum sint si asa cum se stabilesc conform oug 59/2017 – cel mult egale cu soldele nete din baza de calcul!
Adica “pe net” nu se’ntimpla nimic!
De ce se’ntimpla asta?
Pen’ca o Decizie (nr.63/26.10.2020 publicata in Monitorul official in dec.2020) a ICCJ zice ca : “Pensia militară de stat netă, calculată conform dispozițiilor art. 3 lit. m) din Legea nr. 223/2015, după deducerea impozitului pe venit, potrivit legislației în vigoare, este plafonată la cuantumul mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, deja actualizate, conform dispozițiilor art. 28 alin. (1), la data deschiderii dreptului de pensie.”.
Asta’nsemnind ca pensia neta este pensia bruta stabilita asa cum zice l.223/2015 din care se scade impozitul.
Aceasta pensie neta plafonindu-se la media soldelor lunare nete din baza de calcul.
Chestia a inceput deja sa fie pusa in aplicare de catre CPS/MApN!
Pin’acum CPS/MAI asa proceda.
Cind s-au pomenit ca le ramineau necheltuiti peste 30% din banii ceruti pentru plata pensiilor, pentru a nu fi “urecheati” de guvern pentru blocarea nejustificata de fonduri, au “inventat” calcarea legii cu acordarea acelor 5% (la actualizarea din iun.2017)…
Da’ acesti bani cheltuiti nelegal (si numai la jandarmi si pompieri) nu erau suficienti (pen’ca cei 30% de la stabilirea pensiilor si cererea de fonduri erau mult mai multi)…
Atunci au inventat oug 75/2020 (aia nerusinat de retroactiva fata de cerintele Constitutiei) prin care mai cresc (retroactiv) si pensiile politistilor… Sa vedem ce vor mai inventa pen’ca nici asta nu va reusi sa cheltuiasca plusul cerut si alocat pentru pensii…
Tot pin’acum (dec.2020) CPS/MApN si CPS/SRI stabileau pensia bruta conf. l.223/2015 (aia cu 102%), dar stabileau si pensia bruta aferenta pensiei nete limitata la netul soldelor. Ca urmare ei cereau finantare pentru acel brut aferent pensiei nete (limitate) si, dupa plata impozitului si a pensiei nete, nu le mai ramineau bani necheltuiti…
Acum, in noul sistem, si la CPS/MApN vor ramine bani necheltuiti… sa vedem daca vor inventa si ei niste “masinatii” (ca la CPS/MAI) pentru cheltuirea acelor bani!



16 comentarii:

  1. N-am inteles nimic, voi??? Oi fi eu mai....neintelegator!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Costy 4 februarie 2021, 08:29
    La : "N-am inteles nimic, voi??? Oi fi eu mai....neintelegator!".

    Mai citiți încă o dată, ș'apoi încă o dată... ș'odată, ș'odata poate că veți reuși să'nțelegeți!

    RăspundețiȘtergere
  3. Moșule,fii bun și explică și petru cei care sunt profani în legislația pensiilor pentru că ori de câte ori am citi tot nu înțelegem! Ori e brut ,ori e net , ori netul din brut , ori brutul plafonat la net ... Off,ca mi se plimbă limba-n gură.Mulțumim pentru înțelegere și numai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici in diagonala de citesc nici ca pricep...si chiar pricep ce citesc, ca citesc cu pricepere, dara asta e de ....nepriceput!!! Poate aduceti lumina, sau macar ne aratati unde e intrerupatorul..

    RăspundețiȘtergere
  5. Folositi..becul nugru.....asa cum face si Mos Alecu cind ..scrie !!....hi..hi..hi..

    RăspundețiȘtergere
  6. In loc de 5640 primeste 3470 să nu depășească netul din ultimele 6 luni ???

    RăspundețiȘtergere
  7. Mosu'se lasa rugat.El scrie in parabole,ironia se simte in fiecare cuvintel,cu un ochi se uità "pe bloaga"pasaricii de noapte şi se mira de reitingul fãcut de pasarica! Iar aici blocheaza la greu,mai pe româneste,cenzureazã comentariile care nu au o tema şi nu promoveaza ceva contrar regulilor Blogului sau de bun simţ.De ce? Poate ne spune chiar Mosul@

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aşa este nu am pus o virgula unde trebuia şi s-a înţeles altceva!

      Ștergere
  8. Șădeți blînzi... ca mosu nu-i angajat/platit/obligat de nici o culoare sa fie permanent la dispozitia tuturor!
    Si nici bloaga lui "nu produce" bani din publicitate... ca sa se simta "obligat" de a-i ameti pe naucii care-l frecventeaza pentru a face "sa se'nvirta contoru' ".
    Aveti putintica rabdare, neicusorilor, si veti fi bagati in seama!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Gigi 5 februarie 2021, 10:59
    La : "... Iar aici blocheaza la greu,mai pe româneste,cenzureazã comentariile care nu au o tema şi nu promoveaza ceva contrar regulilor Blogului sau de bun simţ.De ce?...".

    Grele's trebile cu logica, Gigele!
    Spui, cu mina ta, ca NU "cenzurez" comentariile care au o tema, pe cele care promoveaza ceva contrar regulilor blogului si pe cele care promoveaza contrar regulilor de bun simt!
    Ar trebui sa-ti cer dovezi care sa ateste cele spuse de tine... da' nu-mi pun mintea cu toti cei care vorbesc pe gaura camasii!

    Brava, bre! Esti bun de invatator, ziarist sau "specialist" de-al asociatiilor in pensii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa inteleg ca respectiva sau respectivul a castigat vreun proces si astfel drepturile de pensie bruta apar in dec.2020 mai mici decat cele din ianuarie 2021,dar ca net la fel?Drepturile mele sunt la fel si in decembrie 2020 si in ianuarie 2021.Ce o fi oare?Ne puteti lamuri?

    RăspundețiȘtergere
  11. Promisesem ca nu mai comentez pe acest blog,..dar daca Cuponul pe Ianuarie este real, raspunsul este cam acesta:
    Pentru a obtine Pensia Neta de 3470 lei, Pensia Bruta este de 5932 lei( media Neta a celor 6 luni) la care Angajatorul mai adauga 133 lei ce reprezinta 2,25%(Contributia Asiguratorie pentru Munca) si obtinem Suma bruta de 6065 lei( pe cupon avem 6067 lei, probabil prin adaugarea zecimalelor rezultate din calcule..).
    Celelalte calcule pentru Impozit sunt usor de dedus..!
    PS. Impozitul ramas(407-163) îl foloseste Ciuca pentru acordarea Pensiei minime prevazuta in Pl x nr.199/2020..!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru nelamuriri... de vazut noua postare!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Xman 5 februarie 2021, 11:40
    La : "...Drepturile mele sunt la fel si in decembrie 2020 si in ianuarie 2021.".

    Dvs. fiind dintre "enoriasii" CPS/MAI nu avea ce deosebiri sa apara! Deosebirile sint NUMAI la cei de la CPS/MApN/SRI.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Leon 5 februarie 2021, 12:02
    La : "...daca Cuponul pe Ianuarie este real, raspunsul este cam acesta:".

    Cuponul este primit de la impricinatul nelamurit cu diferentele dintre bruturi.
    De altfel au mai aparut pe net si alte cupoane de acest gen...
    Tot de altfel ...intrebarile privind diferentele de bruturi au fost puse si la ultima "intilnire" pe facebook a CPS/MApN cu doritorii de lamuriri pe aceasta tema... (***lamuriri care n-au fost date acolo****)

    La chestia cu adaugarea a ceea ce ar fi platit angajatorul... de spus unde scrie ca in baza de calcul sint cuprinse si sume platite de angajatori!

    Incercati explicatia pe baza prevederilor ca_cum_ca pensia reprezinta 102% din baza de calcul... impreuna cu micile diferente datorate rotunjirilor succesive...

    La modul de folosire a "surplusului" (care nu este numai diferenta de impozit si, mai ales, ca acea diferenta de impozit este defavorabila acumularii de surplus)...
    Da! E foarte posibil!
    Desi sumele "consumate" acolo vor fi mici fata de cit se va acumula in timp la toate pensiile stabilite dupa 01.01.21!

    RăspundețiȘtergere