Continua cautarea indicatorului si modului de calcul/stabilire a acestuia pentru a vedea care va fi “valoarea de inlocuire” a pensiilor vechi cu altele noi!
Ne spune initiatorul discutiei : “în recalcularea pensiilor militare pe principiul contributivității, lucrătorii țurcanei ar folosi o valoare stabilită arbitrar, valoarea pe care o denumesc valoare de înlocuire, termen preluat din evaluarea contabilă a unor bunuri pentru a stabili noua lor valoarea la data evaluarii.
Nefiind economist, pun întrebarea ...ce ar însemna valoare de înlocuire în transformarea pensiilor militare în pensii contributive? “.
De-alde’acesta sint invatatorii si specialistii care indruma pensionarii militari in intelegerea a ceea ce li se’ntimpla! Niste hăbăuci dilii in capu’ lor!
Cum spuneam si’n postarea anterioara :
- VALOAREA (RATA) DE INLOCUIRE A PENSIILOR este o valoare care prezinta care este “raportul între valoarea mediană ( cea mai frecventă) a pensiilor persoanelor cu vârsta cuprinsă între 65 şi 74 de ani şi câştigul salarial median al celor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 59 de ani.”.
- acest raport (intre valoarea acelor pensii si valoarea acelor salarii) este calculat periodic (si pentru diverse niveluri teritoriale) de catre institutii de statistica
- acest raport nu se stabileste/foloseste intre diferite moduri de stabilire a pensiilor
- acest raport nu se foloseste (asa cum este el) pentru transformarea unor pensii in alt fel de pensii
- acest raport masoara (pentru un moment dat, pe un anumit nivel teritorial) cit de mult “sărăcesc” pensionarii fata de perioada cind erau in activitate
----- cit de mult le scade puterea de cumparare fata de perioada de activitate
- acest raport este folosit de guvernanti, ca simplu element de orientare, atunci cind isi pun problema maririi sau micsorarii tuturor pensiilor
----- in cazul Romaniei… daca, la o valoare de inlocuire de 66%, guvernantii considera ca este prea mare (pensionarii pot sa cumpere prea mult), micsoreaza/nu maresc valoarea punctului de pensie. Ca urmare pensiile vor fi/vor ramine mai mici (valoarea de inlocuire a acestora va fi mai mica)… si gata.
----- atunci cind politicienii vor sa “mareasca” puterea de cumparare a pensionarilor nu aplica acea valoare de inlocuire a pensiei… maresc mai mult valoarea punctului de pensie (a se vedea anii 2016 si 2017, precum si intentiile pentru 2019-2021) fata de prevederile legii… prin asta, in perioada urmatoare de timp, valoarea de inlocuire a pensiilor va fi mai mare!
In cazul “transformarii” pensiilor militare discutiile politicienilor se poarta cam asa:
- cit este valoarea de inlocuire a pensiilor din Romania?
----- 66%!
- cit este valoarea de inlocuire a pensiilor militare din Romania?
----- peste 90%!
- băi, s’tem nebuni???? Treb’e sa facem ceva!
- ce sa facem?
----- le contributivizam!
- cit ar deveni valoarea de inlocuire a pensiilor militare “contributioniste”?
----- vreo 40%-50%!
- bun asa! Ca una-i 66% din 5.500 (pensie de vreo 3.630) la civili, si alta-i 50% din 10.000 (pensie de vreo 5.000) la militari!
Nu se stabileste nici un fel de cifra/valoare prin care pensile militare actuale sa devina (sa se transforme in) in alt fel de pensii, cu alte sume! Se stabileste “contributivizarea” acestor pensii…
O metoda (nu o valoare de “inlocuire” a pensiilor militare mari cu pensii militare mai mici) ar putea fi aceea de “micsorare” a bazei de calcul: trecerea la baza de calcul care sa reprezinte locul atins in ierarhie de catre impricinati (SF+SG+Gradatii+S.C.da.)… fara sporuri…
Dar invatatorii si specialistii asociatiilor nici nu vor s’auda de’asa ceva! La mintea lor mai bine sa scada toate pensiile decit sa renunte la sporuri (sporuri pe care, culmea, multi dintre ei nici nu le-au avut)!
Cred că tu suferi mult ca nu ai sporuri. Vreti neaparat pensii egale la grade egale si fara sporuri, facandu -va ca uitati ca exista aviatori, acafandri, genisti, etc iar grade egale nu inseamna si munca egala si fise ale postului la fel.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereSpune cineva pe-aici (posibil ca isi va sterge spusele):
RăspundețiȘtergereMeriam7 ianuarie 2021, 18:02
Cred că tu suferi mult ca nu ai sporuri. Vreti neaparat pensii egale la grade egale si fara sporuri, facandu -va ca uitati ca exista aviatori, acafandri, genisti, etc iar grade egale nu inseamna si munca egala si fise ale postului la fel.
Si-i raspund:
@Meriam 7 ianuarie 2021, 18:02
La : "Cred că tu suferi mult ca nu ai sporuri. ".
Asa, ca proaspat intrat pe'aici, modul de adresare arata ca esti cam magar!
**************************
La : "facandu -va ca uitati ca exista aviatori, acafandri, genisti, etc iar grade egale nu inseamna si munca egala si fise ale postului la fel.".
Mai intii... la respectivii soldele de functie sint mai mari decit la celelalte arme!
Mai de-al doilea... la piloti, marinari, scafandri, prin l.223/2015 tocmai "sporurile" definitorii ale acelor "meserii" nu sint luate in considerare! Adica bazele de calcul ale pensiilor lor nu au acele sporuri!
Mai de-al treilea... daca, in timp, doresti pensie egala cu a celor care vor urma, alta cale nu-i decit baza de calcul expusa de mine si actualizarea permanenta a pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate!
Toate astea insemnind ca nici nu stii despre ce vorbesti si despre ce-i vorba! Adaugindu-se si prostia gomoasa la caracterizarea pe care ti-am facut-o la inceput!
Păsăreaua cântă numai prostii dragă moșule! Să vorbim despre lucruri palpabile, reale și nu despre fantazmagoriile unuia.
RăspundețiȘtergereComisia pentru apărare și ordine publică a Camerei Deputaților a solicitat prin adresa nr.9345/30.12.2020 punctul de vedere al mai multor ministere (Finanțe, Afaceri Interne, Justiție, Apărării, Muncii) referitoare la proiectul Plx.199/2020 de modificare a Lg.223/2015. Deci se merge înainte.
Se spune că, deputatul Coarnă, care este secretarul Comisiei, împreună cu alți deputați foști polițiști, militari etc, împing acest proiect de lege către legiferare. Aici este de urmărit.
Aceasta valoare de inlocuire ar trebui calculata folosind doua valori:pensia minima si salariul minim brut.Doar asa ar fi cat de cat rezonabila formula.In acest caz valoarea de inlocuire ar fi de 34.78% (cu pensia minima 800 si 2,300 salariul minim brut),adica aproape la jumatate fata de 66% din datele europene.Daca folosim aceasta valoare pentru raportarea la salariul mediu brut (5,429),pensia minima ar trebui sa fie de cel putin 1,888 de lei.Vai de pielea noastra,caci multi dintre pensionarii militari au pensia mult mai mica decat aceasta valoare...
RăspundețiȘtergere@Xman 8 ianuarie 2021, 00:26
RăspundețiȘtergereLa : "Aceasta valoare de inlocuire ar trebui calculata folosind doua valori:pensia minima si salariul minim brut.".
Degeaba am postat despre ce-i vorba cu acea valoare de inlocuire a pensiilor!
Prostiile debitate de invatatorii pensionarilor sint mai usor de inghitit de populime!
Valoarea (rata) de inlocuire a pensiilor se calculeaza asa cum a stabilit Eurostat (institutia de statistica a UE)... nu cum viseaza/doresc/propun invatatorii si specialistii pensionarilor romanesti...
Eurostatul trage cenusa pe turta lor.Macron avea dreptate ca trebuie o Europa cu doua viteze...Nu ne putem compara cu datele eurostatului si modul lor de calculare.Ne-am fi putut daca pensia medie la noi era ,nu ca la ei circa 1,400 de euro,ci barem de vreo 3,000 de lei(600 de euro).Ce am vrut sa spun e ca doamna Turcan compara mere cu pere si ne sileste sa mancam ciuperci...Ar trebui sa studieze mai mult datele eurostatului si despre persoanele expuse la saracie si excluziune sociala...La media pensiei din Romania de 1,500 de lei,respectiv 300 de euro,Guvernul ar cam trebui s-o termine cu investitiile iluzorii si sa creasca pensiile cu inca 26%.Guvernantii ar trebui sa gandeasca solutii pentru intrajutorarea pensionarilor de azi si ai celor de maine.Ce-ar fi sa construiasca o autostrada pentru inceput cu fonduri europene,sa o dea in folosinta cu taxe,iar toti banii din taxele de autostrada sa fie varsati intr-un fond tampon pentru pentru acordarea unei a treisprezecea pensii pentru cei cu pensia sub valoarea cosului de consum?Eu trebuie sa-i invat ce si cum?Si-au asumat raspunderea unei guvernari,au studii prin strainataturi,sunt niste legi,sa le puna in aplicare fara prea multe comentarii...La industria de care a dispus aceasta tara,indraznind sa amintesc si agricultura,iar faptul ca eram o tara fara datorii,s-ar fi putut trai excelent in Romania de ar fi venit englezii sa se angajeze sa lucreze in intreprinderile noastre,daca si numai daca nu ar fi fost TRADAREA de neam a celor ce au diriguit aceasta tara,de au transformat-o in colonie.Si mai vine madam Turcanu sa ne certe ca valoarea de inlocuire,care de fapt este rata de inlocuire e cea mai mare din Europa si ca PAA... cresterea pensiilor vreo patru ani?
ȘtergereDragă moșule poți sa postezi la nesfârșit, poți să le explici, unii tot pe a lor o țin, deși îi pui în fața evidenței.
RăspundețiȘtergereCum "le vine" lor este cel mai bine.
Dacă nu este mai avantajos pentru ei, nimic nu-i bun.
Despre asta-i vorba. De la "ghinărarul Șvec" pînă la "soldatul Flocea". Toți o apă ș-un pământ!
O undă de speranță dragă moșule:
RăspundețiȘtergereSindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din M.A.I., prin PREȘEDINTE IONESCU MARIUS,
În baza art. 51 alin. (1) din Constituția României și art. 15 alin. (1) lit. i), art. 16 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului,
s-a adresat Avocatului Poporului cu rugămintea de a sesiza Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.226 din 30 decembrie 2020 privind unele măsuri fiscal bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene respectiv:
asupra neconstituționalității art. I alin. (1) și art. VIII alin. (7) din O.U.G. 226/2020 (înghețarea salariilor și neindexarea pensiilor militare cu rata inflației).
Am văzut (pe site-ul S.N.P.P.C.), că solicitarea este făcută "beton", cu argumente juridice care fac trimitere la o hotărâre a CEDO și două Decizii ale CCR.
Refuz să cred, că CCR ar spune azi, că laptele-i alb și mâine, că-i negru.
S.C..e tot un ..spor vremelnic si exclusivist ...mos ABAC!
RăspundețiȘtergereNB
Si NEMERITAT !....sunt indivizi cu duiumul care "au comandat "un alt individ intr-un birou si beneficiaza
Alti au avut ani in sir fiind pe functii de Comanda...apoi datorita restructurarii..si trecind pe alta functie...nu au mai beneficiat...
@Unknown 7 ianuarie 2021, 21:13
RăspundețiȘtergereLa: "...Se spune că, deputatul Coarnă, care este secretarul Comisiei, împreună cu alți deputați foști polițiști, militari etc, împing acest proiect de lege către legiferare. Aici este de urmărit.".
Prea multe prostii a reusit sa introduca in legile salarizarii acel prost harnic pentru a nu ne astepta si la alte bazaconii!
Daca acei "alți deputați foști polițiști, militari..." sint "sporarnici si doritori de marire urgenta si a pensiilor "mari", slabe sperante de ceva de bine!
Eu spun că aceștia, măcar în ceasul 24, ar trebui să aibă măcar un dram de empatie cu cei mulți.
ȘtergereV-ați umplut cu sporuri și altele, bun și așa, bravo vouă, bine că ați putut, dar haideți să facem ceva și pentru cei mulți și obidiți!
Hai să avem grijă și de cei care nu mai au mult și care s-apropie de "clipa supremă", după voia Bunului, de cei care ne-au fost camarazi, de la care am și învățat câte ceva!
Ei sunt prioritatea!
Mâine, poimâine, vom fi noi în locul lor!
CU CE MÂNĂ DĂM, CU ACEEA VOM PRIMI,FĂRĂ DEOSEBIRE!!!
@Xman 8 ianuarie 2021, 22:08
RăspundețiȘtergereLa : "Eurostatul trage cenusa pe turta lor....Nu ne putem compara cu datele eurostatului si modul lor de calculare..
Pentru a compara doua marimi este absolut necesar sa se foloseasca acelasi sitem de masurare si unitati de masura!
Sistemul de stabilire a valorii (ratei) de inlocuire a pensiilor stabilit de Eurostat se aplica la fel tuturor!
Restul spuselor dvs.... "politicareala" pasariceasca!...
Sunt de acord cu ceea ce spuneti cu conditia ca salariul minim pe economie sa fie unic in Europa.Punctum
Ștergere@Unknown 8 ianuarie 2021, 22:27
RăspundețiȘtergereDaca noul presedinte al SNPPC este de aceeasi factura cu prostul harnic nu ne putem astepta la prea multe...
Dragă moșule eu zic că-i altă "stofă". Dar om trăi și om vedea, sănătoși să fim, voia Bunului!
Ștergere@CEZAR 10 ianuarie 2021, 08:43
RăspundețiȘtergereLa : "S.C..e tot un ..spor vremelnic si exclusivist ".
Ti-am mai spus: nu e spor; e element de salarizare. Element care arata si el locul atins de impricinat in ierarhie.
Cei care nu merita acel loc in erarhie sint pusi pe locul pe care-l merita: fara SC!
Te mentii in postura vulpii care, neajungind la struguri, spune ca's acri!
Sunt de acord cu ceea ce spuneti cu conditia ca acest element salarial sa fie pentru toata lumea.De exemplu soldatul sa aiba 1% (pot fi situatii cand comanda un alt soldat),iar seful statului major al apararii sa aiba maximul legal.
Ștergere@Xman 10 ianuarie 2021, 13:16
RăspundețiȘtergereLa : "Sunt de acord cu ceea ce spuneti cu conditia ca salariul minim pe economie sa fie unic in Europa.Punctum".
Grele'i astea cu cititul si'ntelesul!
Pentru determinarea valorii (ratei) de inlocuirea a pensiilor intr-o anumita perioada (intr-un anume teritoriu) nu se folosesc salarii si pensii medii/minime/verzi sau schioape...
Se "aseaza" in doua siruri, in ordine crescatoare toate pensiile celor cu virsta intre 65 şi 74 de ani, precum si salariile celor cu virstele intre 50 şi 59 de ani. Din cele doua siruri se folosesc valorile aflate la mijlocul sirurilor respective (nu mediile acelor siruri). Se calculeaza raportul intre cele doua valori si'aceasta este valoarea (rata) de inlocuire a pensiilor!
Asta-i regula care se aplica tuturor! Gata!
Prin aceasta valoare se vede cu cit "saracesc" (intr-o anumita perioada, intr-un anume teritoriu) pensionarii fata de salariati.
@Xman 10 ianuarie 2021, 13:22
RăspundețiȘtergereLa : "...acest element salarial sa fie pentru toata lumea.".
Nu poate fi pentru "toata lumea".
Este NUMAI pentru cei care sint stabiliti (prin acte normative de genul HG 0610/2017) ca pozitia lor in ierarhie trebuie sa fie "marcata" si prin SC!
Desigur ..atunci si la munca..lupta sa fie tot ei..!!
ȘtergereVreti sa spuneti ca o hotarire de guvern care stabileste salariul minim brut pe tara a stabilit si elementul salarial indemnizatie de comanda???
Ștergere@Unknown 10 ianuarie 2021, 15:12
RăspundețiȘtergereLa : "CU CE MÂNĂ DĂM, CU ACEEA VOM PRIMI,FĂRĂ DEOSEBIRE!!!".
Ei actioneaza dupa principiul (tot cu mîna): "Ce'i în mînă nu-i minciună"!
Dragă moșule eu sunt mai optimist. Eu cred că-s băieți "orientați" ca să nu spun deștepți. Refuz să cred că nu se gândesc că, inevitabil, ața se-nvârte după par și timpul trece. Eu cred că realizează și ei faptul că dacă nu se orientează ca pe viitor, elementele salariale cuprinse în baza de calcul a pensiei (fie ele chiar și sporuri, parasporuri, premiile Oscar, Nobel, Pulitzer etc) să se actualizeze odată cu creșterea elementelor care compun salariile activilor, rămân și ei a cincea roată la căruță. Sau mai rău!
Ștergere@CEZAR 10 ianuarie 2021, 18:28
RăspundețiȘtergereLa : "Desigur ..atunci si la munca..lupta sa fie tot ei..!!(***n.m.a.: presupun ca te referi tot la "durerea ta... lipsa SC***).
Ce sa facem???
Peste tot, in toate societatile (chiar si la haita de lupi, la stupul de albine sau la musuroiul de furnici) exista sefi si executanti! Executanti fiind cei care, ca tine, nu au "meritat" sa fie sefi!
Baaaai mos ABAC...am fost Comandant..pluton..companie sef stat major batalion...si la 32 de ani COMANDANT DE BATALION...asa ca fa ciocu mic...
Ștergere@Xman 10 ianuarie 2021, 23:00
RăspundețiȘtergereLa : "Vreti sa spuneti ca o hotarire de guvern care stabileste salariul minim brut pe tara a stabilit si elementul salarial indemnizatie de comanda???" (**n.m.a. cu referire la hg 0610/2017***).
OOOOfff, offf, offf!
Daca azi n-ar fi imediat dupa ieri as fi rautacios si-as zice ca-i o constatare tipica guristilor de pe net: nu stiu despre ce-i vorba, nu'nteleg ce citesc, da' emit sentinte!!!
HG 0610/2017 (hg clasificata SECRET DE STAT) se refera la detalierea anexei VI/l.153/2017 - soldele de functie si alte elemente de salarizare exacte pentru toate functiile real existente in structurile la care se refera acea anexa a l.153/2017!
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru anul 2017 este stabilit prin alta hg... nu va spun care pentru a nu va incurca!
Multumesc.M-am mai luminat si eu ce-i cu hg 0610.Am avut acces doar la hg 610...De fapt ma intreb,americanii care au o lege foarte clara ,respectiv salariile sunt publicate pe net,de ce nu ne copie cu solde de grad,functie si comanda?Nu de alta ,dar s-ar mai lumina si ei...
Ștergere@CEZAR 11 ianuarie 2021, 13:25
RăspundețiȘtergereLa : "...am fost Comandant..pluton..companie sef stat major batalion...si la 32 de ani COMANDANT DE BATALION...". (***completarea mea: dupa care ai fost mutat pe o functie mai mica, fara SC***).
Daca taceai nu eram nevoit sa spun "povestea" evolutiei tale!
In stiinta conducerii exista o regula "de aur" aplicata oricind si oricui: fiecare individ are o limita maxima a competentei. Aceasta limita maxima se descopera prin promovarea respectivului pe trepte succesive, crescatoare ale cerintelor de competenta.
Pe una dintre aceste trepte individul se dovedeste a fi incompetent.
Individul este "retrogradat" pe treapta anterioara ale cerintelor de competenta... acolo fiind la maximumul de competenta!
Asta s-a'ntimplat si la tine. Cdt.B. = incompetent -> retrogradat pe functie mai mica la maximumul tau de competenta!
***********
Las'o p'aia cu restructurare, desfiintare, bla, bla, bla...
Pune si evolutia ta...INTENDANT RUGINIT !
ȘtergereIn documente la mine figureaza ...o INSPECTIE A MINISTRULUI CU CALIFICATIVUL FB...BATALIONUL si EU PERSONAL....SINGURUL DIN REGIMENT...SI SINGURA SUBUNITATE CU FB !
ȘtergereNormal ..ca dupa isprava asta..." AM DEVENIT INCOMPETENT"
Mai degraba PERICULOS...
@Xman 11 ianuarie 2021, 12:11
RăspundețiȘtergereLa : "M-am mai luminat si eu ce-i cu hg 0610.Am avut acces doar la hg 610..".
Nu stiu la ce hg 610 va referiti. In 2017 au fost doua hg-uri cu tema salariului minim (pentru 2017 si pentru 2018) si niciuna nu a fost 610...
La : "americanii care au o lege foarte clara ,respectiv salariile sunt publicate pe net,de ce nu ne copie cu solde de grad,functie si comanda?".
Sistemul lor de salarizare a militarilor este diferit... La ei functia este legata strins de grad si vechimea de "experienta" in grad... Esti bun pentru o functie cind ai un anume grad si o anume "vechime" in acel grad!
De aceea, la ei, "sporuri" se dau in conditii strict limitate, si in sume fixe nu in procente...
Iar la ei pensia se stabileste in functie de acea "basic pay" fara sporuri si alte artificii... Ai atins un anume nivel in ierarhie platit cu o anumita solda (basic pay), pentru acel nivel primesti pensie!
Aluia ..care iti da frinturi de informatii..spune-i ca maninca KK..t galbin!
RăspundețiȘtergereAsa zisa ...retrogradare s-a intimplat in urma faptului ca Marea Restructurare..tembela..a facut din Batalion ...UNITATE ..cu drapel..stat major ..birouri cit cuprinde si soldat ...mai rarut.....
Trebuia sa fie cu academie..ca de ..trebuia sa poata indica cu degetul ..tu fa aia ..tu fa aia...
De subliniat ca in Batalionul Inregimentat ..nu am avut decit ..un sef de stat major...comandantul chiar le facea pe toate....
Aaaa si vreo 400 militari...
..si apoi SEUL BIROULUI ACT(automatizarea conducerii trupelor)...unde a trebuit sa infiintez de la 0 biroul si sa mai fac si un curs de informatica la Cluj...nu a fost chiar o ..retrogradare !
RăspundețiȘtergere@CEZAR 12 ianuarie 2021, 09:52
RăspundețiȘtergereLa : "Pune si evolutia ta...INTENDANT RUGINIT !".
La mintea ta puțină nu-i de mirare ca prinzi greu, da' uiti repede!
Ti-am mai "iecsplicat": sint "de negru", am activat numai in unitati "de negru", am fost numai pe functii "de negru"!
Nu "de mov", si nici "de rosu"!
@CEZAR 12 ianuarie 2021, 10:04
RăspundețiȘtergereLa chestiile cu vitejia ta subminata de restructurare/desfiintare... ti-am spus de la'nceput: las-o balta!
***************
Las'o'ncurcata si cu sefia la ACT... Singura lor activitate, la'nceputuri, era dactilografierea documentelor...
Daca nu stiai ...uite cam cum mergeau treburile dupa marea rascolutie di 89
RăspundețiȘtergereBurebista
marți, ianuarie 12, 2021
Ce mare lucru cu avansarea de la maior la colonel în 2 ani... De 1 decembrie 2019 a fost făcut Lt. Col și de 1 decembrie 2020 colonel... La excepțional....
Eu știu un caz mai șmecher... În decembrie 1989 comandantul unități militare 01065 Popești Brazi era căpitan iar în septembrie 1990, după 9 luni era deja Colonel.. 🤣
Nu o scoate nimeni la capat cu Cezar.El e ofticat ca la GAZ nu se dadea indemnizatie de comanda.
RăspundețiȘtergereComandant de batalion pe dracul.Poate inlocuitor cand comandantul titular era in concediu.
In functia de cdt.B era numit ofiter cu studii militare superioare(AMG sau AISM) ori el nu avea studii nici de medic veterinar.
Brat inarmat al PCR....mai degraba fleiscait...taci
ȘtergereOri esti beat...ori..🤣🤣🤣😛😛😛😎😎😎
Ca sa te oftici ...3 ani am fost platit pe functia de Comandant de Batalion....
RăspundețiȘtergereSingura compensatie
Am pierdut gradul ..indeplineam TOATE conditiile si mai aveam 3 luni pina la avansare !
Ce sa zic Dumnezeu..a rezolvat ...cel..cei care au facut aceasta mizerie..acum zac intr-un loc cu verdeata...desi se credeau nemuritori !!
Cezar "comandant" de GAZ spui in ce an te-a trecut Paul in rezerva si cu ce vechime ?Cui vinzi tu inspectie din partea ministrului ?
ȘtergereNu am avut nici-o treaba cu Paul !
ȘtergereNu m-a trecut NIMENI in rezerva...am cerut personal si am semnat cu" my labam"..
Nu mai tot schimba psseudonimul...tot miroase a ..pruna.....!!!
Cu o zi in urma Orban a declarat la Realitatea ca la militari raman pensii militare.
RăspundețiȘtergereIn 2010 si bocciu', ca si basinescu, tot asa spuneau... pin'a venit l.119/2010!
Ștergere